ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ
Κυρίους
Παπακώστα Απόστολο και Κωσταντίνου Γεώργιο

ΑΠΟ
Κουβάτσο Λ. Γεώργιο

Παρακαλώ όπως αποδεχθείτε την επιστολή αυτή και εφόσον ευαρεστηθείτε, απαντήσετε στα κατωτέρω ερωτήματα, απορίες και προβληματισμούς, που ο κάθε υγιώς και ανιδιοτελώς σκεπτόμενος Έλληνας της Ελληνικής Παροικίας, αναλογίζεται και διερωτάται, διά την τόσο ενεργό, όσο και άμεση παρέμβαση και τοποθέτησή σας υπέρ της μιας, εκ των δύο… πλευρών… του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Κατ’ αρχάς, να τονίσω, ότι δεν γνωρίζω προσωπικά, τον έναν εκ των δύο, αναφερομένων.

Γνωρίζω, απλώς εσάς κ. Κωσταντίνου, αφού όλως τυχαίως συναντηθήκαμε, προ έτους περίπου, στα γραφεία της κοινότητας Σόλνα, όπου επισκεφθήκατε, κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας.
Πρέπει να ομολογήσω ότι μου δημιούργησατε θετικές εντυπώσεις για την σεμνότητα και την συναίνεση των λόγων σας, ως προς τα περί σχολείων, γενικά θέματα που συζητούσαμε. Με έπεισε, επίσης, η διαβεβαίωσίς σας ότι καταδικάζετε τις βιαιοπραγίες και τα θλιβερά συμβάντα που έλαβαν χώρα στους χώρους του σχολείου ÅSÖ, εις βάρος του τότε προέδρου των γονέων, καθώς και το ότι είσθε τελείως ακομμάτιστος.
Αυτά, ως προς τον κ. Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά εσάς κ. Παπακώστα, έχω ακούσει, παλαιότερα βέβαια, κόσμια λόγια, από ανθρώπους έντιμους και συνεσταλμένους, τόσο για την ιδιότητά σας όσο και για τον ρόλο σας στην εδώ κοινωνία. Ως εκ τούτου, δεν θα είχα καν λόγους μήτε ενδοιασμούς, να ανακαλέσω ή να διαφοροποιήσω τις απόψεις μου.
Όμως τα πρόσφατα γεγονότα του Οκτωβρίου στο Ίδρυμα καθώς και οι προηγούμενες, δια του Τύπου, οξύτατες αντιπαραθέσεις σας με το νυν Δ.Σ. του Ιδρύματος, δημιούργησαν τα ερωτήματα, τις απορίες και τους προβληματισμούς, τους οποίους παραθέτω στη συνέχεια:

ΑΠΟΡΙΑ Ι: Εφόσον είσθε άνθρωποι των γραμμάτων και διάγετε βίον κοινωνικό εδώ στη χώρα αυτή, είσθε ενσωματωμένοι και συνειδητοποιημένοι γνώστες, των ισχυόντων Σουηδικών Νόμων, Κανόνων και Διαταγμάτων που διέπουν την Κοινωνία, είσθε γνώστες, ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ;
ΕΡΩΤΗΣΗ Ι: Γνωρίζετε ποιοι ήσαν ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ (πρόεδροι, Δ.Σ. μέλη) από δεκαετίας 1980 μέχρι και προ τριετίας;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ι: Αν διαπιστώσατε την οικιστική κατάσταση, τόσο των διαμερισμάτων/κατοικιών όσο και των λοιπών κοινών χώρων, μετά από την θητεία των 28 χρόνων, τι άποψη σχηματίσατε;
ΑΠΟΡΙΑ ΙΙ: Από πού πηγάζει το ΑΜΕΡΙΣΤΟ και ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας για την διεκδίκηση ενός τόσο δύσκολου ΡΟΛΟΥ, ως προς την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΙ: Γνωρίζετε, ότι οι προηγούμενες Διοικήσεις είχαν ΑΙΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΑ χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα τους από τις Τράπεζες;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙ: Πώς αντιδράσατε, ΟΤΑΝ ή ΕΑΝ διερευνήσατε και πληροφορηθήκατε το ποιόν των ατόμων που συνεργάζεσθε; Εφόσον είναι πάγια και καθιερωμένη τακτική των Υπηρεσιών, που ασχολούνται με Ιδρύματα, να εξετάζουν το παρελθόν ενός εκάστου, των συμμετεχόντων στα Δ.Σ; (Και ως γνωστόν, οι έρευνες ήσαν και είναι απογοητευτικές, για αρκετούς από τους συνεργάτες σας).

ΑΠΟΡΙΑ ΙΙΙ: Γνωρίζετε ότι εκπροσωπείτε τον θεσμό ΟΕΣΚΣ, αποτελούμενον, ΑΠΛΩΣ από ΤΡΙΑ Ελληνικά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, μέρος της ΝΔ) κόμματα, που ουδεμία σχέσιν έχουν με την Σουηδική Κοινωνία και ότι το 90% του Ελληνισμού της Ελληνικής Παροικίας είναι ΑΜΕΤΟΧΟ;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΙΙ: Πόσοι ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ και ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ Έλληνες σας πλαισιώνουν στις προσπάθειές σας να ανακαταλάβετε την Διοίκηση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙΙ: Γνωρίζετε ότι το Ελληνικό Κράτος έχει ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ επανειλημμένως και σε δραχμές και σε EU την ΟΕΣΚΣ, χωρίς τα χρήματα αυτά να ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ; (Υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν).

ΑΠΟΡΙΑ IV: Σας διαφεύγει το ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι παρουσία του τότε Αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής, κ. ΝΙΩΤΗ, κάπου στη Στοκχόλμη, πριν ένα έτος περίπου, ΔΗΛΩΣΕ μια κ. εκπρόσωπος απο την Πρεσβεία, ότι κάθε χρόνο επιδοτούν, με Ελληνικά χρήματα την ΟΕΣΚΣ, περίπου 10.000 EU.
Τα χρήματα αυτά, γνωρίζετε που ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ;
Βεβαίως και δεν ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ, η απορία όμως ΠΛΑΝΑΤΑΙ, απανταχού της Ελληνικής Παροικίας. ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ;

ΕΡΩΤΗΣΗ IV: ΔΙΕΡΩΤΑΣΘΕ, αν η ροή των ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (1.100.000 περίπου ετησίως) καταλήγουν ως θα έπρεπε σε σωστά χέρια και όχι εις άγνωστους και σκοτεινάς… οπάς;

Τελειώνοντας, θα επιθυμούσα να τονίσω τα εξής:
Η πιθανόν άγνοια έχει ίδιαν βαρύτητα, με την επίγνωση στη συμμετοχή μιας πράξης ενάντια στο Νόμο, εφόσον ο συμμετέχων ή οι συμμετέχοντες είναι του μορφωτικού επιπέδου του δικού σας.
Το δε «η σιωπή είναι χρυσός» δεν αποβαίνει πάντα υπέρ των ερωτηθέντων.

ΕΓΓΡΑΦΗ
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ Λ. ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ

Advertisements

90 Responses

 1. KOUBATSO ADIKA ASHOLISE ME AUTA TA PSONIA.

  Ta 4 teleutea hronia apousiazei i kkeomospondia apo to Elliniko Idryma stockholmis.(Ianouario 2008 – iannouarios 2012

  Giauto kai ola panai polu kala. me tous Ellines Dimokrates

  Deste pos afise to Elliniko Idryma i Elliniki omospondia tou komninou

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  Oi Dimokratikoi Ellines tis Souidias deste pws to anakenisan to Idryma

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  Poios efere ton ROSO sto Elliniko Idryma?

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.
  Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της
  Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα τόσα ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).
  Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 2. Κύριε Κουβάτσο,

  Σε μεγάλα παιδιά απευθύνεστε κι αν έχουν μυαλό (που κανονικά θά’ πρεπε να είχαν) θα κατανοήσουν ποιανού (-ών) συμφέροντα εξυπηρετούν. Πάντως όχι τα δικά τους και μέχρι στιγμής …γελοιοποιούνται.
  Το θέμα είναι αν έχει πλέον νόημα να ασχολείται κανείς με απολιθώματα μιας δυσάρεστης ιστορίας απάτης με συλλόγους σφραγίδες και απατεώνες καταχραστές δημοσίου χρήματος. Κακό στον εαυτό τους κάνουν. Καταλαβαίνω ότι σας εξοργίζει το γεγονός ότι οι απάτη γίνεται στο όνομα όλων των ελλήνων της Σουηδίας αλλά καιρός είναι να τελειώνουμε με όλα αυτά μιας και δια παντός.

  Για να σας κάνω να χαμογελάσετε λίγο σας παραθέτω μια σταχειολόγηση ονομάτων από ελληνικούς τηλεφωνικούς καταλόγους έτσι όπως δημοσιεύονται στο

  http://www.anoixtomualos.gr/2011/06/blog-post_1660.html#ixzz1PWOJ6Ok2

  Παράξενα (Υπαρκτά ονόματα) από τους τηλεφωνικούς καταλόγους Ελλάδας..

  Ακίνδυνος Αλβανός

  Σεραφείμ Μπουφές

  Σουλτάνα Κουτσουκλανιότογλου (ΑΜΑΝ!!!)

  Αγλαΐα Βουνοτρυπίδου

  Τίμιος Τέλειος

  Κάρολος Φρίκης

  Κάρολος Σκορδαλιάς

  Βρασίδας Βρυκόλακας

  Ιππουργός Ξυπόλυτος

  Κροίση Πετρελαίου

  Πέτσας Καλοψημένος

  Αριστομένης Φάλαινας

  Ολυμπία Φάρσαλα

  Ολυμπία Τρίκαλα (Από την Ξάνθη πρέπει να είναι αυτή!)

  Σεβαστή Φέτα

  Πύργος Ηλίας (όχι πύργος Θεσσαλονίκης)

  Κλεοπάτρα Κοκαλιάρογλου

  Περσεφόνη Τρομπέτα

  Λητώ Βρακάκη

  Ευλογέτα Τσουτσούνη

  Πόθος Καρπός (του Έρωτα και της Αγάπης)

  Λέλα Τρέλα (μένει Κρεμάλας 1)

  Ζήσης Γεράσης (και μετά Πεθάνης)

  Φρίξος Σπάτουλας

  Φρίξος Χατζησαλάτας

  Αντωνία Χατζηρούφα

  Αριστοτέλης Ξεσφυγγούλης

  Ηλίας Σφίγγης

  Αριστοκράτης Ξεσφίγγης

  Κάρολος Κινέζος

  Ελπιδοφόρος Προσπαθόπουλος

  Φανούριος Μπινές

  Ακριβή Γουρούνα

  Ροδόλφος Παπιομύτογλου

  Άννα Γούλα

  Χαριτωμένη Ταράτσα

  Αμανάτιος Βελόνας

  Αριστοτέλης Βερίκοκος

  Ειρηνονίκη Γαμβρού

  Όμηρος Λουκάνικας

  Σαριμπάλα Ζωγραφίνα

  Παγώνα Σίγουρα

  Αρσινόη Σουβλάκη

  Ανθούλα Καπνιστή

  Παρασκευή Μεσημέρη (Σάββατο Απόγευμα είμαι πιο ελεύθερος)

  Κυριακή Μεσημέρη (Και Σάββατο πρωί μου κάνει)

  Παρθένα Τσιμπούκα

  Μάρτης Απρίλης

  Ζαμπέτα Φέτα

  Βούτα Κασσιανή

  Παρθένα Γαμίδου

  Ροδάμανθυς Φουκαράς

  Διαλεχτή Κατσίκα (η καλύτερη στο κοπάδι

 3. Ti na apanthsoun ta koumounia . Tsampa xalas ta logia sou.
  Erxetai 10-1-2012 ola telionoun gia thn alhtia tou KKE souidias

  Kalhnyxta koprosklyla pou katastrepsate ton Ellhnismo

 4. Kyrie Kouvatso,

  den pistevw na perimenete apanthsh sthn anoixth epistolh sas……….

  Apo thrasideila atoma opws afta pou apartizoun thn Omospondia den prokeite na parete apanthsh.

  Logikes oi apories sas kai oi provlimatismoi sas.kai den einai mono dikes sas.Tis idies apories exoun kai aloi simpatriotes mas edw sthn ellinikh paroikia kai den phran pote apanthsh.

  Meres tora rotame apo afto to blog
  PIOS EFERE TON ROSSO AGORASTH STO ELLINIKO IDRIMA????

  eidate eseis kapio sxolio? kamia apanthsh?
  OXI…………giati den exoyn tipota na apnthsoun….kai ti na poun aioste?

  Mia kai den kataferan na skotosoun to elliniko Idrima oso oso prospathoun tora na eisxorhsoun se afto me pantious tropous oso antideologikoi pros to dhmokratiko aisthima twn ellinwn kai an einai.

 5. Διαβάστε τα έντυπα του Α. Φράγκου για το ίδρυμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης (2001), μέρος 3ον

  Μια δεκαετία χωρίς υπεύθυνη διοίκηση

  Η φήμη ότι το επιδοτούμενο Κρατικό δάνειο θα έκανε το Ίδρυμα οικονομικά ανεξάρτητο ― γιατί με απλή λογιστική τα έσοδα από τα δύο κτίρια μαζί με το επίδομα για την καταβολή των τόκων θα αρκούσαν για την κάλυψη των γενικών εξόδων ―, έκανε πολλούς να προστρέξουν στις παρατάξεις τους πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο του Ιδρύματος.

  Τα άτομα αυτά, στην πλειοψηφία τους επιδίωκαν μια θέση που την θεωρούσαν τιμητική χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν κάτι για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε ν’ αναλάβουν. Το κρατικό επίδομα που ίσχυε ακόμη για τα διατηρητέα κτίρια μαζί με το πιθανό πλεόνασμα από τα έσοδα ενοικίων θα χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση και ανακαίνιση του κτιρίου επί του δρόμου, αυτού που προορίζονταν κυρίως για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό όμως απαιτούσε κάποια δουλειά και προϋπόθετε ότι το εκάστοτε Δ.Σ. με υπευθυνότητα θα φρόντιζε την διαχείριση του Ιδρύματος. Επί σειρά όμως ετών το Ίδρυμα βρέθηκε σε διαρκή οικονομική κρίση από έλλειψη επιμελούς διαχείρισης. Σύμφωνα με τους όρους της παροχής του επιδόματος, δύο φορές το χρόνο θα στέλνονταν περί τις 300 χιλ. κορ. που θ’ αποτελούσε τη διαφορά του εκάστοτε ισχύοντος επίσημου τόκου, και του 2,35% που ήταν ο τόκος που έπρεπε να πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

  Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι κάποιος αρμόδιος στα οικονομικά του Ιδρύματος θα είχε την ευθύνη να επιβλέπει τις Τραπεζιτικές εντολές και να φροντίζει την έγκαιρη καταβολή των τόκων. Όμως όπως αποδείχθηκε οι καλούμενοι εκλεγμένοι υπεύθυνοι για τα οικονομικά, τα μεν εμβάσματα από τη Υπηρεσία Boverket, που ερχόταν δύο φορές το χρόνο, το εκλάμβαναν σαν επίδομα, από τα πολλά που εκείνο τον καιρό η Πολιτεία σκόρπιζε στις μεταναστευτικές οργανώσεις, τις δε ειδοποιήσεις της Τράπεζας τις άφηναν αναπάντητες και τις περισσότερες φορές αδιάβαστες. Επόμενο ήταν η Τράπεζα να κηρύξει το Ίδρυμα ανεπιθύμητο πελάτη και ν’ αξιώσει δικαστικά τη πληρωμή των χρεών.

  Τότε έγινε αυτό που επί χρόνια ακούγεται σαν μεγάλη επιτυχία. Σώθηκε δηλαδή το κτίριο από τον κίνδυνο εκποίησης, γιατί το τότε Δ.Σ. αναζήτησε εγκαίρως και βρήκε μια άλλη Τράπεζα που ανέλαβε τ’ αρχικά δάνεια. Χρειάστηκαν να περάσουν δύο χρόνια για να διαπιστώσει η Εκτελεστική Γραμματεία ότι το Κρατικό επίδομα που ερχόταν δύο φορές το χρόνο είχε πάψει να καταβάλλεται. Όταν η αρμόδια Υπηρεσία ερωτήθηκε γιατί, παρέπεμψε τους ερωτούντες στους ισχύοντες κανονισμούς που σαφώς αναγράφονταν στη σύμβαση περί δανεισμού με εγγυημένο τόκο. Η μεταβίβαση του δανείου σε άλλο δανειοδότη χωρίς τη συμβολή και έγκριση της αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας θεωρήθηκε ως εξόφληση του χρέους και ακόλουθα απώλεια της περαιτέρω απολαβής του επιδόματος. Το δάνειο εν συνεχεία το ανέλαβε σαν δανειοδότης η νέα Τράπεζα ΗΒ, με υποθήκη την περιουσία του Ιδρύματος, και με τόκο της αγοράς κεφαλαίου που κυμαίνονταν τη δεκαετία του ’90 από 12% έως 14%. Για την πληρωμή των υψηλών τόκων του δανείου η Τράπεζα ενέκρινε κάθε φορά νέα δάνεια με υποθήκη το ακίνητο ώσπου σε λίγα χρόνια το ολικό δάνειο του Ιδρύματος έφθασε στα 10 εκατ. κορώνες, αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα.

  Ίσως να προσπαθεί κανείς να δικαιολογήσει τους υπεύθυνους στα εκάστοτε Δ.Σ. των συλλογικών οργάνων, λέγοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση οι νομικές και οικονομικές διαδικασίες ήταν δύσκολες και πολύπλοκες, αν τώρα αυτό αποτελεί δικαιολογία. Αυτοί που δεν έχουν τ’ απαραίτητα προσόντα ή αυτοί που δεν έχουν καιρό ν’ ασχοληθούν με θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα πρέπει να μην επιδιώκουν αξιώματα σε θέσεις που απαιτούν εκτός από γνώσεις και ένα μεγάλο βαθμό ευθύνης.

  Εδώ θα πρέπει όμως για την ιστορία να διευκρινιστεί ότι στην προκειμένη περίπτωση πολλοί απ’ αυτούς που αποδέχτηκαν να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, επικαλούνταν γνώσεις ανωτάτων σχολών ή ήταν έμποροι και χωρίς υπερβολή υπήρχαν μεταξύ αυτών επιχειρηματίες μεταφραστικών, δικονομικών και φοροτεχνικών γραφείων.

  Στην Ελλάδα για την Πολιτιστική Στέγη

  Τα δάνεια που διαδοχικά χορηγούσε η νέα Τράπεζα ΗΒ αρκούσαν για την πληρωμή των τόκων μερικά χρόνια. Η αξία των ακινήτων είχε τον ίδιο καιρό δείξει μια τάση προς ύφεση και η Τράπεζα ειδοποίησε ότι άλλο δάνειο με υποθήκη για το ακίνητο δεν μπορούσε να περιμένει το Ίδρυμα.

  Όταν το Κρατικό επίδομα του τόκου σταμάτησε κάποιος ή κάποιοι είχαν την ιδέα ότι η Ελλάδα έπρεπε ν’ ανοίξει τα ταμεία του Κράτους και να επιδοτήσει το Ίδρυμα για την πληρωμή των καθυστερημένων τόκων.
  Κατά καιρούς διάφορες επιτροπές αποτελούμενες πάντοτε από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων επισκέπτονταν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα αιτούμενοι διαφορετικά ποσά. Σε μια από τις επισκέψεις προτάθηκε και το ποσό των 500 εκατ. δραχ. ( περί τα 15 εκατ. κορ.) με το σκεπτικό να εξοφληθεί το δάνειο των 10 εκατ, και τα υπόλοιπα 5 εκατ. κορ. να χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του μπροστινού κτιρίου που θα ήταν και το κέντρο προβολής του ελληνικού πολιτισμού.

 6. Διαβάστε τα έντυπα του Α. Φράγκου για το ίδρυμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης (2001), μέρος 3ον

  Κατά καιρούς διάφορες επιτροπές αποτελούμενες πάντοτε από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων επισκέπτονταν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα αιτούμενοι διαφορετικά ποσά. Σε μια από τις επισκέψεις προτάθηκε και το ποσό των 500 εκατ. δραχ. ( περί τα 15 εκατ. κορ.) με το σκεπτικό να εξοφληθεί το δάνειο των 10 εκατ, και τα υπόλοιπα 5 εκατ. κορ. να χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του μπροστινού κτιρίου που θα ήταν και το κέντρο προβολής του ελληνικού πολιτισμού.

  Deste pos afise to Elliniko Idryma i Elliniki omospondia tou komninou

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA???

  Oi Dimokratikoi Ellines tis Souidias deste pws to anakenisan to Idryma

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

 7. Peiran apo tin ellada 25 ekatomiria drahmes gia to idryma ti ta kanan? 8. koubatso psahneis enotita apo KOMNINO, OULI, TERZAKI ,

  Ean ithele enotita o Komninos kai o Oulis den tha itan mesa sto soumboulio tis Ellinikis Omospondias Souidias 30 hronia tha edinan tin skitali stin deuteri genia.

  Opou anakateutike i omospondia efere diaspasi.

  Des sta Sabatiatika sholeia apo 20 daskalous pou eihame sta sholeia eleutherou hronou mas esteilan 4 daskalous.

  Des sto Elliniko idryma Stockholmis to afisan prin 4 hronia eripio kai twra mesa se 4 hronia (2008-2012) anakenistike to ktirio tou Idrymatos kai anti na pounai bravo sto sumboulio auto, tous kiniganai oi omospondiakoi.

  Giauto kapioi edw mesa tous onomazoun kkeomospondia.

  koubatso den diorthononte oi kkedes me tipote MEIN TO PSAHNEIS.

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????

 9. TO IDRYMA APO OTI BLEPOUME DEN TO ENISHIE STO TELOS KANEIS OUTE I ELLADA OUTE I SOUIDIA.

  KAI OI TRAPEZES DEN EDINAN DANIO STA SUMBOULIA TOU IDRYMATOS POU ELENHONTAN APO TIN OMOSPONDIA.

  KAI O LOGOS ITAN OTI DEN EIHAN EMPISTOSINEI STO TOTE SUMBOULIO TOU IDRYMATOS.

  MESA SE 4 HRONIA (2008-2012) TO SUMERINO SUMBOULIO KATAFERE KAI PEIRE DANIO KAI ANAKENISE TO KTIRIO TOU IDRYMATOS .

  BRABO STO SUMBOULIO BRABO STON PROEDRO THEOFILO TSAPO.

 10. ti ginan ta xrimata tou daniou;
  apologismo doste

 11. Po po sumboules pou pernoume apo tin kkesanida!!!!!!!!!!!!!

  Ginane autoi komounistes kai mas mathenoun pws emeis na ginoume pasok

  Poios efere ton ROSO sto Elliniko Idryma?

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  kato ta heria kkedes apo tous ellines tis souidias

 12. Σκέφθηκα να μη ασχοληθώ με τους σανιδοβρεγμένους βρικόλακες γιατί τους θεωρώ ξεροκέφαλους κι γι’ αυτό επικίνδυνους ταλιμπάνους του πιο αιμοβόρας έκφρασης του κομμουνιστικού ρεαλισμού.

  Τί είναι άραγε αυτό που τόσο τους ενοχλεί στα γραπτά του κ. Κουβάτσου. Τα όσα τους είπε για τον καπιταλισμό; Η αντίδρασή τους θυμίζει το σοβιετικό ανέκδοτο με τους …καταπιεσμένους μαύρους της Αμερικής!

  Εγώ πιστεύω πως δυσφορούν με το περιεχόμενο της ανοιχτής του επιστολής με τα ερωτήματα και τις απορίες που εκφράζει για τη στάση των δύο προστατευόμενων του ΚΚΕ-ταλιμπανισμού.

  Κύριοι σανιδοβρεγμένοι, αν κάποιος ασχολείται με πτωματολογία είστε εσείς και η εμμονή σας να αναστήσετε τον αρχιβρικόλακα Iosif Stalin. Διαβάστε και καμιά ιστορία εκτός κι αν η ιδεολογία σας και η πολιτική σας είναι να εξαφανίζετε όποιον δεν πίνει αίμα στο όνομα του Iosifάκη σας.

  Το γιατί τώρα εσείς έρχεστε να απαντήσετε (να προστατέψετε) τους αναφερόμενους στην επιστολή είναι απορίας άξιον. Ή είναι βλάκες οι ίδιοι ή τους αντιμετωπίζετε σαν βλάκες.
  Όσο για τη βλακεία έχει οριστεί το 1988, από τον ιστορικό και οικονομολόγο Κάρλο Τσιπόλα ως εξής: βλάκας είναι αυτός που προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του ή ακόμα και υφίσταται ζημιά και ο ίδιος.

  Πέντε είναι οι θεμελιώδεις νόμοι της ανθρώπινης βλακείας , οι ακόλουθοι:

  1) Η βλακεία είναι ασυναίσθητη και υποτροπιάζει. «Ο κίνδυνος της βλακείας προέρχεται από τον βλάκα που δεν ξέρει ότι είναι βλάκας», εξηγεί ο Τσιπόλα. «Αυτό δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα στην καταστρεπτική δράση της». Ο βλάκας δε γνωρίζει τα όριά του, παραμένει προσκολλημένος στις πεποιθήσεις του και δεν ξέρει πώς να αλλάξει, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει επ’ άπειρον τα ίδια λάθη.

  Σε κλινικό επίπεδο, η βλακεία είναι η χειρότερη ασθένεια, γιατί είναι αθεράπευτη. Ο βλάκας έχει την τάση να επαναλαμβάνει πάντα την ίδια συμπεριφορά, γιατί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλεί και συνεπώς δεν μπορεί να αυτοδιορθωθεί.
  «Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας από μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν.»

  2) Η βλακεία είναι μεταδοτική. Το πλήθος, δηλαδή, συμπεριφέρεται με περισσότερο βλακώδη τρόπο από τα μεμονωμένα άτομα που το συνθέτουν. Αυτό εξηγεί γιατί τα μέλη του ΚΚΕ (όπως και στη ναζιστικά ή φασιστικά καθεστώτα) μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν, ώστε να επιδιώκουν εγκληματικούς σκοπούς.
  «Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ηλίθιο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ίδιου προσώπου.»

  3) Εκτός από το πλήθος, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που γιγαντώνει τη βλακεία: η εξουσία. «Η εξουσία αποβλακώνει», έγραψε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Τα άτομα που έχουν εξουσία τείνουν να πιστεύουν ότι, ακριβώς επειδή έχουν εξουσία, είναι οι καλύτεροι, οι πιο ικανοί, οι πιο έξυπνοι, οι πιο σοφοί από όλη την … ελληνική κοινότητα της Σουηδίας και γι αυτό είναι τόσα χρόνια στην καρέκλα. Εξάλλου, περιστοιχίζονται από αυλικούς, οπαδούς και κερδοσκόπους (π.χ. βατράχια εκτινασσόμενα), που ενισχύουν διαρκώς αυτή την ψευδαίσθηση.

  4) Τα μη ηλίθια άτομα υποτιμούν πάντα τη βλαπτική ενέργεια των ηλίθιων ατόμων. Ιδίως οι μη ηλίθιοι ξεχνούν διαρκώς ότι σε οποιαδήποτε στιγμή και τόπο και σε οποιαδήποτε περίσταση η συναναστροφή ή/και ο συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται ασφαλώς ένα σοβαρότατο σφάλμα.

  5) Το ηλίθιο άτομο δραστηριοποιείται συνήθως σε ιστολόγια τύπου Βρεγμένης Σανίδας και είναι γι αυτό ουκ ολίγον επικίνδυνος τύπος.

  Αη σιχτίρ καραγκιόζηδες σανιδωμένοι…

 13. @ ermis
  Ρε σταλινάμπουρα, άκουσες μπαγιόκο και καύλωσες;
  Τι έγινε, δεν σου δίνει πλέον ο κουραδόμαγκας;
  Άκου ρε κομούνι, τις ερωτήσεις τις κάνουμε εμείς και όχι εσύ!
  Οι ερωτήσεις είναι πολλές!
  Ξεκίνα να δώσεις απάντηση σε αυτή:
  Ποιος πήγε να σκοτώσει το Ίδρυμα και έφερε το Ρώσο να του το δώσει μπιρ παρά;

 14. i Bregmeni Sanida organo tou kke grafei oti oloi oi proedroi tou idrymatos itan pasok

  MEGALO PSEMA
  FISIKA I BREGMENISANIDA MONON PSEMATA GRAFEI..

  koumanto sto Idryma panta ekanan oi kkedes kai o sunaspismos.

  Na thimisoume oti i omospondia panta estelne 9 sumboulous sto D.S tou idrymatos

  Diladi tin pliopsifia mia kai to sumboulio tou idrymatos apotelite apo 17 sumboulous.
  Autoi i enia 9 apotelousan tin Gramatia tou idrymatos kai etsi o komninos ekane koumanto.

  Idika apo to 2001- 2008 proedroi Antoniadis kai Houliara mikri parenthesi o krasas diorismenos apo Nomarhia.

  Epistoles pou ftasan sto idryma i prwti 2001-11-04 itan i epohi pou
  kapoios efere ton roso sto idryma.

  Proedros tou idrymatos tote itan o Antoniadis kai Proedros tis Omospondia itan o Komninos

  Fenete kai apo tis epistoles pou paratheto parakato.

  Ποιος πήγε να σκοτώσει το Ίδρυμα και έφερε το Ρώσο να του το δώσει μπιρ παρά;

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Tin epohi pou itan o A. Frakgos proedros pali koumanto ekane to kke kai ton frakgo ton hlebazan kai ton legan Hountiko.

  Διαβάστε τα έντυπα του Α. Φράγκου για το ίδρυμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  https://ellinessouidias.wordpress.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%BC/

  Peiran apo tin ellada 25 ekatomiria drahmes.  Poles epistoles tou A.Frakgou parakato

  http://www.grekisk.se/documents/93.html

 15. @ermis

  ermi san fterotos theos pou eisai gia perna kamia mera apo ti Idrima
  na deis ti ginane ta lefta tou daneiou kai pou pos ta ependisan……

  apologismo dinoun ta erga ……dinei to idio to ktirio tou Idrimatos
  etsi opos to exei simazepsei to simerino simvoulio…

  gia rixe mia matia edw na deis pou pigan ta lefta tou daneiou
  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  kai gia na pisteis perna mia volta apo ekei…..h mipos tha to mathoun oi
  prostates sou ta stalinia kai tha fas kraksimo?????

  kai mia kai exeis k to onoma ermis……gia na matheneis…..
  Ο ΕΡΜΗΣ είναι το πρώτο αρωματικό Ελληνικό σαπούνι………
  xaxaxaaaaaaaaaaaa
  Tixaio !!!!!! den nomizw…………xaxaxaaaaaaa

 16. Sandali pali ta xapakia sou den perneis, emines xronia stasimos me to idio PAPARI sto stoma.
  Akousa pos ton perneis teleftea poli ton Vago(VLIMA) gia cafe.

 17. O KOUBATSOS RE KKEDES SAS EGRAPSE EPONIMA
  ESEIS GIATI APANTATE ANONIMA?

  APANTISTE KAI SE AUTO

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA???????

 18. Διαβάστε τα έντυπα του Α. Φράγκου για το ίδρυμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  Η Πολιτιστική Στέγη στη Βουλή των Ελλήνων

  Όταν στις αρχές του 1997 η εκποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος φαινόταν να γίνεται αναπόφευκτη η Ομοσπονδία, που επί σειρά ετών φερόταν ότι είχε την όλη ευθύνη της διαχείρισης, σκέφτηκε ότι την τελευταία λύση θα έπρεπε να τη βρει η Πατρίδα Ελλάδα και έφερε την υπόθεση της χρεοκοπίας του Ιδρύματος μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων. Ο Υπουργός εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου την 23/12.1996, σε επερώτηση του Βουλευτή του κόμματος ΔΗΚΚΙ κ. Γεωργίου Ρόκου απάντησε ότι :
  «το θέμα της Ελληνικής Στέγης Στοκχόλμης είναι γνωστό γιατί η Ομοσπονδία κατά καιρούς έχει στραφεί σε πολλούς κυβερνητικούς φορείς για χρηματική Βοήθεια. Παρά τις υψηλές επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α.Ε στο παρελθόν το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σήμερα οξυμένο. Η Γ.Γ.Α.Ε αδυνατεί πλέον να επιχορηγεί κονδύλια που προφανώς δεν επαρκούν να λύσουν το πρόβλημα και επομένως πάνε τελικά χαμένα…. Στις 4/12.1996 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τη Γ.Γ.Α.Ε και τους υποδείχτηκε τη πώληση των κτιρίων και αφού εξοφληθούν τα δάνεια προς τις Τράπεζες ν’ αγορασθεί ένα φθηνότερο κτίριο».

  Εκείνο που προφανώς δεν ήξερε ο Υπουργός ήταν ότι εκείνη τη εποχή η πώληση των κτιρίων σε δημοπρασία δεν θα κάλυπτε παρά μόνο ένα μέρος των χρεών. Επ’ ευκαιρία του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας το Φεβρ.1997 ήλθε στη Στοκχόλμη η Διακομματική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής στους οποίους ανακοινώθηκε έντυπο με τον τίτλο ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ όπου αναγράφονταν κατηγορηματικά ότι το αναμενόμενο επίδομα από την Ελλάδα δεν είχε έλθει ακόμη και η περιουσία του Ιδρύματος τίθεται σε πλειστηριασμό.

  Έτσι, το θέμα της Πολιτιστικής Στέγης, έγινε θέμα των βουλευτών της Διακομματικής Επιτροπής, αυτών που βρίσκονταν στη Στοκχόλμη και κατ’ αυτόν τον τρόπο στο μέλλον η ευθύνη για ό,τι κι αν συνέβαινε με το Ίδρυμα μεταβιβαζόταν στην Ελληνική Πολιτεία. Ένας από τους βουλευτές της Επιτροπής ο κ. Αναστ. Ιντζές προσφέρθηκε να επισκεφθεί προσωπικά τον διευθυντή της επίμαχης Τράπεζας ΗΒ και να ζητήσει την αναβολή της εκποίησης με την διαβεβαίωση ότι αναμένεται ένα επίδομα από την Ελλάδα. Με ημερομηνία 97.04.03 ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου έστειλε μια βεβαίωση ότι για τη καταβολή του χρέους των τόκων του δανείου της Τράπεζας ΗΒ θα σταλεί το αντίστοιχο ποσό. Στην ελληνική παροικία της Στοκχόλμης διαδόθηκε ότι χάρις στις ενέργειες της Ομοσπονδίας αποφεύχθηκε η εκποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος.

  Η παρέμβαση του βουλευτή κ. Αναστ. Ιντζέ συνέβαλε στο γεγονός ν’ αναβληθεί η δικαστική απόφαση για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της δημοπρασίας από την 21 ως στις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή για μια βδομάδα. Η δε διαβεβαίωση του κ. Υπουργού είχε σαν αποτέλεσμα να συγκατατεθεί ο ενάγων, η Τράπεζα ΗΒ, μόνο στη καταβολή των καθυστερημένων τόκων και ν’ απόσχει από την αξίωση της επιστροφής μέρους του δανείου ήτοι 2,1 εκατ. κορ. Αυτό με την προϋπόθεση ότι η καταβολή θα εγένετο εγκαίρως. Στις 21.03.1997 κοινοποιήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου ότι η υποθηκευμένη περιουσία του εναγόμενου, Ίδρυμα Ε.Π.Σ, θα τεθεί σε πλειστηριασμό σε χρόνο που η ενάγουσα Τράπεζα ΗΒ προσδιορίσει. Όχι όμως αργότερο από δύο μήνες.

  Στις 5 Μαΐου η Τράπεζα ΗΒ κοινοποίησε ότι όλοι οι πιστωτές έχουν ειδοποιηθεί ότι η ημερομηνία πλειστηριασμού είχε καθοριστεί για την ημέρα Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 14.00. Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε τις τελευταίες ώρες όταν καταβλήθηκε το ποσό των 600 χιλ. κορ. που αποτελούσε δάνειο από μια άλλη Τράπεζα με προσωπική εγγύηση δύο μελών της παροικίας των Γ. Κακοσαίου και εμού. Από την Ελλάδα, στις 8 Ιουλίου, στάλθηκε το ποσό 212 χιλ. κορ. που δεν θ αρκούσε για την αναβολή της πώλησης σε πλειστηριασμό έστω κι’ αν το έμβασμα στέλνονταν εγκαίρως δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα.

 19. Οι ταλιμπάνοι της ΚΚΕ-σανίδας απάντησαν στην επιστολή του κ. Κουβάτσου. Ενδιαφέρον έχει λοιπόν να δει κανείς σε πια ερωτήματα ΔΕΝ απαντούν καθώς και τί λένε σε όσα επέλεξαν να απαντήσουν.

  Πρώτον σε τι δεν απαντούν:

  1. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κανένα ερώτημα σχετικό με μεγάλα χρηματικά ποσά που λαμβάνει η Ομοσπονδία την οποία διοικεί η Περισσός ΚΚ αε. Ούτε λέξη για τα εκατομμύρια κορόνες την μαϊμοσπονδίας Νέων, θυγατρικής της Περισσός ΚΚ αε. Και φυσικά ούτε τσιμουδιά για τις επιχορηγήσεις της Πρεσβείας (άλλη καραμπινάτη απάτη κι αυτή με διασπάθιση δημοσίων πόρων της καημένης Ελλαδίτσας μας) προς την Ομοσπονδία του αλήτη εκπροσώπου της Περισσός ΚΚ αε στην «ηγεσία» της. Εκτός κι αν πρόκειται για …άδηλους πόρους των περίφημων μυστικών κονδυλίων με τα οποία οργανώνονταν τα πάρτι των λαμόγιων και των διεφθαρμένων του κρατικού μηχανισμού και των διαλεκτών τους.

  Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι κάποια αναφορά στα οικονομικά γίνεται και συγκεκριμένα για ένα ποσό 12.000 κρ. για βακτάρια που μισθώθηκαν επί προεδρίας κ. Νικολαΐδη στο σύλλογο γονέων. Αν δεν κάνουμε λάθος η προστασία του κ. Νικολαΐδη ήταν επιβεβλημένη ύστερα από τις τραμπουκικές επιθέσεις που δέχθηκε από τους ΚΚΕταλιμπάνους.
  Μα ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κουκουέξαλοι; Τόσα εκατομμύρια κορόνες πέρασαν από τα χέρια σας (μόνο για τη νεολαία!) κι έχετε το θράσσος να μιλάτε για τις 12.000 που ήταν για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του κ. Νικολαΐδη;

  2. Και τώρα σ’ αυτά που απαντούν

  α) Μας λένε ότι στην Ομοσπονδία μαϊμού του ΚΚΕ και κανά δυο ταλαίπωρων του ΣΥΡΙΖΑ και ενός μέρους της Δεξιάς συμμετέχει και το …επίσημο Πασοκ. Αν με «επίσημο Πασοκ» εννοούν το Βάτραχο του Ρίνκεμπυ τότε κάνουμε πάσο. Τέτοια ανήθικα βατράχια τα αγοράζει με τη σέσουλα ο κουραδόμαγκας της Περισσός ΚΚ αε με το παραδάκι της μαϊμουδοποσπονδίας Νέων και άλλων επιδομάτων που καταφέρνουν να παίρνουν στο όνομα δυστυχώς (τι κατάντια!) όλων των ελλήνων της Σουηδίας.

  β)Μαθαίνουμε επίσης ότι για όλα τα δεινά της Στέγης ευθύνονται λίγο-πολύ οι εκπρόσωποι του …Πασοκ στο ΔΣ του Ιδρύματος. Ο σχολιασμός αυτό είναι όλα τα λεφτά. Στην βιασύνη τους να απολογηθούν για την κατάντια της Στέγης, αναγνωρίζουν αφ’ ενός ότι η Στέγη πράγματι αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα μέχρι πριν αναλάβει το σημερινό ΔΣ την ευθύνη της διαχείρισης και διάσωσης της Στέγης, αλλά γι αυτό ευθύνονταν εξολοκλήρου το Πασόκ. Το ΚΚ αε δηλ. δεν είχε καμιά ευθύνη που το κτήριο κόντευε να καταρρεύσει από την κακοδιαχείριση.

  γ) Μαθαίνουμε από τον «σχολιαστή» ότι κακώς το σημερινό ΔΣ ανακαίνισε τη Στέγη. Τι θέλουν να μας πουν οι κουκουέδες, ότι έπρεπε να αφήσουν το κτήριο να πέσει και να πλακώσει τους ενοίκους του; Όπως δηλαδή φρόντιζαν τα κτήρια στον …υπαρκτό σοσιαλισμό;

  Κουκουέξαλοι, πάρτε το χαμπάρι. Δεν έχετε άλλα περιθώρια να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο, γιατί τα έχετε διαλύσει όλα στην Παροικία.

 20. Mia paratirisi ston Antisholiasti.

  KALA GIATI DEN TOUS ROTAS POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA????

  EKINEI TIN EPOHI (2001-2003) PROEDROS STO IDRYMA ITAN O ANTONIADIS (SYNASPISMOS) KAI PROEDROS STIN OMOSPONDIA ITAN O KOMNINOS (KKE)

  Fenete kai apo tis epistoles pou paratheto parakato.

  Ποιος πήγε να σκοτώσει το Ίδρυμα και έφερε το Ρώσο να του το δώσει μπιρ παρά;

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

 21. Ποιος πήγε να σκοτώσει το Ίδρυμα και έφερε το Ρώσο να του το δώσει μπιρ παρά;

  Ρε παιδιά τι συμένει μπίρ παρά

 22. AUTES OI EPISTOLES POU DIMOSIEBONTE
  PREPEI O PROEDROS TOU IDRYMATOS Θ. TSAPOS TIS
  12 IANNOUARIO NA TIS DOSI STIN NOMARHIA TIN ORA TIS SINEDRIASIS.
  ISOS ETSI PAROUME MIA APANTISI
  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA?

 23. Καλημέρα. Η κότα της σάπιας σανίδας με τα πολλά ονόματα ξαναχτύπησε.Βρε κότα δεν βλέπεις που απευθύνεται και σε ποιούς η επιστολή;Σε άτομα που εκπροσωπούν το σχολείο μας.Δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους.Αλλά εσύ κότα τι ξαίρεις από αυτά;
  Τσίμπα γύρω-γύρω λίγα πίτουρα και φέρτα να τα μας τα σερβίρεις για σιτάρι.
  με συντροφικούς χερετισμούς
  η θεία Μαρία

 24. @αντισχολιαστης
  Μαθαίνουμε από τον «σχολιαστή» ότι κακώς το σημερινό ΔΣ ανακαίνισε τη Στέγη

  ma den tous endiefere to Idrima antisxoliasth….
  to Idrima to eixan gia ksekarfoma….
  etsi gia na tseponoun ta enoikia ,na fouskonoun tis tsepes tous,na kanoun ekei ta fagopotia tous..kai tis anousies ekeiloseis tous.

  An tous endiefere san oikodomhma alla kai san thesmos den tha ekanan prospathies na to “σκοτωσουν” oso -oso.

  Me to endiaferon pou edeikse to simerino simvoulio gia to Idrima kai me thn anakainhsh pou ekane oi koukouexaloi koukouuedosanidades
  ektithente sta matia twn ellinwn tis paroikias me thn apraxia tous tosa xronia..
  Fenete olokathara pos tosa xronia mono na arpazoun eixan mathei
  xoris na prosferoun tipota ousiastiko.

 25. kkedes trote sinehia hastoukia e?

  Etsi einai otan den eheis epihirimata kai o alos me auton pou kaneis dialogo se srimohni briskese se amihania auto pathate ki eseis twra.

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????

  THA MAS TO PEITE?

  I THA TO PITE 12 IANNOUARIO STIN NOMARHIA?

 26. @robin

  xxxaxaxaxaxaxaxaaaaa robin k egw eixa mia elpida oti tha mas edinan thn apanthsh me otn kenourgio xrono
  ala anti aftou tipota den eidame……….mouga sth strouga
  Eipa mpas kai perimenoun ta FOTA na tous erthei kamia fotismenh apanthsh …….alla k pali tipota……
  Malon perimenoun thn 12h Ianouariou na mas apanthsoun sthn nomarxia.

  pios efere ton rosso agorasth gia to Idrima kai pios prospathise na to skotosei oso-oso??????

 27. I BREGMENI SANIDA SINEHIZEI TIS PARASTASEIS TOU KARAGIOZOPEKTI MIA KAI EINAI KARAGIOZIDES

  Emeis perimenoume me agonia tin parastasi pou tha peksoun prosehos.

  Pios efere ton roso sto idryma?.

  ΕΠΙΚΑΙΡΑ!

  05/01/2012 από vregmenisanida

  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Και πλυσιμο με σαλιο. Μεχρι την 12η πληρωνει ο Τσαππος

 28. Από την επίσημη ανακοίνωση του διεφθαρμένου και εγκληματικού ΚΚΕ στη Σουηδία με τον φυλακισμένο για κλοπές παραχαράξεις και απάτες, ισόβιο αρχηγό του, Καριοφύλλη Χατζόπουλο.
  «Ο φανατικος αντιαριστερισμος του Σανδαλη εχει σιγουρα να κανει με ψυχολογικο τραυμα απο την εποχη γυρω στο 2003 που διετελεσε υπαλληλος στην Ομοσπονδια Συλλογων, την απολυση του απο εκει και ενα χρεος 16 χιλιαδων κορωνων που δικαστηκε να επιστρεψει, πραγμα που δεν εχει κανει ακομα.».
  Χα, χα, χα αλήθεια; Τι να πούμε;
  Αν είναι έτσι, τότε ένα μεγάλο μπράβο στον ΚΩΣΤΑ ΣΑΝΔΑΛΗ, τον μοναδικό που κατάφερε το ακατόρθωτο!
  Όχι μόνο κατάφερε να διεισδύσει στα άδυτα των αδύτων του σταλινικού ΚΚΕ των κλεφτών Χατζόπουλου, Κοτσίνα, Χουλιάρα, Χαϊδευτού και Κωνστάντη (και του φτηνιάρη κλέφτη Κώστα Σαββίδη), αλλά και να τους αποσπάσει και 16.000 κορόνες μέσα απ’ τα χέρια τους, όπως λέει η ανακοίνωση.
  Κανείς και ποτέ δεν μπόρεσε να αποσπάσει ούτε μία κορόνα από τον λήσταρχο Χαϊδευτό!
  Μπράβο και πάλι στον ΚΩΣΤΑ ΣΑΝΔΑΛΗ!

  Ρε σταλινιάρη Παγκαλιά, σούργελο έγινες πάλι!
  Ακόμα με τον ΣΑΝΔΑΛΗ ασχολείσαι; Χοντρό παλούκι πρέπει να έχεις φάει φαίνεται.
  Αφού γλείφεις που γλείφεις τον κώλο του κουραδόμαγκα, απατεώνα Χαϊδευτού για να σ’ αφήνει κι εσένα να χουφτώνεις, κάπου κάπου, κι εσύ κάνα ψιλό, δεν σου κόβει τουλάχιστον να ξυρίσεις και τη γενιάδα σου που σκυλοβομάει σκατίλα; Εκτός κι αν θέλεις να την κάνεις… ράστα!
  Ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το σκληρό ροκ που θες να παίξεις δεν παίζεται με κλαρίνο και μάλιστα… μαλακό;

  ΠΡΩΚΤΟΛΕΙΧΕΙΟΝ «Ο Ξενο-γκαλιάς» (φων-Πα)

 29. apo thn vregmenh sapiosanida:

  ΠΕΡΙ ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ
  ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ

  1η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΤΡΟΥ

  Το ως ανω επισκεπτομετρο κατεγραφε τον αριθμο επισκεψεων στο blogg του Σανδαλη σε καθημερινη βαση, στο διαστημα δε μιας πενταετιας ειχε εναν μεσο ορο 200 επισκεψεων ημερησιως.
  Μετα ομως απο την εμφανιση στο blogg http://www.ellinessouidias του αρχιδεολογου δια χειρος, Γεωργιου Κουβατσου νυν γραμματεα του ΠΑΣΟΚ Σολνας σαν επισημου αρθρογραφου το ως ανω επισκεπτομετρο τρελλαθηκε και κατεγραφε χιλιαδες επισκεψεις το 24 ωρο για να ανεβει τον Δεκεμβρη 2009 σε δεκαδες χιλιαδες μετα την προβολη του γνωστου διαγγελματος προς τον ελληνισμο……………..

  Kala vre kkesanidades eseis ti paristanete?
  to episkeptometro tou blog http://www.ellinessouidias ?????
  toso poly sas endiaferei to pios grafei kai ti grafei edw mesa?
  kai pros ti afto to kopsimo pote grafei k pote den grafei o k.KOUVATOS
  edw meda?
  pantos opos kai na exei afto dixnei pos to oti grafete k sxoliazete edw mesa sas pona……sas tsouzei…..
  kai mia k asxolhste me to edw blogg gia doste mia apanthsh stin erothsh pou sas kanoume edw k toses meres….giati afto einai pou endiaferei olo ton ellinismo.
  Ta ipoloipa ola pou anafereste einai kkekakarizmata gia koukouedokotes san esas..

 30. χαχαχα
  Το επισκεπτόμετρο που λέει το σταλινικό ΚΚΕ δεν κατέγραφε επισκέψεις, αλλά τα δολάρια που μας δίνει η… CIA.
  Το ξέρουν, γι αυτό και έσκασαν τα φιλάργυρα κομούνια εξαιτίας του ανίατου συνδρόμου από το οποίο ταλανίζονται!

 31. Ο φανατικος αντιαριστερισμος του Σανδαλη εχει σιγουρα να κανει με ψυχολογικο τραυμα απο την εποχη γυρω στο 2003 που διετελεσε υπαλληλος στην Ομοσπονδια Συλλογων
  Ara stin omospondia, einai mono “aristeroi” pou tou ekanan psihologiko tpolemo tou anthropou, kai to dimiourgisan psihologiko travma tou Santali!
  Aytos o Pagalias den einai kolitos tou Korovesi?
  Na ti leei o Korovesis.
  Να μην ξεχνάμε πως ο Στάλιν και η γραφειοκρατία του κόμματος έσφαξαν τόσους κομμουνιστές, όσους δεν έσφαξαν όλοι οι φασίστες μαζί. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε την εξής υπόθεση. Μήπως αυτός ο σταλινισμός είναι το έσχατο όπλο που έχει η ηγεσία του ΚΚΕ για να μπορέσει να κρατηθεί και να αναπαραχθεί;

 32. Putin,το «σχόλιό» σου δεν δημοσιεύεται γιατί είναι αγγελία πώλησης, η οποία είναι ελλιπής και ασαφής.
  Απ’ ό,τι κατάλαβα πρόκειται για πώληση κτιρίου στην Idungatan 4, που πουλάει κάποιος Mr Sandalis ή η πρεσβεία της Λευκορωσίας (;).
  Για να δημοσιευθεί η αγγελία σου πρέπει να στείλεις πλήρη στοιχεία, όπως πλήρες όνομα πωλητή και απαραιτήτως τρόπος επικοινωνίας (π.χ. τηλέφωνο). Τοποθεσία (Stockholm, Kalmar, Gävle κλπ.) και τετραγωνικά του κτιρίου και ό,τι άλλη πληφορία είναι χρήσιμη είναι για τους αγοραστές.
  Επίσης πρέπει να τη στείλεις στο Email της ιστοσελίδας. Η καταχώριση είναι δωρεάν.
  Περίμενε 48 ώρες γιατί τώρα είσαι υπό την επήρεια της Stolichnaya και ξαναδιατύπωσέ τη σωστά! Ή να συμβουλευθείς την έντιμη κτηματομεσίτρια της παροικίας μας, την Elisabeth Paschos που είναι μέσα στα κόλπα και τα ξέρει καλά αυτά πώς γίνονται και γιατί όχι να μην αναθέσεις σ’ αυτή την πώληση του αντικειμένου (objekt).
  Μη φοβάσαι, δεν θα σου πάρει πολλή μίζα!
  Η Elisabeth είναι του ΚΚΕ, της κατατρεγμένης εργατιάς δηλαδή.

 33. xaxaxaxaxa tous valane kai hmeromhnia likshs sto grekiskaskolan.wordpress.com

  Me fotografia thn poutanitsa ton Konstantinou kai to vlhma ton Thmoleon ton agrmmato lexriti
  Tik_tok Komnhne Tik-Tok

  Ematha oti o giatros to exei simfonisei me thn nomarxia kai tha tous pidiksei gia mia fora akomh stis 12/1/2011. Liges meres akoma stalinofasistes

  Hdh sas perase enas xronos kai eisai akoma ekso alkoolike Papakosta

  xaxaxaxaxaxa
  erxetai to telos Papakosta kai poutanitsa Konstantinou

 34. To telos tous tha einai gia akoma mia fora odiniro kai tha ginoun kai xeftila stin nomarhia kathos o giatros tha tous kanei proktorafi kai proktotomi.HA ha ha.Tik tok…….tik tok Komnine kai alkoola Papakosta, to telos sas Stalinovromiarides plisiazi kai tha einai poli odiniro.Oso gia sena poutanitsa Kostantinou erhetai kai i seira sou olio tha perasetai apo ton vevroheirourgo proktologo Doktor Nikolaidi

  Aisiodoxos

 35. Tik tok tik tok Komnine tha ta xerasis ola stin Nomarhia gia to poios efere ton Roso sto Idrima.Ohronos sou plisiazei tik tok tik tok

  Poios efere ton Roso sto Idrima?

 36. Βάλτε το γράμμα του δικηγόρου,που έστειλε στους απατεώνες ΚΚΕδες που τους λέει, τα 17.000.000 που του πρότειναν να πουλήσει το Ιδρυμα δεν ήταν η πραγματική τιμή της ελληνικής περιουσίας των ελλήνων, αλλά την διαπραγματεύθηκε στα 25.000.000, Aν και χάλασε η δουλειά, το ερώτημα είναι ποιός θα τσέπωνε την διαφορά των εκατομμυρίων;
  Μήπως η κότα της σάπιας σανίδας μπορεί να μας λύσει την απορία
  και μην μας πει ότι δεν υπάρχει το έγγραφο.Αφού πετιέται σαν π…..κ…….ας κάτσει πάνω και να μας απαντήσει.Και να μας πει ποιός ήταν πρόεδρος στο Ιδρυμα τότε και ποιός ήταν πρόεδρος τότε, στην Ομοσπονδία.και ποιοί διαπραγματεύθηκαν την πώληση του Ιδρύματος. Αφού η κόκκινη κότα, τα ξέρει τα όλα και έχει απαντήσεις σε όλα,ας απαντήσει και σε αυτά.
  με συντροφικούς χερετισμούς
  η θεία Μαρία

 37. Leei o Korovesis

  Εντυπωσιάστηκα από τον άγριο ξυλοδαρμό τριών πανάξιων και ψημένων συνδικαλιστών στην Ακροναυπλία, όχι από τους δεσμοφύλακες τους, αλλά από συγκρατούμενους του κομμουνιστές, που βρήκαν τις απόψεις τους «φραξιονιστικές» και τους έδωσαν ένα μάθημα και τους πέταξαν αιμόφυρτους έξω από το θάλαμο. Ήταν ο Γάκης, ο Καπένης, και ο Σταμελάκος.
  Ο Ραυτόπουλος που αναφέρει αυτήν την ιστορία συνεχίζει: «Αν νομίζετε ότι εκεί τελειώνει το έγκλημα κάνετε λάθος. Ο Γάκης, ο Καπένης, ο Σταμελάκος δραστηριοποιούνται στην εαμική Αντίσταση με την αξιοσύνη τους και την παλικαριά τους, αναδείχνονται ο Γάκης αρχηγός του ΕΛΑΣ στο Πήλιο, ο Καπένης γραμματέας του ΕΑΜ στην περιοχή του Αγρινίου. Με εντολή Ιωαννίδη-Μπαρτζώτα συλλαμβάνονται και εκτελούνται. Και επειδή μερικοί από το Αρχηγείο του ΕΛΑΣ Θεσσαλίας υπερασπίστηκαν τον Γάκη, τους εκτελούν και αυτούς». Όλα αυτά που κάθε τόσο βγαίνουν στη φόρα, βάζουν επί τάπητος ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πόσους από αυτούς τους κομμουνιστές που είχαν μια άλλη άποψη ή γνώμη από την ηγεσία του ΚΚΕ σφαγιάστηκαν και γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να γίνουν αυτές οι καταγγελίες; Όλα όσα μάθαμε ήταν μετά το 1974, και ύστερα από την διάσπαση του ΚΚΕ.

 38. Διαβαζα το βιβλιο της Μαντω Νταλιανη συζυγου του γιατρου και ιδρυτου της πολιτιστικης Στεγης. Το βιβλιο αυτο εχει να κανει με τα παιδια των
  φυλακισμενων μαναδων που μεγαλωναν στις φυλακες Αβερωφ μαζυ με
  τισ μαναδες τους επι χρονια χωρις να εχουν δει ενα προβατο η μια κοτα.
  Πολλες μαναδες τουφεκιστηκαν διαδοχικα στον τοπο εκτελεσεων της τοτε κυβερνησης του εμφυλιου πολεμου. Δεν γνωριζω τον αριθμο τους ηταν ομως μεγαλος. Μια απο τις φυλακισμενες ηταν η ιδια η Μαντω Νταλιανη,
  ο συζυγος της γιατρος βασανιζοταν στην Μακρονησο διοτι ηταν στην αντισταση εναντιον των γερμανων κατακτητων. Οι δοσιλογοι γιναν δημιοι
  των αγωνιστων . Το τι λεει ο Κοροβεσης μπορει να αληθευει αλλα ειναι σταλα στον ωκεανο , οι επαναστασεις τρωνε τα παιδια τους ,δεςτε τι γινεται τωρα στην Λιβυη. Και.μην ξεχναμε οτι οι αμερικανοι πριν βομβαρδισουν τον λαο του Βιετ Ναμ με Ναπαλμ βομβες ειχαν κανει τα πειραματα τους στην Ελλαδα.

 39. To swsto den einai na eisai sosialistis kai kapitalistis.
  To swsto einai na eisai kommounistis kai kapitalistis,P.X. na exeis 3 orofi polikatikia stin Thessaloniki, spiti sto xwrio kai exohiko stin Kalikratia.Kai na min xereis Souhdika na sinnenohtheis.
  H diamerismata kai exohiko.
  Na zeis ston dutiko kosmo kai na kaneis thn propaganda sou yper tou Stalin.Hwris na fofase, oi kapitalistyes na se mpouzourgiasoume sthn pseirou.
  Auta gia ton hwris ftera.

 40. POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA?

  PROSEHOS TO ERGO AYTO APO TON KARAGIOZI TIS BREGMENIS kkeSANIDAS

 41. ola ta klemena vgeikane. Poios efere ton Roso na rotisoun to zoo thn Pasxou pou thn evale o vromiarhs o alkoolikos o Vlakakostas na mas pei posa tha eperne o Rosos o mesiths

  Kai ean den mporei na thn voithisei h poutanitsa o Konstantinou pou ton egrapse dieuthinti tou Riksgälden o Vlakakostas. Einai aftos pou grafei ston Kouvatso oti den kserei tipota apo oti symvenei sto Idryma. Den ton endiaferei to idryma alla pos na valoun ton Vlakakosta proedro eki
  Proedros eisai Konstantinou xoris sfragida. thn opoia me apofash tou Kronofogden katoxirothike ston giatro. Ta ksexases poutanitsa Konstantinou thn fola pou efage h Savidou me to kronofogden?

  Etsi mas ta eipe o giatros kai thn sfragida thn exo dei me ta idia ta matia mou Konstantinou alhth kleftroni.

  Den mas les alhth Vlakakosta apantises stous xorianous sou pou tous pesane ta mallia apo afta pou kaneis sthn souhdia vlakakosta?

  Mhpos o Paggalias mporei na mas diafotisei?

 42. 6 MERES MINANAI AKOMI META THA TA XERANOUNAI
  STIN NOMARIA

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA????????

 43. ποιος ποιοοοοςςςςς
  ποιος κουκουεδια ποιος

  ποιος το Ιδρυμα πουλουσε
  κι ολο χρηματα ζητουσε

  ποιος, ποιος
  θελω να ξερω ποιοοοοοςς (δις)

  ποιος ποιος
  ποιος σανιδαδες ποιοςςςς

  ποιος το Ρωσσο ειχε φερει
  χωρις κανενας να το ξερει

  ποιος ποιος
  θελω να ξερω ποιοοοοοςς (δις)

 44. Αυτός ο στούρνος ο Παπακώστας πρέπει να απαντήσει και για την απάτη που είχε στήσει η φιλενάδα του, η σταλινοπατσαβούρα που έχει κατακλέψει το Ίδρυμα των Ελλήνων, η Χουλιάρα ή Κουτάλω ή Τούντα, σύζυγος του ανθέλληνα Τσάμη Θοδωρή Χουλιάρα ινστρούχτορα του διεφθαρμένου ΚΚΕ, (το κόμμα σου χαφιέ που λέει ο κόσμος), και οργανωτή βιαιοπραγιών στα σχολεία.
  Πόσα χρόνια στη ντούγκλα θα την χώσει ο δικαστής την πατσαβούρα τη Χουλιάρα κύριε Παπακώστα; Ή μήπως το Södertörn θεωρεί αυτή την απάτη πταίσμα;
  Και ποιος έφερε το Ρώσο στο Ίδρυμα;
  Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο!
  https://ellinessouidias.wordpress.com/2009/04/22/greklands-kommunistiska-parti-kke-bedragerier-i-sverige/

 45. OI KKEDES ( GIANNIS) PARAKALANAI NA PAROUN PISO TO IDRYMA (KOULA).

 46. Χαχαχ ΧΑχαχχ
  Η Elizabet Paschos κανει τον κινεζο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  _____________________________________________________
  Robin Hood
  Ρε Βλιμα, Σανδαλι λισα σαs επιασε.
  Πιοs Ροσοs, Κινεζοs ηταν.

  Αφτα τα dokoumenta peri Rosiko idrima, einai plasta xartia tou Kastrinaki/Sandali.

  To Vlima idika to pistepse fanatika.

 47. Και η πατσαβούρα η Παπαρήγα τα ίδια έλεγε, όταν επί χρόνια τη ρωτούσαν γιατί έστειλε την κόρη της σε αμερικανικό σχολείο και μετέπειτα σε αμερικανικό και πάλι κολλέγιο, μέχρι που στο τέλος το παραδέχτηκε.
  Ακόμα υπάρχουν κομούνια που λένε ότι η Παπάρω δεν πήγε την κόρη της σε κανένα αμερικάνικο κολλέγιο και ότι αυτά που λέγονται είναι ψέματα.
  Αυτό το Χουλιαρέικο είναι μεγαλύτεροι απατεώνες απ’ ό,τι φανταζόμαστε!!!!!
  Υπάρχουν και καταγγελίες ότι αυτή η κουτάλω εκμεταλλεύεται συμπατριώτες μας σε ένα νηπιαγωγείο που έχει κάπου στην Τένστα.
  Γιαααααα να το ερευνήσουμε κι αυτό.

 48. RE PAIDIA KAINOURGIOS EIMAI STIN SOUIDIA TI GRAFEI EDW METAFRASTETO.
  DOULEIA PSAHNO GRAFEI KATI TETIO?

  GREKLANDS KOMMUNISTISKA PARTI (KKE) – Bedrägerier i Sverige
  Posted on Απριλίου 22, 2009 by ellinessouidias

  Bluffakturor av bl.a. icke existerade företag har påträffats hos stiftelsen Grekiska Kulturhuset – S:t Johannes Theologen, Idungatan 4, Stockholm, med vilka Greklands Kommunistiska parti (KKE) har tillskansat sig stora summor pengar.

  Hjärnan bakom bedrägerierna tros vara Kariofyllis Chatzopoulos, som har varit partiets sekreterare i 40 år och som avsattes tillfälligt då han har dömts till 3 års fängelse och 8 års näringsförbud av Stockholms tingsrätt för grova skattebrott och bedrägerier. Chatzopoulos var även stiftelsens kassör och revisor innan han åkte till fängelse för att avtjäna sitt långa straff.

  Greklands kommunistiska parti (KKE) är ett vänsterextremt stalinistiskt parti som delar kontor och har mycket nära samarbete med ett annat utomparlamentariskt stalinistiskt parti nämligen Sveriges Kommunistiska Partiet (SKP).

  Tillfällig ledare för KKE i Sverige i väntan på att Chatzopoulos avtjänat sitt straff är den ökände ultravänsterstalinisten och bråkmakaren Jannis Konstantis, ofta omskriven i dagspressen som ledare för maskerade stenkastande vänsterextremister, också ordförande i SEKO Klubb 119 och ägare till många olika nätverk. Stalinisten Jannis Konstantis är också ledamot i stalinisternas Grekiska riksförbund, också ockuperad av samma stalinistiska parti (KKE), mest känd av de uppmärksammade i dagspressen och nationella TVn ABF-bedrägerier, och denne Konstantis har varit ansvarig för äldreprojektbluffet (KAPI, finansierat av Socialdepartemenet) som kostade svenska staten drygt en miljon svenska kronor.

  Stort ansvar och inblandning i bedrägerierna mot stiftelsen har haft de 3 avsatta av tillsynsmyndigheten Länsstyrelsen i Stockholm icke legitima ordföranden Giannis Antoniadis, Maria Chouliaras och Olga Margeti-Keramefs, alla tre kända stalinister.

  Här nedan kan man se ett exempel på bluffakturor, av ett icke existerande företag enligt riksskatteverket, som KKE använde för att tömma stiftelsen på sina medel.
  bluffaktura
  Share this:

 49. Ehoume katharisi to idryma apo tin bromia

  Poios efere ton roso sto idryma?????

 50. @ Neos metanastis

  Εικονικά τιμολόγια από, μεταξύ άλλων, ανύπαρκτες επιχειρήσεις βρέθηκαν στο Ίδρυμα Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Idungatan 4, της Στοκχόλμης, με τα οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) άρπαξε μεγάλα χρηματικά ποσά από το ίδρυμα.

  Εγκέφαλος της απάτης πιστεύεται ότι είναι ο Καριοφίλλης Χατζόπουλος, που ήταν γραμματέας του κόμματος εδώ και 40 χρόνια και αντικαταστάθηκε προσωρινά, όταν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και 8 χρόνια απαγόρευση εμπορίας από το Δικαστήριο Στοκχόλμης για σοβαρά φορολογικά εγκλήματα και απάτες. Ο Χατζόπουλος ήταν επίσης ταμίας και ο λογιστής του ιδρύματος, πριν τη φυλάκισή του.

  Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) είναι ένα ακροαριστερό σταλινικό κόμμα που συνεργάζεται και μοιράζεται τα γραφεία του με ένα εξωκοινοβουλευτικό σταλινικό επίσης κόμμα, δηλαδή το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας (SKP).

  Προσωρινός αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) στη Σουηδία, μέχρι να βγει απ’ τη φυλακή ο Χατζόπουλος, τοποθετήθηκε ο διαβόητος ακροαριστερός σταλινικός και ταραχοποιός Γιάννης Κωνστάντης, που συχνά οι εφημερίδες τον παρουσιάζουν ως αρχηγό κοκουλοφόρων αριστερών εξτρεμιστών πετροβολητών, επίσης είναι πρόεδρος της SEKO Λέσχη 119 και ιδιοκτήτης πολλών οργανώσεων-δικτύων. Ο σταλινικός Γιάννης Κωνστάντης είναι και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, η οποία επίσης έχει καταληφθεί από το σταλινικό κόμμα (ΚΚΕ). Είναι περισσότερο γνωστός από άρθρα στις εφημερίδες και τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα για τις απάτες με το ABF. Αυτός ο Κωνστάντης ήταν υπεύθυνος του προγράμματος-απάτη για τα ΚΑΠΗ (πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε από τη Socialdepartemenet) που κόστισε στο σουηδικό κράτος πάνω από ένα εκατομμύριο σουηδικές κορώνες.

  Μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην απάτη σε βάρος του Ιδρύματος είχαν και οι 3 του ΔΣ του ιδρύματος που διώχτηκαν από την αρχή εποπτείας, τη Νομαρχία Στοκχόλμης, ο παράνομος πρόεδρος Γιάννης Αντωνιάδης, η Μαρία Χουλιάρα και Όλγα Μαργέτη-Κεραμεύς, και οι 3 είναι γνωστοί σταλινικοί.

  Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα δείγμα εικονικού τιμολογίου, μιας μη υφιστάμενης εταιρείας όπως διαβεβαίωσε η Εφορία Στοκχόλμης, που το ΚΚΕ χρησιμοποίησε για να αδειάσει τα ταμεία του ιδρύματος.

 51. Ο γκεμπελισμός των κουκουέξαλων φαίνεται αρχίζει να ξεφτίζει και καταλήγει να γίνεται φαιδρός. Οποιαδήποτε στοιχειοθετημένη καταγγελία για τις λαμογιές τους, τις κλεψιές τους και τις δόλιες πράξεις τους προσπαθούν να τις …διασκεδάσουν αν δεν μπορούν να τις φορτώσουν στο Γιατρό ή στο Βάγγο.
  Πέρα από το σανιδοβρεγμένο άγχος μιας τραυματικής εμπειρίας, που εκφέρουν οι επιθέσεις τους στα προαναφερόμενα άτομα, ακολουθούν την πεπατημένη του Ιωσηφάκη τους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα – αν δεν την αγνοούν εντελώς – κάνοντας το μαύρο άσπρο.
  Π.χ.
  1. Το ποιος υποφέρει από σταλ-ην-ιασμό και πως ορίζεται αυτός αρκεί μια απλή ανάγνωση των …λογοτεχνικών τους διατριβών. Αν οι σταληνιασμένοι δεν το αντιλαμβάνονται, λόγω πάθησης, τους παραπέμπουμε στην Περισσός ΚΚ αε για καθοδηγητική ερμηνεία.

  2. Ενώ τους εμφανίζονται γραπτά στοιχεία για την προσπάθειά τους να “σκοτώσουν” το κτήριο στα ύπουλα (Ρώσσος ο αγοραστής!) σφυράνε αδιάφορα και μιλάνε …κινέζικα.

  3. Αυτό βέβαια που πλέον έχει καταντήσει ανιαρό είναι το συνεχές πιπίλισμά τους σε κάθε κείμενο που αναρτούν τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια ότι …”πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θάναι”. Εννοούν βέβαια την Πολιτιστική Στέγη. Ξεχνούν όμως ότι στο μύθο τους έχουν μπερδέψει τον …Κωνσταντίνο Παλαιολόγο με τον …Αποστόλη Παπακώστα.

  Τί κρίμα οι σταλινομούρηδες! Ούτε καν οίκτο είστε σε θέση να προκαλέσετε με την κατάντια σας. Ας είν’ καλά ο ΑηΓιάννης – μεγάλη η χάρη του!

 52. Apo oti vlepo i kolobiana proin emporos narkotikon ousion Elsa Pashou (Robin Hood)onirevetai apapides kai kinezous. Re vlito Pashou stis 12 Ianouariou to arhilamogio sas stalinikos Komninos kai sia tha ta xerasoun ola enopion tis Nomarhias kai tha rixoume poli gelio apo tin roba pou tha ginoun.Perimene kai erhetai se liges meresTik tok tik tok tik tok.

 53. Epidi h kokkini kota ths sapias sanidas leei psemata, oti den yparxoun xartia,ara pseudetai ws sinithws, pate kai diavaste ti leei o dikigoros Philip Stengrim, gia tin agorwpolisia tou Idrymatos. Sto istologio tou kyriou Giofko,istoria 2000-2009 kai pate ston Iounio tou 2002 katw apo to arthro tou tote proedrou tou Idrymatos (Elliniki Politistiki Stegi -Agios Ioannis o Theologos) Antwniadi kai diavaste to gramma atofio tou dikigorou Philip Stengrim pou esteile ston Antwniadi,opou meta tin tilefwniki tous sinimilia tou eixe pei oti to idryma den pouleite.O dikigoros sto gramma zita 2 %promitheia gia tin douleia pou ekane .Kai sinexizei o dikigoros kai leei oi epafes stin arhi eginan me ton Komnino Chaideuto. O de komninos mou eixe zitisei 18.500.000 timi pwlisis tou Idrymatos. Egw leei to diapragmateuthika sta 25.000.000 kr.mia parapanw axia 6.500.000 kr. gia sas.
  Mporei i kokkinini kota na ginei maurei apo to kako tis.
  Hmerominia kai ypografi dikigorou.
  me sintrofikous xeretismous
  h theia Maria

 54. Ακολουθεί διαφήμιση της ΚΚΕ Music!

  Κεντρική διάθεση του CD “Τα 60’s σου λαέ” by KKE music
  από τη Χουλιαροσανίδα

  Επικοινωνήστε με τις συντρόφισσες που μαζεύουν τα χρήματα,
  Elisabeth Paschos και
  Μαρία Χουλιάρα

 55. EKINEI TIN EPOHI (2001-2003) PROEDROS STO IDRYMA ELLINIKOU POLITISMOU (stegi) ITAN O GIANNIS.ANTONIADIS (SYNASPISMOS) KAI PROEDROS STIN OMOSPONDIA ITAN O KOMNINOS HAIDEUTOS (KKE)

  Fenete kai apo tis epistoles pou paratheti to blok ellines tis souidias parakato.

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.
  Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της
  Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα 10 ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).
  Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????????

 56. TO SHOLIO AUTO EINAI APO TIN BREGMENI SANIDA ORGANO TOU KKE

  Δίκαιος

  Ποιός έφερε τους όνους στην Στέγη;

  ΥΓ. (Βάγγο σταμάτα να κλέβεις βρε αθεόφοβε μέχρι και τα ψευδώνυμα, δεν σου φτάνει που κλέψατε την σφραγίδα και τα υπόλοιπα);

  XXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

  TO PSEBDONIMO DIKIOS EINAI DIKOMOU GIATI TO EKLEPSES?

  ALLA GIA NA MEIN EIMASTE EKTOS THEMATOS. .

  TON B. NIKOLOPOULO KAI TON H. NIKOLAIDI TOUS ESTILE I NOMARHIA STO IDRYMA.

  ESEIS TWRA THA MAS PEITE POIOS ESTILE TON ROSO STO IDRYMA???????????

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.
  Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της
  Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα 10 ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).
  Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????????

 57. Söndag 08 januari 2012 kl 11:02 – Reporter Katarina Helmerson/Ekot.

  Kontrollen av statliga bidrag till ungdomsorganisationer kan komma att skärpas. Bakgrunden är flera uppmärksammade fall där ungdomsorganisationer, som får bidrag, har diskriminerat sina medlemmar.
  Ungdomsstyrelsen får nu i uppdrag att se över sitt arbete.
  – När vi får rapporter om att organisationer, som ska bygga på demokratisk grund, om att det inte alltid så är fallet så är det ju väldigt viktigt att veta hur kunde de få bidrag, vilken rapportering har de haft kring sin verksamhet och hur har ungdomsstyrelsen följt upp, säger är jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.
  Ungdomsstyrelsen är en myndighet som fördelar statsbidrag till ungdomsorganisationer som bland annat arbetar för integration och motverkar diskriminering.
  (—)
  Uppdraget som Ungdomsstyrelsen nu får går ut på att se om det finns behov av förändringar i regelverket kring bidragen och hur kontrollen går till för att se till att de organisationer som får bidrag lever upp till villkoren.
  Fredrik Wikström är enhetschef på Ungdomsstyrelsen – och han välkomnar uppdraget även om han tycker att ungdomsstyrelsen redan nu har en god kontroll.
  – Sedan finns det alltid gränser för hur långt en statlig myndighet kan gå in och granska en självständig förening. Vi har ju en långtgången föreningsfrihet och religionsfrihet och yttrandefrihet i vårt land, säger Fredrik Wikström.
  Men Nyamko Sabuni ser ingen risk att kontrollen blir för ingående.
  – Det är inte enskilda medlemmars åsikter man vill åt utan organisationens verksamhet, vad organisationen gör för statliga medel som har ett tydligt regelverk som handlar om att värna demokratin, mänskliga rättigheter och jämställdhet, så måste man också ställa upp för det. Är man inte beredd att göra det behöver man ju inte heller ansöka om statliga medel, säger hon.

  ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, Ο ΦΕΚΕΛΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ . Ο ΑΗΓΙΑΝΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΗΔΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ …ΤΣΙΓΑΡΑ.

  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ιωσηφάκια!

 58. E kala dinan stou Terzaki tin aniparkti organosi ( suligos kriton) hrimata kai den dinan stis koinotites pou ehoun Neolaia.

  Poso kairo tha to panai etsi?

  Giauto anagazoun tous Ellines tis Souidias na kanoun ali omospondia.

  komnine ta hrimata den einai tou mpampasou gia na ta mirazeis opws thes esu.

  KATALABETETO TO PARTI TELIOSE APO PANTOU OMOSPONDIA IDRYMA NEOLAIA.

  ERHONTE DUSKOLES MERES NA TO THIMASTE AUTO.

  I OMOSPONDIA ITAN OLON TON ELLINON KAI TIN KATANTISATE NA EINAI MIA PAREA POU PERNA KALA.

 59. E oxi kai pername kala stin omospondia re Ellines tis Souidias emeis tin bgazoume me giaourtaki katthe mera.

  NA KAPWS ETSI

  MAGES TIS OMOSPONDIAS TA PARTI TELOS!!!!!!!!!!!!!!

 60. Ha ha ha ta lamogia tis Omospondias ti ta perimenei kai apo to ungdomsstyrelsen ala tha paroun tin proti gefsi prin tin dialisi tous stis 12 Ianouariou opou o Vaggoulas kai o Giatros tha tous ton mpixoun akoma mia fora kai tha einai kai i teleftaia tous.Ta lamogia tis Omospondias einai sta teleftaia tous otan tha tous kopsoun kai to ekatomirio pou pairnoun kathe hrono.Tik tok tik tok Papakosta liges meres minane mehri tis 12 Ianouariou

  Aisiodoxos

 61. Omospondiakoi kai sapiosanidades…..treis meres meinane mono
  Treis kai to louri ths manas…….
  ante na doume telika tha apanthsete sthn erothsh pou sas kanoun
  edw kai kairo

  apo th sapisanida:
  Το Καρφί

  Απορίας άξιον

  Ρε παιδιά έχω μια απορία.
  Ποιός εξουσιοδότησε τον Κουβάτσο να βγαίνει στο διαδίκτυο και να εκθέτει οχι μόνο τον εαυτό του αλλά και πολούς άλλους τους οποίους υποτίθεται οτι εκπροσωπεί;

  kaneis vre davanoproka ,

  den to ikseres oti se ena dhmokartiko politevma etsi leitourgoun
  o kathis mporei na ekferei th gnomh tou elefthera
  ala pou na kereis esy apo dhmoktaria……
  esy kai kati komatoskyla ,ergatopateres tou KKE akoma kai gia thn anasa sas tha vgenete se anafora …….

  ==============================================

  Re paidia exw k egw mia aporia.

  Pios efere ton Rosso agorasth gia na poulhthei to Idrima?????

  e?
  pios?

 62. epidei igiken h ora…..treis meres meinane!!!!!

  as efthimisoume ligo……

 63. Καλά, αυτά τα κομούνια της Χουλιαροσαπιοσανίδας, εκτός από κλέφτες και απατεώνες που είναι, πάσχουν και από οξεία βληματίωση!
  Άκου, ποιος εξουσιοδότησε τον Κουβάτσο!

  Ποιον ρε κομούνια θα ρωτήσει ο Κουβάτσος; Τον απατεώνα το Χουλιάρα ή τον απατεώνα κουραδόμαγκα Χαϊδευτό;
  Ή μήπως το γκαγκάου την Παπαρήγα;
  Αυτή η πατσαβούρα η Παπάρω από πού παίρνει άδεια και βγαίνει κάθε τρεις και λίγο και αμολάει τις παπαριές της;

 64. Μου εκανε εντυπωση εχτες ενα ντοκυμαντερ του 2ου παγκοσμιου πολεμου οπου μεταξυ των συμμαχων υπηρξαν 2 μετωπα. Το ενα ηταν του Τσωρτσιλ και το αλλο του αμερικανου προεδρου Ρουζβελτ με τον Σταλιν.Ο Ρουσβελτ που ειχε αντιαποικιακη τοποθετηση ηταν πολυ επιφυλακτικος απεναντι στον Τσωρτσιλ που ονειρευοταν μεταπολεμικη επαναφορα της αποικιοκρατιας και ηταν φανατικος αντικομουνιστης
  απο ντην εποχη της απεγνωσμενης προσπαθειας των αποικιακων δυναμεων με στρτιωτικες δυναμεις να ανατρεψουν την μεγαλη επανασταση των μπολσεβικων. Ετσι την εποχη του 1917-18 ειχαμε
  αποβασεις σε ρωσικο εδαφος Αγγλων , Γαλλων , Γερμανων , Αμερικανων ,ακομη και Ιαπωνων. Φυσικα δεν ελλειψαν και οι υπηρετες των π.χ. .το ελληνικο εκστρτευτικο σωμα στην Κριμαια με τον Πλαστηρα που λογω μεγαλοψυχιας των Μπολσεβικων την γλυτωσαν.. Τωρα παλι στον Ρουσβελτ ο οποιος ανεπτυξε προσωπικη φιλια με τον Σταλιν , του ειχε εμπιστοσυνη και τ αναπαλιν, τον θεωρουσε δε πραγματιστη ηγετη κατι που ηταν και ο ιδιος. Ο Ρουσβελτ μετα εκλογικη νικη ,4η φορα προεδρος πεθανε ξαφνικα η τον πεθαναν, αιτιες υπυρχαν , αργοτερα εχουμε την περιπτωση Κενεντυ..
  Στην συνδιασκεψη της Γιαλτας στην Κριμαια εν οψη της συντριβης της Γερμανιας καθως και της Ιαπωνιας κλειστηκε ενας αριθμος απο συμφωνιες μεταξυ των οποιων και το οτι η Ελλαδα περιλλαμβανετω στην σφαιρα αγγλικου ενδιαφεροντος κατι που ο Σταλιν το σεβαστηκε παρ οτι ελληνες παρτιζανοι εδωναν την ζωη τους σε μαχες με εγγλεζους που θελαν να κυβερνησουν την Ελλαδα σαν αποικια τους οπως και το εκαναν με την βοηθεια δοσιλογων πρωην συνεργατων των γερμανων κατακτητων.
  Η ρωσια ειχε τον μεγαλυτερο αριθμο θυματων , γυρω στα 20 εκατομμυρια και χωρις την αυτοθυσια του λαου της Ρωσιας με ηγετη τον Σταλιν θα ειχαμε σημερα ναζιστικες και φασιστικες αποικιες σε ολο τον κοσμο και σιγουρα εξαφανηση λαων οπως εβραιοι, τσιγγανοι και σκλαβοι λαοι οπως κινεζοι, σλαυοι, αφρικανοι και αλλοι.σλαυοι, κινεζοι και αλλοι. Η ιστορια δεν γραφτηκε ακομη αμεροληπτα και θα περασουν πολλες δεκαετιες ισως εκατονταετιες γι αυτο..

 65. Τι παραφωνία.Ο αρχηγός των Σταλινοφασιστών στην Σουηδία, να θέλει να πουλήσει την περιουσία των ελλήνων, το Ιδρυμα, αξίας εκατομμυρίων και ο θαλαμάρχης του, να προσπαθεί να πουλήσει ένα γαίδαρο.αυτό λέγεται κουκουέδικη δημοκρατία.

 66. ΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

  Οι τελευταιες σφυγομετρησεις στην Ελλαδα λενε ο ελληνικος λαος εχει συχαθει τα αστικα κομματα και αντι να τα ψηφισει θα στραφει προς τα αριστερα η θα μεινει σπιτι του στις εκλογες δειχνοντας την αποδοκιμασια του.Η τελευταια σφυγομετρηση δινει στο συριζα και τους οικολογους γυρω στο 10 % στο δε ΚΚΕ πανω απο 15 % . Εαν οπως η σφυγομετρηση τοποθετει την αποχη πανω απο 50 % τοτε μια νεα κυβερνηση να εχει πρασινοκοκκινο χρωμα οποτε μυριζει παλι χουντα.
  Φυλαχτητε !

 67. Aporo giati orismena sholia sas re kkesanidades ta bazete se paliotera arthra.

  Afou xerete tha ta skalisoume kai tha ta broume. Grafete pola psemata kai den xerw giati

  Amfisvitite ta ntokoumenta pou bgenoun edw mesa giati arage?

  Emeis omws tha ta bazoume eos otou apantisete.
  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Pistebo 12 Ianouario na apantisete se autin tin erotisi.

  i Elliniki Omospondia den prepei na einai sto idryma, afou apousiazei epi 4 hronia

  Eutihos omws pou apousiazei kai egine i anakenisi.

 68. @ antikeimenikos

  Το ντοκυμαντέρ δεν είπε τίποτα για τη συμμαχία Στάλιν-Χίτλερ (Ρίμπεντροπ-Μολότοφ) με την οποία τα δύο αιμοβόρα κτήνη κατασπάραξαν τη δύστυχη Πολωνία;

  Για την απόβαση στη Νορμανδία, τίποτα;

  Για την αποδιοργάνωση του κόκκινου στρατού από τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν, τίποτα;

  Φυσικά λέξη δεν θα είπε για τον Ζούκοφ!

  Στον 902 το είδες αυτό το ντοκυμαντέρ;

 69. ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ!
  Η Χουλιαροσανίδα έβγαλε στο σφυρί την …. Πάσχου!!!!!!!!!!

  Να και η αγγελία με τη φωτογραφία της!

  Ελίζαμπεθ Πάσχος

 70. @EL ZORO

  xaxaaxaxaxaaaaaaaaa!!!!!!!!
  ektos apo apateones kai kleftes kai pseftes
  einai k anorthografoi……xaxaxaaxaxaaaaaaa

  afth th gaidara(Pasxou) pios Rossos tha thn parei???????
  pwleitai se kalh timh
  to samari dwro tou KKE

  XAXAXAXAXAXXAXAAAAAA

 71. @ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
  Μπαααα, ποιος Ρώσος;
  Αυτή θέλει Κινέζο αφεντικό, λέει.
  Την έψεισε ο Παπακώστας ότι το κινέζικο σανό είναι καλύτερο απ’ το ρώσικο και θα κάνει δίκροκα αβγά.

 72. Αυτόνε, όμως, ο Χουλιάρας δεν τον πουλάει με τίποτα!!!!!!

 73. Jag tror det är dags att fokusera på artikeln från G.Kouvatsos och låta herrarna A.Papakostas och G.Konstantinou svara på hans frågor.
  Och vi kan upprepa frågorna tills Papakostas och Konstantinou finner mod att besvara de, antingen i denna blog eller från någon annan plats, eller via annat medium.

  Kan se nästan 80 inlägg här men saknar fortfarande de tillfrågades inlägg och svar. Och alla verkar ha redan tagit position.

  Mest Intressant:
  Efterlys/kräv svar på frågorna först!

 74. @ el zoro

  XAXAXAXAXAXAAAAAAXAXAXAAAA !!!!!!!!!

  o Xouliaras travaei to video….??? xaxaxaaaaa
  kai o Komnhnos trexei?

  apo thn sapiosanida:
  Δίκαιος

  Βάγγο πες μας ρε ποιός έφερε τους όνους στην Στέγη;

  xaxaxxaaxaxxaaxaxa
  meta to kinhgi pou tha fane
  afto tha fonazoun….trexontas..kai me katevasmena ta sovraka xaxaxaxxaaaaaxaxaxaxaaaaa!!!!!!!!

 75. Tha tou kopei to gelaki tou Komninou stis 12 Ianouariou gia ta kala

 76. @ Till ursprungliga frågan

  Έχω την εντύπωση ότι συζητάμε με αφορμή τα αρχικά ερωτήματα – άσχετα αν οι “παραλήπτες” τους το στρίβουν δια του αρραβώνος.

  Από μια ματιά αντίπερα αντιλαμβανόμαστε ότι περνάμε στο στάδιο των …βαθυστόχαστων κοινωνιολογικών αναλύσεων.

  Το πώς τώρα κολλάει ο Μπερλουσκόνι με το καθεστώς που έχει εδραιώσει η γιάφκα του ΚΚΕ στην μικρή μας παροικία μένει αναπάντητο από την ανάλυση του Νεανία (ο οποίος μάλλον στέλεχος της μαϊμουδοσπονδίας Νέων με τα εκατομμυριάκια του Ungdomsstyrelsen θα πρέπει να είναι).

  Ο κοινωνιολογίζων νεανίας, ο οποίος κατά τη συμβατική άποψη της εξελικτικής ψυχολογίας μάλλον πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ροπής προς το προσφιλές για την ηλικία του άθλημα της χειρονακτικής παλινδρόμησης, φαίνεται να αγνοεί ότι δυο-τρεις νοματαίοι δεν αρκούν για να γκρεμίσουν συμπαγείς κοινωνικές δομές.
  Αν πράγματι ισχυρίζεται ότι αυτοί οι «ΚυκλοΘυμικοί» με τα «ψέματά» τους έχουν πλήξει την ειδυλλιακή εικόνα του οργανωμένου ελληνισμού των υπογείων, του μπαρμπουτιού και εξόφλησης …γραμματίων κάτι θα πρέπει να γνωρίζει και αποφεύγει να το διατυπώσει.

  Ναι, αγαπητέ κοινωνιολόγε. Το πρόβλημα του ελληνισμού της Σουηδίας – της παροικίας – είναι πρώτιστα η «απαρχαιομένη, μη δημοκρατική, βρώμικη και κατά κανόνα διεφθαρμένη» κλίκα του ΚΚΕ που τριάντα και χρόνια τώρα μας ρεζιλεύει συλλογικά ζητιανεύοντας και καταχράζοντας χρήματα φορολογουμένων στο όνομά μας και στο όνομα της …καλλιέργεια ς της πολιτιστικής μας ιδιαιτερότητας.

  Αν αυτήν την πραγματικότητα, κ. κοινωνιολόγε, την προσπερνάς σφυρίζοντας αδιάφορα τότε, ναι, έχουμε τεράστιο ηθικό έλλειμμα!

 77. Στιχοι αφιερωμενοι στον εγγραφη δια χειρος Γαμα Κουβατσο

  Ο γνωστος δια χειρος
  εχει αυπνια συνεχως

  την εβαρουσε διαρκως
  την πεννουλα του αμ πως

  Εγω δεν ειμαι κυνικος
  ουτε καν ενας φαιδρος

  Θα το δειξω προσεχως
  με εγγραφη δια χειρος

  Θα τον παιζω μανιακως
  για να γινω ποιο σοφος

 78. SE AUTA MPOREIS NA APANTISEIS NEANIAS?
  kai ean einai alithia i psemata?

  Poios efere ton ROSO sto Elliniko Idryma?

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  KAI POIA I DIKISOU PROSFORA NEANIA STA KINA EMFANISTIKES APO TO POUTHENA.

  EISAI TSIRAKI TOU KOMNINOU

 79. @Ellinessouidias
  Και γιατι ρε λαμογια δεν πηγε κανενας φυλακη μεχρι τωρα ?
  H πιστευεται οτι η Σουηδικη Δικαιοσυνη ειναι διεφθαρμενη αλλα Ελλαδα, η ειστε συκοφαντες και ψευτες και δεν τολματε να πατε στην αστυνομια γιατι θα σας παρουνε με τις ντοματες. το να δικαζει κανεις με λασπολογια ειναι ευκολο.

 80. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( για να ξεφυγουμε λιγο απο τιην φαγομαρα )

  Κυβερνητικος εκπροσωπος της κομουνιστικης κυβερνησης του Πεκιναυ σε προσφατες δηλωσεις του ανειφερε οτι η Λαικη Δημοκρτια
  της Κινας εξεταζει με ενδιαφερον την δυνατοτητα σημαντικων επενδυσεων στην Ελλαδα και ακομη την προθεση παραχωρησης
  μεγαλων μακροπροθεσμων δανειων με χαμηλα επιτοκια ουτως ωστε η.Ελλαδα χωρις εκβιαστικες συνθηκες να ομαλοποιηθει οικονομικα.
  Ο εκπροσωπος αναφερθηκε στους φιλικους δεσμους των δυο χωρων και στην συσφιξη των σχεσεων που εγινε με την ευκαιρια της σκυταλης των ολυμπιακων αγωνων Αθηνα – Πεκινο .
  Ο ιδιος ετονησε οτι οι πολιτισμοι των δυο χωρων ειναι απο τους σημαντικοτερους της ανθρωποτητας με ιστορια χιλιαδων ετων.

  Η Κινα ειναι σημερα η μεγαλυτερη οικονομικη δυναμη του κοσμου με αυξανομενο βιοτικο επιπεδο πανω απο το 10% ετησιως στα τελευταια 20 χρονια. Τα αποθεματα συναλαγματος ειναι τα μεγαλυτερα της υφηλιου και τα ισοζυγια εισαγωγων – εξαγωγων πολυ πλεονεκτικα τις τελευταιες δεκαετηριδες..Εξ ου και διεθνεις πιεσεις για υπερτιμηση του γιεν.
  Μονο το χρεος των ΗΠΑ προς την Κομουνιστικη Κινα ( υπαρχει και εθνικιστικη ) ανερχεται στο μυθικο ποσον του 1.350.000.000.000
  ενα τρισεκατομυριο τριακοσια πενηντα δισεκατομυρια δολλαρια.
  Εξ ου και οι τεραστιες επενδυσεις της κομουνιστικης Κινας διεθνως .
  Ωσ γνωστον το κεφαλαιο στην Κινα ελεγχεται απο την κυβερνηση και καθε επενδυση ελεγχεται κεντρικα απο το Πεκινο.
  Η αγορα της Βολβο και παρα λιγο της Σααβ δειχνει προς τα που παμε.
  Η μεγαλη ατομικου εξοπλισμου στρατιωτικη δυναμη, της δινει την δυνατοτητα να αποφευγει οποτεσδηποτε πιεσεις..

 81. @ kokkinoprasinos
  Καλώς τον μαλάκα της παρέας!
  Πραγματικά μάς έλειπε ένας μαλάκας.
  Όλοι στου Χουλιάρα είναι.
  Καλωσόρισες λοιπόν!

  @ farmakolas
  Κατ’ αρχάς λαμόγιο είσαι και φαίνεσαι!
  Γιατί δεν πήγε κανένας φυλακή μέχρι τώρα;
  Γιατί, απλούστατα, δεν θέλαμε!
  Η σουηδική δικαιοσύνη περιμένει να «δέσει» το… γλυκό.
  Περίμενε! Και θα δούμε ποιον θα πάρουν με τις ντομάτες.
  Είμαστε συκοφάντες και ψεύτες;
  Εμείς απλώς αντιγράφουμε αυτά που λένε τα ντοκουμέντα!
  Έχουμε προκαλέσει κατά καιρούς ακόμα και την Παπαρήγα και άλλους να αντικρούσει ένα ένα τα θέματα. Προκαλούμε λοιπόν κι εσένα!
  Να ξεκινήσουμε από το αν ο Καριοφίλλης Χατζόπουλος πήγε φυλακή για ΑΠΑΤΕΣ;

  Κουίζ:
  Εκτός απ’ τον Καριοφίλλη τον Χατζόπουλο τον απατεώνα γραμματέα του ΚΚΕ στη Σκανδιναβία (που τον είδαμε και πάλι το Δεκέμβριο στο συνέδριο της ΑΠΑΤΗΣ του ΚΚΕ) ποιοι άλλοι έχουν πάει φυλακή απ’ αυτούς που κατά καιρούς έχει κουβαλήσει ο απατεώνας Κομνηνός Χαϊδευτός (ο καλύτερος μαθητής στις απάτες του Καριοφίλλη) στη Στέγη;

  @ Antikeimenikos
  Σε μερικά χρονάκια και η Ελλάδα θα γίνει πλούσια σαν τη Κίνα. Όχι γιατί το είπε η Παπαρήγα, αλλά γιατί και στην Ελλάδα έχει ήδη να εφαρμόζεται το κινεζικό κομουνιστικό μοντέλο.
  17 ώρες εργασία την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς διακοπές και χωρίς δικαίωμα απεργίας.

  @ Till ursprungliga frågan
  Ο Ένας εκ των δύο, ο Κωνσταντίνου, έχει απαντήσει. Θα αναρτήσουμε εντός ολίγου την απάντησή του.

 82. GIA TON FILO MAS POU AMFIZBITI TA NTOKOUMENTA AUTOU TOU BLOK.

  MEIPOS AMFIZBITIS KAI TOU TRIANTAFILOPOULOU?

  AUTOS O TUPOS O SIMEOFORIDIS ITAN ANTIPROEDROS TIS ELLINIKIS OMOSPONDIAS SOUIDIAS.

  KAI MALISTA STO PROEDRIO TIS OMOSPONDIAS.

  POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA??????

 83. @ “Ήθος ανθρώπω δαίμων”

  Τώρα πλέον είναι αποδεδειγμένο.
  Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΥΦΛΩΝΕΙ!
  Ο κοινωνιολογίζων Αυνανίας, μέλος της παραθρησκευτικής οργάνωσης των Μαρτύρων του Αυνάν (διάβαζε ΚΚΕ) από τον υπέρμετρο ζήλο του για αγαπημένη του ενασχόληση έχασε την… όρασή του!
  Δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει από δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν σωλήνες, ποιος σωλήνας είναι καινούργιος και ποιος σωλήνας είναι σκουριασμένος, σπασμένος και πετάει σκατά!

  Τον πληροφορούμε ότι «ένας ανώριμος βλάκας», όπως λέει ο μαλάκας ο Αυνανίας, και ένας Λουδοβίκος έσωσαν το ίδρυμα των Ελλήνων στη Στοκχόλμη κυριολεκτικά στο παρά πέντε!

  Τόσο μαλάκας είναι ο προφέορας του «πανεπιστημίου» που ενώ την προηγούμενη ακριβώς ημέρα της συνεδρίασης στο ίδρυμα, δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου, είχε ζητήσει και έλαβε από τη Νομαρχία Στοκχόλμης έγγραφο με τα ονόματα του νόμιμου και αναγνωρισμένου από το σουηδικό κράτος ΔΣ του ιδρύματος.
  Με το έγγραφο λοιπόν αυτό ανά χείρας την ακριβώς επόμενη μέρα, 28/10, στη συνεδρίαση ο μαλακοπίτουρας, ο Παπακώστας, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αμφισβητούσε και αυτή την ίδια τη Νομαρχία.
  Κατ’ εντολή του αφεντικού του, του απατεώνα Κομνηνού Χαϊδευτού, μέλους του Π.Γ. του διεφθαρμένου και ληστρικού ΚΚΕ, δήλωνε, ο Αποστόλης Παπακώστας, ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το νόμιμο ΔΣ.

  «Οι Χίμαιρες, λέει ο Παπακώστας, δεν αντέχουν τα φώτα του πολιτισμού και η Ελληνική παροικία της Στοκχόλμης είναι μία πολιτισμένη οντότητα».
  Εκτός από την ειδυλλιακή εικόνα του οργανωμένου ελληνισμού των υπογείων, του μπαρμπουτιού και εξόφλησης …γραμματίων, που ο με περικεφαλαία, αόματος, Παπακώστας, θεωρεί πολιτισμό, φώτα πολιτισμού γι αυτόν είναι και οι απάτες με εικονικά τιμολόγια, οι τραμπουκισμοί και τα νταϊλίκια, αλλά και ο ψεκασμός με… σκατά!
  Σε ό, τι έχει πει μέχρι τώρα (2 χρόνια), ο προφεσόρος, μόνο σε κάποια καρέκλα αναφέρεται, που την διεκδικεί. Ούτε μία λέξη δεν λέει, ο ξετσίπωτος, για την άθλια φυσική κατάσταση του ιδρύματος εξαιτίας της λεηλασίας που αυτό υπέστη από το κόμμα του, το ΚΚΕ και τι σκέφτεται να κάνει γι’ αυτό.
  Βεβαίως, τόσο τυφλωμένος από το σταλινισμό του, αλλά και από τον αυνανισμό του, ο προφεσόρος Παπακώστας, που δεν χαμπαριάζει ότι χωρίς τη συμβολή των αξιότιμων συμπατριωτών μας, Θεόφιλου Τσάππου και του γιατρού Ηλία Νικολαΐδη δεν θα υπήρχε σήμερα ίδρυμα, το οποίο το έσωσαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Και ως εκ τούτου δεν θα καθόταν τώρα να γράφει για το προϊόν της φιλτάτης ενασχόλησής του, αλλά να διαβάζει τον Perry, την Simone και την Elinor, καθήμενος στη χέστρα του, να ψύχεται ο κώλος του από το παγωμένο μεταλικό κάθισμα, μπας και καταφέρει να καταλάβει κάτι, κάποτε, από όσα διαβάζει.

 84. Ποιος πήγε να σκοτώσει το Ίδρυμα και έφερε το Ρώσο να του το δώσει μπιρ παρά;

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Tin epohi pou itan o A. Frakgos proedros pali koumanto ekane to kke kai ton frakgo ton hlebazan kai ton legan Hountiko.

  Διαβάστε τα έντυπα του Α. Φράγκου για το ίδρυμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

  https://ellinessouidias.wordpress.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%BC/

  Peiran apo tin ellada 25 ekatomiria drahmes.  Poles epistoles tou A.Frakgou parakato

  http://www.grekisk.se/documents/93.html

  O A.FRAKGOS O AGIANIOTIS EDOSE 100 000 KORONES STO ELLINIKO SHOLEIO. AUTOI EINAI OI AGIANIOTES GIA OSOUS DEN TO XEROUN

 85. Gia tous amfisvitountes ta osa grafonte edw s afto to blogg
  kai gia osous isxirizonte oiti dikazoume me laspologia

  mhpos kai ta MME laspologoun ka afta????

 86. Η παράνοια και η παρανοϊκή προσωπικότητα του Αποστόλη Παπακώστα (Αρθρογράφου της Βρεγμένης Σανίδας με το ψευδώνυμο ΑΥΝΑΝΙΑΣ)

  Η παράνοια χαρακτηρίζεται από σοβαρά, χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας και υπερβολικής σημασίας που έχει το άτομο για τον εαυτό του.

  Παρατηρείται σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις και σπάνια υπάρχει ως ξεχωριστή παθολογική οντότητα.

  Στα άτομα με τη χρόνια αυτή ψυχοπαθολογική διαταραχή της προσωπικότητας, δημιουργούνται διαρκή προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

  Υπάρχουν διάφορες μορφές παράνοιας. Σε αυτές περιλαμβάνονται η συζυγική παράνοια, η ερωτομανία και η υποχονδριακή παράνοια.

  Υπάρχουν επίσης διάφορες μορφές παρανοϊκών διαταραχών όπως η παρανοϊκή προσωπικότητα,

  η παρανοϊκή διαταραχή με αυταπάτη και η παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

  Το Αυνανίας προέρχεται από την λέξη Αυνανισμός (Παλινδρόμηση του πέους δια της χείρας)

  Έχει αποδειχθεί στο παρελθόν Αποστόλης Παπακώστας με παλαιότερο άρθρο του στην βρεγμένη σανίδα λάτρης και πρωταθλητής στο τάβλι.

  Ο αυνανισμός σχετίζεται με το ρίξιμο της ζαριάς καθώς η παλινδρομική κίνηση μπρός πίσω βεβαιώνει την ευρεσιτεχνία και την γνώση του αντικειμένου στο συγκεκριμένο παίχτη.

  Tα άτομα που αυνανίζονται και τετραγωνίζουν τον κύκλο και το αντίθετο, πιστεύουν ότι το σήμερα είναι το αύριο του χθες, πάσχοντας από μια υποχονδριακή,

  σχιζοειδή και ψυχοπλακωτική παράνοια που προκαλεί λόγω της διόγκωσης και υπερθέρμανσης του πέους προκαλεί αιματική έκρηξη στους οφθαλμούς.

  Στην παρακάτω εικόνα τα συπτώματα του χρόνιου αυνανισμού στον Αποστόλη Παπακώστα (Αυνανία)

 87. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΤΣΟ

  ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

  ΨΗΦΟΑΧΘΟΦΟΡΟΙ, ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΚΡΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ
  ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΗΣΣΑΝΙΔΟΣ»
  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΣΟΚ,ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ.

  ΠΙΑΣΤΕ ΘΕΣΗ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ!

  Σεμνά και ταπεινά
  δια χειρός
  Γιώργου Κουβάτσου

Comments are closed.