ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ


Μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική ανοιχτή συνάντηση με θέμα το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ της ΣΟΥΗΔΙΑΣ και της διαχείρισης της ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στο προάστιο Sundbyberg της Στοκχόλμης σε αίθουσα της Μορφωτικής Ομοσπονδίας εργατών Σουηδίας ABF.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος περί τα 25- 30 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν διατελέσει κατά περιόδους μέλη διάφορων μαζικών μεταναστευτικών οργανώσεων της Στοκχόλμης, τέως ηγετικά στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μεταναστευτικού κινήματος και ιδιώτες που κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο όπως έχουν διαπιστώσει και κατά το παρελθόν, σε διάφορες εκδηλώσεις μαζικών οργανώσεων, είναι η κοινή εκτίμηση τους ότι το άλλοτε ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην Σουηδία, εδώ μάλιστα και μεγάλο χρονικό διάστημα, πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο και επίσης ότι το μέλλον της ελληνικής παροικίας και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ γενικότερα διαγράφεται μελανό και παντελώς αβέβαιο ιδιαιτέρως και διότι η γενικότερη οικονομική κρίση πλήττει όλο και πιο βαθιά τα πλέον αδύναμα στρώματα της Κοινωνίας στα οποία κι οι μετανάστες εντάσσονται.

Τόσο απ’ τις εισηγήσεις των ομιλητών όσο κι απ’ τις τοποθετήσεις των συμμετασχόντων στις συζητήσεις που ακολούθησαν καταφάνηκε η έντονη ανησυχία που διακατέχει όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας για την απομαζικοποίηση, αν όχι πλήρη ερήμωση των συλλόγων και κοινοτήτων που πλέον φυτοζωούν, είτε μαραζώνουν διατηρώντας μεν τα μέλη τους, στα αποκαλούμενα κιτάπια τους, άλλα σχεδόν παντελώς ανενεργά και με ελάχιστο εναπομείναν ενδιαφέρον να πλαισιώνουν τις λίγες, αν όχι ελάχιστες δραστηριότητες που έχουν να επιδείξουν πλέον οι κάποτε σφύζουσες από ζωή αίθουσες των κοινοτήτων και συλλόγων.

Οι σύνεδροι της συνάντησης που διήρκεσε πλέον του 4ωρου δεν ήταν διόλου φειδωλοί στους επιθετικούς χαρακτηρισμούς τους, περιγράφοντας τα αίτια αλλά και τους αίτιους της κακοδαιμονίας που συνοπτικά συμπεριλαμβάνει όλη την σημερινή ηγεσία, αλλά και του χτεσινού όσο και προχθεσινού, ας πούμε έτσι, Ελληνικού μεταναστευτικού κινήματος γνωστής σε όλους μας εδώ στη Σουηδία γι αυτό και μη χρήζουσας να κατονομαστεί κανένας εξ αυτής ονομαστικώς.

Κοινή κι επικρατούσα εκτίμηση στην συνάντηση ήταν ότι η φθίνουσα και αποκαρδιωτική αυτή κατάσταση στο άλλοτε δυναμικό και παρών σε όλα τα μέτωπα ελληνικό μεταναστευτικό κίνημα δεν μπορεί ούτε και πρέπει να συνεχιστείΓι αυτό εξάλλου κι ελήφθη η πρωτοβουλία, από μια χούφτα εκ των απηυδησμένων απ’ την αναποτελεσματικότητα και ουσιαστική απραγία στην προώθηση των πραγματικών υπαρκτών συλλογικών μας αιτημάτων καταγραμμένων και μη, γι’ αυτή την κοινή συνάντηση. Στόχος της η αναζήτηση και αντιστοίχως εξεύρεση διεξόδου απ’ τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται, χωρίς αμφιβολία ή αμφισβήτηση, σήμερα ο Ελληνισμός της Σουηδίας.

Το πλέον, όχι μοναδικό, αλλά αποκαρδιωτικό ενδεικτικό χαρακτηριστικό κι αποδεικτικό στοιχείο της τελματωμένης κατάστασης που επικρατεί στον δημόσιο διάλογο για τα κοινά μεταναστευτικά μας ζητήματα είναι τα σχόλια και οι αντιδράσεις κάποιων όχι αγνώστων, αλλά ανωνύμων, που στέλνουν τις απόψεις τους στον διαδικτυακό ιστότοπο ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣΤο περιεχόμενό τους είναι πράγματι αποκαρδιωτικό όσο και το επίπεδο στο οποίο κάποιοι επιμένουν να θέλουν μας υποβιβάσουν ΟΛΟΥΣ εμάς, την σιωπούσα ή σιωπηλή πλειοψηφία, που ωστόσο είμαστε περήφανοι για το ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και μεταναστεύσαντες κάποτε απ’ την Ελλάδα κι αλλαχού για διάφορους λόγους εδώ στην ΣΟΥΗΔΙΑ.

Η ελληνική γλώσσα προσφέρει δυνατότητες να καυτηριάζει κανείς τα όποια κακώς κείμενα διαδραματίζονται στην παροικία μας και μάλιστα επαρκέστατα. Οι ανεπίτρεπτες βωμολοχίες κι αδόκιμες εκφράσεις καθώς και το υβρεολόγιο που αντικρίζει κανείς στον εν λόγω Ιστότοπο, οπωσδήποτε, δεν τιμά τους Έλληνες εν συνόλω και ούτε βέβαια αντικατοπτρίζει το επίπεδο στο οποίο θα έπρεπε να γίνεται η αντιπαράθεση απόψεων για το τι είναι σωστό και δέον να γίνεται για τα ζητήματα των Ελλήνων της Σουηδίας.

Στην συνέλευση αυτή στο ABF στο Sundbyberg αποφασίστηκε κατόπιν νέας πιο πλατιάς, από άποψη συμμετοχής, κι από άλλα κέντρα εκτός Στοκχόλμης ανοιχτή συγκέντρωση που πρόκειται να γίνει έως τον Ιανουάριο του ερχόμενου χρόνου, να δημοσιευθεί η εν πολλοίς διαβασθείσα και υιοθετηθείσα διακήρυξη που συνέταξε εις εκ των συμμετασχόντων σ’ αυτήν την πρώτη ιδρυτική συγκέντρωση.

Το Θέμα της συνάντησης-συνεδρίασης δηλαδή το μέλλον του Ελληνισμού και της νέας γενιάς Ελλήνων της ΣΟΥΗΔΙΑΣ, οπωσδήποτε δεν προσφέρεται αφ’ εαυτού του ούτε για προχειρότητες ούτε για βεβιασμένες καταγγελτικής φύσεως ενέργειες, αλλά αντιθέτως όλοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα το ζήτημα αυτό της νέας πρωτοβουλίας για αλλαγή ΠΟΡΕΙΑΣ.

Σίγουρα, όπως καταδείχτηκε και απ’ τους ομιλητές στην συνεδρία, πολλοί και εντός και εκτός μαζικών συνεδριάσεων… έχουν επίγνωση του εγχειρήματος στο οποίο και μια τέτοια κίνηση θέλει, μπορεί να συμβάλλει και σε τι τελικά μπορεί να καταλήξει μια τέτοια επίπονη και χρονικά ακαθόριστη πορεία.

Ένα νέο ξεκίνημα για την αναγέννηση του κινήματος των Ελλήνων της Σουηδίας χωρίς το βεβαρυμένο παρελθόν όπως το γνωρίσαμε έως τα ΣΗΜΕΡΑ απ’ τα γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλαδή τις καπνισμένες αίθουσες των συλλόγων καφενειακής κατά πρώτο λόγο υφής και μάλιστα φτωχής επαρχιακής κωμοπόλεως ή και χωριού της παραμεθορίου, όπου οι συνδαιτυμόνες και καφενόβιοι πολιτικολογούντες κυρίως… αερολογούν παρά συνομιλούν σοβαρά και πολιτισμένα, πάντοτε δε επικινδύνως χειρονομούντες και βωμολοχούντες.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ εξάλλου με κάποιες απ’ τις ηγετικές θέσεις του κινήματος κατειλημμένες από νέα και από ηλικιακή άποψη άτομα πέραν πλέον απ’ τους δοκιμασμένους επί σειρά ετών επώνυμους συμπατριώτες μας που επιτέλους έχουν δείξει επί σειρά ετών τι μπορούσαν και τι ΟΧΙ να κάνουν για ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ είναι πλέον ένα ΠΡΕΠΕΙ, ήτοι μια ΑΝΑΓΚΗ!

Άλλος ένας εκ των συμμετασχόντων στην συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2011 που κατέβαλε κι αυτός φιλοτίμως προσπάθεια για να επιτευχθεί η ποθούμενη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνισμού της ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Advertisements

28 Responses

 1. KALI EPITIHIA !!!!!!!!
  EUHOME OLA NA PANAI KALA KAI EPITELOUS O ELLINISMOS TIS SOUIDIAS NA KANEI TIN ALAGI PORIAS HORIS KOMATARHES KAI DINOSABROUS.

 2. Ti egine i tsoula Kolombiana pige diakopes se tropika meri me 30 Kelsiou kai mas to dialalei i servieta? Xanarhise ta ntaraveria pou paraligo na ti hosoun sti psirou gia 10 hronia alla apalahtike logw
  vlakeias.COCA-COLA paei me ola !
  Mytiazei kai to Ntori na ton anevasei apo ti katathlipsi pou hei pesei apo ti mizeria pou to komma de mporei na klepsei pia to idryma kai
  to houn rixei sto Froyd kai sti psihanalisi.Na thiminte kai tis meres tis kales tou Stalin me ta psyhiatria tous .
  PS Re Vlaka Houliara poios efere to Rosso sto idryma ?

 3. Ellines tis souidias nomizw oti prepei na anaferomaste gia to thema pou ehei to arthro

  Sunepos ta sholia mas den prepei nanai ektos thematos.
  Oso gia tous “sanidades” eipame arketa kai tha xanapoume arketa .

  Twra prepei na stathoume sto thema pou afora olous tous Ellines tis Souidias.

  Prepei oso mporoume ta sholia mas na ehoun protaseis kai apopseis gia to melon tou Neou Ellinikou Forea Souidias.

  Horis na stamatisoume na kanoume kritiki stin idi. uparhousa Omospondia.

 4. To Neo Suntonistiko Organo Souidias pou tha ginei den prepei na apokliei kanenan Ellina tis Souidias na simetashei se auto to organo. .

  Prepei na einai Dimokratiko akomatisto ala me haragmenei politiki gia to kalo ton Ellinon se themata politismou paidias kai diaskedasis.

  Na mein kanei ta idia lathoi pou ekanai kai kanei i Omospondia tou komninou me tous apoklismous Ellinon ala kai me ta pola skandala.

  Deste pos afise to Elliniko Idryma i Elliniki Omospondia tou komninou

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  Oi dimokratikoi Ellines tis Souidias deste pws to anakenisan to idryma

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  Poios efere ton ROSO sto Elliniko Idryma?

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

  Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.
  Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της
  Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα τόσα ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).
  Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 5. Auta ta skandala kala kanete kai ta anaferete eos otou apantisoun i istoselida tis bregmenis sanidas kai i elliniki omospondia komninou Molis apantisoun prepei meta na mein ta anaferete alo

  pst POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA ?

 6. OI TRIS VLAKES APO TIN BREGMENISANIDA AUTA GRAFOUN

  Εχω μια απορία. Με παραξενεύει η μανία που έχουν με τον αριθμό 3. 3 γράμματα λένε έχει το ΚΚΕ, 3 είναι τα projekt που έχουν αρχίσει και σκα…, συγνώμη, θαλασσώσει ήθελε να πώ, για 3 φορείς μιλάνε, Αη Γιάννης, Σόλνα, Hellenic (sick), 3 οι αντιπρόσωποι του Αη Γιάννη κλπ, κλπ. Μήπως τα μαθηματικά μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση σε αυτή τους την μανία η το θέμα ανήκει στην δικαιοδοσία του Σίγκμουντ;

  KKEDES POIOS EFERE TON ROSO STO IDRYMA?

 7. To Idrima tha prepei na apotelesei sindetiko kriko me ton kainourgio
  elliniko forea….
  Eftixws pou vrethikan atoma na diksoun to apetoumeno endiaferon gia to Idirma na to paroun sta xeria tous, na to organosoun kai na to anakenisoun.
  Ta erga fenonte aloste……

  http://www.grekiskakulturhuset.se/senaste-nytt-om-renoveringen-bade-grekisk-och-svensk-text/

  H sinergasia Idrimatos kai neas omospondias tha prepei na ginei polos elksis gia olous tous ellines ths Souidias.

  O isterovoulia oi mikrothtes kai h misalodoksia einai keros na mpoun sto xronodoulapo ths istorias tou metanasteftikou kinhmatos.

  O ellinismos ths Souidias exei anagi apo foreis pou tha endiaferthoun gia to mellon tou kai tha frontisoun me ton kalitero tropo sthn anaptiksi tou.
  Keros na dotehei nea pnoi stous igieis ala k stous neous foreis .
  H kkeomospondia tou Komnhnou etsi k alios leitourgei edw k xronia san mafsolio….adiaforh pleon gia tous ellines ths paroikias.

  Deste pos eixe afhsei -san mafsolio kai afto-to Idrima tosa xronia

  http://www.grekiskakulturhuset.se/renovering/

  H erothsh panta paramenei anapanthth edw k kero…………

  PIOS EFERE TON ROSSO AGORASTH STO ELLINIKO IDRIMA???

  doste mia apanths vre pedia epitelous…..!!!!!!!!!!

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

 8. Apanthsh sth vregmenh kkesanida

  Μήπως τα μαθηματικά μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση σε αυτή τους την μανία η το θέμα ανήκει στην δικαιοδοσία του Σίγκμουντ;

  Malon me ta mathimatika kkesanides eseis exete sxesh latrias…..
  gia sas ena kai ena kanei 5

  kai ap oti fenete kaliterh epidosi exete stis diereseis
  sto moirasma diladi………
  toses epixorigiseis souidikes kai ellinikes exete alilomirastei

 9. ENA PALIO ARTHRO POU EINAI EPIKERO KAI SIMERA

  ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΕΓΗ
  Posted on Οκτωβρίου 5, 2006 by ellinessouidias

  Η παραίτηση (αποπομπή) του Αντωνιάδη από τη θέση του προέδρου αλλά και από το Δ.Σ. του ιδρύματος της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνοδευόταν και από μία επιστολή προς τα εναπομείναντα (ακούγεται ότι και άλλοι έχουν παραιτηθεί, αλλά δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα) μέλη του Δ.Σ. Την επιστολή αυτή μπορείτε να την κατεβάσετε και να την απολαύσετε Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

  Στη δακρύβρεχτη αυτή επιστολή αυτή ο Αντωνιάδης εξαίρει και συγχαίρει τον εαυτό του για τα κατορθώματά του στο ίδρυμα και προσπαθεί να παρουσιάσει και κάποιον οικονομικό απολογισμό. Μάθαμε επιτέλους ότι η αλλαγή ηλεκτρικών καλωδίων μόνο στο κτίριο που βρίσκεται στη μεριά του δρόμου κόστισε 546.000 σουηδικές κορώνες.

  Μετά τη σύντομη εισαγωγή του μάς περιγράφει τους φόβους του για την τύχη του ιδρύματος τώρα που ορφάνεψε από πρόεδρο και που το δικαστήριο (Länsrätten) απέρριψε το αίτημα των εντολέων του (των ανεκδιήγητων αντιδημοκρατικών πολιτικάντηδων Χαϊδευτός-Ουλής-Σημαιοφορίδης και Σια της «ομοσπονδίας» για την εκδίωξη με το έτσι θέλω των εκπροσώπων της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη, δηλαδή του δωρητή της Στέγης. Το επιχείρημα για την εκδίωξη των αντιπροσώπων του Αγίου Ιωάννη ήταν ότι σε συνέλευση του ΚΚΕ στην κοινότητα Στοκχόλμης αποφάνθηκαν «επιφανή» στελέχη του ΚΚΕ ότι η Κοινότητα του Αγ. Ιωάννη δεν υπάρχει και διέταξαν την ομοσπονδία να λάβει μέτρα. Αυτό ήταν το ένα επιχείρημά τους το οποίο κατέθεσαν στο δικαστήριο οι αθεόφοβοι. Το δεύτερο επιχείρημά τους ήταν η δήλωση του θεοφοβούμενου Κώστα Φουκάκη, ο οποίος αφού δεν κατάφερε να πάρει βεβαίωση από το Μητροπολίτη (ναι, προσπάθησαν να μπλέξουν και τον σεβασμιότατο στα πονηρά σχέδιά τους), δήλωσε ότι κοίταξε το ημερολόγιο του Πατριαρχείου και δεν βρήκε σ’ αυτό Αγ. Ιωάννη στη Σουηδία. Με αυτά τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα και πληρώνοντας αδρά μεγαλοδικηγόρους νόμιζαν ότι θα τουμπάρουν το δικαστήριο.

  Ο Αντωνιάδης ισχυρίζεται ότι οι ιδρυτές Νταλιάνης, Φράγκος και Μεράκος δεν μπορούν να του εγγυηθούν για τη φερεγγυότητα των νέων προσώπων που προτείνει η Κοινότητα του Αγ. Ιωάννη στο Δ.Σ. του ιδρύματος, ότι αυτά δεν σκέφτονται μόνο την τσέπη τους και ότι δεν θα πουλήσουν τα κτίρια. Από το ύφος της επιστολής καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αντωνιάδης λανσάρεται ως ιδιοκτήτης του ιδρύματος (προσοχή του ιδρύματος). Οι υπόλοιπες οργανώσεις, οι ζωντανές, όπως τις αποκαλεί εγγυώνται ότι το ίδρυμα δεν θα πουληθεί. Σε άλλη επιστολή του προς τη Νομαρχία έλεγε ότι οι μόνες οργανώσεις που δεν υπάρχουν σήμερα είναι η Φοιτητική Ομοσπονδία και ο Σύλλογος Γυναικών Στοκχόλμης. Μπορεί να μας απαντήσει όμως ο Αντωνιάδης ποιο είναι το νόημα με τα ιδρύματα; Ο καθένας, δηλαδή, θέλει να μας πει ο Αντωνιάδης, μπορεί να πουλήσει όποτε γουστάρει κάποιο ίδρυμα!

  Για να τα λέει αυτά ο Αντωνιάδης φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά πώς γίνονται οι πωλήσεις ιδρυμάτων. Ο Χαϊδευτός, για τον οποίο ο Αντωνιάδης βάζει το χέρι του στη φωτιά, έχει ήδη βρει τη λύση για το πώς πουλιούνται τα ιδρύματα. Τα παρακάτω έγγραφα τα έχει καλά υπόψη του ο Αντωνιάδης και οι τριγύρω του. Ήταν παρών και στις διαπραγματεύσεις με τον κτηματομεσίτη.

  Από τα έγγραφα φαίνεται ότι ο «πρόεδρος» της ομοσπονδίας Κομνηνός Χαϊδευτός ήρθε σε επαφή με κάποιον μεσίτη για την πώληση του ιδρύματος το Μάιο του 2001. Από τα έγγραφα που προσκόμισε ο Χαϊδευτός στο μεσίτη βρέθηκε τρόπος να γίνει η πώληση του ιδρύματος. Όλα ήταν έτοιμα για την πώληση μέχρι που αποκαλύφθηκε και η φούσκα έσκασε. Αυτό ακόμα που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο Χαϊδευτός εξαπάτησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Ενώ είχε ήδη επαφές και είχε φτάσει μέχρι την πώληση από το Μάιο του 2001, έκανε τον ανήξερο και πρότεινε στο Δ.Σ. να του αναθέσουν τη διερεύνηση για την πώληση του ιδρύματος το Σεπτέμβριο του 2001.

  Αυτά όλα είναι γνωστά και στην ηγεσία του ΚΚΕ και στον Αντωνιάδη που παραπονιέται ότι τον αναγκάζει η Νομαρχία να δεχτεί τους 3 αντιπροσώπους της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη. Φυσικά και θα τον αναγκάσει η Νομαρχία να εφαρμόσει το καταστατικό του ιδρύματος, αν δεν καταλαβαίνει από μόνος του ότι το καταστατικό επιβάλλεται να εφαρμοστεί. Τα διάφορα αλαλούμ που γίνονται στην ομοσπονδία με αλλαγές στα καταστατικά όποτε και όπως συμφέρει τον Χαϊδευτό και τον Ουλή δεν γίνονται στο ίδρυμα. Το καταστατικό του ιδρύματος και η πράξη ίδρυσης είναι ο νόμος του ιδρύματος. Το ΚΚΕ να πάει να επιβάλει τους δικούς του «νόμους» στους καφενέδες του και μακριά από το ίδρυμα!

  Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τα έγγραφα!

  eurostate1.pdf
  eurostate2.pdf
  eurostate3.pdf

 10. Τι χοντρομαλακιες γραφονται εδω. Τι ιδρυμα της Στεγης γυρω στα 2001 τοβγαλαν στο σφυρι ολοι οι τοτε κοματαρχες και γκαγκστερ του Ελληνισμου για να τα φανε χοντρα. Τι χοντρομαλακιες φασιστοπροπαγανδες γραφονται οτι δηθεν ο Κομνηνος ξεγελασε τους κοματαρχες του Πασοκ. Λες και ηταν μικρα παιδια και παιζαν τις κουμπαρες. Σταλινοκομουνες και αρπακολες φασιστοπασοκες ηταν και ειναι το ιδιο συνδικατο. Ειναι γκαγκστεροσυμοριες για να αρπαξουν τις επιδοτησεις και να κονομισουν απο τη Στεγη. Η κατασταση του *οργανωμενου* ελληνισμου ειναι τραγικη. . Απο τη μια ο φασιστοπασοκος εθνικιστης Πασοκας Νικολαιδης και απο την αλλη το σταλινοκομουνι ΚΚες Κομνηνος. 4 σεκουριταδες χρειαζονται καθε φορα στις συνεδριασεις για να μην πλακουθουν στο ξυλο η μαφια του Ελληνισμου

 11. @ γρανουζης
  Φίλε όταν λέμε ξεγέλασε, εννοείται φυσικά ότι κανόνισε την απάτη ο απατεώνας Χαϊδευτός, πίσω από την πλάτη τους, στα μουλωχτά.
  Έτσι δουλεύει ο απατεώνας Χαϊδευτός! Κάνεις ότι δεν το ξέρεις;
  Εδώ ξεγέλασε ακόμα και τον Ρώσσο ότι το ίδρυμα ήταν ιδιοκτησία τού Χαϊδευτού!
  Όπως ακριβώς έκανε, ο απατεώνας Χαϊδευτός, με το Språkåret όπου τσέπωσε 400.000 κορ.
  Όπως έκανε, ο απατεώνας, με τα δήθεν ΚΑΠΗ που έφτιαξε 700.000, μόνο για τη Στοκχόλμη.
  Όπως και τα μυστικά κονδύλια σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου το ελληνικό κράτος καταθέτει μεγάλα ποσά για τα οποία δεν γνωρίζει κανείς τίποτα, εκτός από τον Τερζάκη και τον Χουλιάρα και κανα 2 άλλους από την ηγεσία του ΚΚΕ που τα μοιράζονται.
  Θες κι άλλα;
  Έχουμε!
  Διάβασε καλύτερα τα ντοκουμέντα!

  Η νέα ομοσπονδία πάντως ούτε κατά διάνοια δεν θα έχει τέτοιους απατεώνες ολκής όπως είναι τα ανθρωποειδή του ΚΚΕ. Γιατί απλούστατα όλοι οι απατεώνες βρίσκονται στην ήδη υπάρχουσα και σάπια ομοσπονδία του ΚΚΕ και όσοι ήταν (στα κρυφά) απέξω, Παπακώστας, Πάσχου, Κωνσταντίνου κλπ. προσχώρησαν και αυτοί στην ομοσπονδία του ΚΚΕ που την διαφεντεύει ο απατεώνας Κομνηνός Χαϊδευτός.

 12. Granouzi O H. Nikolaidis den upirhe stin Stockkholmi otan ginontan auta.
  Ta gramata grafoun poios milouse me ton Roso monon to kke itan. Den itan oute Nea dimokratia oute kentro kke itan sta pramata.

 13. @γρανουζης

  Φιλε γρανουζη μου φαινεται δεν ξερεις να διαβαζεις σουιδικα.
  Τοσα ντοκουμεντα εχουμε παρουσιασει εδω.
  Μηπως θελεις να στα ξαναβαλουμε να τα διαβασεις΄??

  Για να μην επαναλαμβανομαστε λοιπον θα στο πουμε για τελευταια φορα .Στην διαπραγματευση της πωλησης του Ιδρυματος συμμετοχοι
  ηταν ο προεδρος του Ελληνικου Ιδρυματος Γιαννης Αντωνιαδης και
  ο προεδρος της Ελληνικης Ομοσπονδιας Χαιδευτος Κομνηνος.

  Οσο για τις επιδοτησεις της Ομοσπονδιας αυτος που ειχε τον πληρη ελεγχο τους ηταν ο Κομνηνος.
  Και για να εχεις και καλυτερη πληροφορηση μαθε πως το Ιδρυμα
  το ελεγχε ο Κομνηνος για αρκετα χρονια και ενω εκμεταλευοταν με χειριστο τροπο τα εσοδα του το ιδιο το Ιδρυμα σαν κτιριο το αφησε
  σχεδον ερειπιο.
  Μηπως εχεις αντιρηση σε ολα αυτα???

  Και παλι εδω τα ντοκουμεντα μιλανε απο μονα τους.
  Για πηγαινε να ριξεις μια ματια στο Ιδρυμα να δεις σε τι κατασταση
  βρισκεται τωρα….απο τους φασιστοπασοκους εθνικιστες οπως λες.

  Γρανουζη μου φαινεται οτι μαλλον απο αλλο μπλοκ ξεπηδησες …….

 14. O Komninos, Papakostas kai oi ipoloipoi pou einai oi ipethinoi gia tin katantia tou Ellinismou einai pleon parelthon.Tha tous thimomaste kai tha tous ftinoume me ta katorthomata tous pou edo kai 30 hronia dielisan, aposintonisan,diespasan ton ellinismo epidi etsi tous voleve.I nea Omospondia se sinergasia me to Idrima tha dimiourgisi tis kataliles proipotheseis gia tous ellines pou zoun kai erhontai stin Souidia na min ntrepontai oti einai ellines.
  Oso gia ton kirio Ilia Nikolaidi kata kairous ehoume akousi oti o Giannis Kastrinakis ton evale sto Åsö Gimnasium kai diafores ales kkedistikes malakies.Afto pou den ehoun katalavi o Komninos ,Papakostas kai oi ipoloipoi rempeskedes einai oti o Nikolaidis apo oti fenetai den prokeite na kani piso mehri os otou katharisi ton vothro pou edo kai tosa hronia limaini ton Elinismo.Kai kata to 70% to ehei kataferei mazi me tous sinergates tou.Pername siga siga se metakomniniki epohi kai osoi perisoteroi ta katalavoun toso poio kala tha einai gia ton Ellinismo.Teleionontas o aisiodoxos stirizei tin aposkatosi apo ta kkevothrolimata kai tha stathi sto plevro olon afton pou pragmatika palevoun gia to kalo tou elisnismou stin Souidia

  Aisiodoxos

 15. Telika tha mas apntisi i vregmeni sanida?TON ROSO POIOS TON EFERE STO IDRIMA?

 16. apo thn kkedosanida

  PIRATE TO PAXYLO DANEIO, TO LETE KAI TO KSANALETE THARREIS KAI PIRATE VRAVEIO NOBEL.
  RE BOUBOUNA, LEFTA DANEIKA EINAI THEN SAS TA XARISANE.
  ME ALLA LOGIA PREPEI NA TA DOSETE PISO.
  ELPIZW NA METRISATE SOSTA GIATI ALLIOS SAS VLEPW NA TO
  FORTOTHITE EAN THEN FTASOUN TA EISODIMATA APO TA NOIKIA NA TO KSEPLIROSETE.

  apanthsh sth kkedosanida

  Re paidia gia peste mas giati den mporouse na parei daneio to Idrima to 2001 pou htan o Giannis Antoniadhs proedros kai danizontan apo ton D.Dalianh kai ton A.Frago lefta diladi apo thn koinothta Ag,Ioannh???

  Na sas thimisw tote pou den mporouse na plisosei to ekatomyrio gia metafora apo thn mia trapeza sthn allh???

  Veveos kai einai san na peire to simerino simvoulio toy Idrimatos to vravio nobel…..
  Afto dixnei thn feregiothta tou simerinou simvouliou pros thn souidikh trapeza….oxi san ton proedro Antoniadh kai thn paranomh Maria Xouliara pou den mporousan na paroun daneio oute gia karameles…

  To oti prepei na dosei to daneio to Idrima pisw to kseroume.
  daneio einai …..den exei skopo na ta faei kai na mh mporei na to apoplirosei opos ekane ola ta xronia to KKE
  Den exei skopo na ektethei sthn trapeza……kai na mpei se mia diadikasia katasxeshs opws egine prin apo kapia xronia me igesies tou KKE.

  Oso gia ta esoda gia thn apopliromh tou daneiou tha ftasoun kai tha perisepsoun mia kai to Idrima exei skopo na diplasiasei ta enoikia olwn kai ths koinothtas stockholmhs (gnosths giafkas )
  Tha plirosei h koinothta stockholmhs tis afksiseis anadromika..!!!!….syn to hlektriko reuma pou den to plironei edw kai 20x xronia ……kai s afto me prosafksiseis tha tis erthei h lipiteri.

  Ekei na deis esoda pou tha exei to tameio tou Idrimatos……!!!!!!!
  oxi mono daneio tha kseplirosei… ala to pleonasmatiko tameio tou tha voithisei kai ellinikous foreis…..

  Mipos thelei daneika h kkeomospondia sas????
  Daneizoume ….ala me epitokio ipsilo….
  tha mporesete eseis na to apoplirosete?
  h na sas feroumne Troika kai DNT?

  aaaaaa kai gia na mh ksexniomaste ………………

  GIA PESTE PIOS EFERE TON ROSSO AGORASTH STO IDRIMA????

 17. O G.Antoniadis elege oti to pasok/pamke sunergazete me ton upokosmo.
  profanos enoouse to sumboulio tou idrumatos pou einai sto idryma ta 4 teleutea hronia 2008-2011

  PIOS EFERE TON ROSSO AGORASTH STO ELLINIKO IDRIMA???

  doste mia apanths vre pedia epitelous…..!!!!!!!!!!

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate1.pdf

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/10/eurostate3.pdf

 18. Pesta Ellhnida . Ta koumounia den milane gia thn tampakera oute vlepoune tis fotografies pou tous valne proth mostra.

  Alla mhn fovase erxetai h lyphterh sthn giafka

  16000 ton mhna tous exose enan o giatros kai andromika ola ta reumata. Gia na doume pou tha tavrei o komnhnos

  tik tok tik tok tit tok mexri tou iounio tou 2012 bye bye giafka. Se ligo kairo tha sas po kai poion vreike o giatros gia na noikiasei thn giafka

  Bye bye koumounia na ksevromisei o vothros sas

  Gia na doume pou lhmnazei h tyrogalou kai Papakostas kai pou tha pinei ta ouiskai o Komnhnos s

 19. Aa ena poulaki mou eipe oti h poutanitsa o Konstantinou kai Froso h Peleki pou to epeze kai filh me ton giatro kafedaki pinane sthn Solna to savvato

  Ti douleia exeis poutanitsa Konstantinou sthn Solna? ekei gyrnouse kai o Komnhnos ti proales mou eipane

 20. Η ΣΟΛΝΑ θα τους κάψει……τη γούνα. Θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει.Γι αυτό μαζεύονται,τώρα εσχάτωςόλοι οι περίεργοι εκεί,μπας και ακούσουν ή παρουν μάτι κάτι ή καποιον,για να έχουν να συζητάνε και να σχολιάζουν.

 21. Στις 11 Δεκεμβρίου 2011 έγινε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στα γραφεία της ΟΕΣΚΣ.
  Οι αρμοδιότητες των μελών του Δ.Σ. είναι:

  Τακτικά μέλη
  Χαϊδευτός Κομνηνός, πρόεδρος
  Τερζάκης Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος
  Ουλής Πάνος, γραμματέας
  Τσιραμπίδης Χρήστος, ταμίας
  Παπαδοπούλου Φραντζέσκα, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων και ισότητας
  Κανέλη Γιάννα, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων
  Χριστάκη Έλλη, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων
  Αλουτζανίδου Ελένη, υπεύθυνη για το SIOS
  Ζωτιάδου Άννα, υπεύθυνη θεμάτων τρίτης ηλικίας
  Φουκάκης Κωνσταντίνος, μέλος
  Κανδήλα Ελένη, μέλος
  Παναγιωτίδης Δημήτρης, μέλος
  Παπαδόπουλος Κώστας, μέλος

  Αναπληρωματικά μέλη
  Κελεκίδης Πασχάλης
  Γεωργιάδης Δημήτριος
  Κωνσταντινίδης Νίκος, υπεύθυνος ιστότοπου
  Γκόγκος Σπύρος

  Προεδρείο (τακτικά μέλη)
  Χαϊδευτός Κομνηνός
  Τερζάκης Εμμανουήλ
  Ουλής Πάνος
  Παπαδόπουλος Κώστας
  Παπαδοπούλου Φραντζέσκα

 22. Blepw o komninos anabathmise ton Manoli Terzaki apo Tamia ton ekane Antiproedro.

  Autos o Terzakis Manolis Ellines tis Souidias einai o poio ashetos apo tous 13 omws pinei to WHISKY me ton komnino parea pernaei kala.

  Auto einai to monon pou tous enonei

  Terzaki ti shesi ehei i Nea Dimokratia me to KKE KAI TO SYRIZA KAI SUNERGAZESE MAZITOUS MPOREIS NA MAS PEIS?

  O psilos se ekane saini oso paei kai anebeneis kita mein fanei o kolos sou sto telos.

  Giati i maimou otan anebeni psila sto dentro fenete o kolos tis.

  https://ellinessouidias.files.wordpress.com/2006/11/terzakis.pdf

 23. O oikonomikos apologismos tis Ellinikis omospondias souidias afora olous tous ellines giauto komnine dimosieuseton.

  den peisteboume na einai san kai auton?

  POIOS EFERE TON ROSO AGORASTI STO eLLINIKO IDRYMA ?

 24. KOTSINA DEN DIMOSIEBONTE TA OIKONOMIKA TIS ELLINIKIS OMOSPONDIA SOUIDIAS FETOS ANOIKSA EDW TIN ISTOSELIDA TIS OMOSPONDIAS KAI DEN UPARHEI TIPOTE.

  MAIN LES TETIA ASTIA.

 25. Εγώ δεν βλέπω να αναβαθμίστηκε ο απατεώνας Τερζάκης που με τους κρητικούς συλλόγους-μαϊμού εξαπατά το κράτος και παίρνει τα επιδόματα και σουλατσάρει στα σκυλάδικα.
  Απλώς τον καθαίρεσαν και του άρπαξαν τα ταμεία! Δεν μπορεί να βγάζει από εκεί λεφτά πλέον!
  Τώρα οι 2 σημαντικότερες θέσεις της βοθροομοσπονδίας τα ταμεία (μαζί με τους μυστικούς λογαριασμούς) είναι κάτω από τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ του διεφθαρμένου ΚΚΕ και τα 2 σκληροπηρυνικά κομούνια, τον ΜΟΝΙΜΟ πρόεδρο Χαϊδευτό και ταμία τον Τσιραμπίδη!

  Ο καμράτ Κοτσίνας τι να πει;
  Πού δημοσιεύεται ο οικονομικός απολογισμός του Χαϊδευτού, ρε Κοτσίνα;
  Πότε είπε την αλήθεια το διεφθαρμένο ΚΚΕ, με τους φυλακισμένους για κλοπές και απάτες αρχηγούς του, για να την πει και τώρα;
  Εμείς θα βρούμε και θα δημοσιεύσουμε τον οικονομικό απολογισμό του βόθρου του ΚΚΕ.

 26. The prisoner Kariofillis Hatzopoulos

  Ασκήθηκε κριτική στην ομιλία της Αλίκης Χατζή, λένε, οι 79 μαϊμού-αντιπρόσωποι του 20ου συνεδρίου της ΟΕΣΚΣ (βόθρος ΚΚΕ).
  Τι ήταν αυτό που είπε η πρέσβης που δεν άρεσε στον φυλακισμένο γραμματέα του ΚΚΕ Καριοφύλλη Χατζόπουλο και άσκησαν κριτική τα κομούνια;

  Και στο προηγούμενο «συνέδριο» τα είχαν βάλει με την συντονίστρια επκαίδευσης κ. Κιούση, επειδή λένε δεν άρεσε στα κομούνια η στάση της στο «συνέδριό» τους.
  Δηλαδή, για να καταλάβουμε, δεν ήταν και τόσο εγκάρδια η χειραψία της με τον απατεώνα φυλακισμένο Καριοφύλλη Χατζόπουλο;

 27. Otan o vlakas nonos tis symmorias twn apateonwn tou KKE evale
  tin apateonisa gynaika tou Marika tin Mpolsevika paranomi proedro tou idrymatos tin evale gia na klevoun to tameio .
  Eftiaxe o vlakas o Ntoris pseftika timologia(Nigeriabrev) me anyparkti
  etairia tin Provcorum AB kai ta dine sti Marika tou kai afti evgaze freska hiliarika apo to tameio gia tis anyparhtes ypiresies tis anyparhtis Provcorum kai ta evaze stin tsepi tis.Tin faktura pou ekleve
  i gynaika tou o vlakas o Ntoris tin eftiaxe me ton mentora tou sto KKE
  ton mastora tis plastografias kai apatis ton katadikasmeno se fylaki
  arhigo tou KKE Souidias Kariofili Hatzopoulo .
  Einai toso vlakas o Ntoris alloste afto apodeiknyete kai apo ti pisti tou sto Stalin pou loipon aftos o vlakas o Ntoris evale diefthinsi tis anyparktis etairias ti diefthinsi tis giafkas .
  Epeidi einai vlakas de simenei oti de mporei na klevei .
  O vlakas o Ntoris evale kai ti gynaika tou ti kyra-Marika na xanastisei
  apati me pseftika kurs me to ABF sto savatiatiko Afti tin apati ti stisane me ton Konstanti kai tin ekdiogmeni Duma tou KKE .
  XOULIRA VLAKA POIOS EFERE TO ROSSO STO IDRYMA ?

Comments are closed.