Ποιος είναι αυτός ο Δένδιας που… δενδιοποιεί τη Δημοκρατία;

Από την πρωινή (16.10.2013) εκπομπή του Γώργου Τράγκα στον Real Fm

tragasΚυρίες και κύριοι,

έχουν ενδυθεί τον καραμανλικό μανδύα οι εχθροί του καραμανλισμού, δηλ. το μόρφωμα της Πολιτικής Άνοιξης, που καπέλωσε με την βοήθεια ΌΛΩΝ μας, δυστυχώς, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ας όψεται ο Τζιμάκος και άλλοι παράγοντες. Έχουν ενδυθεί τον καραμανλικό μανδύα, θυμήθηκαν ξαφνικά τον παππού!

Όσοι δεν είχαν περάσει ούτε απ’ έξω απ’ τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θυμήθηκαν ξαφνικά τον παππού, τον αείμνηστο. Πηγαίνουν σε τελετές μνήμης του αείμνηστου, αλλά όταν είναι ο Κωστάκης μπροστά πετάνε κιόλας ότι δεν θα επιτρέψουν να συμβούν τα ίδια που συνέβησαν επί της θητείας του Κωστάκη, δηλ. τα Δεκεμβριανά, όταν υπουργός στη θέση του Δένδια ήταν ο Παυλόπουλος.

Όμως κύριε Δένδια ο Παυλόπουλος είναι δημοκράτης! Ο Παυλόπουλος ο καθηγητής είναι άνθρωπος! Ο Παυλόπουλος ο καθηγητής εκείνη τη νύχτα, εάν είχε τη νοοτροπία τη δική σας, δεν θα καίγονταν μόνο τα κτίρια που κάηκαν στην Αθήνα, θα καίγονταν ΌΛΕΣ οι συνοικίες της Αθήνας! Και το κέντρο! Και θα είχαμε πολλά θύματα, αν ο Παυλόπουλος λειτουργούσε με τη δική σας ψυχονοοτροπία, κύριε Δένδια. Ο Παυλόπουλος ο καθηγητής, πάνω απ’ όλα, επειδή τυχαίνει να τον ξέρω πολλά χρόνια μπλα μπλα μπλα… είναι ΆΝΘΡΩΠΟΣ!

Κι αυτοί είναι καραμανλικοί ξέρετε, κύριε Δένδια. Πολλά χρόνια! Από τον παππού στον ανηψιό… και στο κόμμα! Δεν είναι ούτε ξενόφερτοι ούτε μοσχεύματα, τα οποία είναι ανεπιθύμητα και ασύμβατα!

«… αν και παρουσιάστηκαν κάποια εκφυλιστικά φαινόμενα, είναι ακριβώς γιατί αυτές, οι υποθήκες Καραμανλή, έτειναν να ξεχαστούν. Η έννοια της νομιμότητας έγινε πολύ ελαστική για να το πω ευγενικά. Όπως και η εφαρμογή των Νόμων σε πολλές περιπτώσεις χαλάρωσε ανεπίτρεπτα.». (Αντώνης Σαμαράς).

Ο Καραμανλής επέτρεπε και στην ΕΠΕΝ και στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και νομιμοποίησε τους κομμουνιστές και είχε το ΕΚΚΕ τότε, και όλες τις οργανώσεις και είχε απαγορεύσει τις παρακολουθήσεις επί Φέτση και Καλαμάκη, μη σου λέω λεπτομέρειες τώρα…! Μη σου λέω… μη σου λέω… λεπτομέρειες!

Πρέπει επίσης να πω στον κύριο Δένδια ότι εγώ πήγα κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπεία και διαταραχή σχέσεων με Τρίτη χώρα, την Τουρκία. Πρέπει να του πω επίσης ότι πήγα κατηγορούμενος, κύριε Δένδια,  γιατί ο πρωθυπουργός σας και πρόεδρος που σας έβαλε υπουργό, και κακώς έπραξε, μου είχε δώσει απόρρητες εκθέσεις του υπουργείου των Εξωτερικών, όταν ήταν στην πολιτική ερημία του, σπίτι του. Οι εκθέσεις αυτές έδειχναν αντεθνικές κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος. Η μία έκθεση ήταν από την πρεσβεία της Λευκωσίας και η άλλη απ’ την ελληνική πρεσβεία της Βόννης.

Ο κ. Πάγκαλος που ήταν στο υπουργείο των Εξωτερικών προέτρεψε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διώξει εμένα και το παιδί μου, τον πρωτότοκο γιο μου σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπεία! Εσύρθη, λοιπόν, στα δικαστήρια με πηχυαίους τίτλους ως κατάσκοπος επειδή δημοσίευσα τα έγγραφα που μου έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο σπίτι του. Φυσικά εγώ δεν είπα ότι μου τα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, είπα ότι τα παρέλαβα σε φάκελλο. Ο ανακριτής είχε μπροστά του μια δικογραφία στην οποία υπήρχαν μέσα για να φαίνεται και φουσκωμένη και αθλητικές σελίδες της «Βραδυνής». Επειδή έπρεπε να είναι φουσκωμένη είχε τα τρία δημοσιεύματα με τις απόρρητες εκθέσεις, που εκ καθήκοντος έπρεπε να βάλω, ήτανε ενέργειες εναντίον μου εκτιμήσεις των πρεσβειών για κινήσεις των Τούρκων και των Γερμανών εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Πήγα λοιπόν και μου είπε ο ανακριτής ότι αυτό το θέμα έχει φυλακή. Αρνήθηκα να πληρώσω, κύριε Δένδια, έφυγα, δεν κατήγγειλα τον πρόεδρο της Κυβέρνησης τον σημερινό. Θέλω να σας πω πώς στήνεται η κατηγορία κακουργήματος.

Στη συνέχεια βγήκε ο Πάγκαλος και είπε στη Βουλή «ε, καλό είναι να προσέχουν», να μη δημοσιεύουν έγγραφα διότι το καθεστώς Σημίτη με υπουργό Πάγκαλο μας στοιχειοθετούσε κακουργήματα σε δευτερόλεπτα. Τότε λοιπόν η καραμανλική πλευρά, επειδή εγώ έζησα από κοντά τον Καραμανλή, είχε να κάνει με τους εργολάβους των Αθηνών, τους βαρόνους και το καθεστώς Σημίτη. Αν θυμάστε είχε βγει ο Σημίτης στη Βουλή και δείχνοντας τη «Χώρα» προς τον κ. Καραμανλή του είχε πει «το μίσθαρνο όργανό σας εδώ κάνει έρευνες και μας βρίζει και μας λέει Μαύρη Βίβλος και κάτι τέτοια. Είχε κερδίσει με νοθεία τις εκλογές το 2000. Είχε κερδίσει με νοθεία, τη νύχτα, τις εκλογές με τις ελληνοποιήσεις.

Εμείς, κύριε Δένδια, λοιπόν, ο καραμανλικός πυρήνας πηγαινοερχόμασταν στη Σχολή Ευελπίδων και δεχόμασταν το ΣΔΟΕ πέντε φορές το χρόνο στα γραφεία μας. Πράγμα που έκανε κι ο Γιώργος Παπανδρέου. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι δεν είναι χώρα αυτή στην οποίαν εμφανίζονται κάποιοι ως τιμητές της Δημοκρατίας, ενώ κάνουν ό,τι μπορούν για να την καταλύσουν.

dendias_synagwgi6__article-460x244

Και με την ευκαιρία θέλω να πω μερικά πράγματα.

Άκουγα χτες το καταπληκτικό δελτίο ειδήσεων του Real fm, και λέω καταπληκτικό γιατί δουλεύεται με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και με όλα τα παιδιά εδώ και είναι πάρα πολύ ενημερωτικό. Προσέξτε, άκουγα λοιπόν, ότι προβληματίζονται, αν πρέπει να ψηφίσει ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς στη Βουλή.

Κατ’ αρχάς είναι ένοχοι ή αθώοι; Δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη! Δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για το αν είναι ένοχοι ή αθώοι! Ουδείς απ’ αυτούς που τους μπουζούριασαν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από τη σεβαστή ελληνική Δικαιοσύνη. Άρα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας!

Δεύτερον, εκπίπτουν της ιδιότητος, χάνουν την ιδιότητα του βουλευτή; ΌΧΙ, λέει το Σύνταγμα! Αφού ακόμη είναι αθώοι.

Τρία, μπορούν να ψηφίζουν στην Ελληνική Βουλή; ΝΑΙ, λένε οι συνταγματολόγοι! Πρέπει να μεταφέρονται με άδεια εισαγγελέως με το Μεταγωγών, με κλούβες στη Βουλή για να ψηφίζουν. Ειδεμή, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για μισό εκατομμύριο Έλληνες που τους ψήφισαν.

Λέει ο Δένδιας «Εγώ δεν δέχομαι ερωτήματα των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όσων είναι μέσα». Δεν κατάλαβα κύριε Δένδια, εσείς είστε το Σύνταγμα των Ελλήνων; Εσείς είστε τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα; Δεν κατάλαβα την οίηση της εξουσίας, την αλαζονεία που τρέχει από πάνω μέχρι κάτω στο κορμί σας. Δεν κατάλαβα τον εγκέφαλό σας. Αύριο θα το κάνετε για αριστερούς, μεθαύριο για κεντρώους, παραμεθαύριο για δημοσιογράφους, πιο κάτω για επιχειρηματίες… Τι είστε δηλαδή; Τι είστε; Τι είστε;

Το Σύνταγμα λοιπόν των Ελλήνων λέει ότι αυτοί δεν χάνουν ούτε τα πολιτικά δικαιώματά τους, δεν τα ’χουν χάσει από μια καταδίκη και μπορούν να ψηφίζουν. Πώς αποκεφαλίζετε εσείς; Τι είστε χουνταίος; Παπαδοπουλικός; Ιωαννιδικός; Τι είστε; Χουντικός; Πώς αποκεφαλίζετε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση λέγοντας ότι δεν θα τους πάνε να ψηφίσουν; Επιστολική ψήφος δεν προβλέπεται, γιατί δεν είναι σε αποστολή στο εξωτερικό, είναι στο εσωτερικό, στο πολύ εσωτερικό!

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, αύριο θα πείτε ότι πιάσαμε τους αριστερούς τάδε, πιάσαμε και πέντε βουλευτές της Αριστεράς και αποκεφαλίζουμε την εκπροσώπηση των περιοχών τους επειδή έτσι γουστάρουμε μέχρι να γίνει η δίκη που μπορεί να γίνει σε τρία χρόνια, σε δύο χρόνια, σε τέσσερα χρόνια.

Κύριε Δένδια είστε προσωποποιημένη η βία! Σε όλες τις ενέργειές σας, το λένε έξω στους δρόμους, αν δεν το ’χετε καταλάβει και νομίζετε ότι εκπροσωπείτε έστω και το δημοσκοπικό 19% της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σας ενημερώνω από μικροφώνου, ΔΕΝ το εκπροσωπείτε! Δεν υπάρχει παπικό αλάθητο στη Δημοκρατία, κύριε Δένδια!

Αγαπητέ κύριε Δένδια, εάν απαγορεύει το Σύνταγμα να ψηφίζουν να βγει μια ανακοίνωση βάσει του Συντάγματος, να βγάλουν και μια γνωμοδότηση συνταγματολόγων να τελειώνουμε! Όμως, ακούω ότι δεν χάνουν την ιδιότητά τους. Στην μπουζού λοιπόν, δεν έχουν απολέσει την ιδιότητά τους. Πώς λοιπόν εσείς ή το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίζετε τον αποκεφαλισμό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης πεντακοσίων χιλιάδων, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι είναι σήμερα 800.000; Δεν το λέω εγώ, η GPO το λέει! Δηλαδή το MEGA το λέει!

Πώς εσείς λοιπόν αποφασίζετε ποια είναι βία στην Ελλάδα και ποια δεν είναι βία; Πώς εσείς αποφασίζετε πώς θα εκπροσωπηθούν κοινοβουλευτικά πεντακόσιες χιλιάδες σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές και οχτακόσιες χιλιάδες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO; Αύριο εσείς θα βγείτε και θα πείτε συλλαμβάνονται 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες στις Σκουριές. Και θα αποφασίσετε εσείς εάν θα αιματοκυλίσετε τη χώρα με εμφύλιο. Ποιος είστε; Ποιος είστε; Σήμερα είστε, αύριο δεν θα είστε! Ποιος είστε; Ποιος σας παρέχει το δικαίωμα να ερμηνεύετε Σύνταγμα και νόμους κατά το δοκούν; Πώς τολμάτε να λέτε, εφόσον δεν έχουν εκπέσει της ιδιότητος οι εξτρεμιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Δεν έχουν εκπέσει της ιδιότητος, πώς τολμάτε να λέτε ότι δεν δέχεστε ερωτήματά τους; Τι σόι είστε φασίστας του ΚΕΡΑΤΑ! Τι φασίστας φασισταριό είστε;

Αύριο θα το πείτε σε όποιον χαρακτιρίσετε βίαιο, τρομοκράτη, περιθωριακό! Έχουμε μια δενδιοποίηση της πολιτικής ζωής. Την έχω ξαναζήσει σε ενημερώνω, πενήντα χρόνια ζω φάτσες σαν εσένανε. 50 χρόνια, από τότε που μπήκα στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Κανείς δεν είχε καλή τύχη! Κανείς δεν αποτύπωσε χνάρια καλά! Μόνο οι μετριοπαθείς! Έλεγε ο Μπακογιάννης ο συχωρεμένος ο δολοφονημένος όατν κάναμε συσκέψεις μου ’λεγε Γιώργο ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε έναν πολιτικό αντίπαλο πρέπει να τον κάτσουμε στο τραπέζι, να πιάσουμε κουβέντα μαζί του, Κάποτε του ’κανα ολόκληρο θέμα γιατί ήθελα να κάνουμε ένα αφιέρωμα στο ΕΝΑ το περιοδικό για την οργάνωση ΡΗΞΗ που ήταν στα Εξάρχεια. Του λέω ρε Παύλο, Θεός σχωρές την ψυχούλα του, πώς να πάω εκεί κάτω, εγώ είμαι και δεξιός δημοσιογράφος πώς θα… Μου λέει θα τους κάτσεις στο τραπέζι και θα μου υποσχεθείς ότι θα βάλουμε μέχρι και την τελευταία λέξη που θα πούνε. Αυτό έκανε! Προσέξτε σε μια συνέντευξη που μόλαγε για ένοπλη βία, κάτσαμε στο τραπέζι.

Ποιος είν’ αυτός, ποιος δενδιοποιεί κύριε Σαμαρά, ΔΕΝΔΙΟΠΟΙΕΙ, την πολιτική ζωή; Ποιος εν’ αυτός που λέει… Άκουγα χθες τα παιδιά εδώ στο Real που λέγανε ότι δεν γνωρίζουν, αν θα υπάρχουνε κλούβες μεταγωγών, αν θα υπάρχει επιστολική ψήφος…

Έχουνε διαλύσει τη Δημοκρατία! Μιλάνε για κοινοβούλιο ενώ δεν υπάρχει! Το κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί με εκπτώσεις! Αύριο ας πούμε να πείτε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μας γουσταρει και βγάζουμε τους πέντε.. Εγώ δεν γουστάρω τη Ρεπούση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν μπορεί να εκφράζεται η Ρεπούση. Κάνω ιδεολογικό αγώνα κατά της Ρεπούση. Δεν θα την πάω τη Ρεπούση ούτε φυλακή ούτε θα της απαγορεύσω να πάει στο κανάλι τάδε ή να πει την άποψή της στη Βουλή ή όπου θέλει. Εγώ έχω το μικρόφωνο, η Ρεπούση έκει τη Βουλή το κόμμα της ό,τι θέλει. Αυτή είναι διαπάλη ιδεών. Ποια είν’ αυτή η δενδιοποίηση-μαυροποίηση της πολιτικής ζωής! Όπου ακούω έναν άνθρωπο να λέει συνέχεια αυτός είναι βίαιος αυτός είναι τρομοκράτης… Αυτός είναι να κινεί νήματα διώξεων κατά πολιτών δυστυχισμένων κατά κανόνα.

Ποιος ειν’ αυτός; Ποιος ειν’ αυτός;

Advertisements

55 Responses

 1. Σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ένας Έλληνας πολίτης του οποίου η εφορία κατάσχεσε από τον… τεράστιο τραπεζικό του λογαριασμό των 540 ευρώ που διατηρούσε τα μισά χρήματα για χρέη προς το Δημόσιο δηλώνει ευθαρσώς: Αφού το σύστημα ασελγεί επάνω μου θα τους τιμωρήσω και θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή.

  Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο.

 2. BINTEO: ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ… “ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΠΡΓΑΝΩΣΕΙΣ”… “ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”

  Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ξεσκέπασε από του βήματος της Βουλής συλλήβδην το κλεπτοκρατικό τόξο που προωθεί με μια φωτογραφική τροπολογία την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

  Παράλληλα, ανέδειξε τις πολιτικές σκοπιμότητες, το κακοστημένο σχέδιο, τους ξένους εντολοδότες και τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη που κρύβονται πίσω από την παράνομη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής.

  Το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και κάθε έννοια του Δικαίου καταλύθηκε από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή ξεπέρασε το 20% στις δημοσκοπήσεις.

 3. Ο ένας, ο μοναδικός και ο ανεπανάληπτος GAP ”σκίζει” στις ΗΠΑ. Mε τις ομιλίες του σε πανεπιστήμια και τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, εξηγώντας πως ”έσωσε” την Ελλάδα. Φυσικό και επόμενο να του ζητούν να εμφανίζεται στην αμερικάνικη τηλεόραση, να ζητά δημοψήφισμα στις ΗΠΑ ”γιά να εκφραστεί ο λαός γιά την κρίση” κ.ά., με αποτέλεσμα να γίνεται ”χαμός” στο Κογκρέσσο, με τους Ρεπουμπλικάνους να υποχωρούν άτακτα μετά την δήλωση GAP και να ψηφίζουν υπέρ Ομπάμα, γιά αύξηση του χρέους.
  Συγκρούσεις και πλημμύρες στην Αθήνα
  ΚΥΚΛΟΙ της πασοκικής Χαριλάου Τρικούπη (στην οποία ηγείται ο Μπένυ), συγκρούστηκαν με κύκλους του υπουργείου ‘Αμυνας (στο οποίο ηγείται ο Αβραμό), όταν προσπάθησαν να (περι)κυκλώσουν το τετράγωνο που ονομάζεται ”πεντάγωνο”. Και το κακό ολοκληρώθηκε, όταν οι ΠΗΓΕΣ του υπουργείου, υπερχείλισαν και συναντήθηκαν με τις υπερχειλισμένες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Αθήνα. Tα ύδατα των πηγών κατέληξαν στον Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα υποβρύχια. Και η ζωή συνεχίζεται στο ελλαδιστάν-μπανανιστάν, με μόνιμο θύμα την στοιχειώδη νοημοσύνη. Σημ.: Οι κόντρες Βενιζέλου-Αβραμόπουλου γίνονται γιά την… ηγεσία της Δεξιάς, στην μετά-Σαμαρά εποχή.

  http://www.kalami.net/

 4. — Άστραψε και βρόντηξε πάλι χθες από το βήμα της Βουλής.
  — Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε χυδαίους όσους τολμούν να ζητούν εξέταση των πεπραγμένων του απ” όσα υπουργεία πέρασε, όπως για παράδειγμα την »αμαρτωλή» σύμβαση του 2010 με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για την επιδιόρθωση των περίφημων εκείνων υποβρυχίων! »η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο..» (!!!), είπε.
  — Ταυτίζοντας όπως πάντα τον εαυτό του με το έθνος, με την δημοκρατία, με την διαφάνεια!!!
  — ΠΟΙΟΣ;
  — Μα, η Αυτού Χυδαιότης!!!!!!!!!!!!
  — Η προσωποποίηση της χυδαιότητας στην πολιτική!!!
  — Η επιτομή του αμοραλισμού!!!
  — Η απογείωση του εγωπαθούς εγωκεντρισμού!!!
  — Το υπόδειγμα της διαστρεβλωτικής ερμηνείας του Συντάγματος κατά τα συμφέροντα του ίδιου και
  των εκάστοτε επίορκων υπουργών.
  — Αυτός ο οποίος, στην πρώτη Εξεταστική Επιτροπή που είχε βγάλει »λάδι» τον Άκη, όταν κάποιοι μάρτυρες είχαν προσκομίσει αριθμούς λογαριασμών των off-shore εταιρειών του σημερινού κατάδικου πιά, ανερυθρίαστα, ειρωνικά, ξετσίπωτα είχε δηλώσει: »αυτοί είναι αριθμοί τηλεφώνων»!!!
  — Είναι ο ίδιος που τρέμει την διάλυση της σημερινής κυβέρνησης που έχει εναποθέσει τις ελπίδες της πολιτικής του επιβίωσης στον πολιτικό εχθρό του.
  — Που ζητάει απεγνωσμένα από τον »πρωθυπουργό» εχέγγυα για την πλήρη θητεία του σημερινού κυβερνητικού σχήματος!!!
  — Η κυβέρνηση θα” χει πέσει, κι αυτός ακόμα θα στηρίζει τον »πρωθυπουργό»!
  — Ως πότε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα επιτρέπει στο πολιτικό αυτό είδος, να μολύνει με την παρουσία του το κοινοβούλιο να προστατεύει με νόμους και συνταγματικές ερμηνείες επίορκους, απατεώνες πολιτικούς να κουνάει το δάχτυλο και να ωρύεται ως παράφρων σε κάθε έναν που αμφισβητεί την τελειότητά του, το αλάθητό του και την μεγαλοσύνη του!!!
  Για να δούμε…..
  Ως πότε;;;;;; Βενιζέλο;;;;;;;;

  Αναρτήθηκε από Χάρρυ Κλυνν

 5. ΜΑΣ “ΔΕΝΟΥΝ” ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ!
  Στην ορκωμοσία του δημάρχου Μαραθώνα στις 31 Δεκ. 2009 (ναι.. αυτου που το ΣΔΟΕ ψάχνει τις καταθέσεις ως μεγάλου φοροφυγά), η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, αφού μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Γιώργου Παπανδρέου στον δήμαρχο, εγγυήθηκε στην ομιλία της, ότι το 2011 θα έχουμε περάσει στην μεγάλη ανάπτυξη! ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ! Πόπη Σουφλή
  Λίγοι συνειδητοποίησαν ότι από αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης από την Ε.Ε. και θα παραμείνει έως το 2040, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών – μελών που τέθηκε σε εφαρμογή! Ειδικά για τα κράτη – μέλη που έχουν πάρει χρηματοδοτική βοήθεια προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε επιτήρηση έως ότου αποπληρώσουν το 75% των δανείων! Στην περίπτωση της Ελλάδας το διάστημα των 27 ετών που μεσολαβεί φαντάζει απίστευτα λίγο.
  Όπως αναφέρει σημερινό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, μέχρι το 2040 περίπου θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη “δίπτυχη δέσμη μέτρων” (two – pack) για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, που άρχισε να εφαρμόζεται και επισήμως από αυτήν την εβδομάδα.
  http://attikanea.blogspot.se/

 6. Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από τη νίκη του Πασόκ στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου του 1981 με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 48%. Για μια ακόμη φορά ο δυστυχής Ελληνικός λαός εξαπατήθηκε, φέρνοντας στην εξουσία τον αλήστου μνήμης αμερικανόφερτο δημαγωγό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου με συνθήματα όπως «Η Ελλάδα στους Έλληνες», «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», κατάφερε να μετατρέψει ακόμη περισσότερο την πατρίδα σε θλιβερό προτεκτοράτο του ξένου παράγοντα.
  Κυβέρνησε την Ελλάδα με τη λεγόμενη “γενιά του πολυτεχνείου”, η οποία ανέδειξε αληθινούς κλέφτες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή το κόμμα αυτό νομιμοποίησε τη μίζα και τη ρεμούλα με τη γνωστή φράση του Παπανδρέου «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια» αναφερόμενος σε κάποια μίζα την οποία είχε λάβει κάποιο στέλεχος του κόμματος του. Η φράση αυτή έδωσε το έναυσμα για τη λεηλασία του Εθνικού πλούτου με χιλιάδες σκάνδαλα, δημιουργώντας ελλείμματα τα οποία σήμερα καλείται να πληρώσει στη κυριολεξία μα το αίμα του ο Ελληνικός λαός.
  Για να μη δώσουν λόγο για όσα εγκλήματα έχουν διαπράξει εναντίον της χώρας, κατασκεύασαν το νόμο έκτρωμα περί ευθύνης υπουργών, ώστε να παραγράφονται οι ποινικά κολάσιμες πράξεις τους. Βλέποντας να πλησιάζει ο χρόνος για να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους, δεν δίστασαν να φυλακίσουν τον Αρχηγό τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, οι οποίοι τους κατονόμασαν με το πραγματικό όνομα τους. Τους είπαν κλέφτες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, αρνούμενοι να συνεργαστούν με ο μεταπολιτευτικό καθεστώς της μίζας και της διαφθοράς.

 7. Δε φαίνεται να αποδίδουν καρπούς οι διώξεις της πρασινοκοκκινομπλέ χουντάρας του κλεπτοκρατικού τόξου κι άρχισε η… γκρίνια. Έτσι, σε… ηττοπαθές άρθρο του στην παραδοσιακή ναυαρχίδα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος («Βήμα»), με τίτλο «Όλα είναι ένα ψέμα», καθεστωτικός δημοσιογράφος εκφράζει την απογοήτευσή του από την αντίδραση του ελληνικού λαού στις μεθοδεύσεις της ξενόδουλης και ξενοκίνητης χουντάρας.

  Ας την απολαύσουμε:
  «Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δείχνουν το ίδιο: παρά τα όσα συνέβησαν κρατάει ένα ποσοστό που βρίσκεται κοντά στο 7 με 8%. Οπότε το ερώτημα επανέρχεται: τι αντιπροσωπεύει τελικά αυτό το ποσοστό, το οποίο παντού και σταθερά καταγράφεται ακόμα και σήμερα αν μη τι άλλο υψηλότερο από εκείνο του συγκυβερνώντος ΠαΣοΚ;».
  (ΥΓ): Κι αυτός πιστεύει (ή παριστάνει ότι πιστεύει…) τα περί 7-8% των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται. Και που να ’βλεπε τα ποσοστά που καταγράφονται στις κανονικές δημοσκοπήσεις, στις κρυφές, να βλέπατε τι θα ’γραφε!

 8. Meta apo to perisino xoneri me ta lefta pou tous ekopse to ungdomsstyrelse to KKe exei apo konta tin vothroomospondia gia na doune ti tha ginei fetos me tis epidotiseis .Valane kai to glyfokolia Pangalia na grapsei deka xylina logia gia na tholosoun ta nera oti dithen kovonte gia tous apodimous .

  AFTI I OMOSPONDIA TOY KKE EINAI AXRISTI GIA TON ELLINISMO
  NA KOPOYN OI EPIDOTISEIS STO VOTHRO TOY XAIDEFTOY AMESA !

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY KKE ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 13/10/2013
  Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν την Ομοσπονδία ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο Πάνος Απέργης, γραμματέας της τομεακής οργάνωσης του ΚΚΕ Σκανδιναβίας. Τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας καλωσόρισαν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.
  Ο πρόεδρος της ΟΕΣΚΣ Κομνηνός Χαϊδευτός ενημέρωσε τους επισκέπτες για την πορεία του μεταναστευτικού κινήματος στη Σουηδία. Αναφέρθηκε εκτενώς στον ελληνισμό, τις οργανώσεις του και στη 40άχρονη πορεία της Ομοσπονδίας.
  Τα μέλη του Προεδρείου αναφέρθηκαν στην επικρατούσα κατάσταση των Ελλήνων της Σουηδίας και ιδιαίτερα στην αυξανόμενη προσέλευση συμπατριωτών μας την τελευταία διετία.

  Στο τελευταίο Συνέδριο της ΟΕΣΚΣ ένα από τα κύρια σημεία ήταν οι νέοι μετανάστες. Αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής η οποία θα
  blah-blah-blah-blah-blah-blah-blah-blah-blah

  http://www.grekiskariksforbundet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=519:episkepsikke131013&catid=101:nea&Itemid=488

 9. Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος προσκαλούν τους Ελληνες της παροικίας μας στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Πολιτιστική Στέγη, Idungatan 4, Κυριακή 27 Οκτώβρη 2013, ώρα 15.00.
  Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση με τους φορείς:
  – Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας
  – Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης
  – Σύλλογος Γονέων του Ελληνικού Σχολείου Στοκχόλμης
  – Κυπριακός σύλλογος
  – Πανηπειρωτική αδελφότητα Στοκχόλμης

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  – Ποιήματα από μαθητές του Ελληνικού σχολείου Στοκχόλμης
  – Την αφήγηση μέρους του έργου του Ι. Καμπανέλη Μαουτχάουζεν από μέλη της θεατρικής ομάδας «Υπό κρίσιν»
  – Τραγούδια από την χορωδίας Ορφέας
  – Το χορευτικό σχήμα Hellas
  – και την χορευτική ομάδα της Πανηπειρωτικής αδελφότητας

  Ο πρόεδρος του Ιδρύματος
  Καθηγητής Αποστόλης Παπακώστας

 10. — Η Εθνική Πανγαία, την οποία μαζί με την Eurobank Properties ανακήρυξε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ως πλειοδότριες εταιρείες στον διαγωνισμό για την πώληση και μίσθωση για τα επόμενα είκοσι χρόνια 28 ακινήτων του Δημοσίου, θα μεταβιβαστεί σε fund που ελέγχεται από τον Beny Steinmetz, τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ.
  — «Στον τομέα των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Πανγαία στο ισραηλινών συμφερόντων private equity, Invel Real Estate II BV με έδρα στην Ολλανδία», έγραφε χθες η Καθημερινή, αναφερόμενη στους «κλάδους της ελληνικής οικονομίας που μαγνητίζουν τους ξένους επενδυτές», ενώ οικονομικές σελίδες όπως το toxrima.gr στις 10/10 ανέφεραν:

  http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/41267

 11. Περιουσία που αγγίζει τα 60 δισεκατομμύρια διαθέτουν 505 Έλληνες. Διαβάστε πόσοι είναι οι εκατομμυριούχοι
  Σε 8.000 υπολογίζονται οι Έλληνες που διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, καθώς μόνο 2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.
  Από αυτούς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Wealth-X και στοιχείων της UBS, οι 505 είναι πολυεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διαθέτουν περιουσία 60 δισεκατομμυριούχων ευρώ, η οποία μάλιστα έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2012.
  Σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse, ο μέσος πλούτος στη χώρα μας ανά ενήλικο αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 9,9% και βρίσκεται στα 76.191 ευρώ, καθώς η ενίσχυση του ευρώ και η άνοδος στο χρηματιστήριο αντιστάθμισαν την πτώση των τιμών των ακινήτων.
  Οι περίφημες καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό υπολογίζονται από τραπεζικούς κύκλους στην περιοχή των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/h_allh_opsh_sthn_ellada_ths_krishs_505_disekatommyriouxoi_me_perioysia_60_dis_eyrw.2463197.html

 12. Ιδού το φυλλάδιο του ΚΚΕ έξω απ΄τα Σχολεία: Έλληνες και Τούρκοι πολέμησαν μαζί λένε στα παιδιά μας οι Κομμουνιστές στα σχολεία!

  Κατα τα άλλα οι κομμουνιστές γκρινιάζουν ότι η Χρυσή Αυγή κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά! Μα αυτοί κάνουν αποδεδειγμένα και φανερά.. Μόνο αυτοί δηλαδή έχουν το προνόμιο να προπαγανδίζουν στα σχολεία;

  Αναγνώστης το βρήκε σε μεγάλες ποσότητες έξω από το σχολείο του παιδιού του, το φωτογράφισε και μας το ‘στειλε, το έντυπο του ΠΑΜΕ, με το οποίο το ΚΚΕ προσπαθεί απεγνωσμένα, αλλά με ιδιαίτερη αποτυχία, να αλλάξει τον χαρακτήρα του 1821, σε “ταξική πάλη”. Δείτε…

  τι γράφει ο (ανυποψίαστος) αναγνώστης, τον οποίο ευχαριστούμε:

  Αγαπητοι Φιλοι..

  Σας στελνω με μειλ το φυλλαδιο που μοιραζαν μελη του ΠΑΜΕ εξω απο το πειραματικο γυμνασιο στα παιδια μας..

  δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχει αυτη η κινηση..

  θελουν να αλλαξουν την ιστορια;;;; να μαθουμε νεα πραγματα;;;; και ποιος ειναι ο σκοπος;;;; τι θα κερδισουμε;;;

  γιατι ειναι κακο αυτο που κανει η χρυση αυγη και δεν ειναι κακο αυτο που κανει το παμε;;;;;

  ποια η διαφορα αναμεσα τους;;;;

  Σχόλιο taxalia:

  Αν και το θέμα σχολιάστηκε πολύ, να πούμε μόνο, ότι αυτό που ενοχλεί το ΚΚΕ, είναι φυσικά ο θρησκευτικός χαρακτήρας της επανάστασης. Δεν αρέσει στο ΚΚΕ ο συνδυασμός των λέξεων “επανάσταση” και “Χριστιανισμός”, αλλά είναι τόσο προφανής ο θρησκευτικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης επανάστασης, που οι μπούρδες (και χοντρές μάλιστα!) για φεουδαρχίες και λοιπές ανοησίες που γράφει το εξαιρετικά αδύναμο κείμενο, δεν μπορούν να πείσουν ούτε πεντάχρονα.
  Η θρησκεία, καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει, ήταν ο ισχυρός εκείνος συνεκτικός κρίκος των επαναστατών, η κοινή τους αναφορά.
  Εν πάσει περιπτώσει, το κείμενο είναι εξαιρετικά αδύναμο, με χοντροκομμένη φτηνή προπαγάνδα. Είναι τόσο κακογραμμένο και ανόητο, που είναι πιθανόν να είναι προβοκάτσια αντιπάλων, για να γελοιοποιήσουν ένα ιστορικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, που έχει ανθρώπους, που μπορούν να υπερασπιστούν τον ταξικό χαρακτήρα επαναστάσεων, με σοβαρότερα κείμενα, που αξίζουν να συζητηθούν, κι όχι αυτή τη σάχλα ολκής, που δεν κάνει ούτε για χαρτί τουαλέτας.
  Aν το κείμενο είναι όντως του ΠΑΜΕ, είναι προφανές ότι ο συντάκτης του, έχει σοβαρότατο πρόβλημα αιμορροϊδων.

  http://taxalia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9755.html?spref=fb&fb_source=message

 13. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ TOY KKE ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 13/10/2013
  Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν την Ομοσπονδία ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο Πάνος Απέργης, γραμματέας της τομεακής οργάνωσης του ΚΚΕ Σκανδιναβίας. Τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας καλωσόρισαν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.

  TO KKE XEKINISE TI DIMINI OIKONOMIKI EXORMISI TOY
  APO TIS ORGANWSEIS TOY TA MELI TOY TA SYNDIKATA KAI TIS ORGANWSEIS TOYS.
  GIA AFTO ANEVIKAN STI SOUIDIA AFTOI OI ALITES TIS KENTRIKIS EPITROPIS GIA NA PAROUNE LEFTA APO TIN OMOSPONDIA POY ELEGHOYN ME TON AXYRANTHRWPO ALITI KLEFTOAPATEWNA
  XAIDEFTO KOMNINO:
  DILADI TA LEFTA POY DINEI TO SOYIDIKO KRATOS GIA TIS KOINOTITES TWN ELLINWN KATALIGOYN STOYS TRHASYTATATOUS
  KLEFTES TOY ANTHELLINIKOY KKE !
  XRONIA GINETAI AFTI I ISTORIA.NA DEITE POY THA XANARTHOUN TON IANOYARIO OTAN THA XOUN ERTHEI TA LEFTA APO TO UNGDOMSSTYRELSEN

  Ανακοινωση της Κεντρικης Επιτροπης του ΚΚΕ – Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης – Δεκέμβρης 2013
  Δίνουμε για όλους αυτούς τους λόγους τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Δίνουμε τη μάχη, η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει μια πλατιά πολιτική εξόρμηση στους εργάτες και τις εργάτριες στα εργοστάσια, σε όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στους άνεργους, στις γειτονιές, οργανώνοντας ταυτόχρονα πολύμορφες πολιτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, σε κάθε πόλη και χωριό.

  Στήριξε το ΚΚΕ οικονομικά!

  Δώσε δύναμη στη δική σου δύναμη!

  Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ
  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_ths_kentrikhs_epitrophs_toy_kke_-_dimhnh_oikonomikh_eksormhsh_noembrhs_-_dekembrhs_2013?morf=1

 14. «Άλλοτε λέγαμε Οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες.
  Τώρα θα λέμε Οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες ».
  Το μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Λονδίνου στις 28-10-1940.
  Köp Pedia Tis Ellados Pedia

 15. ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…
  1.5 εκατομμύρια Έλληνες μετανάστευσαν από το 2010 μέχρι σήμερα και 2.2 εκατομμύρια αλλοδαποί ήρθαν στην Ελλάδα
  ΠΗΓΗ: Sossenheimer Zeitung

 16. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο καθηγητής Πάνας ήταν απο τους λίγους που έπεσαν “μέσα” στις εκλογές του 2012. Εχθές το βράδυ στο αποκαλυπτικό του EXTRA3 (απο τα πιο αντικειμενικά δελτία της Ελληνικής τηλεόρασης), ο καθηγητής έβγαλε μια νέα δημοσκόπηση που δείχνει την κατάρρευση της ΝΔ και την σταθερότητα της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων.
  ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/10/blog-post_6633.html#ixzz2iTADQ42K

 17. Τα πολιτικά τσογλάνια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, θα επιτρέψουν τη νέα ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ;

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ;
  ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

  Πόπη Σουφλή

  Εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.

  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δυο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν συμφωνήσει να
  προχωρήσουν συντονισμένα στο Κυπριακό και σαν προϋπόθεση, την οποία και δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, ήταν η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Έτσι ο Osman

  http://attikanea.blogspot.se/2013/10/blog-post_2246.html#more

 18. ΣΤΕΝΟΤΑΤΗ Σχέση Μασονίας και Βατικανού… Οι περισότεροι ΠΟΝΤΙΦΗΚΕΣ και Υψηλόβαθμοι ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ είναι Μασώνοι!

  Απίστευτες αποκαλύψεις … το βίντεο έχει Ελληνικούς Υπότιτλους οπότε μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι.
  Παραθέτουμε ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ των ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ:
  Στο σημείο αυτό, ΑΞΙΖΕΙ να θυμηθούμε τα λόγια του Γ. Παίσιου για τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ:
  ”Οι Σιωνιστές θέλουν να κυβερνήσουν όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιούν για να πετύχουν το σκοπό τους, τη μαγεία και το σατανισμό. Τη σατανολατρία την βλέπουν σαν μιά δύναμη που θα τους βοηθήσει στα σχέδιά τους. Πάνε δηλαδή να κυβερνήσουν τον κόσμο με σατανική δύναμη”

  (Γέροντος Παισίου Αγιορείτου Λόγοι Β’ Πνευματική Αφύπνιση, σελ 177 κ.ε., Έκδοση Δ’, Ιερού Ησυχαστηρίου Σουρωτής Θεσ/νίκης, 2004)

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΑΙΜΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ (Μασώνοι) και ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ (Σιωνιστές) ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Γι αυτό φτάσαμε στο σημείο αυτό…

  Και τα χειρότερα έρχονται όπως αναγγέλει ο Στουρνάρας της “Bilderberg” : “Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι ΚΟΛΑΣΗ” Κάτι ξέρει ο “Πεφωτισμένος”….

  http://attikanea.blogspot.se/2013/10/33.html#more

 19. ράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

  Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας;

  Tην πλήρη απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,

  Την υποβάθμιση της παιδείας.
  Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
  Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  Την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοια.
  Την επιβολή περίπου 80 νέων φόρων με στόχο την φτωχοποίηση των Ελλήνων.
  Την νομιμοποίηση των 2.000.000 λαθρομεταναστών.

  Την ελαχιστοποίηση των συντάξεων με τελικό στόχο την επιβολή εθνικής σύνταξης.
  Την Πακιστανοποίηση των μισθών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  Την εκμηδένιση των εργασιακών κεκτημένων και των δικαιωμάτων.
  Την αύξηση της υπογεννητικότητας στη Ελλάδα με τελικό στόχο μια νέα Γενοκτονία των Ελλήνων.
  Τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης.
  Τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας μέσω της κρατικής παραοικονομίας ( βλέπε SIEMENS).
  Την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
  Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  http://www.katohika.gr/2013/10/pos-arga-arga-kai-me-programma-oloklironeta-h-dialisi-tis-elladas.html

 20. Σε Λουξεμβούργο και Βέλγιο θα ήθελαν να εργάζονται οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αφού εκεί οι κατώτατοι μισθοί ξεπερνούν τα 1.900 και τα 1.500 ευρώ αντίστοιχα.
  Οπως αναφέρουν και τα ΝΕΑ οι μηνιαίες αποδοχές και τα κατώτατα ημερομίσθια διαμορφώνονται ως εξής:

  http://kapistri.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3419.html

 21. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το βορειοηπειρωτικό ζήτημα, θα μπορούσαν να συνοψισθούν σε μια φράση: «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει» (Ζήσης Ζωγράφος, «Νέος Κόσμος», Σεπτέμβριος 1950). Ήδη από τον Νοέμβριο του 1934, η Δεύτερη Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έχει καταγγείλει το ζήτημα ως «ιμπεριαλιστικό αλυτρωτισμό» και οποιαδήποτε αξίωση της Ελλάδος για την Βόρεια Ήπειρο χαρακτηρίζεται ως «καταχτητικές βλέψεις» (Νίκος Ζαχαριάδης, «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», 1 Ιουλίου 1936), που «θ’ απετέλει παράγοντα κινδύνου, διά την ειρήνη και τη σύμπραξι των βαλκανικών χωρών» (Νίκος Ζαχαριάδης, «Εμπρός», 26 Μαΐου 1945).
  Απαντώντας στον Ζαχαριάδη και στις θέσεις αυτές, μέσα από την ίδια εφημερίδα («Εμπρός», 27 Μαΐου 1945), ο Γεώργιος Παπανδρέου, θα πει:

  http://www.aftonomi.gr/politiki/item/2946-oi-theseis-tou-kke-gia-to-boreioipeirotiko-zitima.html

 22. Στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Ανορθόδοξου Αγώνα αλλά και του Αντιφασιστικού Μετώπου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.
  Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό δ/ντη Κυκλάδων Νικόλαο Βελέντζα. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς ήταν κλειστές οι πίσω και οι πλαϊνές πόρτες και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο από την κεντρική πόρτα κατόπιν αστυνομικού ελέγχου.

  Να σημειωθεί ότι στον περίγυρο της Πλατείας Μιαούλη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα από το Σύριζα,αλλά και του “Αντιφασιστικού Μετώπου” για να σταθούν στο πλευρό του πακιστανικού τέρατος.

  Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/10/blog-post_6976.html#ixzz2iYcl9WWC

 23. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί .

  Το απόγευμα της Παρασκευής 25/10/2013 θα παραστεί στην λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη , ο αρχιοικουμενιστής οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

  Με την ευκαιρία αυτή , η πανελλήνια ένωση αντιαιρετικών ορθοδόξων χριστιανών και η κίνηση

  http://attikanea.blogspot.se/2013/10/25102013.html#more

 24. Από την ραδιοφωνική εκπομπή του Αγγελου Αγγελάτου στην Φλώριδα καλεσμένος ο Εβραίος καθηγητής Asher Matathias,ο οποίος δηλώνει για να φυγει ο ρατσισμος των Ελλήνων πρέπει η χώρα μας να γίνει πολυεθνικό κράτος
  Πρόκειται για τον Εβραίο καθηγητή Asher J. Matathias. Ο professor αποφοίτησε από το SUNY Albany με BA, και έλαβε το μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Μ. Βρετανίας

 25. Απίστευτα ρεζιλίκια στο κεντρικότερο πάρκο της Αθήνας….Αυτές οι εικόνες να είστε σίγουροι πως θα κάνουν τον γύρο του κόσμου…
  Εγκληματικές παραλείψεις του Σγουρού του Καμίνη..αλλά και της ΕΛ.ΑΣ…που αν δεν δώσει εντολή ο Δένδιας δεν κουνιέται φύλλο.Κι αυτό συνήθως γίνεται μόλις βγει ρεπορτάζ που ρεζιλεύει ολόκληρο το σύστημα..και μας κάνει διεθνώς ρεζίλι.

  Εκτός από τις ληστείες περαστικών από αλγερινομαροκονούς κακοποιούς,έχουμε ντελίβερι ναρκωτικών,πορνεία ανηλίκων ρομά και αλλοδαπών,αλλά και άστεγους αλλοδαπούς που έστησαν τσαντίρια μέσα στο πάρκο.. Δείτε μερικές από τις εικόνες ΣΟΚ που έδειξε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής του Στέφανου Χίου Μακελειό.

  http://www.eglimatikotita.gr/2013/10/blog-post_5216.html

 26. Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
  Διεθνολόγος

  Κρούομεν το κώδωνα του κινδύνου για την Ισλαμοποίηση της Ελλάδος.
  Οι φωτογραφίες και τα video που κυκλοφόρησαν στα διάφορα ΜΜΕ, κάνουν τους Έλληνες να τρομάζουν για τα γεγονότα που θα βιώσει ο Έλληνας στο μέλλον . Οι πολιτικοί, και η Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή που θα ζήσουν τα παιδιά τους και τα εγγονάκια τους στο λίαν προσεχές μέλλον. Η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα θα ζήσουν τον εφιάλτη του Ισλάμ σε λίγα χρόνια εάν δεν ληφθούν γρήγορα αποφάσεις. Βλέπε τα γεγονότα λαθρομετανάστευσης στην Ιταλία, περιοχή Σικελίας, νήσου Λαμπεδούσας.

  Δυστυχώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει ποσόστωση λαθρομεταναστών-μεταναστών σε αναλογία με τους γηγενείς.
  Η Ν.Τ.Π. βασιζόμενη στη μη ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας, επέβαλλαν τη συνθήκη Δουβλίνο 2 για τους δικούς τους στόχους και σκοπούς.
  Ισχύει ο εκάστοτε κατά τόπους και κράτη, μεταναστευτικός νόμος.
  Οι εφιάλτες πολιτικοί έχουν κάνει νόμους «με το τσουβάλι» λέει ο λαός, ένα νόμο για ποσόστωση των παράνομων μεταναστών δεν ξέρουν να κάνουν, για να προστατέψουν τον Ελληνισμό!!!

  Με τη διεθνή συνθήκη Δουβλίνο 2 η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία έκανε τα κράτη Βαβέλ. Μας έκαναν σαν «τα μούτρα τους», λέει ο λαός.
  Ήδη η Αθήνα Ισλαμοκρατείται σε περιοχές που κάποτε ήταν κόσμημα για τη πρωτεύουσα, όπως περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλη, Πατήσια, αλλά και αρχαιολογικές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως Βοτανικός, Μοναστηράκι, περιοχή Δημαρχείου Αθηνών, κ.λ.π.

  Ήδη οι ανόητοι και ανθέλληνες πολιτικοί σκοπεύουν να χτίσουν Μουσουλμανικό Ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό, για να ολοκληρωθεί η καταστροφή της πρωτεύουσας του Ελληνισμού, και να γίνει η Αθήνα Καράτσι, Ισλαμαμπάντ, και Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στη Σαουδική Αραβία, και άλλες Ισλαμικές χώρες απαγορεύεται το χτίσιμο χριστιανικών εκκλησιών. Ο διεθνής νόμος περί αμοιβαιότητας, λειτουργεί μονομερώς εις βάρος των Ελλήνων.
  Αυτές είναι οι εντολές των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων!
  Από το τέμενος αυτό θα ξεκινούν κάθε Παρασκευή τα στίφη των Ισλαμιστών, και θα κάνουν την Αθήνα και την Ελλάδα, κόλαση.

  Αφού οι πολιτικοί εκτελούν εντολές της Ν.Τ.Π. τουλάχιστον η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί που προέρχονται από τον Ελληνικό Λαό, οφείλουν να αντιδράσουν, αφού έχουν μεγάλη ευθύνη για τη

  http://kostasxan.blogspot.se/2013/10/blog-post_5469.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

 27. Εγκληματική συμμορία-μαμούθ «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», με πάνω από 100 (!!!) μέλη, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Οι δράστες προέρχονται από χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία (παρεμπιπτόντως, όλες μουσουλμανικές…) και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, άλλα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

  Από τα άτομα αυτά, δεκατρία συνελήφθησαν στην Αθήνα και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

  Όπως προέκυψε, η δράση τους άρχισε το 2010 οι δε δράστες σε μικρότερες ομάδες και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκαναν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον έκαναν κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα.

  Στην Αθήνα, οι «αγαπημένοι» χώροι δράσης τους ήταν οι περιοχές της Ακρόπολης, της Ομόνοιας, του Θησείου, των Πετραλώνων και του Μοναστηρακίου. Σε πολλές δε περιπτώσεις, χτυπούσαν τα θύματά τους, στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, πολύτιμων αντικειμένων, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.

  Μέχρι τώρα, έχει διαπιστωθεί πως είχαν διαπράξει 355 κλοπές και 28 ληστείες!!!

  Κι όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότεροι εκ των δραστών είχαν συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν, για τα ίδια αδικήματα, είχαν φυλακιστεί και αφέθησαν ελεύθεροι με «περιοριστικούς όρους». Ιδού πως αντιμετώπιζαν τους «περιοριστικούς» όρους που τους είχαν επιβληθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας:

  «Οι δράστες, έχουν και κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

  http://ethnikismos.net/2013/10/24/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89/

 28. Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.

  Η Πανευρώπη
  Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi

  Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B’nai B’rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι New York Times, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.

  Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.

  Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών. Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ’ αυτού: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».

  Αν και κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί μ

  http://mythorrea.blogspot.se/2013/10/kalergi.html

 29. Όταν οι Ιταλοί έπεσαν πάνω στο ελληνικό “θαύμα” της Πίνδου
  Ήταν περίπου 3 το πρωί, όταν ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι χτύπησε την πόρτα της οικείας του Έλληνα πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά. Ο Γκράτσι επέδωσε στο Μεταξά τελεσίγραφο της ιταλικής κυβέρνησης με το οποίο ζητούνταν να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος. “Alors, c’est la guerre” (αυτό σημαίνει πόλεμο) αποκρίθηκε ο Μεταξάς και λίγες ώρες αργότερα οι ιταλικές δυνάμεις άρχισαν τις επιθέσεις.

  Οι ιταλικές πάντως κινήσεις εναντίον της Ελλάδας είχαν ξεκινήσει λίγους μήνες πριν. Αφού αρχικά κατέλαβαν την Αλβανία, τα στρατεύματα της Ιταλίας προετοίμαζαν την επίθεση εναντίον της χώρας μας, προάγγελος της οποίας ήταν ο τορπιλισμός της Έλλης στις 15 Αυγούστου 1940, μέσα στο λιμάνι της Τήνου. Ο Ιωάννης Μεταξάς πιστός στο δόγμα της ουδετερότητας κρατούσε την Ελλάδα στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων, ωστόσο είχε ενημερωθεί πως οι Ιταλοί είχαν αποφασίσει από τις 15 Οκτωβρίου να θέσουν σε ισχύ την επιχείρηση “Emergenza G”, η οποία στόχευε στα ελληνικά εδάφη.

  Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο στο Μεταξά, οι πρώτες ιταλικές δυνάμεις άρχισαν να λαμβάνουν θέσεις στα βουνά της Πίνδου, ενώ συνολικά 105.000 Ιταλοί στρατιώτες στάθμευαν στην Αλβανία, έτοιμοι να εμπλακούν. Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου οι περίφημες ταξιαρχίες με τα ονόματα ιταλικών πόλεων (Βενέτσια, Φεράρα, Σιένα, Πάρμα), η 131η Μεραρχία Τεθωρακισμένων αλλά και οι 3η Μεραρχία Αλπινιστών άρχισαν να προετοιμάζονται. Οι πρώτοι στρατιώτες κατέλαβαν τις Φιλιάτες και την Κόνιτσα, σε μία προσπάθεια να αποκόψουν την Ήπειρο από τη Θεσσαλία.

  Η ελληνική πλευρά ήταν απροετοίμαστη. Μοναδικοί θύλακες αντίστασης το Απόσπασμα Πίνδου υπό το συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Δαβάκη και η περίφημη VIII Μεραρχία με διοικητή το Στρατηγό Χαράλαμπο Κατσιμήτρο. Τα εφόδια ελάχιστα και φυσικά η πολεμική τεχνολογία ξεπερασμένη, ενώ κόντρα στα υπερσύγχρονα για την εποχή αεροπλάνα, η Ελλάδα είχε να αντιπαρατάξει μερικά παλαιά, ξεπερασμένα αεροσκάφη. Έξι διμοιρίες πυροβολικού υπό το Δαβάκη κλήθηκαν να υπερασπιστούν μία γραμμή 70 χιλιομέτρων απέναντι στη θρυλική μεραρχία αλπινιστών “Τζούλια”. Οι λιγοστοί Έλληνες στρατιώτες προσπάθησαν να καθυστερήσουν τους επελαύνοντες Ιταλούς, οι οποίοι επί τρεις ημέρες σάρωναν το σκληρό έδαφος της Ηπείρου φθάνοντας έως το Μέτσοβο.Ήταν 3 Νοεμβρίου όταν οι πρώτες ενισχύσεις έφτασαν με την Ι Μεραρχία Πεζικού της V Ταξιαρχία Πεζικού και η Μεραρχία Ιππικού ανέλαβαν το δύσκολο έργο να ανακόψουν την ιταλική επέλαση. Από εκείνη τη

  http://www.aftonomi.gr/afieroma/item/2973-28i-oktobriou-1940-to-xroniko-tou-polemou.html

 30. Του Χαράλαμπου Νικολάου / Ταξίαρχου ε.α., τ. καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας ΣΣΕ

  Ο “Βασιλιάς” της Αλβανίας Ζώγου
  Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες.
  Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.

  Τα γεγονότα έκτοτε διαδέχθηκαν το ένα το άλλο με κινηματογραφική ταχύτητα. Στις 14 Απριλίου 1939 η Αλβανία αποχώρησε από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Στις 15 Απριλίου έγινε δεκτή στο Κυρηνάλιο (ανάκτορο στη Ρώμη, θερινή διαμονή των Πάπων μέχρι το 1870, στη συνέχεια κατοικία του βασιλιά της Ιταλίας και αργότερα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας), πολυμελής αλβανική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βερλάτση. Αυτός προσφώνησε τον Bασιλιά αυτοκράτορα πρώτα στην αλβανική και έπειτα στην ιταλική γλώσσα και του προσέφερε το “στέμμα του Σκεντέρμπεη”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ιταλική Βουλή έδωσε τη συναίνεση

  http://www.aftonomi.gr/afieroma/istoria/item/2972-i-symmetoxi-tis-albanias-stin-epithesi-kata-tis-elladas-tin-28i-oktobriou-1940.html

 31. Ο τότε πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Γκράτσι στο βιβλίο του «Η αρχή του τέλους» γράφει για τη δραματική συνάντηση που είχε με τον Μεταξά την 3η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου:

  «Η συνείδησίς μου με επίεζε ότι την στιγμήν αυτήν εγενόμην συνένοχος μιας ατιμίας. Είδα επί τέλους να ανάβη το φως και τον Μεταξά να κατεβαίνη. Με εγνώρισε και διέταξε τον σκοπόν να με αφήση να περάσω. Μου έδωκε την χείρα και με ωδήγησεν εις εν μικρόν σαλόνι. Μόλις εκαθήσαμε, του ενεχείρισε το έγγραφον. Ήρχισε μετά προσοχής να το διαβάζη Παρηκολούθησα την συγκίνησίν του εις τας χείρας του και τους οφθαλμούς του».

  Μόλις ετελείωσε η ανάγνωσις, ηκολούθησεν ο εξής διάλογος:

  ΓΚΡΑΤΣΙ: κ. Πρόεδρε, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω ότι, εις περίπτωσιν μη αποδοχής των όρων, τα ιταλικά στρατεύματα θα εισβάλουν εις το ελληνικόν έδαφος την 6ην πρωινήν.
  ΜΕΤΑΞΑΣ: Ποια στρατηγικά σημεία θέλει να καταλάβει η Ιταλία;
  ΓΚΡΑΤΣΙ: Δεν γνωρίζω, κ. Πρόεδρε.
  ΜΕΤΑΞΑΣ: (Προσβλέπων παρατεταμένα εις τους οφθαλμούς τον Ιταλόν πρεσβευτήν και με σταθεράν την φωνήν) κ. Πρεσβευτά, το περιεχόμενον του τελεσιγράφου και ο τρόπος καθον μοι επεδόθη σημαίνουν πόλεμον εκ μέρους της Ιταλίας. (Alors c est la Guerre!)». Ο πρωθυπουργός σηκώνεται από την καρέκλα του και ο Ιταλός πρεσβευτής αποχωρεί, χωρίς οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν χαιρετισμό. Και ο Γκράτσι καταλήγει:

  «Έφυγα υποκλιθείς με τον βαθύτερον σεβασμόν προ του υπερηφάνου γέροντος, ο οποίος επροτίμησε την θυσίαν αντί της υποδουλώσεως. Έφυγα ταπεινωμένος και με σφιγμένην την ψυχήν από μίσος προς το επάγγελμά μου».

 32. — Ο αϊτός του βουνού και του κάμπου, χαρισματικός ηγέτης και εξαίρετος οπλαρχηγός της Ηπείρου Ευθύμιος Γεωργίου Λιώλης γεννήθηκε στην Κρανιά της Β. Ηπείρου το 1880 και εκοιμήθη στην Αθήνα στις 16.6.1961. Για τους διακεκριμένους άνδρες κάθε γη είναι τάφος – («ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος»-Αρχαίο ελληνικό ρητό).
  — Του Κωνσταντίνου Γίγα,
  — Έφεδρου Λοχαγού Πυροβολικού — Δημοσιογράφου-Αλβανολόγου, τ. Προέδρου του ιστορικού «Συλλόγου Βορειοηπειρωτών»
  — Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε και τέλος στη βιογραφία – ιστορία του οπλαρχηγού του Μακεδονο-Ηπειρωτικού Αγώνος Θύμιου Λιώλη.Οπως δεν υπάρχει αρχή και τέλος στους αγώνες για την λευτεριά της Ελληνικότατης Μακεδονίας και Ηπείρου.
  — Λεβέντης καπετάνιος του Βούρκου και των Ριζών, τον έτρεμαν οι Αλβανοί αγάδες, οι αλλοεθνείς πλιατσικολόγοι, οι Τούρκοι, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, οι Αλβανοί και οι Ελληνες κομμουνιστές.
  — Οι Λιώληδες ήταν ένας δικέφαλος αετός που δεν νοιάστηκαν μόνο για την φωλιά τους, αλλά πέταξαν ψηλά και μακριά σε όλον τον γαλανόλευκο αέρα, σε ολόκληρα τα άγια πάτρια εδάφη από την Κρανιά Αγ. Σαράντα και Δελβίνου μέχρι τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έχω στα χέρια μου του αείμνηστου Σπύρου ΛΑΜΠΡΙΔΗ – Ηπειρώτη δημοσιογράφου για τους ηρωικούς Βαλκανικούς Πολέμους στις περιοχές από την Αρτα – τα Τζουμέρκα, ώς το Ζαγόρι- Καραμπεριά και πέραν το παλιό Πωγώνι, την Ντουβάδρα, στη μάχη της Κορώνης, ο Σωτήρης και ο Θύμιος Λιώλης και ο Αργυροκοστρίτης Γιάννης Πουτέτσης, μαζί με τους Κολοβαίους προστατεύουν τους φτωχούς. Το 1914 ο συνταγματάρχης Δημήτριος Δούλης συνέστησε το Σύνταγμα του Δελβίνου με διοικητή τον Βλάσση Καραχρήστου. Ο Θύμιος Λιώλης με τα διαλεκτά παλικάρια του εντάχτηκε σ’ αυτό και ανέλαβε τη διοίκηση του λόχου όπου πολεμούσαν τρία μερόνυχτα τους Λιάπηδες του άγριου Κουρβελεσίου. Εκεί ο ανθυποπλοίαρχος Στέφανος ΖΟΥΠΑΣ από τη Χιμάρα πληγώθηκε βαριά με σπασμένο πόδι στα τελευταία σπίτια της Κορώνης. Βγάζει το πιστόλι του για να σκοτωθεί και να μην πέσει ζωντανός στα χέρια του Μερσίν Γκιότση.
  — Πρόβαλε τότε ο ηρωικός ήρωας, ο Καπετάν Θύμιος Αιώλης, άψογος, άτρομος, κυπαρισσένιος. «Εγώ, λέει, θα πάω μόνος μου να φέρω εδώ τον λαβωμένο Ζούπα. Βαλλόμενος από παντού στην ανηφοριά της Κορώνης, βρήκε τον Ζούπα να βογγά από τους πόνους με το πιστόλι στο

  http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/41429

 33. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

  Ο ΒΛΑΚΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΥΣΚΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Π@Π@ΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ……….ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΑΡΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ……..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΡΗΓΟΣ

 34. Αν πριν από 30,40,50 χρόνια πήγαινε κάποιος σ’ ένα καφενείο κι έλεγε ότι θα έρθει κάποτε η στιγμή που –χωρίς να είναι κυβέρνηση- το ΚΚΕ θα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις της ΚΥΠ (έτσι την έλεγαν τότε…) και ότι θα έκανε και μάθημα στους πράκτορες για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων του συστήματος, σίγουρα θα τον έπαιρναν με τις… ντομάτες. Ε, λοιπόν, η στιγμή αυτή ήρθε!

  Έτσι, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΠ που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του, εμφανίστηκε ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος μάλιστα έκανε και ομιλία προς τους «τίμιους ανθρώπους» (όπως τους αποκάλεσε) της ΚΥΠ, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής! Ιδού τι είπε ο κουκουές στο συνέδριο των πρακτόρων του αστικού κράτους:

  «Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και αποκαλύψεις…

  http://ethnikismos.net/2013/10/26/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B5%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80/

 35. Δεν πρόλαβε να πει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας τα γνωστά για το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση λόγω Τσοχατζόπουλου, κι αμέσως έσκασαν μύτη οι κρυφοί υπερασπιστές του απομειναριού του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και του φανφαρόνου Ευάγγελου Ντούτσε! Πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που –όπως φαίνεται- θυμήθηκαν τις εποχές που ήταν ουραγοί του ΠΑΣΟΚ, τις αλήστου μνήμης εποχές του «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Έσπευσαν, λοιπόν, αμέσως να βγάλουν ανακοινώσεις κατά του… θρασύτατου Τζιτζικώστα, εντασσόμενες προφανώς στα… κεντροαριστερά σενάρια που υφαίνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και ο αμερικανοσιωνιστικός ιμπεριαλισμός:

  ΣΥΡΙΖΑ:

  «Η προκλητική στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκλεκτού της ΝΔ, κ. Τζιτζικώστα δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων “ατοπημάτων” από στελέχη της ΝΔ, που εδώ και καιρό είχαν ως στόχο να ξεπλύνουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η σιωπηρή στάση ανοχής που κρατά η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ, καθώς και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει απλώς “γκάφα” την απαράδεκτη στάση του κ. Τζιτζικώστα, δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος καλά κρατούν».

  ΚΚΕ:

  «Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προσβάλλει βάναυσα το λαό της Θεσσαλονίκης και όλον τον ελληνικό λαό, όταν την ημέρα που τιμώνται η πάλη και οι θυσίες του λαού ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, αυτός καλεί σε εκδηλώσεις τους υμνητές του, χρυσαυγίτες. Οι δικαιολογίες, με τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι επικίνδυνες, έχουν τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και αποδεικνύουν ότι η ανοχή ορισμένων απέναντι στη Χρυσή Αυγή και το ναζισμό καλά κρατεί».

 36. Θύμα ληστείας έπεσε εχθές το βράδυ περαστικός έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέσσερις αναρχοκομμουνιστές ληστοσυμμορίτες, βγήκαν από το «άσυλο» που τους προσφέρει το κατοχικό ψευδοκράτος, ακινητοποίησαν τον περαστικό με την απειλή μαχαιριών και αφού του άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό ξαναμπήκαν στο «άσυλο» και χάθηκαν. Κι ας την αστυνομία να τους ψάχνει…

  (ΥΓ) 1: Να θυμίσουμε ότι προχθές –πάλι στη Θεσσαλονίκη- συνελήφθησαν τυχαία τρεις αναρχοκομμουνιστές που λήστεψαν σούπερ-μάρκετ. Τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη; Άργησε να στείλει το… έμβασμα το Ίδρυμα Σόρος και τα συντρόφια το’ ριξαν στις ληστείες για να επιβιώσουν;

  (ΥΓ) 2: Τζορτζ (Σόρος) καλοπερνάς και τα συντρόφια σου ξεχνάς!

 37. Τελικά, η… επανάσταση «για την ανατροπή» που θα άρχιζε από τις παρελάσεις –όπως είχε εξαγγείλει προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του- αποδείχθηκε μεγάλο φιάσκο! Λίγες δεκάδες αξιοθρήνητων συριζαίων (συνεπικουρούμενων από μέλη της πιο κραγμένης αμερικανοκομμουνιστικής συνιστώσας ΑΝΤΑΡCIA) μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη, κραυγάζοντας το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» και το απειλητικό «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» (τα οποία δεν ακούει η τυφλή αλλά και… κουφή αστική «δικαιοσύνη», κάποιες… ενωμένες δυστυχίες ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡCIA και κονομημένων κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων στο Κερατσίνι και μια χούφτα σε κάθε πόλη της χώρας, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια και τον οίκτο του λαού!

  Βεβαίως, στην αποτυχία της… επανάστασης συνετέλεσε και το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ την έκανε… γυριστή. Αλλά, δε θα μπορούσε κανείς να περιμένει δράση από τα επίσημα τσιράκια της συγκυβέρνησης και των διεθνών εντολοδοτών της. Άλλωστε, οι επαγγελματίες κομμουνιστές του ΚΚΕ ξεκοκαλίζουν τώρα την προκαταβολή που βούτηξαν από την πώληση του 902 σε… off shore εταιρεία με άγνωστο (ακόμα;;;;) ιδιοκτήτη και που όρεξη για… επανάσταση. Αλλά οι συριζαίοι με τις συνιστώσες τους; Τόσο λίγοι, μα τόσο λίγοι, λες κι έπεσε… περονόσπορος; Πως εξηγείται αυτό; Λέτε να έφταιξε το… τριήμερο;

  Σίγουρα έφταιξε το τριήμερο!!!

 38. ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ… ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΔΙΑΔΩΣΤΕ…

  ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΚΕ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΑΣΗΜΕΝΑ… ΟΧΙ… ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ…

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

  ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ…

  http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/an8ellines/auta_prepei_na_ta_ma8oune_oloi_oi_ellines_diadoste_ta_ntokoumenta_ti_elege_i_anakoinosi_ttis_ke_kai_tou_kke_gia_to_1940_kai_ti_antallagmata_pirane_apo.html#.Um_nfXBLMvk

 39. Γράφει ο Σωκράτης Τσουμελέκας

  1. 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ (Vjačeslav Michajlovič Molotov) υπεγραψαν το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ (επίσημα: Γερμανοσοβιετική Συνθήκη) Μυστικά προσαρτήματα της συνθήκης αυτής προέβλεπαν αφενός τον διαμελισμό της Πολωνίας και αφετέρου τη δημιουργία σφαιρών επιρροής των συμβαλλομένων μερών σε χώρες της Ευρώπης. Την συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου
  Λίγες μέρες μετά την έναρξη του Πολέμου (αρχές Σεπτεμβρίου 1939) η Πολωνία είχε νικηθεί, αφού της ήταν αδύνατο να αποκρούσει, με τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό που διέθετε, τις ναζιστικές δυνάμεις. Μετά την κατάρρευση του Πολωνικού στρατού, εισέβαλαν από τα ανατολικά οι Σοβιετικοί, αντιμετωπίζοντας μηδαμινή αντίσταση. Οι “συμβαλλόμενοι” μοιράστηκαν την Πολωνία, όπως είχε προσυμφωνηθεί στο μυστικό πρωτόκολλο, και μετακίνησαν τα σύνορά τους αναλόγως. Βάσει, όμως, μιας συμφωνίας της 28ης Σεπτεμβρίου, με την οποία τροποποιήθηκε το Σύμφωνο μη Επίθεσης, η Λιθουανία πέρασε στην σοβιετική σφαίρα επιρροής, ενώ η Γερμανία έλαβε ως αντάλλαγμα μεγαλύτερο μέρος της κατακτημένης Πολωνίας (μέχρι τον ποταμό Μπουγκ )
  2. Στις 20 Απριλίου 1940, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εκδίδει ένα σπανίας εμπνεύσεως μανιφέστο «προς όλα τα κόμματα και τον λαό», όπου υποδεικνύει τι οφείλει να κάνει η Ελλάδα, «αν θέλει να ζήσει ελεύθερη και ευτυχισμένη». Το μανιφέστο, δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη», στις 2 Μαΐου 1940:
  Να πώς μπορούνε όλοι οι λαοί ν’ ασφαλίσουν την ειρήνη και την ελευθερία τους: Οι ιμπεριαλιστές, αποσβολωμένοι από τη δύναμη των λαών της ΕΣΣΔ -που δείχνει, τι αξίζουν λαοί πραγματικά ελεύθεροι- που τρέμουν ν’ αγγίξουν όχι μονάχα τα σοβιετικά εδάφη, (αλλά) και κάθε χώρα που εξασφάλισε τη σοβιετική βοήθεια. Να ο δρόμος που κι η Ελλάδα οφείλει ν’ ακολουθήσει αν θέλει να ζήσει ελεύθερη και ευτυχισμένη. Η Σοβιετική Ένωση γλύτωσε μέχρι σήμερα τη χώρα μας απ’ τον πόλεμο κι απ’ την υποδούλωση. Τί θα είμαστε σήμερα, αν δεν έκοβε -με την επέμβασή της
  στην Πολωνία- τον δρόμο του Χίτλερ προς τη Ρουμανία και τα Βαλκάνια; Πού θα βρισκόταν σήμερα η ανεξαρτησία μας, αν η ΕΣΣΔ δεν αντιτάσσονταν αποφασιστικά στα ιταλικά -που υποδαυλίζονταν κι απ’ τους Αγγλογάλλους- σχέδια κατάχτησης των Βαλκανίων, που ματαιώθηκαν με το θρίαμβο του Κόκκινου Στρατού στη Φινλανδία; (ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)
  3. Η (νόμιμη) Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 1940, πιστή και στη γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς, δημοσίευσε ένα κατάπτυστο μανιφέστο με φιλοναζιστικές θέσεις, όπου δήλωνε ότι η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και της ελληνικής μειονότητας «δεν μπορεί να ‘χει καμμιά σχέση με την ελευθερία», ενώ καλούσε τον ελληνικό στρατό να στασιάσει και τους εργαζόμενους να κωλυσιεργήσουν και να προκαλέσουν δολιοφθορές στην παραγωγή και μεταφορά πολεμοφοδίων προς το πολεμικό μέτωπο. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο συγκεκριμένο μανιφέστο:
  Η διαταγή των Εγγλέζων πλουτοκρατών εχτελείται πιστά απ’ τις 28 του Οχτώβρη. Μέχρι τη μέρα εκείνη η Σοβιετική Ένωση κάμποσες φορές γλύτωσε τον λαό μας απ’ τα υποδουλωτικά σχέδια του Μουσολίνι, απ’ τις ραδιουργίες των Εγγλέζων πλουτοκρατών κι απ’ τις προδοσίες της βασιλομεταξικής σπείρας. Μα η Σοβιετική Ένωση έδωσε με το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο σε όλα τα κράτη κι ιδιαίτερα στα βαλκανικά, τη δυνατότητα να γλυτώσουν κι οριστικά απ’ τον πόλεμο, αρκεί να δέχονταν ανεξάρτητα απ’ το εσωτερικό τους καθεστώς, να συνεργαστούνε μαζί της. ( ΣΗΜ : Δηλαδή να ενταχθούν υπο την επιρροή των τότε συμμάχων ΓΕΡΜΑΝΩΝ και ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ)_ Τις σωτήριες όμως, για τον λαό και την πατρίδα μας, προτάσεις της, τις απόκρουσε με λύσσα η τυχοδιωκτική βασιλομεταξική δικτατορική κυβέρνηση που προτίμησε να πουληθεί στους εμπόλεμους Εγγλέζους πλουτοκράτες για να μας μπλέξει στον πόλεμο…
  Και καταλήγει …..Για τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας οι κομμουνιστές μπαίνουν στις πρώτες γραμμές του αγώνα.
  Ζήτω το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!
  Ζήτω το μέτωπο εθνικής σωτηρίας-ειρήνης!
  Κάτω η πουλημένη ιμπεριαλιστική βασιλομεταξική σπείρα που έφερε τον πόλεμο στη χώρα μας!
  Ειρήνη να σώσουμε το λαό και την Ελλάδα μας!
  Ζήτω η ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση πού με τη βοήθεια της θα σώσουμε τον λαό, την πατρίδα μας και την ειρήνη!
  7 Δεκέμβρη 1940

 40. «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους… Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας… Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα… Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες…».
  (Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ – «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)
  Όσον αφορά την επιστολή Ζαχαριάδη , που οι ίδιοι επικαλούνται, οι ίδιοι τότε αμφισβήτησαν ( πχ ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ) και με μετέπειτα επιστολή του ο Ζαχαριαδης αποκήρυξε.

  Σχόλιο Πελασγού : Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι περισσότεροι εν Ελλάδι κομμουνιστές δεν είναι συνειδητοί κομμουνιστές…

 41. Η αναμενόμενη εδώ και αρκετό καιρό παρέμβαση του θαρραλέου Έλληνα ιεράρχη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ήρθε επί τη ευκαιρία της εθνικής επετείου και είναι συγκλονιστική.
  Στο άρθρο του αναφέρεται στην αποδόμηση των ιερών και των οσίων του Ελληνισμου και την δυσφήμηση κάθε εθνοτικής αναφοράς από τους επαγγελματίες “παγκοσμιοποιημένους” Έλληνες πολιτικούς.

  “Μαστιγώνει” τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο για τις αντιρρήσεις του να συμμετάσχουν μηχανοκίνητα στην παρέλαση και του υπενθυμίζει ότι “αυτός ξοδεψε 800.000 ευρώ για να ανακαινίσει το γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών”!

  Χαρακτηρίζει την τρόικα “Γερμανική τυρρανική τριανδρία” και καταλήγει λέγοντας “Πονάει η ψυχή μου για την Ελλάδα μας, η οποία χάνεται!”

  Ιδού ολόκληρο το άρθρο:

  http://www.briefingnews.gr/orthodoxy/item/69598-ambroios-gia-b

 42. Σπουδαία ἱστορικὰ γεγονότα σᾶς ἔχω σήμερα…
  Ἀντιγραφὴ ἀπὸ τὰ βιβλία τοῦ ΓΕΣ, μὲ στοιχεῖα ποὺ ἀπεκαλύφθησαν ἀπὸ τὶς κατασχέσεις ἐγγράφων τοῦ ΚΚΕ.
  Τὸ καλλίτερο βέβαια εἶναι πὼς ἀπεφεύχθῃ ἡ καταστροφή, λόγῳ τοῦ ὅ,τι ἕνας «Φάνης» εἶχε περισσότερο φιλότιμο ἀπὸ ὅλην τὴν ἡγεσία τοῦ ΚΚΕ μαζύ.
  Βέβαια, ἄς μὴν ζητᾶμε νὰ σεβαστοῦν γλῶσσα, ἱστορία πολιτισμὸ αὐτοὶ οἱ κάφροι, ποὺ ἀκόμη καὶ σήμερα θεωροῦν ἐπίτευγμά τους αὐτὴν τὴν εἰκόνα:
  Ποὺ ἔρχονται ἄνθρωποι ἀπὸ κάθε σημείου τοῦ πλανήτου, γιὰ νὰ θαυμάσουν τὸ μεγαλεῖο τῶν μνημείων μας κι αὐτὰ εἶναι κλειστὰ διότι οἱ ὑπάλληλοι …ἀπεργοῦν!!!
  Ποὺ ἐὰν δὲν φωνάζαμε θὰ εἶχαν ἐπιφέρῃ μεγαλύτερες καταστροφὲς ἀπὸ αὐτὲς τοῦ Ἔλγιν.
  Ποὺ ὁ μόνος λόγος, γιὰ τὸν ὁποῖον δὲν ἰσοπεδώνουν τέτοια μνημεῖα, εἶναι ὁ φόβος ἀπὸ τὴν διεθνὴ κατακραυγὴ κι ὄχι κάποια συνείδησις…
  Καὶ μετὰ μοῦ λέτε γιὰ ἀντίληψι…
  Βρὲ καλὰ νὰ πάθουμε… Πολὺ καλά!

  Φιλονόη

  Ψυχραιμία! Ἀκολουθοῦν ἔργα καὶ ἡμέρες τοῦ Κ.Κ.Ε.….
  Λόγῳ τοῦ ὅτι ὁ μῆνας Δεκέμβριος μᾶς φέρνει στό μυαλό ἀρκετές ἱστορικές μνῆμες ἀπό γεγονότα, πού δέν εἶναι
  καί πολύ μακρυά, εἴπαμε νά θίξουμε κάποια ἐνδιαφέροντα ὅσο καί ἐλάχιστα γνωστά περιστατικά, ἐνημερώνοντας τούς φίλους τῆς ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρωτίστως ὅμως θά κάνωμε ἕναν πρόλογο, ἀφοῦ κρίνεται ἀπαραίτητη ἡ χρονική σειρά τῶν πραγμάτων.

  Θά ἔπρεπε νά θυμώμαστε ὅλοι, πώς ὅταν ἦλθε στήν ἐξουσία, τό 1981, τό ΠΑΣΟΚ,

  http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8220.html

 43. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, σε μία, καθώς φαίνεται, πρωτόγνωρη κίνηση.
  Kαι λέμε πρωτόγνωρη διότι μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν να απολύει εργαζομένους του το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.
  Πηγές θέλουν το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  Οι φήμες που κυκλοφόρησαν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας και συγχρόνως πως θα παραιτούνταν του μισθού του.
  Να σημειωθεί πως υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη τα οποία απασχολούνται σε αντίστοιχα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη, δηλαδή περίπου 800 ευρώ.
  Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.
  Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως ο κ. Μπογιόπουλος είχε αντιταχθεί στις απολύσεις και φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον “Ριζοσπάστη”, αν και μετά τον προσυνεδριακό …

  http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/to_kke_apelyse_ton_niko_mpogiopoylo_apo_ton_rizospasth_giati_arnhthhke_na_ypograpsei_atomikh_sumvash.2477622.html

 44. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ — Οι «κύκλοι» του εξακολουθούν να διαδίδουν, ότι…. ΘΑ τον έτρωγαν οι Αμερικάνοι, κι΄ ας ήταν κουρασμένος!!!!
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΡΕΛΟΣ 1 — Γιωργάκης – Γκαγκάς Παπανδρέου, τον έφαγαν οι εβραιοαμερικάνοι, γιατί τον… χρειάζονταν να κάνει σελινάρια αυνανισμού στα αμερικάνικα πανεπιστήμια!!!
  ΣΑΜΑΡΑΣ -ΤΡΕΛΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 1 — Αδωνάϊ Σαμαράς, διαδίδει ήδη ότι οσονούπω θα τον φάνε οι… εβραιοαμερικάνοι, ενώ ξέρει από την επομένη των τελευταίων εκλογών, ότι θα ήταν πρωθυπουργός για 2 χρόνια μόνο, μέχρι τον Μάϊο 2014!!!
  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ -ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 — Μπενιζέλος. Κατά παράβαση κάθε πρωτοκώλλου, συναντήθηκε πριν λίγους μήνες με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, για να του κάνουν τεστ με το βυθοσκόπιο. Δεν έχει λόγους να επιδείξει αυτή τη στιγμή τον αντιαμερικανισμό του, καθότι είναι πρωθυπουργός σε αναμονή και μόνο οι εβραιοαμερικάνοι μπορούν να τον ικανοποιήσουν παντιοτρόπως.
  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ — Πάγκαλος. Αφού πέρασε από πολλές κολυμπήθρες εξαγνισμού του κληρονομικού εβραιοναζισμού του, νιώθει πάντα την ανάγκη να στήνει κώλο στους εβραιοαμερικάνους, που τον αξίωσαν να υπάρχει σε μια πούστικη μακρόχρονη πολιτική σκηνή, ακόμα και όταν δεν του το ζητούν. Έχει τέτοιο ανώμαλο εθισμό, που αν δεν πουστίσει για ένα 24ωρο, αισθάνεται ότι πεθαίνει. Αιώνιος και αμετανόητος φασίστας, ΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ, που έχει μολύνει όλες τις παρατάξεις. Το όνομά του πλέον, θα περάσει στην ιστορία, ως ταυτόσιμο με τη πολιτική πουστιά και τη κορύφωση του αμοραλισμού.

  http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/41494

 45. Ti lete aftoi oi evaisthitoi dimokrates tis Omospondias-vothros tou KKE
  na valoun ton Pangalia na grapsei psifisma pou katadikazei tis dolofonies twn Xrysavgitwn kai na valoun ton epagelmatia diadilwti Gianni Kwnstanti na diwrganwsei diadilwseis exw apo to proxeneio kai to Slussen gia tin yperaspisi tis dimokratias ?

 46. Re komouni Kandila me to svenskgrekisk vänskapsnet i dolofonies twn ergazomenwn stin Marfin apo tous anarxokomounistes kai oi dolofonies sta grafeia tis XA den einai fasismos ?
  Gia den grafeis lexi palio lamogio pou ta arpazes apo tin Omospondia kai me tis arpaxtes sou piges Ellada na to paixeis mediarxis ?
  Ta teleftaia 40 xronia oi dolofonies ,oi vomves kai i tromokratia apo tin aristera proerxontan.
  I dimokratia trexei apo ta mpatzakia sas stalines.

 47. Η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των 300 της Βουλής, σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση που αφορά τις δωρεάν διελεύσεις των βουλευτών από τα διόδια των εθνικών οδών, μία οικονομική επιβάρυνση η οποία γέννησε το πρώτο μαζικό κίνημα στην Ελλάδα, φέρνει και πάλι στο δημόσιο διάλογο τα προνόμια-παροχές των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.
  Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το μηνιαίο κόστος ενός εκάστου των 300 ανέρχεται χονδρικά στα 17.235 ευρώ, ενώ το ετήσιο ατομικό αφορολόγητο εισόδημά τους μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 65.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, μισθοί – συντάξεις περικόπτονται ανηλεώς, ενώ η φοροκαταιγίδα νέων μέτρων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά.
  Ηπιες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι περικοπές των βουλευτικών παροχών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα χρόνο με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, καθώς ανέρχονται σε ποσοστά της τάξης του 20%-25% και αφορούν κυρίως επιδόματα και άλλου τύπου παροχές. Δραστικά μειώθηκε μόνο η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές από 150 σε 75 ευρώ, ενώ ανέγγιχτη έμεινε από το 2009 η βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται στα 5.705 ευρώ. Επίσης οι δαπάνες της Βουλής δεν αναρτώνται στη «Διαύγεια». Ωστόσο, ήδη έχει ληφθεί απόφαση να δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο διαδικτυακό κόμβο του Κοινοβουλίου από τον προσεχή Ιανουάριο γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.
  Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ καταβάλλουν το σύνολο της αποζημίωσής τους στο κόμμα, το οποίο στη συνέχεια παρέχει ποσό της τάξης των 800 ευρώ περίπου, το οποίο αντιστοιχεί στην αμοιβή των πολιτικών στελεχών. Πάνω από το 50% της αποζημίωσής τους καταβάλλουν στο κόμμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι παρακρατήσεις για τα άλλα κόμματα φθάνουν μέχρι το 20%.
  Λεφτά υπάρχουν
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι 300 δικαιούνται επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο βάσει των περικοπών ανέρχεται στα 2.561 ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια (900 ευρώ). Οι βουλευτές

  http://olympia.gr/2013/11/03/17-235-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE/

 48. — Μια χούφτα ηρωικοί εισαγγελείς, ξετυλίγουν βημα – βημα το σχεδιο καταστροφής της Ελλάδας. Σε κάθε βήμα, αποκαλύπτεται και άλλη μια πτυχή της ολέθριας δράσης του Γιώργου Παπανδρέου. Ένας ολέθριος μηχανισμός για τον οποίον όσοι τολμούσαμε να μιλήσουμε, βαπτιζόμασταν περιθωριακοί και συνωμοσιολόγοι απο τα καθεστωτικά ΜΜ”Ε”.

  — Απόλυτος συνεργός της συμμορίας Κλίντον – Σόρος, της συμμορίας που αιματοκύλισε τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο για να δημιουργήσει κράτη – μαριονέτες, failed states, με εσωτερικό χάος και
  εκποίηση φυσικού πλούτου.

  — Ενορχηστρωτής της συμμορίας των κερδοσκόπων που θησαύρισαν απο την μεθοδική διάλυση της χώρας. Από τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές, τους αγωγούς εως τους τιτανικούς και τα CDS, καθε βημα προς τον όλεθρο ειχε την γλίτσα της στενής ή ευρύτερης συμμορίας του. Καθε νεκρός Έλληνας, γεννημένος ή αγέννητος, ήταν καποια αργύρια στους λογαριασμούς των ρουμπινηδων, των καλαμποκανθρώπων, των Γριβεων και των κονδυλοφόρων της διαπλοκής.

  — Μπορεί λοιπόν ο Πεπόνης να καρατομήθηκε. Υπάρχουν όμως δεκάδες, εκατοντάδες “πεπόνηδες” που θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για να οδηγήσουν τον γενοκτόνο στο εδώλιο των εγκλημάτων του. Αυτόν και καθε έναν από τους συνεργούς του. Δεξιούς και αριστερούς. Τραπεζίτες και “ανακρίτριες”. Τους εχει καταγράψει όλους τους η ιστορία.

  — Όσο εσύ Αντώνη Σαμαρά τον καλύπτεις, περνάς από το στάδιο της “ανεπάρκειας” στην άμεση συνέργεια.

  — Απαιτείται τωρα υπερκομματική κυβέρνηση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την εξόντωση κάθε μέλους των ενόχων του Ελληνικού ολοκαυτώματος. Απαιτείται τώρα μία Νυρεμβέργη, αυτη που στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν ντόπιοι και ξένοι τοπαλοσμάνηδες όπως έπραξαν οι Ισραηλινοί. Ειδ’ άλλως, να είστε σίγουροι πως οι εμπνευστές της Ελληνικής γενοκτονίας θα λάβουν την λαϊκή δικαιοσύνη κατά τα πρότυπα των Αρμένιων αντιφασιστών αγωνιστών. Δεν θα ξεφύγει ούτε ένας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τις επόμενες γενιές.

  http://tolimeri.blogspot.com/2013/11/blog-post_9825.html

 49. — Προς αυτούς που έφτιαξαν μαφιόζικο συνδικάτο, μόνο και μόνο για να διαμοιραστούν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και θα ΞΑΝΑΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΝ για να ψηφίσουν το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, και ψευδεπίγραφα «αντιρατσιστικο» νομοσχέδιο: που ψήφισαν ΜΑΖΙ περι χρυσής αυγής (κι ίσως ξανά μαζί αύριο για το δήθεν «αντιρατσιστικό»): Δολοφονήθηκαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης ή δύο αδικοχαμένοι νέοι;;;;;;
  — Πότε επιτέλους θα ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό;;;;;;
  — Γιατί μόνον το ΚΚΕ κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (από τα κοινοβουλευτικά κόμματα) διατυπώνουν με σαφήνεια θέση για συνολική άρνηση Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων;
  — Γιατί μόνον αυτά τα κόμματα δεν έπεσαν στην μνημονιακή παγίδα και διαφοροποιήθηκαν στο καρναβάλι περί χρυσής αυγής;
  — Μόνον αυτά τα κόμματα (με εντελώς διαφορετική ιδεολογία) κατανοούν τη «στρατηγική της έντασης» και πως το ερχόμενο αντιρατσιστικό θα είναι πλήρως ενταγμένο στη στρατηγική που χαράσει για την ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η τρόικα;
  — Τι χρειάζονται τα αντιμνημονιακά κόμματα (όσα τουλάχιστον επικαλούνται τον αντιμνημονιακό τους προσανατολισμό) να ενώσουν τις δυνάμεις τους -όχι στη βουλή με λόγια του αέρα ή να εκχωρίσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα- και να στηρίξουν αγωνιστικά και με συγκεκριμένες πράξεις τον χειμαζόμενο λαό μας;
  — Τι περιμένουν, αφού κι η «δικαιοσύνη» δεν σηκώνει το ανάστημά της;
  — Η ΔΕΗ προχώρησε σε αμέτρητες πλέον χιλιάδες διακοπές ρευματοδότησης…
  — Η ΕΥΔΑΠ το ίδιο…
  — Οι ΔΟΥ κάνουν πλέον κατασχέσεις…
  — Εταιρίες, ακόμη και κινητής τηλεφωνία (π.χ. η wind) προσωρούν σε κατασχέσεις για ευτελή ποσά…
  Ο περιβόητος κ. Θεοχάρης (Aυτό το γερμανοτσογλάνι που λυμαίνεται τη δημόσια περιουσία ελέω τρόικας και γερμανοτσολιάδων…), αντί να βρίσκεται φυλακισμένος προχωρεί σε δημεύσεις περιουσιών…
  Οι τράπεζες με χρήματα που πληρώνει ο λαός «διασώθηκαν» κι αχόρταγες κάνουν επιθέσεις στα σπίτια των πολιτών…
  Οι αυτοκτονίες δεν έχουν τέλος…
  Τα νοσοκομεία, η δημόσια Υγεία τελείωσε…
  Σχολεία έκλεισαν…
  Η ανεργία δεν μπορεί πλέον να προσμετρηθεί…
  Τα παιδιά λιμοκτονούν στα σχολεία…
  Φταίει ο λαός;
  Ο Αντόνιο Γκράμσι ήταν σαφής! Δεν φταίνε οι λαοί… αλλά οι πρωτοπορίες…
  Κι επειδή στο νέο ΠΑΣΟΚ (έτσι εξελίσεται και μάλιστα ραγδαία ο ΣΥΡΙΖΑ), που θεωρητικά είναι θιασώτες του Antonio Gramsci… πρωτοπορία είναι το πολιτικό Κόμμα!
  Αναρτήθηκε από sibilla

 50. Η εκτέλεση των δύο μελών της ΧΑ προ τριημέρου ακολουθήθηκε ή/και συνέπεσε με μια ομοβροντία ειδήσεων. Την πίεση βουλευτών της ΝΔ για τη φορολογία αγροτεμαχίων, το σήριαλ εκβιασμών της έλευσης ή μη της Τρόικας, μια ευρεία συναίνεση στο εσωτερικό της Ελλάδας για το εξαρχής προφανές του αδιέξοδου του ελληνικού προγράμματος, τις πιέσεις της Γερμανίας προς τις ΗΠΑ για την υπόθεση του διεθνούς δικτύου παρακολουθήσεων και υποκλοπών, τις πλάτες που έκανε στα ΗΠΑ στριμώχνοντας παράλληλα την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου Θεόδωρος Πάγκαλος, την
  αναβίωση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του μέχρι πρόσφατα καλά στεγανοποιημένου σχεδίου «δολοφονίας» του Πυθία (με την εξαίρεση των περιοδικών «Επίκαιρα» που ανέδειξε το θέμα και blogs όπως το Olympia που τα αναδημοσίευσαν) και της πολιτικής του δολοφονίας, την κλήση του εισαγγελία που χειρίζεται το θέμα των υποκλοπών και του σχεδίου Πυθία, στον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Καχριμάκη για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που φαίνεται να του τα προμήθευε υπάλληλος της ΕΥΠ.
  Άξαφνα, μέσα σε ένα καταιγισμό ειδήσεων, τα μήντια άρχισαν να καταγράφουν με φοβερή άνεση ως ειδησεογραφική πραγματικότητα καταστάσεις που πρότινος τις τοποθετούσαν στη σφαίρα της συνομωσιολογίας.
  Μέσα σε όλα αυτόν τον καταιγισμό, όλως «τυχαίως» διέφυγε από τα ελληνικά μήντια, ακόμη και από τη μπλογκόσφαιρα ένα θέμα εξίσου σημαντικό που εξελίσσεται στον παρόντα χρόνο:
  Το τελεσίγραφο τεσσάρων ημερών του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικού συμβούλου του γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τους Κυπρίους για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά!
  Είχα περιγράψει, ξανά και ξανά, πως η «ευρωπαϊκή κρίση» είναι μονάχα ένα κομμάτι, το πιο ορατό ενός ευρύτερου παιχνιδιού (εδώ) ξαναμοιράσματος της γεωπολιτικής πίτας και των ζωνών επιρροής. Όπως στις δεκαετίες του 1950 και 60 η γεωπολιτική πίτα περνούσε κυρίως από την πρώην αυτοκρατορική υπερδύναμη της Μ.Βρετανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών αποικιοκρατών στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ μέσω πραξικοπημάτων, εμφυλίων αλλά και επεμβάσεων, έτσι και σήμερα, αντιστρόφως κινδυνεύει να περάσει από τις αποδυναμωμένες ΗΠΑ στους άλλους νέους ισχυρούς πόλους, μια διαδικασία που οι ΗΠΑ πάλι προσπάθησαν να αναχαιτίσουν μέσω των προσφιλών τους πραξικοπημάτων, εμφυλίων και επεμβάσεων .
  Αργά η γρήγορα θα βρισκόμασταν στο κέντρο των εξελίξεων καθώς βρισκόμαστε στη μέση της Γης, τη Μεσόγειο, σημείο αμείωτης γεωστρατηγικής σημασίας.
  Έτσι λοιπόν, το σήμερα, με διαφορετικούς όρους αναλογεί για τα ελληνικά πράγματα στην περίοδο 1965-1974.
  Ανάμεσα στους πολλαπλούς στόχους που εξυπηρετούσε η περίοδος αυτή, η ταμπακιέρα ήταν η Κύπρος, το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο». Η περίοδος αυτή έληξε με την πρώτη ελληνική προδοσία εις βάρος της Κύπρου, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη διχοτόμησή της.
  Σήμερα, τα μέσα έχουν αλλάξει μόνο, όχι οι μέθοδοι. Σήμερα, όπως και τότε, η Κύπρος αποτελεί σημαντικό μέρος της…
  http://agriazwa.blogspot.se/2013/11/blog-post_4.html

 51. Τώρα και στο Τέξας ο Αλέξης Τσίπρας! Toν Τσίπρα περίμεναν οι Αμερικανοί αν θα διασωθεί η Ευρωζώνη…Τον Τσίπρα που ζει ένα όνειρο….εδώ ξέχασε τα μνημόνια. Μιλάμε για μιλημένα πράγματα πλέον. Έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό για τα πάντα. Περιμένουν το κατάλληλο timing…δίνουν διεθνές…………
  “κύρος” στον κατασκευασμένο alexis για να τον έχουν έτοιμο. H Ελλάδα για τους τοκογλύφους Αμερικανοεβραίους είναι μια σοβαρή ιστορία…με πολλά λεφτά.
  Στην πρωτεύουσα τους Τέξας, Όστιν, θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».

  Στο συνέδριο θα συμμετέχουν :

  http://chaos-crisis.blogspot.se/

 52. Η CIA τον κατασκεύασε, για να δώσει ένα καλό στέλεχος στην KGB, προκειμένου να παίζεται στην Ελλάδα η “παράσταση” του ανταγωνισμού της ψυχροπολεμικής εποχής. Η ίδια η CIA είναι προφανές ότι προστάτευσε τον Γλέζο από κάθε έρευνα του ελληνικού κράτους για την “ηρωική” του πράξη. Γιατί είναι προφανές πως ήταν η CIA; …Γιατί μόνον αυτή μπορούσε να το κάνει …Μόνον οι Αμερικανοί μπορούσαν να προστατεύσουν τους “ήρωες”, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Αυτό έκαναν καθ’ όλη τη μεταπολεμική περίοδο …Προστάτευαν τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα …Τον “ήρωα” Γλέζο, τον “ήρωα” Ανδρέα, αλλά και τη Δαμανάκη αργότερα …και τον Τσίπρα σήμερα.

  “Μυρίζει” δηλαδή πολύ η δουλειά …και “μυρίζει” CIA. Γιατί είχαν ανάγκη μια τέτοια “κατασκευή”; …Γιατί κάποιοι προετοίμαζαν τον “στημένο” Εμφύλιο και γνώριζαν ότι θα προκύψουν ανάγκες, προκειμένου να προστατεύσουν τους εκλεκτούς τους. Γνώριζαν εκ των προτέρων ποιοι θα “πέθαιναν” στο Παραπέτασμα σαν τον Ζαχαριάδη ή τον Κόκκαλη και ποιοι θα παρέμεναν στην Ελλάδα σαν “πέμπτη φάλαγγα”. Αυτοί οι δεύτεροι έπρεπε να “ηρωοποιηθούν” τεχνητά, για να μπορούν να γίνονται ανεκτοί από έναν λαό, ο οποίος θα μάτωνε από έναν Εμφύλιο που αυτοί προκάλεσαν …Να γίνουν ανεκτοί, όπως ο εγκληματίας Γλέζος τού καγκεμπίτικου Ριζοσπάστη. Από την αρχή δηλαδή γνώριζαν ποιοι θα επιβίωναν στην Ελλάδα και θα διακρίνονταν μετά το αιματοκύλισμα του Εμφυλίου …Θεοδωράκηδες, Φλωράκηδες, Κίρκοι και Γλέζοι από τα ίδια γραφεία έπαιρναν “φύλλα πορείας”…………..

  ‘http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/11/manolis-glezos-kalpikos-iroas.html

Comments are closed.