ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Ο Έλληνας πιστεύει στην εξυπνάδα του, όπως ο Νάρκισσος στην ομορφιά του, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι η ζωή σήμερα είναι θολά νερά σε μια αγριεμένη θάλασσα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη ζωή κρατούσε, γενεές επί γενεών, μια παράξενη στάση. Χωρίς να αντιλαμβάνεται τις βλαπτικές συνέπειες, οδηγηθήκαμε σήμερα, στο αναμενόμενο τέλμα, σε μια αναμενόμενη εθνική αλλοίωση, με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Η ελληνική κοινωνία βουλιάζει και είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Η Ελλάδα από δωρητής πνεύματος που ήταν, μετατράπηκε σε οφειλέτη από κορυφής μέχρις ονύχων οικονομικώς στους τοκογλύφους και καιροσκόπους της διεθνούς χρηματιστηριακής αγυρτείας. Και πάντα δική μας ευθύνη και υπαιτιότητα. Ο Έλληνας έχει εξυπνάδα, αλλά του λείπει η εξυπνάδα να την αξιοποιήσει. Και κάνει μόνο τον έξυπνο. Θεωρεί σαν εξυπνάδα την εξαπάτηση, την επιτυχία με πλάτες άλλων και χωρίς προσόντα. Κατ’ αυτόν ο έξυπνος δεν εργάζεται, «τα βολεύει». Έτσι μεταβάλλεται σε θύμα των κάθε λογής ,επιτήδειων και προσαρμόζεται σε μια κοινωνία σήψης και διαφθοράς.

Η ελληνική ευφυΐα ,παλαιότερα, όταν λειτουργούσε σωστά, έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργήσουν. Σήμερα μετεβλήθη η ευφυΐα αυτή σε κοινωνική πληγή, μεταβάλλοντας έναν ολόκληρο λαό καταγέλαστο και παράδειγμα προς αποφυγή. Μεταχειρίσθηκε ο Έλληνας την εξυπνάδα του «άστοχα» και στα στραβά για να ξεγελάσει τους  άλλους, για να ξεφεύγει από ευθύνες, να μη σέβεται τίποτα και κανέναν ούτε και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες της κοινωνικής του συμπεριφοράς. Σήμερα φθάσαμε στην αρχή του τέλους. Σαν λαός προχωράμε σε ένα μέλλον που μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Υποτιμήσαμε τους πάντες και τα πάντα. Τους αποκαλέσαμε «κουτόφραγκους», παρόλα αυτά όμως τους αντιγράψαμε με τον χειρότερο τρόπο, κάνοντας τα εύθυμα γελοία και τα ρεαλιστικά χυδαία. Χρησιμοποιούμε κατά κόρον τη λέξη «αμερικανάκι» με την έννοια του ανόητου και δεν έχουμε αφήσει απολύτως τίποτα από την κακογουστιά και τη ρηχότητα του αμερικάνικου τρόπου ζωής.

Η πνευματική μας μυωπία δεν αφήνει να δούμε ότι η ευφυΐα δεν κληρονομείται, αλλά δημιουργείται. Και η δική μας μαραίνεται από τη στιγμή που την κάναμε ατσιδοσύνη, επιτηδειότητα και καπατσοσύνη. Προ αρκετών χρόνων φιλοδοξούσαμε να μπούμε στο χώρο των ανεπτυγμένων κρατών. Τα καταφέραμε, κουτσά στραβά. Από τότε όμως, ουδέποτε τα καταφέραμε να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις  του εαυτού μας. Οι διαφορές και οι ελλείψεις μας ως λαού έγιναν εντονότερες ,καταδείχνοντας πόσο μας λείπουν η κοινωνική αγωγή και η κοινωνική ευθύνη των «συνεταίρων μας». Πιστέψαμε ότι θα «τα οικονομήσουμε» εις βάρος του συνόλου. Και δημιουργήσαμε την κοινωνία της απληστίας. Βουτηγμένοι στα χρέη, στο άγχος της απληστίας και της αβεβαιότητας, το ρίξαμε στο «δε βαριέσαι», σαν μια στιγμιαία ανακούφιση. Και έγινε αυτό το «δε βαριέσαι» σύνθημα και φυγή από τα προβλήματα. Εγινε τροφή με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα εξασφαλίσει την οικογενειακή του γαλήνη, την καφενειακή του ηρεμία και ταβερνιακή του απόλαυση. Με δανεικά.

Ο Νεοέλληνας συμπεριφέρεται συχνά σαν τη στρουθοκάμηλο. Όπως αυτή κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, για να κρυφτεί έτσι και αυτός κραυγάζει και ωρύεται για τα «κεκτημένα του» αποφεύγοντας να απαντήσει πώς τα απέκτησε. Δεν έχει τίποτε άλλο να πει γιατί είναι «άδειος» και συνένοχος, με τους… φυλάρχους του. Δεν ανήκει σε καμία πρωτόγονη φυλή ο πολίτης Νεοέλληνας, είναι ενήλικος και συμμέτοχος στο… διαμερίσατε τα (κρατικά) ιμάτιά μου και ο… φύλαρχος δεν κοπίασε και πολύ για να εξαγοράσει την πίστη του, την ψυχή του, την ύπαρξή του με αντάλλαγμα… θαυμαστά καθρεφτάκια (ψήφους, φακελάκια). Ήρθε η ώρα των δανειστών. Τα κεφάλια μέσα. Η διαφθορά και η σήψη της ελληνικής κοινωνίας έρχονται να καταπλήξουν με την πρωτοτυπία τους τον κόσμο όλον.

Όλα αυτά υποκριτικά δικαιολογούνται με την επίκληση «ο λαός υποφέρει». Και να οι επαγγελματίες μπουκαδόροι, να οι επαγγελματίες εργατοπατέρες, που ζουν πλουσιοπάροχα, μέσω των κομματικών γραφείων εργασίας ,να οι λιμενεργάτες των 4 και 5.000 ευρώ το μήνα. Στις συζητήσεις του κόσμου δεν διακρίνεται αγανάκτηση ή έκπληξη, αλλά κυνισμός. Έτσι στην κοινωνία εδραιώθηκε η πεποίθηση ότι όλα μπορούν να συμβούν, όλα είναι θεμιτά, αρκεί που έχουν… μπάρμπα στην Κορώνη ,κι ας σε πιάσουν. Η φοροκλοπή, το ρουσφέτι, το φακελάκι, η εξαγορά δημόσιων λειτουργών, δικαστικών αποφάσεων, δημόσιων προμηθειών, δημόσιων θέσεων. Ο παράνομος πλουτισμός σε όλους τους τομείς, σε όλες τις καταστάσεις στη δημόσια και την ιδιωτική καθημερινότητα, από ποιον λαό έγιναν; Η φτώχεια δεν αποτελεί τεκμήριο αθωότητας, σε καμία απολύτως περίπτωση. Στα δάση ,στις ρεματιές και στις παραλίες δεν κτίζονται μόνον αυθαίρετες βίλες πλουσίων, αλλά πολλαπλασίως κτίστηκαν και αυθαίρετα του λαού ,που φύτρωσαν σαν μανιτάρια. Η διαφθορά ανέβηκε σαν σκουπίδι στον αφρό, βρίσκεται παντού, απ’ άκρου σ’ άκρον, της ελληνικής επικράτειας.

Αν υποθέσουμε ότι εμφανίζεται ο από μηχανής θεός «ήρωας», «ηγέτης», και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο που του αναθέσαμε. Εμείς τι θα κάναμε; Θα φοροδιαφεύγαμε, θα πετάγαμε τα σκουπίδια όπου βρούμε ,θα καταπατάγαμε τα καμένα δάση και τις παραλίες και μετά θα κατηγορούσαμε τον ηγέτη, ότι δεν μας έσωσε όσο περιμέναμε; Η Δημοκρατία δεν παρέχει ψάρια, αλλά μαθαίνει στο κοινωνικό σύνολο να ψαρεύει. Κάποτε πρέπει να πάψουμε να είμαστε ο λαός που κατά το Σολωμό, είναι «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος».

Το αποτέλεσμα της υψηλής επιτήρησης από τους δανειστάς μας, είναι και η αρχή ενός τέλους, μιας περιόδου αρρωστημένης από… «καρκινογόνες ουσίες». Σε έναν πόλεμο υπάρχουν νεκροί , τραυματίες και επιζώντες.
Ζωή σε λόγου μας!

Διά χειρός
Γιώργου Κουβάτσου

Advertisements

60 Responses

 1. Φιλε Κουβατσε, μου φαινεται πασχεις απο γεροντικο παραληρημα. Αν θες να γραψεις κατι, γραφτο σταρατα οπως ο κυριος επιτηδιος και οχι με τις μπουρδες ενος ψευτοδιανοουμενου.

  Ο Νεοελληνας
  Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την ψυχοπαθολογία του Έλληνα δεν συνάντησα ποτέ κάποιον που να μου δώσει μια ακριβή διάγνωση γι’ αυτήν. Σας προτείνω λοιπόν τη δική μου.

  Τον αναγνωρίζετε;

  Έχει εξαιρετικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του – Είναι απόλυτος, δεν δέχεται τη διαφωνία και προσπαθεί πάντα να επιβάλει την άποψή του με κάθε τρόπο.

  Φαντασιώνεται τον εαυτό του ισχυρό και επιτυχημένο – Αν ήταν πρωθυπουργός, Αν είχε εξουσία, Αν η τύχη του χαμογελούσε.

  Θεωρεί ότι είναι τόσο ξεχωριστός που αξίζει να βρίσκεται μόνο ανάμεσα σε “Επώνυμους” – Συχνάζει στο μπαράκι που πηγαίνει ο τάδε, ονειρεύεται διακοπές εκεί που βρίσκεται ο δείνα και θα κάνει οποιαδήποτε θυσία αρκεί να βρεθεί κοντά στους πλούσιους, τους διάσημους και τους ισχυρούς.

  Επιθυμεί να τον θαυμάζουν, να τον φροντίζουν και να τον κολακεύουν διαρκώς – Θέλει να είναι πάντα πρώτος, διεκδικεί συνεχώς από το κράτος και την κοινωνία (αλλά ξεχνάει να δίνει) και πιστεύει όποιον του πουλάει όμορφα λόγια ακόμη κι αν είναι κούφια (κυρίαρχος λαός με αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο όπως έλεγε και ο μέγας ψυχολόγος Ανδρέας Παπανδρέου).

  Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, προτεραιότητα και απόλυτη υποταγή στις επιθυμίες του – Η δική του περίπτωση είναι πάντοτε “διαφορετική” από των άλλων, παρακάμπτει τις ουρές στα φανάρια και μπαίνει πρώτος αδιαφορώντας για όσους περιμένουν υπομονετικά, ενώ γκρινιάζει συνέχεια και για το παραμικρό.

  Εκμεταλλεύεται χωρίς δισταγμό τους συνανθρώπους του όποτε του δοθεί η ευκαιρία – Οι “άλλοι” είναι τα κορόιδα και εκείνος ο “έξυπνος”.

  Αδιαφορεί για τα αισθήματα και τις ανάγκες όσων βρίσκονται γύρω του – “Και τι με νοιάζει εμένα; Να κόψεις το λαιμό σου.”

  Φθονεί διαρκώς τους άλλους και πιστεύει ότι και εκείνοι αισθάνονται ακριβώς το ίδιο – Θεός: “Τέκνο μου θέλεις κι εσύ ένα γαϊδούρι όπως του γείτονά σου;” Έλληνας: “Όχι Θεέ μου, δεν χρειάζεται. Κάνε απλώς να ψοφήσει το δικό του.”

  Είναι εγωιστής, μεγαλομανής, με κρίσεις θυμού όποτε αμφισβητείται το αλάθητο ή η πρωτοκαθεδρία του – “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε”;

  Αν και είναι άδικο να γενικολογούμε βάζοντας όλους τους Έλληνες “στο ίδιο τσουβάλι”, είμαι βέβαιος ότι στα προηγούμενα αναγνωρίσατε πολλά από τα χαρακτηριστικά του λαού μας.

  Με λύπη μου λοιπόν σας πληροφορώ ότι η παραπάνω λίστα δεν γράφτηκε για να περιγράψει τους Έλληνες. Πρόκειται για μια σειρά από κριτήρια που εξέδωσε το 2000 η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση για να περιγράψει όσους πάσχουν από NPD (Narcissistic Personality Disorder).

  Σύμφωνα με την Ένωση, ως ναρκισσιστική προσωπικότητα χαρακτηρίζεται όποιος άνθρωπος περιγράφεται από πέντε ή περισσότερα από τα παραπάνω κριτήρια. Εμείς όμως θεωρώ ότι καλύπτουμε με άνεση και τα εννέα.

  Δεν είμαι βέβαια ο πρώτος που γράφω για την εθνική μας ψυχασθένεια και για την ανάγκη μαζικής θεραπείας. Ωστόσο, ο ακριβής κλινικός χαρακτήρας της περίπτωσής μας δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτός και γι’ αυτό σπεύδω να καλύψω το κενό, συμπληρώνοντας τις γνώσεις μας.

  Αμφιβάλω όμως αν αυτό θα μας βοηθήσει σε τίποτε επειδή οι ναρκισσιστικές προσωπικότητες αποτελούν δυστυχώς τις δυσκολότερες μορφές ψυχασθενών. Αρνούνται κάθε μορφή θεραπείας, καθώς η παραδοχή ότι την έχουν ανάγκη θα γκρέμιζε το τείχος του εγωισμού που έχουν υψώσει για να κρύψουν τα κόμπλεξ κατωτερότητας, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους.

  Σωτηρία λοιπόν δεν υπάρχει. Μόνο ελπίδα για κατανόηση, προστασία και αντίσταση απ’ όσους δεν έχουν “κολλήσει” ακόμη το “μικρόβιο”.

  Γιώργος Επιτήδειος

 2. Κουβατσε τι ασχολεισαι με τη τριτοκοσμικη Ελλαδα. Αφου εισαι Σουηδος μετα απο 40 χρονια στη Σουηδια. Να κανεις τη προσευχη σου καθε πρωι και να ευχαριστεις το θεο που γλύτωσες από τη σαπίλα,τη ρεμούλα,τη βρωμιά,τα λαμόγια,τους κλέφτες,τους υποκριτές,τους ρουφιάνους,τους νταβατζίδες,τους κουμπάρους,τους επίορκους,τα σκατά και το βόθρο των νεοελληνων βαρβαρων. Ελπιζω να να ξαναρθουν οι Τουρκοι στην Ελλαδα βαλουν ταξη, γιατι η πραγματικοτητα στην Ελλαδα ειναι χειροτερη απο τα χρονια της Τουρκοκρατιας.

 3. Επιτήδειε, κάτι θελεις να μας τραγουδήσεις, αλλά μπερδεύεις τη γραβάττα με το εσώβρακον. Και τα δύο υφάσματα είναι, αλλά αλλού το ένα και αλλού το άλλο. Προς δε τους «μακάριους οι φτωχοί τω πνεύματι» υπενθυμίζω ότι είμαι 35 χρόνια στη χώρα αυτή. Είμαι κατ ανάγκην και Σουηδός υπήκοος και δεν το έχω μετανοιώσει, και Λαυριώτης «ψυχή τε και σώματι» με σπίτια κιί κτήματα και οικογενειακό τάφο. Ζωή σε σάς.
  Με εκτίμηση
  διά χειρός
  Γιώργου Κουβάτσου

 4. Otan to diavasa auto itan san na periegrafan anthrwpous pou xerw twn 50+ kai anw.
  Ta nea paidia tis elladws den einai etsi, mono ta poura.
  Otan eksafanisti auti i genia isws uparxei swtiria gia tin ellada kai gia tous ellines tis souidias.

 5. Κουβάτσε μου, ξαναδές το κα επιτέλους παραδέξου το!
  Δεν είσαι κατ΄ανάγκην και Σουηδός υπήκοος, απλά είσαι πολύ τυχερός που είσαι ΚΑΙ σουηδός υπήκοος.
  Και γιατί να το μετανοιώσεις άλλωστε; σκέφτεσαι τι θα γινόταν άν, … άν λέω, ήσουν στην Ελλάδα τέτοιες εποχές και όπως είσαι τώρα? άνεργος, 63 και με λίγα ένσημα? (σερβιτοριλίκι και part/time μαγειρική δεν είναι δα και κάτι που κάνουν τους συνταξιούχους υψηλόμισθους ατη Σουηδία, για πολλούς λόγους, έτσι;)
  Θα σε έκλεγαν και οι ρέγγες, αγορίνα μου!!! Και με μειωμένη την σύνταξη τώρα, την λίγη που θα είχες, βάρδα και μήν αρρώσταινες! θα έβγαινες στην πιάτσα με φυσαρμόνικα για ελεημοσύνες.
  Καλά είσαι λοιπόν στη Σουηδία και απόλαυσέ το. ¨Τώρα καρπώνονται οι επιλογές σου όταν αποφάσισες να .. ξενιτευτείς. Εσύ μπορείς να σουλατσάρεις όποτε σου καπνίσει χωρίς να σκέφτεσαι ιδιαίτερα πόσο στοιχίζουν η βενζίνα, ασφάλειες και διόδια και χωρίς να σκέφτεσαι ιατρική περίθαλψη. Και εσύ δεν είχεις ποτέ επιδόματα αντί για μισθό.
  Σκέφτεσαι καθόλου πως περνάει ο συνταξιούχος και ο άνεργος στην Ελλάδα του σήμερα;

  Και για ποιά εφυϊα μιλάμε τώρα; Στην κλεψιά είμαστε πρώτοι. Με πάνω από 40% νοικοκυριά στα ελεύθερα επαγγέλματα γίνεται ο κλέψας του κλέψαντος. Εθνικό Άθλημα το πώς θα ξεγελάσουμε το κράτος, πώς θα λαδώσουμε τον εφοριακό και πώς δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Και μετά τα θέλουμε όλα τζάμπα και πλουσιοπάροχα.
  Δεν είναι μόνοι οι μεγάλοι κλέφτες που φταίνε, φίλε μου!
  – Οι πολιτικοί μας μάς το διδάσκουνε καθημερινά! Εξουσία για να φτιάξεις την καλή σου! Και δεν υπάρχουν “ιστορικά μέλοι” πλέον, όρα Τσοχα… και θα καταλάβεις. Και όχι μόνο! τλετοιου υπάρχουν παντού όπου δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία.
  – ο (νεο)Έλληνας στην Έλλάδα έχει λάθος εφυία και λάθος νοοτροπία.

  Άσ΄το, μη το σκαλίζουμε παραπάνω.

 6. Ψόφιος γάιδαρος και Goldman Sachs
  ————————————————————-

  Κλεμένο αλλά καλό!! Τυχαίο; Διάβασε μέχρι τέλος, έχει πλάκα!!!
  <<<<<<<<
  O Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων.

  Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.

  Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».

  Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω».

  Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει».

  Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο».

  Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα το κάνεις ; » και ο Billy απάντησε «Θα το βάλω σε λοταρία».

  Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο»

  και ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος».

  Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο ; »

  Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια».

  Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε ; »

  και ο Billy απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια».

  Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την Goldman Sachs.
  <<<<<<<<<<<<<<<
  Είναι παράνομο ή ανήθικο αυτό που κάνει ο Billy; Δεν το νομίζω! Όσο υπάρχουν αυτοί που θέλουν ν’ αγοράζουν λοταρίες για να ζουν με σουσπένς θα υπάρχουν και ο Μπίλληδες έτσι όπως συμβαίνει και με ένα σωρό άλλα “τυχερά παιχνίδια” στα οποία χάνει ο κοσμάκης τα λεφτουδάκια του! Δεν είναι μόνο ο παραγωγός λοιπόν που φταίει αλλά και ο καταναλωτής και αυτό ισχύει για το κάθε προϊόν! Όσο το καταναλώνουμε θα υπάρχει κι αν πάψουμε να το καταναλώνουμε θα πάψει και αυτό να υπάρχει!
  Μη ρίχνουμε το φταίξιμο στις τράπεζες επειδή μας βαραίνουν τα δάνειά τους και δεν μπορούμε να τα αποπληρώσουμε διότι καμία απ’ αυτές δεν ήρθε με το πιστόλι στον κρόταφο για να μας αναγκάσει να πάρουμε τα προιόντα της!
  Υπεύθυνοι για την οποιαδήποτε κατάστασή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και ουδείς άλλος… και όσο θέλεις φώναξε εσύ!
  Καλό ήταν το Πόρσε, καλό και το "μπεμβέ" Μ5, τα φώτα ¨ομως τώρα έσβυσαν, η ορχήστρα έφυγε και ο σερβιτόρος ¨ηρθε με την "λυπητερή" για να πλήρωθεί. Σβήσε το πούρο, σήκωσε τα μανίκια και ετοιμάσου να πλένεις πιάτα για τα επόμενα 15 χρόνια. Και … αφήστε τα παράπονα, τι κάνουν σε άλλα μαγαζιά!

  Ποιός το καταλαβαίνει όμως; Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παιξε-γέλασε.

 7. Πλουσιε γεοκτημονα Κουβατσε με τα πολλα μολυβια
  Χαιρετα μας το Λαυριο και κλασε μας τα αρχιδια….
  Σα μεταναστης βαρεμενος μετα απο 40 χρονια λατζα στη Σουηδια το μονο που σου εμεινε ειναι η περιφανη τριτοκοσμικη ταυτοτητα του Ελληναρα πατριωτη. Στην Ελλαδα σε βλεπουνε σα κουνημενο γεροπαραλυτο λαζογερμανο και σου κανουνε το φιλο για να σου φανε τα λεφτα. Και στο τελος θα στα φανε ολα με τους δικηγορους και συμβολαιογραφους. Αν κυριε γεοκτημονα με μαρμαρενιους ταφους αγαπας τη πατριδα σου και δεν εισαι Σουηδος τι καθεσε στη ξενητια για 40 χρονια. Αλλα ελπιζεις σαν φασιστας αντικουμουνιστης Πασοκας οτι ο Γιωργακης θα φτειαξει την Ελλαδα και θα σου δωσει προνομοια για να μη σου φανε τα κριτσεπια σου οι κουμουνιστες….

 8. Περίπτωση Πρώτη

  Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;

  1. Απελαύνεται από την χώρα.
  2. Φυλακίζεται.
  3. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
  4. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
  5. Πληρώνει 14.000 δρχ. στη χώρα αυτή και….

  6.
  Γίνεται Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,
  Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής
  Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας
  (1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και
  Τεχνο! λογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς
  αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα ).
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ , ΓΙΑ ΤΟ
  ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
  Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης

  Άλλη περίπτωση

  Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

  1. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
  2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
  3. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
  4. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000δρχ.

  5. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό τις εντολές του
  ολόκληρο το! στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών
  πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα
  που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κ! άνη.
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
  ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
  Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος

  Υπάρχει και άλλη μία…

  Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγ άλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

  1. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
  2. Δεν του δίνεται άδεια οδήγησης
  3. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής

  4. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος
  της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα,
  οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς
  χαρτί ! ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε
  απώλεια του πρώτου όπλου , μετά από λίγο διάστημα δήλωσε
  απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του
  έδωσε άδεια για τρίτο!
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
  ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ !
  Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή Ταρζάν

  Δεν τελειώσαμε…. Κι άλλη μια…

  Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

  1. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
  2.Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
  3. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
  4. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.

  5. Γίν! εται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ως υπουργός μάλιστα , εκτός απο την ΑΕΠΙ , υποχρέωσε (δια νόμου παρακαλώ) να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν στο κατάστημα τους ακόμη και ένα…. ραδιόφωνο… εκτός από την ΑΕΠΙ και την…. Ενωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδος. Ποιά είναι αυτή; Κάποιοι μουσικοσυνθέτες που δεν ήθελαν την ΑΕΠΙ για δικούς τους λόγους έφτιαξαν αυτή την περιβόητη… ένωση που βγαίνει και χαρατσώνει όπως η ΑΕΠΙ!!! Διπλό χαράτσι γιά το ίδιο θέμα ! Γιατί έχουν μουσική στο κατάστημά τους!!!

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ
  ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!
  Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος….

  Ο Θεός να τα έχει καλά αυτά τα λαμόγια !

 9. @ Psychologos
  Φιλαρα εισαι για τα σιδερα……

 10. Μου είναι τόσο ευχάριστο να διαβάζω τις απόψεις, τις ιδέες, τις κρίσεις ή έστω και τους………μη ανανεώσιμους και σκουριασμένους ρύπους, ορισμένων επισκεπτών της ιστοσελίδας, όσο και διδακτικό. Μαθαίνει κανείς τόσα πολλά, για τόσους πολλούς. Μαθαίνει κανείς, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν ανάμεσα στους…..πολλούς, δυστυχώς, εμηροκακομοίριδες, φουκαράδες της παροικίας που ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας, κουβαλώντας τον σκοταδισμό που κληρονόμησαν από εκεί που ξεκίνησαν, όταν πρωτοπάτησαν σ αυτήν την χώρα και με ριζομένη στην κεφαλή που μεταφέρουν την χειμέρια νάρκη. Εκτός από αυτούς λοιπόν, υπάρχουν και άνθρωποι αξιόλογοι και χρήσιμοι για την κοινωνία που ζούμε τον περισσότερο χρόνο μας για την κοινωνία που μας υποδέχθηκε και μας ανέχεται όλα αυτά τα χρόνια, ωφέλιμοι δε και για την χώρα παραθερισμού μας, που παρά …..τη χολή και το ύδωρ που της προσφέρουν οι ιθαγενείς της, είναι η πατρίδα μας.
  Πληροφοριακά θα ήθελα να ενημερώσω το Face to face it, ότι σύνταξη πήρα προ δύο (2) μηνών, στα 65 μου. Άρα όταν χρειασθεί να με προσλάβει, σαν μάγειρα, με 5 χρόνια σε σουηδικά θρανία, να του προσκομίσω το CV. Να είναι δέ σίγουρος ότι θα ..αποκαραφλιάσει.
  Διά χειρός
  Γ.Κ.

 11. Συμπληρωματικά, ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ, σαν διευκρίνηση προς τον … «σουηδό εργάτη» (τα μυαλά του και μιά λίρα), ότι συχαίνομαι τόσο τον φασισμό όσο και τον κομμουνισμό. Ουδεμία διαφορά! Μόνο στο χρώμα διαφέρουν. Εύχομαι δε για τα παιδιά σου, άν έχεις, να είσαι παράδειγμα προς αποφυγή.
  Γ.Κ.

 12. Pernoume ta paradigmata tou psihologou ta prosthetoume kai vgazoume athrisma 11 888 tyxaio? Den nomizw

 13. Κουβατσε σουηδε προλεταριε,
  Συχαινεσαι το φασισμο και το κουμουνισμο και υπερασπιζεσαι τη γκαγκστερικη μασονια του Πασοκ στυλ Κολομβιας. Βλαμενος πρεπει να εισαι….

 14. Προς Μάκην.
  Αν στο άθροισμα αυτό προσθέσουμε τρία μηδενικά, τότε συμπεριλαμβάνουμε και τους χειροκροτητές, τους γλειψιματίες, τους καιροσκόπους, τους τυχάρπαστους, τους παρασυρμένους από τις κομματικές «σειρήνες» (κάπου εδώ είμαι και εγω), τους ιδεολογοηδονοβλεψίες (δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, βασιλοκομμουνιστές), κ.λ.π., κ.λ.π. Τότε, ίσως με τους ………. υπόλοιπους, αγνούς, άσπιλους και αμόλυντους Έλληνες πολίτες να γίνει κάτι καλό εν Ελλάδι με το πολύ …..λάδι.

 15. Στοκχὁλμη 2010-08-19

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Hellenicschool ανακοινὡνει την ἑναρξη της σχολικἡς χρονιἁς 2010-2011.Τα μαθἡματα θα αρχἡσουν το Σαββἁτο 21-08-2010 και ὡρα 0900.Το δημοτικὁ θα στεγἁζεται στο Östra Reals Gymnasium, Karlavägen 79,T-bana Karlaplan και το Γυμνἁσιο-Λὑκειο θα στεγἁζεται στο Engelbrektsskolan, Valhallavägen 76,T-bana Tekniska Högskolan.Η κατανομἡ των τἁξεων και οι εγγραφἑς των μαθητὡν θα γἱνουν επἱ τὁπου σε συνεργασἱα με τους δασκἁλους και τους καθηγητἑς.Το κὁστος της εγγραφἡς για κἁθε μαθητἡ εἱναι 150 κωρὁνες.Τα χρἡματα αυτἁ θα καλἡψουν τα ἑξοδα του κἁθε μαθητἡ ὁπως :φωτοτυπἱες,μαρκαδὁροι του πἱνακα,ἑξοδα αιθουσὡν,ιστιοσελἱδα,bankgiro,ταχυδρομηκὁ Box κτλπ.Τα χρἡματα που θα περισἑψουν ἡ θα χρησιμοπηοιθουν πἁλι για τα παιδιἁ σαν δὡρα ,εκδρομἡ κτλπ ἡ θα χρησιμοπηοιθοὑν την επὁμενη χρονιἁ.

  Οι αἱθουσες σε κἁθε σχολεἱο ἑχουν τους παρακἁτω κωδικοὑς: Östra Reals Gymnasium (Δημοτικὁ A114, A115, A117, A118,A126, A128, A142, A145,A146,A148, A203) Engelbrektsskolan (Γυμνἁσιο-Λὑκειο A312,C211,C306,C317,C318,C405,C407)

  Παρακαλοὑμε να εἱστε ἑtοιμοι με τα στοιχεἱα σας οὑτως ὡστε οι εγγραφἑς να γἱνονται σὑντομα.Το Hellenicschool ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ὁπως : ενοικἱαση αιθουσὡν μἑσω του idrottsförvaltningen,επικοινωνἱα του συλλὁγου με τα μἑλη του κτλπ.Τα στοιχεἱα ΔΕΝ ΔΗΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.Το κἁθε μἑλλος ἡ γονιὁς ἑχει πἁντα πρὁσβαση για τα δικἁ του στοιχεἱα.

  Παρακαλοὑμε επἱσεις να ειδοποιἡσετε τους γονεἱς που γνωρἱζετε για την ἑναρξη της σχολικἡς χρονιἁς διὁτι δεν ἑχουμε πρὁσβαση σε ολονὡν τα e-mail.

  To Hellenicschool εὑχεται στους μαθητἑς , τους γονεἱς και τους δασκἁλους καλἡ σχολικἡ χρονιἁ.
  Καλἡ αντἁμωση το Σαββἁτο.

  Επικοινωνἱα : info@hellenicschool.se

  Ο Πρὁεδρος Η Γραμματἑας
  Νἱκος Πουρτουλἱδης Anna-Maria Mellström

  Η Ταμἱας
  Ελἑνη Νικολαἱδου

 16. Ti vlepoun ta matakia mou. Xasana to sxoleio ta katharmata tou Kakae ? Katantisane syllogos sfragida ta apovlita?

  Kai ti tha peis re masone Xouliara pou o Pavloukos lian syntomos tha paei fylaki . O alhths o kleftokostas gnostos trampoukos
  Pavlos Xanthopoulos paei gia dikh stis 20/10 sto Stockholm tingsrätt? Kai poion tha stileis re masone gia psevdomartira? To alkoola ton Papakosta h to ghdi thn tyrogalou thn Pasxou? H thn poutanitsa ton Konstantinou h ton kathisterimeno ton aggelo?

  H tha ton steileis sto sxoleio to savvato ?

  H tha mas stileis ton gouskounh ton allo ton katadikasmeno ton Synodino?

  xaxaxaxaxax prodotes tou ellhnismou, epitelous vrethike kapoios na sas thn xosei akoma poio vathia

  Mpravo sthn Faklana tin Stelara kai ta alla kolokythia typou Thmoleon , Granouzi, pou to kleisane to Sxoleio sto Åsö. Tha perasete sthn istoria san thn monh dioikish pou oxi mono vgeike paranomh apo to kronofgden alla emeine kai xoris mathites

  Sas perimenoume me video kai foto to savvato kathikia , Kai h astynomia eidopoihthike alla sas kserei ti frouta eiste, elate ean tolmate prodotes , stalinofasistes.

  A na mhn to ksexaso tora pou eipa gia frouta. O giatros ton kavalise kala ton Synodino pou ton eida na poulaei frouta ( fraoules ) sto Hammarbyhöjden to kalokairi. Den tha ton leme pleon gouskounh tha ton leme fraoulitsa geia sou fraoulitsa!!

 17. Vgalane kai anakoinosh o vothros tou Kakae oti tha pane gia syllalithrio sthn presveia xaxaxa
  Me poion re me ton Konstanth?

  Oloi ekei 1000 aurio giati thelo fotografika ntoukoumenta apo ta stalinokoumounia sygoura 20 ton arithmo oi gnostoi. Na s po kai poioi tha einai

  Konstnaths
  Fraoulitsas
  Granouzis
  Faklana
  Tyrogalou
  Konstantinou
  Aggelos
  Franteska
  Oulhs
  Komnhnos
  Marjieth
  kai merikoi alloi

  Den mou les o Paitas tha syntaksei to gramma diamarthrias afta pou stolizoun tis toualetes sto yporgeio paidias?

  Mhpos ksexasa kanena?

 18. Exoume kai synexeia. O alkolikos o Papaxostas me thn mousitsa ton konstantinou grapsane kai gramma t a kathikia. Oi pylones tis dhmokatias mazi me thn tyrogalou na se doume sto dhkasthrio tou Xanthopoulou re alkoolike pseudomartyra Papaxosta.

  Peigane na tramoukeutoun kai sthn presveia 6 atoma me ton mpampa ths faklanas ton Savvidh kai tous eixe apo konta h astynomia. Ti nomizate re stalinokomounia oti h Ellada einai san ton Peirea pou 30 ntavatzides tou PAME stamatane thn kykloforia? Kaka sas kanate . Afta pou stelnete sto ypourgeio tavazoun stis toualetes mazi me taxartia tou Paita

  Ferane kai thn omospondia to savvato sto sxoleio. Kai kanane oi prodotes kai syneleush

  Eixane kai 2 ekpaideutikous thn Koula kai thn allh thn Mantziorou. H mia se ligo pernei to dromo gia to dhkasthrio gia aapistia pros to ellhniko dhmosio kai h allh kseroume oloi gaiti trivetai me thn omospondia . Koula pes aleuri?

  Ftou sas re kathikia pou apileite kai tous ekpaideutikous. Den katalavate oti me ton tzampouka mono pate filaki eki pou tha paei kai o pavloukos syntoma?

 19. Apo oti ematha o manavis , arxidokofths fraoulitsas synodinos ourliaze poio poly apo olous to savvato sto Åsö

  Kai h Stela Savidou h dhthen proedrina xoris sxoleio kai xoris ekpaideutikous htan dipla apo ton Komnino kai parakalouse na sosei to KKE sto Åsö. Pesane ta prosopia zoa , auta pou legame tosa xronia oti piso apo ola ta dina tou ellhnismou krivetai o Komninos, o Oulhs kai o Xouliaras oloi oi alloi einai provata san ton Aggelo , ton Granouzi kai ton Thmoleon

 20. Em ti nomizes Koulitsa? Polles fimes khkloforoun gia to onoma sou sthn paroikia. Sou ta mathane poly grhgora ta kolpa ta kleftronia oi filoi sou Komnhnos kai Oulhs. Alla enas enas mallon tha pas me tous allous katadikasmenous sto Åsö ksereis esy . Einai polla ta lefta Koulitsa giafto se eida na ourliazeis sto Åsö to Savvato

 21. Καιρός να χωρίσουν τα ερίφια από τα πρόβατα. Και έπεται συνέχεια του έργου, γιατί βλέπουμε το ίδιο επί 35 χρόνια.
  Γ.Κ.

 22. Toumpeki psilokomeno h Kyriakoula. Den mas les gia to skandalo tou ABF Yfantidou prin apo merika xronia pou esy mazi me thn Douma to mageirapsate exeis na peis tipota Koulitsa? Pou hsoun h monh pou esteiles lista me ta onomata ton paidion kai sas piasane. Ego peira sto ABF kai me enhmerosane Koulitsa mono esy esteiles lista.

  Gia na doume ti tha peis to Sabbato sto Åsö stoys goneis? Giauto ourliazei h Koulitsa? Ti paideia kai prasina aloga Kouvatse oloi autoi einai koinoi kleftes tou poinikoy dikaiou

  Mhn stenaxoriesai exeis ton professor kai ton allo ton mpakalogato ton logisth oi proedrares na sou vgaloun kamia anakoinosh yposthrikshs sthn vregmenh selida alla ta kamomata sou tha ta mathoune sto yporgeio Koulitsa kai na doume

  Ksereis poso paei h apistia kata tou dhmosiou Koulitsa? Ean den ksereis pare ton Xanthopoulou h thn allh thn kathigitria thn kollith tou Papakosta na sou pei.

 23. Apo thn allh trexoune pantou sthn presveia , stis koinothtes pantou ta lamogia. Den afhsane grafeiogia grafeio h alhteia. Tous stelnei o Komnhnos kai o Moulas.

  Ti ekane h faklana exthes me ton alkoola ton professor kai ton psaromourh ton Kalarh sthn presveia? To trio atene
  Ematha peirane ena wraio mpoulo kai apo eki. Pantou porta

  Re papaxosta den einai kalytera na ksanapiaseis to tavli pou toso kala ksereis kai na afiseis ta ekpaideutika?

  Alla kai sh re Stela aman vre paidi mou ligo kratei kane kai esy, ligo gymnastikh den vlaptei vre paidi mou

  Re professor mhpos tha pas pseudomartyras kai sthn koulitsa? Exeis ginei expert se auto.

  Kai ton pavlouko ton trampouko poios tha ton prostateupsei stis 20-10-2010 sto Stockholm tingsrätt o Robin Hood? E re gelia pou exoume na kanoume…….

 24. Vastate pisini pedia, giati erxonte ala.
  Mikres sakoules kratate, aggouria na gemisete…..
  Tha sas xriastoun …..lian sintomos

 25. O apolytos panikos ta koproskila . Ti ekanes Yfantidou exthes to apoageuma? Ti ekanes ermafrodite Kalarh exthes esy? Yparxei kai kosmos pou sas vlepei kothonia…

  Giati den leei h faklana oti peire sto yporgeio kai tis eipan oti yparxei nomiko provlima me ton syllogo ths? Mono vgazei kalpikes ankoinoseis?

  Mallon sas ekapse i istoria me to kronofogden . Poianou idea htan na pate sto kronofogden, tou alkoola tou professor ths tyrogalous h tou Granouzi?

  A na sas po kai to allo kykloforei h fhmh oti h Pasxou h skopianh tyrogalou paei se pshxotherapeia, tis vreike o giatros kalo therapeuth h einai mhpos mesa?

  Koulitsa ekei pou gyrnas gyro gyro sthn Stockxolmh na tous les kai posa xronia filakh pas gia apistia kata tou dhmosiou.

  Re sy kouvatse afto to koloxaneio to PASOK pote tha to valete se taksh? Me ton Kalarh h me ton paita tha pate na diekdikisete sxoleia? Eides ti epathe o Paitas perysi pou eithele na anoiksei sxoleio ston teke tou Rinkeby anoikse kanena sxoleio eki kouvatse?

  Sto epomeno keimeno tha sas po kai thn istoria tou ermafroditou Kalarh kai thn sxesh tou me thn Douma.

  Edo tha ta mathete ola

 26. Kratate pisiniiiiiiiiiii…………..
  Erxonte ta kaliteraaaaaaaaaaaaaa……………………
  Tha trivete ta……matia saaaaaaaas……….

  Min pite oti den sas proidopiisa meta.

  Oso gia ton k. Kouvatso…….
  Ti sxesi exi aftos me to PASOK?
  Pasoksis ine?

 27. alithia kserete pos legete afto pou ekane i Kiousi me tin epistoli pou dimosievi i vregmeni???
  pios tha pai pitharxiko?
  afto episiri ke apolisi metaksi alon.
  gia na dite se ligo pou tha ine i megera.

 28. Υπαρχει και αλλου το εγγραφο αυτο…!

  http://ellinesstinssouidia.wordpress.com/

  Υπαρχει/ε σιγουρα και στο συρταρι της “Κας” Κιουση …αλλα μαλλον ξεχασε να το διαβασει η “παραπεσε”..στην διαρκεια του σχεδιασμου της καλης λειτουργιας των τμηματων των 2 και 3ων μαθητων!!!

 29. gia ton koulitsa – fraoulitsa
  Ta emathes ta nea?

  Ides pou protrexes stis analisis sou?
  Ke pouse……………..
  Erxonte ke ala kalitera.
  Telika alonon gramata stolizoun toualetes ipourgion.
  Gata me petala o paitas.

 30. Akousa oti se 1 evdomada anigi ke to sxolio sto Rinkeby.
  Ntzapa ta pedia pou exasan ena xrono apo to sxolio tous.
  sto pir ta koproskila pou to eklisan.

 31. Na ta mas eirthe kai o thmoleon o agrammatos na mas thn vgei. E oxi kai thn Yfantidou gia dieuthintria sto åsö re alhtes stalinokoumounia. To akousame kai afto. Valane kai thn Tyrogalou na einai dimhriths kai na mazeuei tous goneis.

  Oi eggrafes ftasane tous 60 shmera sto Östra Real kathikia

  Thmoleon mhpos sou eipe shmera gia to skandalo gia ta maura lefta epi pentaetias pou tsepone ?

  Gia pes mas re alhth einai i den einai h Yfantidou afth pou menei poio konta sto Östra Real apo olous tous ekpaideutikous? Giati den htane ekei shmera afou etsi tis eipe to ypourgeio?

  Mhpos tis etakse prostasia o prostaths ton aporon korasidon opos h frantzeska pou thn ksigietai sta ypogeia eki sto vothro?

  Vlaka Tiroleon pane sto skatteverket kai des posa tsepone h Yfantidou , alla epidh eisai kai agrammatos exei kai systima gia tous analfavitous.

  Ola se ligo tha ta vgaloume edo na doume ti tha peis tyroleon teleme.

 32. Vlaka Tiroleon pane sto skatteverket kai des posa tsepone h Yfantidou

  Μονο εσυ θα το εκανες συτο το πραγμα …να δεις ποσα ειναι τα
  ΝΟΜΙΜΑ δηλωμενα εισοδηματα καποιου και να τα βγαζεις παρανομα!

 33. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
  Κερδισμένος βγαίνει τελικά ο ελληνισμός με δύο σχολεία το ένα καλλίτερο από το άλλο.
  Μήπως διαφωνεί κανείς;

 34. Den theloun ta stalinokoumounia typou Timoleon , papkosta , Komninou , Moula ktl giati to eixane magazaki tou KKE ta kleftronia kai dinane 15 xronia ta personnummer ton paidion gia na pernoun ta lefta apo to souhdiko kratos.
  Toso aplo enai

  O Ellhnismos tha vgei file mou kerdismenos mono otan auta ta katakathia tha eksafanistoun apo thn paroikia

  Oso gia thn Yfantidou xaivani Timoleon, monos sou to les vre vlhma. Ori o ellhnas dhmosios yppalhlos ta tsepone san ekpaideutikos apo to ellhniko kratos kai tautoxrona apo to souhdiko re vlhma auto leme kai emeis , kothoni

  Den sou ta eipe kala na ta les o Masonos o Xouliaras

  Alla tha doume Timoleon kontos psalmos , tha deis

 35. Logike
  ti kerdos mpori na exoun ta pedia otan ta xorizis apo xronia simathites, ke idika me ton ilia na pezi rolo sto alo sxolio?
  Tha mathoun pos na doloplokoun ke pos tha xorizoun tin parikia?
  I mipos tha didaxtoun doloplokies ke intrikes?
  Tha vgoun nei diaspastes.

 36. Καλημερα σε ολους σε αυτη την γειτονια.

  1.Λογικός.

  Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα δυο σχολεια. Το μονο προβλημα ηταν οτι το ενα ηθελε, με το ετσι θελω, να παρει ολους τους εκπαιδευτικους για να ερημωσει και να κλεισει το αλλο το οποιο εχει και 46 χρονια ιστορια.

  2. Koulitsa & Fraoulitsas

  Ρε μεγαλε, τι 60 παιδια μας γραφεις? Εμεις που ειμασταν απ εξω απο το Real μετρησαμε 12 με 13 παιδια. Στο αλλο το σχολειο πηγαν πανω απο 170, μετρημενα και καταγεγραμενα. Και πουσε, το Idrottsförvaltningen ηταν εκει στο Real και κατεγραψε 13 παιδια.
  Λοιπον Koulitsa & Fraoulitsas, εκτος του οτι εχεις και γλυκουλη ονομα (δεν πιστευω να μπαταρεις ετσι?) μη λες τοσα πολλα ψεματα, 13 τα παιδια ολα κι ολα. Και απ οτι μαθαινω 2 με 3 γονεις ξεγελαστηκαν απο το μυνημα που τους εστειλε ο Νικολαιδης στο κινητο τους οτι το Åsö θα ειναι κλειστο. Αλλα τωρα ξερουν οτι με ψεματα τους παρασυραν σε λαθος σχολειο. Το αλλο Σαββατο δεν θα ερθουν στο Real αλλα στο Åsö.

 37. Eides logike pos sou thn peftoun oi prodotes tou ellhnismou edo kai 15 xronia? Osoi den einai mazi mas einai fasistes , diaspastes kai ola ta synafh. Oi agonistes tou laou xaxaxaxaxaxaxxaxaax. Na yparxei monopolio gia na tromokratoun tous goneis kai tou ekpaideutikous.

  Gia na exeis ton klapsiarh ton Pavlidi h ton Papakosta pou htan xeri me xeri me ton Komnhno kai ton Oulh to perasmeno savvato sto Åsö. Tou pavlidi h mana ekleve thn kafeteria epi 10 xronia giauto to tameio htan mion ektos apo to 2008-2009 epi Nikolaidh pou htan thetiko. Poses ekdromes re stalinokoumounia sas pige h faklana perisy?Ti douleia exoun ta kommata sto sxoleio re myasmata?

  Gia thn tampakera to kleftroni thn Yfantidou Koula den mas leei tipota. Tha thn kanoun dieuthintria sto Åsö?

  Ean theleis na se klevoune opos kanane persi me ta lefta gia tis fototypies h na stelnoun to personnummer tou paidiou sou sto vothro kai sthn omospondia neon gia na ta pernei o kouradomaggas o komninos kai na ta trwei me thn salomh thn palakida thn frantzeska sta synedria sthn Frankfourth pane sto mantri sto Åsö.

  Den mporei to 7,52% na katadinasteuei to 93% ths paroikias.

  Dialekse kai pare ego exo apofasisei kai noithw eleutheros sto Östra Real

 38. Γεια σου ρε Γιωρίκα, μάγκα!
  Στη φέρανε μεγάλε! Σε είδαν εκεί με τη σταλινοσυμμορία σου με τα σφυροδρέπανα και τις παπαρήγες και έμπασαν τα υπόλοιπα παιδιά από την πίσω πόρτα.
  Σίγουρα κακό είχες στο νου σου να κάνεις.
  Τι δουλειά έχεις βρε αθεόφοβε με τη σταλινοσυμμορία σου πρωινιάτικα έξω απ´ τα σχολεία;.
  Ανώμαλος είσαι;

 39. Γεια σου αγαπητε elzorro70.

  Καλο αυτο με την πισω πορτα, μου αρεσε, μονο που υπαρχει ενα προβλημα.
  Ο Πουρτουλιδης στο γραμμα που εστειλε στο υπουργειο, υποστηριζει οτι το σχολειο Real εχει μονο μια πορτα εισοδου, και για αυτο ειναι πολυ ασφαλες.
  Τωρα φιλε μου δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν,
  1. Ο Πουρτουλιδης γραφει ψεματα, αρα το Real εχει περισσοτερες απο δυο εισοδους. Αν ομως ο Πουρτουλιδης λεει ψεματα στο υπουργειο, λες να ειναι το μονο ψεμα που εχει πει?
  2. Ο Πουρτουλιδης λεει την αληθεια,αρα εμεις καλα μετρησαμε.

 40. Ρόπαλο είσαι μεγάλε Γιωρίκα.
  Ούτε την ειρωνεία δεν πιάνεις. Αλλά έτσι είναι η ξύλινη σέκτα του σταλινικού ΚΚΕ.
  Τελικά είσαι ανώμαλος ή δεν είσαι;
  Τι δουλειά έχεις έξω απ τα σχολεία σε ρώτησα..

 41. Ρε μεγαλε elzorro70, αφου γραφω οτι μου αρεσε αυτο με την πισω πορτα, γιατι δεν πιανω την ειρωνεια?

  1. Οχι δεν ειμαι ανωμαλος.
  2. Αν θα παω το παιδι μου σε ενα σχολειο, δεν πρεπει να ριξω μια ματια για να ξερω τι γινεται?
  3. Δεν ανοικω σε καμμια σεκτα η στο ΚΚΕ

  Περα ομως απο το καλαμπουρι, ποια η γνωμη σου για την επιλογη των γονεων, με 173 παιδια καταμετρημενα και εγγεγραμενα στο ενα σχολειο και μονο 13 παιδια (καταμετρημενα) στο αλλο?

 42. Αφού τόπιασες το καλαμπούρι τότε τι εξυπνάδες μας λες για τον Πουρτουλίδη που σου είπε ότι έχει μια πόρτα εισόδου; Για να το είπε έτσι θα είναι. Αυτό θα συζητήσουμε τώρα; Εξάλλου για είσοδο είπε. Δεν είπε για έξοδο. Εφόσον είσαι γιωρίκας, να σου πω ότι και από την έξοδο μπορείς να μπεις. Ανέκδοτο θα το κάνουμε τώρα;
  Γιωρίκα, αν θες να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να μπεις μέσα να ρίξεις τη ματιά σου, να κάνεις και μια γυροβολιά αλλά κουραδόμαγκα Χαϊδευτού. Ακόμα εκεί έξω περιμένεις;
  Δεν ανήκεις στη σέκτα του ΚΚΕ; Καλά ντε, έτσι το είπα. Και ποιος ανήκει σ αυτό το πράμα. Κανένας!
  Όσο για τον αριθμό των παιδιών τι να σου πω. Εσύ απ έξω απ το σχολείο τα βγαζεις 13. Ο άλλος από μέσα τα βγάζει 60 κι εγώ απ τη μπαλκονόπορτα το σπιτιού μου 82,5.

 43. Ρε μεγαλε elzorro70, εχεις πλακα εν τελη.
  Εκεινο που μου εκανε εντυπωση και ισως εκανα λαθος στο μετρημα ειναι οτι μια εισοδος μπορει να ειναι και εξοδος. Και στο κατω κατω γιατι να μην το κανουμε και ποντιακο ανεκδοτο?
  Ο Γιωρικας που βρηκε την εισοδο αλλα χαθηκε στο μετρημα ψαχνοντας την εξοδο πχ.
  Μη στεναχωριεσαι μπηκα και μεσα απο την εισοδο αλλα με βγαλαν εξω με δεμενα ματια για να μην δω την εξοδο, λες να το χουν μυστικο?
  Τωρα αυτο το κουραδομαγκα Χαιδευτος που κολλα στη συζητηση δεν ξερω, αλλα ειπαμε, ποντιος ειμαι.
  Οσο για το μετρημα 82,5 απο την μπαλκονοπορτα σου μη σε στεναχωρει, οι εξηγησεις μπορει να ειναι πολλες, απο ηλιοβαρεμα μεχρι ονειροπολια, αλλα οπως λες και συ, δεν ειναι αυτο το το θεμα μας.
  Τι λες, μπορει η επιλογη 175 γονιων να πανε στο Åsö αντι στο Real να ειναι θεμα προς συζητηση?

 44. Άσ´ το καλύτερα Γιωρίκα.
  Εμείς κρατάμε ότι αυτό που σου έκανε εντύπωση ήταν η … πόρτα!
  Όσον αφορά το Åsö θα μάθουμε για τον αριθμό των μαθητών από έγκυρες πηγές. Εσύ πηγαινοερχόσουν στα σχολεία και έχασες το μέτρημα. Και αρμόδιο για να απαντήσει σ´ αυτό το ερώτημα είναι το Riksgälden. Ξέρεις τι εστί Riksgälden;
  Ο διευθυντής του, που έβγαλε και την παρακάτω ανακοίνωση ύστερα από γνωμοδότηση του πανεπιστημίου Södertörn, είναι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει στα θέματα που αφορούν το ελληνικό σχολείο, μιας και έχει όλα τα ακριβή στοιχεία. Όπως καταλαβαίνεις το θέμα του ελληνικού σχολείου είναι πλέον στα χέρια της σουηδικής κυβέρνησης.
  Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σταλινικού ΚΚΕ και ως εκ τούτου αδιαμφισβήτητη.
  Μπορείς και εσύ να πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις να μιλήσεις προσωπικά με τον διευθυντή στο τηλέφωνο 08 613 45 00.
  Η ανακοίνωση

  Διακυβεύεται το μέλλον της Ελληνικής παιδείας στη Στοκχόλμη!
  Δημοσιεύθηκε από ellinesstinssouidia στο 20/08/2010
  Αγαπητοί συμπολίτες,
  Εχουμε πληροφορηθεί την ανεκδιήγητη απόφαση της Συντονίστριας εκπαίδευσης κας Κιούση να μην διαθέσει εκπαιδευτικό προσωπικό για την λειτουργία του Σαββατιάτικου Σχολείου στο Åsö gymnasium.
  Αυτή η αυταρχική απόφαση θέτει σέ άμεσο κίνδυνο την λειτουργία της Ελληνικής παιδείας στη Στοκχόλμη και απειλεί την υπόστασή μας σαν μία ζωντανή παροικία.
  Το θέμα αφορά όλο τον ελληνισμό της Στοκχόλμης και ιδιαίτερα όλους τους γονείς.
  Ως πρόεδροι των τελευταίων 10 συνελευσεων του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων παρακαλούμε θερμά τους γονείς αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλον τηνς Ελληνικής παιδείας στη Στοκχόλμη να παραβρεθούν στο Σχολείο του Åsö το Σάββατο 19 Αυγούστου 2010 ώρα 09.00 για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Σαββατιάτικο Σχολείο.
  Είναι η υποχρέωση όλων μας απέναντι στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας αλλά και στην ιστορία 45 χρόνων.
  Στοκχόλμη 18 Αυγούστου 2010.
  Γιώργος Κωνσταντίνου Αποστόλης Παπακώστας
  Διευθυντής, Riksgälden Καθηγητής Πανεπιστημίου, Södertörn
  ΥΓ. Παρακαλούμε τις ιστοσελίδες της παροικίας να αναρτήσουν την παρούσα επιστολή και ολους τους Ελληνεs να την διοχετεύσουν σε φίλους και γνωστούς.

 45. Xaxaxaxaxaxaxax proedrares tou tavliou sto Åsö o Papaxostas o alkoolas kai o mousitsas o Konstantinou,. Eirthe kai sthn dikh tou Synodinou o pontikonourhs kai to voulose kai tylixtike thn kamparntina tou o geloios

  Kai a dentra metrhsane sto Åsö kai tous vgalane tous mathites 175.

 46. Pleon eleutheros, προσοχή στις εκφράσεις σου προς τους διευθυντάδες γιατί εδώ έχουμε σκάνδαλο της σουηδικής κυβέρνησης.που μορεί να της κοστίσει και τις εκλογές.
  Ποιος ο λόγος να αποκρύψει τον πραγματικό διευθυντή του Riksgälden, τον κ. Κωνσταντίνου και να ανακοινώσει ότι διευθυντής είναι ο παρακατιανός Bo Lundgren;
  Πρέπει σαν Έλληνες να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά!

 47. Na paroume kai ton diadilosakia ton Konstanth kai ton Savvidh. Phgane gia diamartyria sthn presveia 6 atoma thn perasmenh parakeuh. Tha tous metrhse o dieuthnths tou riksgälden. Aftos metrhse kai tous mathites sto Åsö , to fidi to kwlovo?

  xaaxaxaxaxaxaxaa

 48. Αμαν ρε μεγαλε elzorro70,

  και πανω που αρχισα να γουσταρω το χιουμορ σου (πορτες, εισοδους, εξοδους, μπαλκονοπορτες κλπ)
  παλι με μπερδευεις με κουραδομαγγες Χαιδευτους, με Παπαρηγες, Κωνσταντινιδες, Παπακοστηδες, Σουδικο κρατος, υπηρεσιες, εκλογες, και δεν συμμαζευετε, μονο την ευρωπαικη ενωση, το οικουμενικο πατριαρχιο και την Green Peace δεν μπλεξαμε στην συζυτηση.
  Το ολο θεμα μας ηταν ποσοι μαθητες πηγαν στο ενα σχολιο και ποσοι στο αλλο.
  Και πουσε, στο λεω εμπιστευτικα, αν με μπερδευεις με κανενα αλλον, ενα πραμα σου λεω, εισαι πολυ, μα ΠΑΡΑ πολυ λαθος.
  Βεβαια αν μου πεις εσυ το ονομα σου, φυσικα θα σου πω και γω το δικο μου, εκει θα δεις εκπληξη που θα σου κανω.

 49. Αχ, Γιωρίκα μου,
  Δεν σε μπέρδεψα εγώ. Όλοι όσους αναφέρεις είναι μπερδεμένοι στην υπόθεση ή τους
  ενέπλεξε στις βρόμικες υποθέσεις της η σταλινική σέκτα του ΚΚΕ. Για το Οικουμενικό
  Πατραρχείο και την Green Peace δεν γνωρίζω, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να το
  ελέγξουμε κι αυτό. Πού ξερεις…
  Το θέμα για το πόσοι πήγαν στο ένα σχολείο και πόσοι στο άλλο δεν μπορούμε να πούμε
  ούτε εσύ αλλά ούτε και εγώ. Ζητάς να σου πω κάτι που δεν γνωρίζω. Ό,τι και να πούμε
  λάθος θα είναι. Δεν νομίζεις; Εγώ δεν πείθομαι και τόσο εύκολα, αν δεν ελέγξω τις
  πηγές.
  Επειδή εγώ μελετάω κάτι που θα πέσει στα χέρια μου, και επειδή το σχολείο (τα σχολεία)
  δεν έχουν αρχίσει καλά καλά και οι εγγραφές συνεχίζονται, τουλάχιστον στο Real σε
  πληροφορώ ότι εγγραφές γίνονται και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου. Αυτό λέει η
  ανακοίνωση, το έλεγξα και όντως έτσι είναι!
  Οπότε για αριθμούς ίσως μπορέσουμε να μιλήσουμε τις επόμενες μέρες.
  Θα πρέπει και εσύ να μάθεις να μελετάς (όχι απλώς να διαβάζεις), να καταλαβαίνεις αυτό
  που μελετάς και κυρίως να αμφισβητείς. Ακόμα και τις αυθεντίες. Με αυτόν τον τρόπο
  φτάνεις στη γνώση. Και η γνώση είναι δύναμη!
  Με το που βγαίνει κάποιος με μια ανακοίνωση, ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα και
  πρόεδρος γενικών συνελεύσεων του …συλλόγου, τουλάχιστον 10, και να υπογράφει ως
  διευθυντής του Riksgälden, εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις για την αξιοπιστία αυτών που λέει
  στην ανακοίνωσή του; Κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτεί ότι αυτός θέλει να τον
  εξαπατήσει; Πολύ δε περισσότερο όταν έχει διαβ μελετήσει και τα πρακτικά της ΓΣ για την
  εκλογή του παράνομου ΔΣ της Σαββίδου.
  Ο πρόεδρος Ηλίας Νικολαΐδης πώς υπογράφει; Το έχεις προσέξει; Υπογράφει μήπως ως
  διευθυντής του διεθνούς φήμης Karolinska Institutet?
  Άλλο ένα παράδειγμα.
  Δεν πρόσεξες ότι τις ανακοινώσεις της η σταλινίστρια Σαββίδου με την έναρξη του
  σχολιικού έτους δεν χάνει ευκαιρία για να διαφημίσει και το καφενείο του σταλινικού ΚΚΕ;
  Ξέχασες κιόλας πώς ξεκίνησε αυτή η αιματηρή διένεξη στο σχολείο; Μήπως ήταν για τα
  λεφτά της καφετέριας;
  Τέλος, το όνομά μου το ξέρεις, elzorro70, έτσι με ξέρουν όλοι! Το δικό σου το είπες!
  Γιωρίκας δεν είπες; Και φυσικά σε πληροφορώ ότι δεν εκπλήσσομαι για τίποτα. Έχει
  γούστο να είσαι ο αδελφός μου!

  Από την άλλη το υπουργείο Παιδείας στην επιστολή του λέει «… βρισκόμαστε στη
  διαδικασία διερεύνησης του προβλήματος…».
  Άρα έχει και συνέχεια η υπόθεση. Δεν έχει λήξει!
  Εσύ τι λες;

  Και ένα τελεταίο προς το παρόν.
  Πότε έχει πει την αλήθεια για τον ακριβή αριθμό των μελών μιας κοινότητας της
  ομοσπονδίας η σέκτα του σταλινικού ΚΚΕ και ο εν λόγω κουραδόμαγκας για να την πει και τώρα για το σχολείο του ΚΚΕ;

 50. Λοιπον elzorro70 για να τελειωνουμε.
  Το τι κανουν κουραδομαγκες, ΚΚΕ, σταλινιστες, στυλιστες, κουδουνιστρες, και ολες οι αλλες -ιστρες δεν με ενδιαφερει. Το να λες οτι ολοι οι γονεις στο Åsö ειναι Κουμμουνιστες, κανεις μεγαλο λαθος, δεν στεκει.
  Ας περιμενουμε λοιπον τις προτιμησεις των γονιων και ας σεβαστουμε την εκλογη τους για το ενα σχολειο η το αλλο

 51. Γιωρίκα μ,
  Φυσικά και δεν στέκει ότι όλοι οι γονείς στο Åsö είναι κομμουνιστές! Από πού το συμπεραίνεις αυτό;
  Το Δ.Σ. και η Σαββίδου είναι οι σταλινιστές του ΚΚΕ (μια χούφτα άνθρωποι) και οι
  αβανταδόροι τους. Και μιας και το σταλινικό ΚΚΕ εξομοιώνει το ΔΣ του συλλόγου με το
  σχολείο, είπα για σχολείο του ΚΚΕ.
  Όπως δεν μπορούμε να πούμε και για την Παπαρήγα ότι είναι φασίστρια επειδή πήγαινε το παιδί της σε φασιστικό σχολείο της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού. Φασίστρια είναι
  εξαιτίας της ιδεολογίας της και της συμπεριφοράς της και όχι επειδή έστελνε την κόρη της σε αμερικανικό κολλέγιο.
  Τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει τελικά για να καταλάβω. Η αριθμολογία;
  Ο κουραδόμαγκας και το σταλινικό ΚΚΕ δεν είναι αυτοί που δημιουργούν όλα τα προβλήματα στην παροικία εδώ και 40 χρόνια; Αν είσαι καινούργιος στη Σουηδία, μάθε το λοιπόν!

 52. Προς Γιωρίκα
  Το δυστύχημα με την υπόθεση σχολείου είναι ότι μια μικρή ελάχιστη μειοψηφία, που πιστεύει σε κάτι, που λέγεται κομμουνισμός και που, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει, δημιουργούν τόσα προβλήματα και αναταραχές στην Παροικία, ενδιαφερόμενοι μόνον για το κόμμα τους το Κ.Κ.Ελλάδας και τίποτε άλλο. Μην διαφεύγει κανενός ότι η οργάνωσή τους εδώ στη Σουηδία είναι ……΄΄η προμετωπίδα ΄΄, κοινώς ταμπέλα του κόμματός τους, είναι το μόνο που τους απέμεινε σε όλη την Ευρώπη. Η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων, είναι απλοί άνθρωποι όπως όλοι μας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το καλό των παιδιών τους, που έχουν την ΑΤΥΧΙΑ να άγονται και να φέρονται, από τυχοδιωκτικά στοιχεία ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ. Εύχομαι στους γονείς των παιδιών ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ, σε λίγο χρόνο θα εξαφανιστούν από παντού, ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ, και ο Ελληνισμός θα ξαναβρεί την ησυχία του, μακριά από τα, διαφόρων αποχρώσεων, κομματικά αποβράσματα.
  Διά χειρός
  Γιώργου Κουβάτσου

 53. Gia pes re elzorro poso mas kanei 200.000×5 xronia peripou pou peire h yfantidou gennhthis to sothrion etos 1958 kai diamenousa sto östermalm parapleros sto Östra Real?

  An den mporeis na ta metrhseis ta lefta vale ton dieuthinthn , mousitsa , poutanitsa Konstantinou na sou to pei

  Perimenete se ligo tha akousete polla gia to lamogio pou apetise apo to ypourgeio na thn kanoun syntonhstria to vourlo gia mia hmera gia na lisei to ekpaideutiko provlima

  Ego koulitsa peiga sto skatteverket kai peira thn dhlosh sou. Theleis na sou po kapetanista posa evgales ta teleutaia xronia mauro xrhma?

  Mhn parakseneutite ean thn kalesoune gia EDE amesa , koulitsa ego peiga sto skatteverket kai tha to vgalo to xarti kai tha to steilo kai sto ypourgeio , kai sthn Faragkoulitaki kai allou na doume kapetanisa an ena lamogia san kai esena tha se kanoun dieuthintria h syntonhstria kamia fora?

 54. Mhpos ksereis kouvatse ti ginetai me thn EDE ths Yfantidou? Gia pare kanena thlefono sta dodekanhsa to topiko grafeio tis yfantifdou na se poun

  Les na stilei kanena gramma o komnhnos kai na sthriksei thn kapetanisa

  Perimenete se ligo tha akousete polla gia to lamogio pou apetise apo to ypourgeio na thn kanoun syntonhstria to vourlo gia mia hmera gia na lisei to ekpaideutiko provlima.

  Ksereis kouvatse gelane me to vlhma sto ypourgeio

 55. Sinexizetai o trampoukismos kai h tromokratia ton ekpaideutikon.

  Eno sto Östra Real dinane exthes vivlia sto ÅSÖ dinane agiasmo. Alla kai h xouliara to ksoano na kaneis to stauro ths eleos…..

  Gia pes mas Giannh Paulidh trampouke pou vrizeis tous ekpaideutikous me thn gnosth tyrogalou Pasxou, ti ekanes me ton thio sou sto Rinkeby?

  Posa paidia eixe exthes h 5-6 pou ta xosaste mazi stalinokoumounia? Den ta vlepoun afta oi goneis pou tous tromokratite tosa xronia?

  Kouvatse Pasok me Paites , kai ta alla lamogia tipou Kalarh tou ermafroditou kai tou Gkogou kai kati glyftes eki sta voreia proasteia, prospathoun na klisoun to ÖStra Real giati apo eki den tha paoun kanena personnummer.

  Den tha grapseis kanena arthro giafto Kouvatse?

  Teleionontas
  , Gia pes mas kapetanisa Koula to svarvargatan 1 poso konta einai sto Östra Real? To kserei afto to ypourgeio?

 56. T I ALO THA DOUN TA MATIA MAS.IDAME EGGRAFO TIS OMOSPONDIAS ME YPOGRAFONTA KOMNINO KAI OULI NA ZITA TA APORITA TON MATHITON TOU SHOLIOU APO TIN SINDONISTRIA KAI NA KANOUN TA PARAPONA TOUS STIN YPOURGO POU DEN TOUS TA DINI.ME TO IDIO EGRAFO EKANE EPEROTISI STIN VOULI STIN YPOURGO..PIOS NOMIZETE?E PIOS? I VOULEFTIS TOY L.A.O.S NOMOU EVIAS OURANIA PAPANDREOU.O NOON NOITO. TO EGRAFO EINE DIMOSIO KE ME LIGO PSAKSIMO TO EHEI O KATHENAS STIN DIATHESI TOU.

 57. Den me parakseneuei tipota pleon file JK. Edo o paitas anoigei sxolia ston teke tou Rinkeby , o komnhnos kai o moulas ekviazoun thn syntonistria na dosei ta personnumer.

  Kanena neo-apanthsh apo thn Koula Yfantidou exoume na mas pei poso konta einai to svarvargatan 1 apo to Östra Real.

  Koula phres sto grafeio sou na deis ean phgan ta xartia tis EDE eki? Ena poulaki mou eipe exoun ftasei edo kai polly kairo.
  Ean eksafanisteis ksafnika apo to Äsö kapetanisa poion tha valoume tote?
  To psonio thn gerontokorh thn matziorou? exo akousei kai kati alla onomata

  Mh mou peite tote oti den sas enhmerosa?

 58. Pola akous pleon…
  Malon to poulaki pou se ta lei, lei ma….s.
  Etsi na tou pis.
  Ego akousa oti i Kiousi pou efige nixta, pai gia EDE.
  Oso gia to anigma sxolion ine kako?
  Touvla san esena thelis na menoun ta pedia?

  Oso gia tous pasokous paita ktlp, oute stin skia tous……
  Toso mikros ise gia na tous ftasis.

 59. Paita- Meletire eisoun eisai kai tha eisai zogkolo. Re vlaka Meletire-Paita gia pes mou ti ekanes ekso apo to grafeio ths Diamantopoulou perisy? Se eide re vlhma ethnike symvoule h ypourgos? pou sou peirane kai ta klidia apo to Rinkeby. Isos kai auto na einai fimi.

  Den pirazei sou thn exoun stimenh oi syntrofoi sou gia to epomeno ethniko symvouleio,ean kaneis to lathos na tolmiseis na valeis ypopsifiothta. Ksereis eki den psifizoune ta koumounia gia na se vgaloune.

  Oso gia to sxoleio sto Rinkeby tolmise na to anoikseis ston teke kai sto mparpoutadiko pou exeis . Exoume kai fotografies apo to sxoleio sou ekei pou ta steilame sto ypourgeio.

  Ta sxoleia den einai kako vlaka agrammate Paita, kako einai alhteia san kai esena na perneis ta personnummer apo ta paidia kai na dineis ston komnhno.

  Ta 90000 to mhna pou ekleves apo thn taverna tou Rinkeby pote tha ta doseis piso re ptyelo?

 60. Kala…………
  Epipedo mialou mosxou…
  Otan prepi na apantisis epi tis ousias, arxinas tis malakies.
  Epi tou erotimatos tha apantisis eleftere sklabe?
  Oso gia ton paita, osa den ftani i alepou ta kani kremastaria…….
  To misos sou omos gia ton Ellinismo eki sto Rinkeby, apodiknii oti malon irthes ke sou edosan …papala.
  Malon kouradas ise pou den sou ekanan tin xari e?
  Eki tha ise panta.
  Stin afania ke ……..sernomenos.

Comments are closed.