Ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – Άγ. Ιωάννης Στοκχόλμης (ΕΠΣΣ)

Ανακοίνωση 7-1-2010

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,
Το ΔΣ της Ελληνικής Πολιτιστικής Στέγης ΕΠΣΣ σύσσωμο παρευρέθη στην προγραμματισμένη συνάντηση με την ΟΕΣΚΣ στα γραφεία του ιδρύματος Idungatan 4 στις 7-1-2010 και ώρα 12.00.

Δυστυχώς κανένας εκπρόσωπος της ΟΕΣΚΣ δεν τίμησε με την παρουσία του την προγραμματισμένη συνάντηση. Το Ίδρυμα λυπάται πάρα πολύ για την αδιαφορία τού «οργανωμένου» Ελληνισμού που ακόμη μια φορά δια των αντιπροσώπων του δείχνει πλήρη αδιαφορία και στο μοναδικό Ελληνικό ίδρυμα στη Σουηδία και αποδεικνύει με τις πράξεις του ότι δεν επιζητεί την ενότητα που την δύσκολη στιγμή είναι το μείζον θέμα της παροικίας μας.

Οι αντιπρόσωποι του οργανωμένου Ελληνισμού εδώ και 2 χρόνια με τις πράξεις τους όχι μόνο δεν έχουν υποστηρίξει το Ίδρυμα Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αλλά καθημερινά επί σειρά ετών το επιβουλεύονται. Οι διενέξεις που τα τελευταία 15 χρόνια ταλανίζουν την παροικία πρέπει να τελειώσουν. Καλούμε όλους τους συμπολίτες να απομονώσουν και να καταδικάσουν όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια προσβάλλουν  τους Έλληνες και εξευτελίζουν το μεταναστευτικό κίνημα.

Στο όνομα της δημοκρατίας και της ενότητας καλούμε την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων να επανεξετάσει την στρατηγική της, μια στρατηγική στείρας αντιπαράθεσης, ρεβανσισμού και διάσπασης του ελληνισμού. Επιτέλους είναι καιρός να τοποθετηθεί η Ομοσπονδία στην πρακτική σπίλωσης και διαπόμπευσης επιφανών συμπατριωτών μας που αφιλοκερδώς αγωνίζονται για τη σωτηρία της ΕΠΣΣ. Μέχρι να συμβεί αυτό εκλαμβάνεται η συνεχιζόμενη σιωπή της ως παραδοχή του ότι η ίδια  επικροτεί τις υβριστικές επιθέσεις. Απευθύνουμε έκκληση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για το καλό του Ελληνισμού. Μόνο με τον εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να λύσουμε τα πρόβληματά μας και όχι με τις βιαιοπραγίες.

Το ίδρυμα θα συνεχίσει να αναζητά σημεία σύγκλισης και συνεργασίας και να επιζητεί ομόνοια ομοψυχία διαφάνεια και αρωγή από όλους τους φορείς που θέλουν να λάβουν μέρος στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας που εμφανίζει η Ελληνική Παροικία στη Σουηδία.

Hälsningar
Styrelsen

8 Responses

 1. Ο κουραδόμαγκας Κομνηνός και η παρέα του Τερζάκης Κάλαρης και Ουλής όπως ξέρεται δεν νοιάζονται για τα προβλήματα του Ελληνισμού στο ίδρυμα όταν δεν ελέγχουν το ταμείο. Να μην ξεχνάμε το ξέσπασμα του ξεδοντιάρη Συνοδινού ουρλιάζοντας στην Συνεδρίαση του Ιδρύματος πριν 2 χρόνια απαιτώντας να του δώσουν ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. Εάν παρατηρήσετε στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να προσέξατε. 1. Την απαρτία όλων των δυνάμεων του Κομνηνού με ένα και μοναδικό σκοπό να πάρουν τον έλεγχο της Στέγης.2.Το σχέδιο Β του Κομνηνού σε περίπτωση μη απαρτίας είναι το πραξικόπημα δια μέσου της διαδικασίας. Παλιό τέχνασμα Σταλινικό δημιουργώντας ένα άλλο παράνομο συμβούλιο μέσα στο νόμιμο όπως και έκαναν.
  Φτάνουμε στο σήμερα που η Ομοσπονδία ζητά από την Νομαρχία να φύγει το είδη υπάρχον νόμιμο συμβούλιο και να αναλάβει το παράνομο Δ.Σ με πρόεδρο τον Γεωργιάδη και ταμία τον Συνοδινό.
  Μηνύσεις και καταγγελίες προς την Νομαρχία πέφτουν βροχή για να νομιμοποιηθούν δια μέσω δικαστικών διαμαχών και απειλών προς την Νομαρχία.
  Είναι και το τελευταίο χαρτί του Κομνηνού για να πάρει την Στέγη και το παχυλό ταμείο του.
  Η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο Κομνηνός βρίσκεται σε απελπισία μιας εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται εκτός Ιδρύματος με τους εναπομείναντες σκληροπυρηνικούς συνεργάτες του σε άθλια οικονομική κατάσταση.

 2. Το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή Συνοδινό.

 3. Καμιά ομοιότητα μ’ αυτό το βίντεο;
  http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=205921

 4. Απόλαυσε και τον Detective δράση

 5. Den sevastike thn giorth tou sxoleioy o trampoukos o Xouliaras me thn gynaika tou thn vromiara thn Maria Xouliara , etsi me video oi trampoukoi tou komnhnou .

  Vlepo kai ton proedro ton Nikolaidh pou prospathei na hsyxasei ton trampouko ton Xouliara.

  Einai h idia omada pou ton edeiran ton giatro kai tha pane syntoma fylakh o xanthopoulos o arxitrampoukos opos peige kai o allos o falakros praktor Kostas Synodinos

  Afta einai ntokoumenta , ksypniste lae sas klevoun ta personnummer apo ta paidia sas sto ÅSÖ.

  Ksypna lae!

 6. Stigmes apeirou kalous me ton Karanika, Stavroulakh, Synodino ,Marietth kai ola ta skata tou KKE/PAME souhdias

  Aftoi ta ramolhmenta tha pane mprosta ton politimos kai ton Ellhnismo

  Oloi oi dhmokrates mazemenoi kai oi alloi fasistes.

  Alla mhn stenaxorieste oloi opos fenetai tha perasoun apo to xeirourgiko krevati tou ponou
  Vlepo exei seira tora h Giafka apo kato.
  Tha paei h kyra Olga arage?

  http://www.grekiskakulturhuset.se/kallelse-till-grekiska-foreningen-i-stockholm-och-kvinnosektionen-i-stockholm/

Comments are closed.