ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

(Νταβατζής σημαίνει προαγωγός, προστάτης, απατεώνας, λωποδύτης, κατεργάρης, μηνυτής, κατήγορος, απαιτητής, διεκδικητής, σύμφωνα με το Ετυμολογικό Λεξικό του Γ. Μπαμπανάση «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ»).

Στη σημερινή Ελλάδα το πιο εύκολο πράγμα, που θα μπορούσε να καταφέρει κανείς, είτε σαν άτομο είτε σαν ομάδα ατόμων, είτε σαν κοινωνικό σύνολο, είτε σαν πολιτικό κόμμα, είναι να καταστρέψει, ό,τι έχει απομείνει από μια διασυρμένη σε κοινωνική και οικονομική αποσύνθεση χώρα, που λέγεται Ελλάδα. Αυτό ακριβώς πράττουν οι κομουνιστές και σήμερα, όπως πάντα, φωνάζουν και ωρύονται, βγάζοντας τα βιώματά τους στη φόρα, στο όνομα ως συνήθως «κάποιου λαού».

Δεν μας διευκρινίζουν, όμως, τίνος λαού. Του Λαού των εφοριακών, των ταξιτζήδων, των περιπτεράδων, των βενζινοπωλών, των μαγαζατόρων, που έχουν θησαυρίσει επειδή δεν πληρώνουν φόρους, κλέβοντας το κράτος ή του Λαού των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των δημοσίων υπαλλήλων, των παπάδων, των λιμενεργατών (παλαιότερα, όταν γεννιόταν αγόρι στη Δημητσάνα, Μάνης, τηλεφωνούσαν στο λιμάνι Πειραιώς, για κράτημα θέσης εργασίας, όταν μεγάλωνε, το παιδί), που δήλωναν ετήσιο εισόδημα από 1.000 έως 1.200 ή του Λαού με τις 16.000 πισίνες και τις τριώροφες βίλες, σε καταπατημένα δάση και παραλίες.

Αυτός λοιπόν ο λαός με μπροστάρηδες τους πολιτικούς ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό. Επί πέντε χιλιάδες χρόνια λέγαμε, στο χείλος του γκρεμού. Τώρα είναι μέσα στον γκρεμό και κρατιέται με χέρια και πόδια, από το σχοινί που έριξε, για να την σώσει το Δ.Ν.Τ., βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα μαζί με άλλες 182 χώρες, αποδεχόμενες τους όρους που κάθε παραβάτης/χώρα θα ακολουθούσε. Καλή ώρα σαν σήμερα.

Κάτω από τις επικαλύψεις, δυστυχώς, της προσχηματικής (σημαίνει κάλυμμα, μανδύας) δικαιοσύνης στην χώρα μας, διεπράχθησαν τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα της σύγχρονης Ευρώπης. Το οικονομικό έγκλημα, είναι το απαύγασμα (ακτινοβολία, λάμψη) και η πιστή απεικόνιση της πολιτικής ενοχής και της έμεσης ανεκτικότητας και συνεργίας, των Ελλήνων πολιτών (όλοι οι προαναφερόμενοι). Γνωστό είναι βεβαίως το παγκόσμιο φαινόμενο σε χώρες οικονομικά και κοινωνικά εξαθλιωμένες και προβληματικές (π.χ. Βολιβία με τα καρτέλ κοκαΐνης, Ελλάδα με τα καρτέλ σήψης και διαφθοράς) να συνυπάρχουν δύο κοινωνικές τάξεις κατοίκων, οι λίγοι, πολύ πλούσιοι και οι πολλοί, πολύ φτωχοί. Η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτήν την κατηγορία. Οι κοινωνικές τάξεις είναι τρεις. Οι λίγοι, πάρα πολύ πλούσιοι, περίπου 3.000 οικογένειες, κατέχουν το 50% του πλούτου .

Οι  πλούσιοι, όπως Εκκλησία, μοναστήρια, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, Εφραίμ, αποτελούντες το 40% των κατοίκων. Το υπόλοιπο 10% ανήκει στους από ανέκαθεν μη έχοντες, δηλαδή στα όρια της φτώχιας, κάτοικους. Διά ταύτα όλοι οι πολιτικοί μετά την «επταετία», επωμίζονται τις ευθύνες του παράνομα συσσωρευμένου πλούτου και τις συνέπειες των νόμων, εφόσον είναι αποδεδειγμένα, αξιόποινες πράξεις εις βάρος του κράτους. Είναι συνεργοί σε καταχρήσεις και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αποκομίζοντας ίδια οφέλη. Άρα είναι εθνική προδοσία, εφόσον ή Ελλάδα στην κυριολεξία και χωρίς υπερβολή οδηγήθηκε σε πτώχευση. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί και οι παραφυάδες τους συνακόλουθοι της κλίκας των πολιτικών, όλη αυτήν την περίοδο, από τότε έως σήμερα, δισεκατομμυριούχοι του σήμερα, μεγαλοαπατεώνες, καταχραστές του Ελληνικού Δημόσιου, να δηλώσουν πού βρήκαν τις τεράστιες περιουσίες τους και τις… 16.000 πισίνες στην Αττική.

Αυτό εννοούσε o Γ. Παπανδρέου προ των εκλογών  του 2009, όταν έλεγε ότι τα χρήματα θα τα βρούμε εντός Ελλάδος. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Απεδείχθη ότι τόσο απλό δεν είναι να τους τα πάρει αμέσως από τις τσέπες τους, για να αποπληρώσει τα χρέη, όπως υπολόγιζε, παρότι είναι ευκρινέστατα αναγνωρίσιμοι. Όλοι δεν κέρδισαν στο λόττο. Ήδη η Ελλάδα από σήμερα με την υποχρεωτική καθοδήγηση του Δ.Ν.Τ., διέβη το κατώφλι ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της, μιας νέας πορείας που στην διάρκειά της, ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.


Ακόμη και οι καλοζωισμένοι κομουνιστές του σήμερα θα κάθονται, τότε, σε μια γωνιά και θα κλαίνε τη μοίρα τους, για το κακό που τους βρήκε, με τη διάσωση της πατρίδας του 95% των Ελλήνων. Η ευημερία τους βασίζεται στη δυστυχία του διαλυμένου κράτους, και η ενέργειά τους πηγάζει από την καταπάτηση των νόμων και τη διάλυση της κοινωνίας. Μισέλληνες και αλλόφρονες, κατ’ ευφημισμό, δέ, αριστεροί. Όχι περισσότεροι των πεντακοσίων, προξενούν καταστροφές και διασύρουν την διαλυμένη ήδη χώρα μας. Πρέπει να υποστούν αυστηρές ποινές για αντεθνική δράση και να δικαστούν σαν επίορκοι των νόμων και του Συντάγματος Να τι έλεγε κάποιος Μαΐλης, στέλεχος του ΚΚΕ: «δεν αποδεχόμαστε το Ελληνικό Σύνταγμα». Αν αυτό δεν είναι εθνική άρνηση αποδοχής των νόμων του κράτους, δηλαδή προδοσία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Η δε κ. Παπαρήγα ακολουθώντας την προτροπή της «πάρτε τους με τις πέτρες» συνέχισε με παραινέσεις στους επαγγελματίες μπουκαδόρους της, «Επίθεση, ανυπακοή, υπόσκαψη του εχθρού από τα μέσα».
Να τι έλεγε το 2ο Συνέδριο της  Κομουνιστικής Διεθνούς με μια απόφασή του, προς τους κομουνιστές βουλευτές: «Να θυμάσαι ότι δεν είσαι ένας νομοθέτης που αναζητεί κοινή γλώσσα με άλλους νομοθέτες, αλλά ένας αγκιτάτορας (αγκιτάτσια σημαίνει η κινητοποίηση ενός πλήθους ανθρώπων, για άμεσους πρακτικούς σκοπούς.) του κόμματος που έχει σταλεί στον εχθρό, για να εφαρμόσει τις αποφάσεις του κόμματος. Το Κ.Κ. μπαίνει στη Βουλή όχι για να αναπτύξει εκεί μια εποικοδομητική δράση, αλλά για να υποσκάψει από μέσα τον αστικό κρατικό μηχανισμό και την ίδια τη Βουλή. Οι βουλευτές μας οφείλουν να καταθέτουν νομοσχέδια που έχουν καταστρωθεί αποκλειστικά για δημαγωγικούς σκοπούς, όχι για να υιοθετηθούν αλλά για να κάνουν αγκιτάτσια.».

Αυτά και πολλά άλλα θα κάνουν τα κόκαλα του Καραμανλή που τους νομιμοποίησε βάζοντάς τους στη Βουλή το 74 να τρίζουν. Έτσι και σήμερα, βάση αυτής της αρχής, το ΚΚΕ καταπατάει τους νόμους του κράτους. Δεν συμμετέχει σε προσκλήσεις της κυβέρνησης για πανεθνική κινητοποίηση διάσωσης της οικονομίας. Δεν συμβάλλει στην κοινωνική ηρεμία και συνοχή, αλλά την σαμποτάρει, εμποδίζοντας προσεγγίσεις ξένων πλοίων. Και κάνει καταλήψεις υπουργείων και άλλων δημόσιών χώρων, δημιουργώντας κοινωνικές αναταραχές και διαρκή δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό. Αν αυτό δεν είναι εθνική προδοσία, εν καιρώ ειρήνης, τι άλλο μπορεί να είναι; Κανείς λογικός πολίτης και νοικοκύρης ψηφοφόρος από το 95% των Ελλήνων δεν μπορεί να μην απορεί και να τρομάζει με τη δειλία που δείχνει η σημερινή κυβέρνηση, με την ανοχή της, απέναντι στο κόμμα αυτό… βαμπιρικών προδιαγραφών,…

Χρυσοχοΐδη χρόνος δεν περισσεύει ούτε δυνάμεις…

Διά χειρός

Γιώργου Κουβάτσου

Advertisements

86 Responses

 1. Re el Zorro na steiloume kati tipous san ton Timoleon na sosoun tin Ellada.
  Ego leo na ton proteinoume gia ipourgo Paidias mias kai o Timoleon opos eihe pei mia mera mprosta stous goneis oti ola ta paidia einai Touvla ektos apo to diko tou.Me tetoious Anfelines tha pame mprosta?

 2. Kali idea na grafei to people ston plhthintiko me 2 s anti gia ena
  To people einai to idio kai ston plithintiko, pali kseftila giname

 3. KKE – SYRIZA ke i aristrerh “tholokoultoura”

  Exoun valthei na dialysoun thn xora. O lykos sthn anampompoula xairetai!

 4. Omoideates edo stin Souidia pou mporei na min petane molotof alla ehoun dialisi ton Ellinismo kai dolofonoun kathe mera oti ehei apomeini akoma ta idia ta paidia mas kato apo tin omprela tis omospondias kai kati kothonia opos tin Pashou ton Sinodino kai ton Houliara plironontai adra gia na petane ta Festis na petane mpogies na kataklevoun ta tameia ton silogon kai ton idrimaton.

 5. Ti perimeneis apo tous prodotes tou KKE-Syriza. Tous eipe h paparhga na skotonoun to kosmo kai aftoi to kanoun. Tsakiste tous ta vromokoumounia
  Oloi to eidame shmera stis thleoraseis oti kratousane kokkines shmaies kai varousane tous mpatsous. Epaggelmaties mpoukadoroi typou Xanthopoulou

  Oti tous leei edo o alhths o Komnhnos
  Edose entolh se Synodino, Xanthopoulo, Ntorh , Pasxou kai ta alla miasmata na dialisoun to ellhniko sxoleio Stokxolmhs

  Anypakoh sto syntagma elege o Mailhs sto Mega stous prodotes , prospathisane na eisvaloun sthn Voulh

  Apomonoste tous oloi kai ftyste tous opou tous vlepete tous prodotes ths Elladas
  Ftou sas koumounia

 6. Ο Μαΐλης, ιδιοκτήτης, διοικητικό και οικονομικό στέλεχος της μεγάλης καπιταλιστικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ), μιας από τις επικερδέστερες, εν μέσω κρίσης, επιχειρήσεις της Ελλάδας η οποία επιχορηγείται και με εκατομμύρια από τον φορολογούμενο Έλληνα και Ευρωπαίο, η οποία διαθέτει και κομουνιστικό(!) κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων, το γνωστό σταλινοφασιστικό ΚΚΕ, σηκώνει κεφάλι στο αφεντικό του και δηλώνει ότι παραβιάζει το Σύνταγμα γιατί… δεν το γουστάρει!

 7. Apo to press-gr

  Ανώνυμος είπε…
  Επειδή ήμουν σήμερα εκεί,ακριβώς στήν όδο Σταδίου,όλοι αυτοί οί ορκισμένοι δολοφόνοι τής κοινωνίας,δήθεν αναρχικοί,θέλω νά διαβεβαιώσω,ότι ευρίσκοντο στίς μάζες τού ΠΑΜΕ,οπλισμένοι,
  κουκκουλωμένοι,σέ πλήρη εξάρτηση κι ετοιμότητα,διά νά δολοφονήσουν καί ΚΑΜΜΙΑ προσπάθεια απομόνωσης δέν έγινε,από τούς δήθεν
  ”φρουρούς” τού ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.
  Όλοι αυτοί οί χαπακωμένοι δολοφόνοι,είναι έμμισθοι δολοφόνοι τού ΚΚΕ/ΠΑΜΕ διαχρονικά καί άς αφήσει επιτέλους τίς αναφορές περί προβοκάτσιας εναντίον τού ΠΑΜΕ,ή Χουχού-Παπαρήγα.
  Άλλωστε ή κοινωνική αναταραχή,διά μέσου τής οποίας προσπαθούν διαχρονικά νά καταλάβουν τήν εξουσία,είναι κεντρική φιλοσοφία τού Κ.Κ.(Ε),όπου γής.

  FostGrg.

 8. Apo to press-gr

  Ανώνυμος είπε…
  Δυστυχώς το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνουν τον κόσμο τους. Έχουν περιοριστεί στο ρολό του κομπάρσου τον έχουν αποδεχτεί αυτό τον ρολό, και δεν έχουν πια επιχειρήματα να μας πείσουν με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται καθημερινά, με εκπροσώπους τύπου Λιάνας που το μόνο που καταφέρνει είναι να εκνευρίζει τον ακροατή, και ένα Τσιπρα να μην έχει να πει τίποτα ουσιαστικό άδω και πολύ καιρό, και αυτό που δεν μπορώ να εννοήσω είναι γιατί τόσο καιρό δεν υπήρχαν σαν αντιπολίτευση. τώρα τους προέκυψε τόσο μενος ?

 9. Xaironte i den xeronte ta kommunia?

  «Έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζει δε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των τριών εργαζομένων.
  «Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό», προσθέτει το ΚΚΕ.
  Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή. Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και …
  ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν».
  Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, «την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών».
  Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κινητοποίηση, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση».
  «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται», αναφέρει και καλεί «όλο το λαό να δώσει με την πάλη του ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της, στους μηχανισμούς καταστολής, προβοκάτσιας και συκοφαντίας του λαϊκού κινήματος».
  «Όλοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσει η προβοκάτσια και η συκοφαντία», καταλήγει το ΚΚΕ.

 10. epitelous! i to idrima elliniki politistiki stegi dikeothike
  apo to dikastirio stis 02-05-2010.
  apo ton iounio to idrima tha pernei kathe mina 2 000 korones parapano gia enikio kai to sumvoleo tha einai monon gia duo xronia kai oxi gia 15 pou to eixe kanonisi to kke souidias(komninos)
  i vregmeni sanida tou kke giati den ta leei auta?

 11. Ti egeinai me to diamerisma pou eixe o komninos stin stegi?
  ean kserete kati pestemas na mathoume.

 12. Re komnine den ftanoun ta 25 xronia pou eisai stin omospondia?
  Na sou dosoume mia suntaksi na apalahtoume apo esena?

 13. I Papariga erotithike stin Vouli an katakrini tin dolofonia stin trapeza kai i apantisi pou edose itan oti se ena laiko agona kata ton metron tis kivernisis einai aftonoita na simbainoun tetoia gegonota.
  Eipe malista i dolofonisa Papariga oti oi fouskotoi pou paraligo na eisvaloun mesa stin Vouli eklepsan tis simaies apo tin PA.ME. I idia taktiki den xero den gnorizo den thimame kai tin pliri kalipsi ton pliromenon fouskoton trampoukon tou K.K.E KAI PERISOS.AE

 14. Άη Γιάννη μου, μεγάλη η χάρη σου, γιατί να φύγει Κομνηνός; Για κορόιδο τον πέρασες τον κουραδόμαγκα; Τώρα μάλιστα που άλλαξε και το καταστατικό της ομοσπονδίας και θα συμμετέχει χωρίς να εκλέγεται;
  Για τον Γκόγκο νομίζεις ότι το έκανε ή για το σιχαμερό σαλιάρη τον τρακαδόρο τον Ουλή;
  Ή μήπως η σύνταξη που θα του δώσεις ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια κορόνες;

 15. O felos o dikos mas karagkiozhs klakadoros agonisths , Synodinos tha vgalei plakat to savvato kai tha trygirnaei sto sxoleio. Mazi tou h tyrogalou skopianh Pasxou kai oi ypolipoi avantadoroi kai miasmata tou KK Souhdias

  Zeugos Xouliara, Styliani Savvidou, Spyros Lykakis, Gannhs Granouzhs kai ta ypoloipa remalia
  Oi fotografies ton prodoton yparxoun sto grekiskaskolan.wordpress.com
  Oi tromokrates tou KK Souhdias
  Tou edose grammh to koma na dialysoun to sxoleio stokxolmhs kai na afisoun ta paidia mas xoris ekpeudeush

 16. O komninos estile bravous sin solna gia na bali tin koinotita stin omospondia

 17. megales omiotites yparhoun an sigrinei kaneis ta episodia stin ellada kai ta episodia sto sholio edw.amolouse ta hapakomena koproskila o houliaras sto sholio kai meta epenevene ws irinistis kai antiprosopos ton adikimeno goneon proaspizontas idanika kai ideodi kai otan den pernage to kolpo to erihne stin anipakoi kai mi anagnorisi tou simvouliou kai katastatikou.eftihws pou o proin proedros den ksanaevale ipopsifiotita dioti den tha tin glitone tin MOLOTOF an ksanavgene proedros.pantws lipiro eine oti oi perisoteroi gonois parasirthikan en egnia tous se ena pehnidi vromiko ala koukoue

 18. ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ του ΚΚΕ πωλείται από ατσάλι και σμάλτο, κεντημένο στο χέρι, για φινετσάτους προλετάριους, πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο από Οκτωβριανή Επανάσταση. Δώρο : ”Τα άπαντα του Λένιν” ( 55 τόμοι, δύο ευρετήρια )

 19. I taktiki tou Houliara aftou tou afliou ipokeimenou einai stratigikI tou K.K.E pou ehei ipivathro apo tin imera pou ivrithike afto to massoniko komma.Sto perasma tou hronou aftes oi taktikes tou K.K.E apodeihtikan oti girisan mpoumerag sto komma afto me apotelesma to K.K.E mehri kai simera na pairnei polli mikro pososto.To idio kai simera stin Ellada to K.K.E KANEI TO IDIO LATHOS pou poli pithanon sta epomena hronia isos na kindinevei na afanisti kai stin istoria kai stin mnimi tou Ellina tha meinoun oi eglimatikes dolofonikes praxeis opos i dolofoneia htes ton 4ron anthropon sto kentro tis Athinas

 20. Oso gia tin Solna oloi ehoun katalavei ta shedia tou Komninou me tin xafniki eklogi tou Kosma Xantopoulou kai tou Hristoforou Mouratidi.Ginondai apegnosmenes prospatheies apo afta ta dio kathikia na xanavaloun tin Solna mesa stin Omospondia kai tin epomeni eklogiki hronia gia tin proedreia tis Omospondias o Komninos na parei tous 2 psifous apo tin Solna.

 21. Akrivos einai poia fanero oti to remali o Papadopoulos den travaei pleon kai ton petaksane apo Rinkeby. Eki koroideuei tous goneis kai tous leei oti tha tous ferei daskalo
  Pos tha ton fereis re Papadopoule ethnike symvoule??
  Mhpos thelete eki to na anoiksete friskola re lamogia?
  Rota ton Oulh pos to kanei

  Ti na peis gia thn Solna. Eki o Zaxarias ti kanei arage? O mpakirtzakis? O Kyprianidis? ti egine paidia to voulosame tora pali? Mhpos eimaste oloi diaplekomenoi
  Pos tha antikrisete ton lao sthn Solna?

 22. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΛΝΑΣ

  ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
  Πριν δύο χρόνια, περίπου, είχε δημοσιευθεί, επιστολή μου στο περιοδικό της Ομοσπονδίας με τις απόψεις μου, τις κρίσεις και τις επικρίσεις μου όσον αφορά τα γενόμενα στους χώρους τους καθημερινούς της κοινότητας της Σόλνας. Το περιεχόμενο ήταν πράγματι καυστικό, όμως παραστατικό. Ήταν ειλικρινές, χωρίς υπερβολές και πάνω άπ’ όλα ανεξίκακο (δεν είχε εκδικητική διάθεση). Εξάλλου τι είδους κακίες να έχει όταν με τους περισσότερους από τους θιγόμενους, υπάρχουν γνωριμίες, σχέσεις και φιλίες χρόνων;
  Ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και καταιγισμός αρνητικών σχολίων. Πέρασε καιρός από τότε και το κλίμα που επικρατεί είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ΘΕΤΙΚΟ. Γράφτηκε, λοιπόν, η επιστολή τότε, από απεριόριστες καλές προθέσεις και επιδιώξεις για κάτι καλύτερο. Γιατί πίστευα, όπως και τώρα πιστεύω ότι δικαιώθηκα, ότι αυτή ή κοινότητα είναι απεριόριστων ικανοτήτων, για να επιτύχει ότι δεν κατάφεραν άλλοι σε 30 χρόνια. Έχει υγιέστερα μυαλά από άλλους. Επροχθές, μετά την πάροδο των δύο ετών περίπου, παρευρέθηκα στην Συνέλευση των μελών της κοινότητας της Σόλνας και εξεπλάγην για το εξαίρετο επίπεδο επικοινωνίας (για ελληνικά δεδομένα) για τον καθαρό κι αντρίκειο λόγο των ομιλητών και κυρίως των απερχόμενων προέδρου και υπεύθυνου οικονομικών, στους απολογισμούς των. Ήσαν οι ορθές βάσεις για τα επόμενα συμβούλια όλων των συλλόγων, κοινοτήτων και της υπάρχουσας Ομοσπονδίας.
  Τους αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ ή ΜΠΡΑΒΟ σαν έκφραση έγκρισης και επιδοκιμασίας για το έργο που επιτέλεσαν, τον τελευταίο κυρίως χρόνο, καταρρίπτοντας την μοναδικότητα (οι αλήθειες να τονίζονται) κάποιας άλλης κοινότητας, της Στοκχόλμης. Η ειδοποιός διαφορά… και χωρίς να είναι το ζητούμενο… έγκειται στο ότι η μεν Σόλνα είναι αυτόφωτη οικονομικώς, η δε Στοκχόλμη ετερόφωτη, συνεπικουρούμενη και αφειδώς χρηματοδοτούμενη από την υπάρχουσα Ομοσπονδία… ως αναφέρεται ανά τα περίχωρα.
  ΦΩΣ η Σόλνα στο σκοτάδι της Ελληνικής Παροικίας κι αυτό είναι το ουσιωδέστερο και σημαντικότερο, ότι έχουμε δύο κοινότητες που υπάρχουν, παράγουν και προσφέρουν.
  ΕΥΓΕ τους και ΜΠΡΑΒΟ τους.
  Διά χειρός
  Γιώργου Κουβάτσου

 23. Re Houliara pali se vgalane se videaki sto grekiskaskolan.wordpress?Mpourdelo to perases to sholeio kai olo tha ginei tis poutanas kai tha ginei tis poutanas.Etsi se megalose i mana sou na les mprosta sta paidia sou i mipos kaneis poli parea me ton Granouzi?Ti reziliki einai afto pou epathes esi kai to komma sou oi KaKaedes. To mono pou den ehetai akoma kanei einai na petaxetai kai kamia molotof. Alla xehasa aftes tis douleies tis kanei o ipalilos sou o Pavlos o Xanthopoulos esi mono san tis gomenes xereis na travas kanena mali i na girnas kanena dahtilo. Tora katalava ti krifoadelfes eisaste ekei stin Houliarosanida.

 24. Γεια σου ρε Γιώργαρε, το άνοιξες βλέπω το μαγαζί, ε;

  http://elpostemaka.wordpress.com/

  Πότε θα ανανεώσεις τη σελίδα σου;

  Μόνο που με μπέρδεψες ρε μπαγάσα με τη Solna. Ποιές είναι οι 2 κοινότητες που, όπως τα λες, “υπάρχουν παράγουν και προσφέρουν” και ΕΥΓΕ τους; Αν υποθέσω ότι η μια είναι η Σόλνα, που όντως ειναι αυτόφωτη απο οικονομικής πλευράς, η άλλη ποιά είναι κατ εσέ; Idungatan, Rinkeby eller Skärholmen ;;;;

  Πές μου όμως, ΤΙ τελικά πολιτισμό παράγουν και με ποιούς, έτσι για να μορφώνομαι και εγώ. Έμαθα τάσι, βλέπω μόνο μπαρμπάδες στη κάπνα και ξέρω ότι κάνουν Ελληνικά οι πιτσιρικάδες τα απογέματα στη επάνω αίθουσα σχολείου. Και γιατί όμως θέλουν ξαφνικά κάποιοι να ξαναμπούν στην ΟΕΣΚΣ;

  Λες να Ζήλεψαν …
  -τα χορευτικά που προπονούνται στη δίπλα αίθουσα υπο την αιγίδα της ΟΕΣΚΣ;
  – τις εκδρομές που διοργανώνει η ΟΕΣΚΣ;
  – την Νεολαία;
  – το Γυναικείο Επιχειρείν;
  – τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνει η ΟΕΣΚΣ;
  – τις μουσικές παραστάσεις και τα μαθήματα μουσικής;
  – τις χωροδίες ;
  – τους κύκλους σπουδών σε ΙΤ, κουλτούρα, WEB/design, κλπ κλπ… ;

  ==> Αυτά είναι ερωτηματικά και υποθέσεις που κάνω,. Είναι όμως ΟΝΤΩΣ πράγματα που λείπουν απο την ΣΟΛΝΑ!
  Αυτό ακριβλως θα ήταν κάτι, μη κοιτάτε άν άλλοι τα κάνουν μόνο στα χαρτιά (είναι έτσι;). Το γεγονός ότι λείπουν σαν δραστηριότητες είναι το ζητούμενο. Και οι άνθρωποι της Σόλνα έχουν, βλέπεις, τρελλαθεί στις δραστηριότητες τετοιου είδους που τα λεφτά άρχισαν να γίνονται λιγώτερα. Ναί όντως σταμάτησε η άνοδος και αναρρωτιέμαι γιατί.
  Tα κομπιούτερ που ήταν, υποτίθεται, για τα παιδιά και την νεολαία, έχουν γίνει εργαλεία για on/line τζόγο, ποκερ, άλογα, πορνο κλπ λπ. Δεν λέω, το σέρβις είναι υψηλού βαθμού, ίσως αυτό να θέλουν οι περισσότεροι που διαλέγουν να πάνε εκεί μέσα.

  Α! Φαντάζομαι ότι τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί η Κοινότητα (ή κομάτι αυτής) σαν fritidsgård για όλες τις Νεολαίες της Hagalund, και σίγουρα υπάρχουν βακτάρια απο την Κοινότητα που κοιτάζουν μη κάνουν αταξίες τα ξένα παιδιά, όλα σύμφωνα με το πρότζεκτ για το οποίο πείραμε πολλα λεφτα!

  Τα λέω αυτά γιατι κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα ζητήσουν οι αρχές απολογισμό και πρέπει να υπάρχουν χαρτιά, αποδείξεις, ισολογισμοί.
  Και αμφιβάλλω άν ο Ζακ και οι ταμίες έχουν τάξη στα πρότζεκτ, στα χαρτιά και στα φινάνσερ. Στην πασιέντζα ναί, αλλά το άλλο είναι δύσκολο άθλημα το ατιμο.
  Έγινε απολογισμός στην ΓΣ για το πρότζεκτ αυτό;;; Χμμμμ….

  Γι αυτό λοιπόν, αξιέπαινα τα ΔΣ των Συλλόγων που διαχειρίζονται αφιλοκερδώς τα περιουσιακά των Συλλόγων, μόνο που καμιά φορα αυτο δεν είναι αρκετό και προπαντώς … δεν είναι δικαιολογία για πασαλείματα και ανικανότητα (π.χ. στο bokföring). Κάποιες φορές μάλιστα είναι και κολάσιμο!!!
  Φιλότιμες, που λένε, οι προσπάθειες αλλά … “ovetskap fritager ej ansvar ” !

  Χωρίς κακή πρόθεση … !
  Αναμένουμε ότι κάτι καλό θα βγεί από αυτό.

  Δια χειρός,
  Σφήνα

 25. Akou gero-kouvatso . Prin na arxiseis na moirazeis ta mpravo kai ta euge gia thn Solna kala tha einai na mas apantiseis giati stis teleutaies ekloges den prooththikes esy kai patoses apo pleura psifon alla oi poly katoteroi Mouratidhs kai Xanthopoulos

  H diafthora exei mpei kai sthn Solna pragma pou apodykniei oti to magazi to anoikses ston kafene sto Solna centrum kai oxi sthn koinothta

  Oso gia ta parapano pou grafei o sfhnas elpizoume o Zac and Co na mas apanthsei syntoma

 26. Aapantish ston sfhna
  protwn h koinothta Solnas den phre xrhmata gia to projkt alla o dhmos solnas plhrwnei to enoikio ths ai8ousas pou leitourgei to sxoleio kai to hlektiko reuma to plhronei h koinothta solnas.

  Ta xrhmata pou edo8hsan apo ton dhmo pros th koinothta parousiasthkan ston oikonomiko apologismo sthn gen. Suneleusi tis 21-03-2010.

  8elw na rwthso omws ton sfhna h omospondia ta xrhmata pou phre apo thn europaikh enwsh gia to projkt (språkåret tou 2001) parousiasthkan ston oikonomiko apologismo tou 2003 h mphkan se allo logariasmo apo ton logariasmo ths omospondias? kai sugkekrimena logariasmo daskalou filou tou proedrou ths omospondias KOMNINOU.

  deuteron kurie sfhna anafereis gia drasthriothtes ths omospondias ,xoreutiko, 8eatro ekdromes k.t.l Apo pote leitourgei h omospondia se epipedo koinothtas?

  filika

  anonimos

 27. I Solna ton teleftaoi hrono simperiferetai perierga.O Zak ti mia gernei apo tin mia plevra kai tin alli apo tin anapodi.Afta einai simadia oti kati timazi i Solna kai apo piso einai dahtilos tis Omospondias.O enas sigouros pou tha stirixi Komnino ean kai otan mpei i Solna stin Omospondia einai o Hristoforos Mouratidis.To deftero lamogio perimenoume na doume poio tha einai.

 28. ΠΡΟΣ ΣΦΗΝΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΑΤΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

  Αμαρτία εξομολογουμένη, μόλις είδα τό κατεβατό, από σφήνα, σκέφτηκα ενστικτωδώς, “μας την πέσανε οι μπούρκες με τα …..γεννητικά τους όργανα”, …ας ασχοληθώ με …….τα του οίκου μου ζαρζαβατικά. Όμως…κάτι με τραβάει κοντά σου…που τραγουδούσε η Σ. Βέμπο και σκέπτομαι,….ρε αυτός έχει καλή φωνή, ας τον ακούσουμε. Εξάλλου, οι καλές φωνές σπανίζουν την σήμερον ημέρα, μας πρήξαν οι φαλτσαδούρες. Και δεν βγήκα χαμένος. Η αλήθεια να λέγεται. Τα τραγουδάει ωραία, έχοντας σέ πάρα πολλά δίκιο. όμως, επειδή ακούγεται διαβασμένος, ας σκεφθεί κάτι , “Από δύο συντεταγμένες, μια του Τίποτα και μια τοθ Χρόνου, έχουμε μία συνιστώσα του Κάτι Γίνεται. Κινείται κάτι λοιπόν, αργά αλλά σταθερά. Γιαυτό πιστεύω στη Σόλνα ότι έχει δυνατότητες, για να αποτελέσει το κέντρο του Ελληνισμού της Στοκχόλμης. Γι αυτό ΟΛΟΙ θα πρέπει να προστρέξουμε να βοηθήσουμε. Κριτές και κρινόμενοι. Λάβε θέση και άσε τους άλλους να παίζουν με τα ….κομπολόγια τους, στας αγκάλας του Μορφέως (αιώνιος ύπνος) τους.
  Διά χειρός
  Γιώργου Κουβάτσου

 29. Ρε Κουβατσε μας τρελλανες στο γεροντικο πραλλιρημα.
  Εχεις ραμολαρεις για καλα και το μονο που βλεπεις ειναι τα βρομοκαταγογια σου και οι τριτοκοσμικες μεταναστευτικες οργανωσεις και σκατοκομματα στη Στοκχολμη. Ο κοσμος ευτυχως ειναι μεγαλυτερος απο το χαρτινο κοσμο της βρωμερης φαντασιας σου.

 30. ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟΝ και κάθε ανώνυμον ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

  Γιώργαρε, μου άρεσε αυτό με το “Ανάγνωσμα”.

  Παρότι δεν απαντάς στο “Ποίαι εισίν αι δύο Κοινότηται τας οποίας επικαλείσαι ότι έργον τε παράγουσι και προσφέρουσιν”. Δεν περίμενα να απαντήσεις. Μάλλον λόγω κεκτημένης ταχύτητος είχες κάτι κατά νούν και …

  Πιστεύω όπως και εσύ ότι στη Σόλνα υπάρχουν προΰποθέσεις για κάτι σημαντικό (υπάρχει μια καλή βάση από συγκεντωμένο Ελληνισμό, νεολαίους του πάλαι ποτέ Σπάρτακου που τώρα τρέχουν με τον Απόλλωνα, χορευτικά παιδιών, γυναικών, αίθουσες … έστω και αυτές, οικονομική άνεξαρτησία, καλές σχέσεις με τον Δήμο, κλπ.., κλπ..). Λείπουν οι χαρισματικοί άνθρωποι που θα τα βάλουν όλα σε μιά τάξη.
  Άνθρωποι με γνώσεις και μεράκι που … δυστυχώς σήμερα δεν ασχολούνται με την Κοινότητα. Και ο λόγος είναι, κοινώς παραδεκτό, ότι το εκει κατεστημένο δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.

  Χαιρετίζω και καλωσορίζω την απόφασή σου να “ασχοληθείς” με τα κοινά αλλά ανησυχώ ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Ελπίζω ότι δεν θα τα παραδοθείς εύκολα άν και ακριβώς αυτό είναι το στοίχημα..
  Και ο λόγος .. απλούστατος: όταν η μία απο τις 2 συνιστώσες είναι το “Τίποτα” (αλλιώς Μηδέν, ή καλύτερα Κενό, NULL), αυτό με ότι και να συσχετιστεί δεν παράγει κάτι άλλο από το “Τίποτα”, NULL ! Είναι απλά Μαθηματικά! Η συνισταμένη δεν μπορεί λοιπόν να είναι “Κάτι γίνεται”!

  Επειδή λοιπόν εσύ έχεις Χρόνο, φρόντισε να αλλάξει το “Τίποτα” και να γίνει “Κάτι”. Αυτό το “Κάτι” θα πρέπει να έχει σχέση με “κάποιους” που θα το αρέσσουν και θα το υποστηρίζουν και θα είναι καλλιεργήσιμο για να δύναται να υπάρχει.

  Όσο δε για κάποια ζαρζαβατικά και άλλα τοιαύτα … συναφή όργανα, μη τα μπερδεύεις με την ουσία.

  Η Σόλνα πρέπει να κοιτάξει την δική της ανάπτυξη χωρίς να πολυενδιαφέρεται για τα τερτύπια της Ομοσπονδίας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Σόλνα ήταν πάντοτε η ίδια η Σόλνα και το περιβάλλον που καλλιεργείται απο μερικούς “θαμώνες” που θέλουν να την βλέπουν μόνο σαν καφενείο. Ενα δυναμικό ΔΣ δεν πρέπει να δυσφορεί σε αλλαγές και νέες ιδέες. Και πρέπει να προσπαθεί πάντα να βρήσκει τρόπους για να υλοποιεί μια πρόταση προόδου.΄

  Άν κάνουμε μια λίστα με τους προέδρους της τελευταίας 15-ετίας είναι εύκολο να δούμε ότι σε κάποιες περιόδους η Σόλνα ήταν χαρούμενη που έστω είχε κάποιον να θέλει να αναλάβει για πρόεδρος και δεν έκλεισε σαν Σύλλογος. Πού έστω λειτουργούσε όπως λειτουργούσε.

  Σήμερα όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα!!

  Εκεί νομίζω έχεις ένα λόγο και πρέπει να ακουστείς. Όχι ως πασόκος ή πως αλλιώς θέλεις να φαίνεσαι, αλλά σαν μια “Συνισταμένη” φωνή για όσους μπούχτησαν από τα καφενεία και ζητούν και κάτι άλλο διαφορετικό, είτε αυτό λέγεται αναγέννηση, προβληματισμός και διάλογος, είτε πολιτιστικά, είτε Νεολαία, είτε Γυναικείο τμήμα, Θέατρο, rökfria lokaler, είτε … κλπ κλπ κλπ

  Τώρα που έχεις και το μπλόγκ έτοιμο θα μπορούσες να παρουσιάσεις και το δικό σου “ΟΡΑΜΑ ΣΟΛΝΑ”.

  Πραγματικά, είναι μια πολλή καλή ιδέα. Γιατί δεν την είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα;

  Δια χειρός,
  Σφήνα

 31. Bravo koubatso sosta ta les.
  Ta exoun valei me tin solna to kke

 32. Egw lew na baloume ton komnino kai ton ouli na mas sosoun edw stin solna.

 33. Ean kai i koinotita solnas epernai osa xrimata pernei i omospondia diladi 1 600 000 korones tha mporouse na kanei perisotera.
  Katalaves ouli kai komnise? (kke)

 34. 1.600.000 κορόνες. Σταθείτε ρε παιδιά. Είναι δυνατόν τόσα χρήματα να παίρνουν στην ο.Ε.σ.κ.Σ ; Και τι τα κάνουν, αφού δεν τα δηλώνουν πουθενά, ούτε στο περασμένο συνέδριο, ανέφεραν τίποτε απολύτως, ούτε στα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας απόρων νέων και νεανίδων, δηλώνουν τίποτε. Εγώ πάντως δεν νομίζω να είναι οι τσέπες τους τρύπιες και να τους πέφτουν στο δρόμο, και να μην το παίρνουν χαμπάρι. Μάλλον θα διοχετεύονται προς ΄΄τό γυναικείον επιχειρείν΄΄ της ομοσπονδίας. Οπότε, δικαιολογείται και το……. επιχειρηματικόν δαιμόνιον των συμβούλων του Δ.Σ. οι οποίοι ποιούν την νήσσαν (πάπια). Η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή όμως τις περισσότερες φορές υποδηλώνει, είτε ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ, και κατά συνέπεια άγνοια, είτε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ άρα ……κάτι μαζεύει κανείς, πίσω από τις …..τρύπιες τσέπες. Πάντως είναι πολλά τα χρήματα αυτά, και μετά από καλό προγραμματισμό ομοσπονδιακοοοοο, βέβαια, για τα επόμενα 4 έως 5 χρόνια ας ευχηθούμε, καλά κρασιά και καλά γεράματα….
  διά χειρός
  Γ.Κ.

 35. Prepei na mpoun stin omospondia neoi

  25 xronia einai arketa giautous pou einai mesa
  kominos kai oulis

  1 600 000 korones kathe xrono einai pola lefta.

 36. apo to zougla.tv.
  O NIOTHS vrisketai sthn Souidia, kalo einai na ton rothsei kapoios ti pisteyei gia thn AXIOKRATIA

  Η μετακλητή του… αντιπροέδρου
  Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 14:54

  Δ. Κ.

  Αμετακλήτως στη Βουλή είναι από το πρωί η όμορφη και με ωραίο γούστο στο ντύσιμο μετακλητή υπάλληλος του αντιπροέδρου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

  Έκλεψε την παράσταση και κέρδισε τις εντυπώσεις η μελαχρινή κυρία, η οποία «ορκίστηκε» να υπηρετήσει τον αντιπρόεδρό της όσο καλύτερα γίνεται από το νέο της πόστο.

  Σήμερα ήταν χαρούμενη, όχι μόνο για τα κομπλιμέντα που εισέπραξε στο διάβα της στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και για τον καινούργιο της ρόλο.

  Ελπίζουμε να μην την απογοητεύσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ρίχνοντάς την αμέσως στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Κοινοβουλίου.

  Άλλωστε, ο θυμόσοφος λαός λέει και ξαναλέει ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη.

  Συγγνώμη, οι μετατάξεις με τι κριτήρια ακριβώς γίνονται;
  Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010, 14:54

 37. Απάντηση του γραφείου του Γρ. Νιώτη σε παραπολιτικό σχόλιο
  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2010, 17:35

  Με επιστολή στη zougla.gr απάντησε ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, σχετικά με το δημοσίευμα « Η μετακλητή του… αντιπροέδρου ».

  Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

  «Σχετικά με το από 16/04/2010, ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο «Η μετακλητή του Αντιπροέδρου», στην ιστοσελίδα http://www.zougla.gr , ως διευθύντρια του γραφείου του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη, σας γνωρίζω τα εξής:

  Απαντώντας στην απορία και στα σχόλια του δημοσιογράφου (Δ. Κ.) για τα κριτήρια που γίνονται οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων (και όχι μετατάξεων) αναφέρω συνοπτικά ότι η μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, που ορκίστηκε την Παρασκευή 16/04/2010, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ενώ διαθέτει πτυχίο άριστης γνώσης αγγλικών (Proficiency) και υπολογιστών (ECDL). Προέρχεται από το χώρο της Επικοινωνίας και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ελληνικές και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως PriceWaterhouseCoopers Α.Ε, Δάφνη Επικοινωνίες Α.Ε, MSPS A.E – Όμιλος FCB Γνώμη κ.α.

  Η επιλογή στη θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ έγινε βάσει των επιστημονικών της γνώσεων και της επαγγελματικής της εμπειρίας.

  Θεωρούμε ότι το ηλεκτρονικό δημοσίευμα είναι ανυπόστατο και ανακριβές, και ως εκ τούτου παρακαλούμε την απόσυρση του καθώς και της φωτογραφίας, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στο πρόσωπο, στο ήθος και στην προσωπικότητα της υπαλλήλου.

  Οι τίτλοι σπουδών της είναι διαθέσιμοι από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Βουλής, καθώς και από το γραφείο του Α΄ Αντιπροέδρου.

  Επιθυμούμε την δημοσίευση της απάντησής μας και σε περίπτωση που συναινέσετε στην απόσυρση του ηλεκτρονικού σας δημοσιεύματος παρακαλούμε και στην απόσυρση της παρούσας ανακοίνωσης.

  Η Διευθύντρια του Γραφείου του Ά Αντιπροέδρου της Βουλής, Ειρήνη Σακελλάρη»

  Σχόλιο δικό μας:

  Εμείς δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τα επαγγελματικά προσόντα της συνεργάτου του κ. Νιώτη. Αντιθέτως.

  Εμείς απλώς επεσημάναμε πως είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα.

  Τίποτε άλλο.

 38. Evgale h faklana H stela anakoinosh gia genikh syneleysh to savvato. Gia pes mas re mpouxesa pou mono ksereis na stelneis eggrafa ksereis esy pou giati den anakoinoneis to apotelesma apo to kronofogden pou sas evgale paranomous?

  Me ti lista mellon re vlima tha pareis tis aithouses?
  Den katalavate oti o giatros tha sas paei fysa roufa?

  Mas enhmerose proxthes o proedros o Nikolaidis oti peirate ena megalo wraio mpoulo apo to kronofogden kai oxi mono auto sas amfisvitoun kai to souhdiko kratos re paxyderma

  Ton xouliara ton trampouko pou to vgalane sto video ti tha ton valeis sto proedrio h ton allo ton karafla pou opos mas eipe o giatros ton peige aftos sto kronofogden ?

  Eides pou tha gyrisei o troxos alla den mathate oti otan pas me thn tyrogalou thn agramati thn Pasxou tha kaite re zoa?

  Pou tolmate sthn xouliarosanida na apokaleite ton giatro trampouko
  Sthn makronyso re koumounia eprepe na sas steilei na sas kanei sapouni myrodato re miasmata
  Gia na doume ti analysh tha kanei o Kouvatsos giafto?

  Mhpos h glossa mou den teriazei sto epipedo tou? Parto xampari Kouvatse ta lamogia kai oi prodotes prepei na tous kremane sthn platia

  Erxontai kai alloi apokefalismoi akouo den tha mas to anakoinoseis re Stela?

 39. Re Stelitsa afou i omada den trava me tin Pashou na poula kolomviano kafe sto sholeio mono oi alkoolikoi san ton Papakosta emeinan sto sholeio kai ton Houliara pou olo poutanes vlepei sto sholeio kai paramila tha ginei tis poutanas kai tha ginei tis poutanas. Alla poio poli mou arese to girisma tou kolodahtilou.Faintai safos oti o Houliaras xerei apo kolodahtila me tin Marika tou.

 40. Stelitsa pes aleuri to kronofogden se gyreuei
  Mas eirthe me mail kai h apofash tou kronofogden . Kai h faklana paei na kanei genikh syneleysh aurio

  Xaaxaxaxa
  Pali sas thn foresane kothonia . Ti tha peis Timoleon aurio stous goneis oti eisaste paranomoi kai me thn sfragida tou Souhdikou kratous?

  Erxetai kai apokathylosh apo tis alles tis faklanes po po po ti exei na ginei

 41. Poli orea i isoselida tis ellinikis koinotitas solnas

  gfsolna.se
  Bravo se autous pou einai upeuthinoi.

 42. @ellines tis souidias

  Πότε το ανακάλυψες αυτό βρε, για την ιστοσελίδα της Σόλνα ?
  Λές νάχει πέσει ο σέρβερ? 🙂

  Εκτιμώ ότι θα πρέπει να τα έφτυσε το το μηχάνημα από την πολλή χρήση και τα τακτικά/καθημερινά φρεσκαρίσματα της ιστοσελίδας.

  Εσύ τι λές?

  Τελικά τί έγινε, ψήφισε η Γ.Σ. την επάνοδο στην ΟΕΣΚΣ?

 43. Apantisi ston sfina .

  ean mou peis esu ti egeinan ta leuta gia to (språkåret) 2001 tha sou apantiso ki egw.

 44. Re sfina posa xronia tha exoume ton komnino 25 xronia den ftanoun?

 45. Bravo tin koinotita solnas .

 46. Σύνδεσμος Σουηδίας ΛΑ.Ο.Σ.

  Στην Στοκχόλμη, στις 19 Ιανουαρίου 2008, εσυστάθη το πρώτο Συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ. στη Σουηδία», με τα κάτωθι μέλη, ήτοι:

  Πρόεδρος: Χριστόφορος Ζωτιάδης
  Αντιπρόεδρος: Παρασκευή (Βούλα) Δεμερτζίδου
  Γραμματεύς: Παρασκευή Δεμερτζίδου
  Ταμίας: Ρούσσος Κτενιαδάκης
  Σύνδεσμος / Πληροφόρηση: Μαρίνα Πετσάβα
  Σύμβουλοι (τακτικοί): Λάζαρος Δεμερτζίδης, Αθανάσιος Χαμποσόγλου
  Αναπληρωματικοί: Μαριλένα – Φωτεινή Καρρά, Γεωργία Μακρή, Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος

  Το Συμβούλιο αποφάσισε:
  Να συνέρχεται μια φορά τον μήνα.
  την προσέλκυση μελών στον Σύλλογο, και οι πολιτικές ιδέες του ΛΑ.Ο.Σ. να γίνουν γνωστές στους Έλληνες της Σουηδίας.

  Ο Πρόεδρος
  Χριστόφορος Ζωτιάδης

  Η Γραμματεύς
  Βούλα Δεμερτζίδου

 47. Αγαπητοί “dikeos” και “metanastis”,

  Η ερώτηση δεν ήταν για εσάς, αλλά αφού το επιθυμείτε:
  – η ιστοσελίδα της Σόλνα δεν λειτουργεί και δεν φταίω εγώ για αυτό. Αυτό που φαίνεται είναι … έκτρωμα.
  Κρίμα τα λεφτά για τα κομπιούτερ. Μάθετε κάτι απο την ιστοσελίδα του Απόλλωνα Σόλνας και το πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι. Προφανώς, κάποιος πρέπει να έχει ενδιαφέρον και να ξέρει ή να θέλει να μάθει 2 πράματα.
  Στην κατηγορια αυτη, άν εξαιρέσεις τον Β’Γραμματέα, δεν αν’ηκει κανείς από το ΔΣ.
  – ¨οσο για το τι έγιναν τα λεφτά για το språkåret 2001 νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσετε είτε τον ίδιο τον Κομνηνό είτε τον Ουλή.
  . Συμφωνώ στό ότι η ΟΕΣΚΣ ασχολείται με δραστηριότητες επιπέδου Κοινοτήτων, ήτοι: χορευτικά, θεατρικά, χοροδιακά κι άλλα τοιαύτα. Πολύ πιθανό να τα κάνει μέσω κάποιας Κοινότητας. Αυτά φαντάζομαι μπορούν να τα απαντήσουν και ο Κομνηνός και ο Κάλαρης/Γκόγκος που είναι στην ΟΕΣΚΣ. Σίγουρα ξέρουν εκ των έσωθεν τώρα.
  Γιατί δε ρωτάτε αυτούς όμως ?

  Βρε, μπάς και λείπει ο Ζαχαρίας και δεν ανακάλυψε κανείς ακόμα ότι δεν δουλεύει ο σερβερ με την ιστοσελίδα? Άν ήταν εδώ θα το είχε ανακαλύψει πρώτος επειδή δεν θα δούλευε και η πασιέντζα. 🙂

 48. @metanastis

  Οσον αφορά τα χρόνια που εκτίζει στην ΟΕΣΚΣ ο Κομνηνός, αυτά είναι πράγματα που δεν ξέρω. Μια παροιμία λέει ότι
  – στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ο Κομνηνός σίγουρα δεν είναι τυφλός.

  Οταν οι Πασοκτσήδες ανοίξουν τα μάτια τους μπορει να αλλάξει κάτι.
  Το ερώτημα είναι: Ποιός θα τους τα ανοίξει όταν δεν μπορούν απο μόνοι τους. Μάλιστα ούτε ακόμα και τώρα που είναι κυβέρνηση.

  Δεν είπα και κάτι καινούριο, έτσι?

 49. Mpravo kai apo mena sth Solna. Ti na anoiksoun ta matia tous re file. Otan exei to Paita . Alhtheia ti tou eipe o Nioths idiaiteros ton ethiko lamogio Paita?Mhpos akouse tipota o Miltos?

  To megalo gelio epese os synithos sthn kalpikh genikh syneleysh sto sxoleio to savvato

  Kopse fash
  Proedrio o bromylos o professor me Xoulira ka Synodyno sto proedreio kai to allo to fydi ton konstantinou

  Kai eixes tin faklana na paraponietai kai ksefisaei to zoon giati o giatros kai h parea tou tous phdiksane me to kronofogden

  Gia pesmas re tyrogalou ti eipothike sthn presveia to savvato. Sas anagnorizei to souhdiko kratos? Sas anagnorise to ellhniko?
  Kai vgeike kai o Giannakhs o Pavlidis na pei ti to kolokithi?

  O allos o [edit:Z] o Kalaris ti douleia eixe re vromyle Papakosta sthn genikh syneleysh. Mhpos exei paidia? h plhrose syndromh ? h tis ektaktes arpaxtes?
  Mhpos mporei na mas pei o Xouliaras o trampoukos?

  H na rotisoume ton athlio ton katadikasmeno sourgelo falakro kamikazi Synodino pou xrostarei opos mas eipe o proedros sto kronofogden 96000 apo fesia. Kai mas eipe oti tou kopsane ena koustoumi tou gkousgkouni 1700 korones Souhdias ton fasistokoumouni.

  Tha ton plhronei ton giatro mexri na psofisei to gourouni

  Exei kai to thrasos o alhths na paei ton giatro dikastika. Kai ekei tha xaseis re lamogio gia tolmise . Hdh ta lefta meinane 76000 apo tis 146000 pou afise o giatros. Se 6 mhnes ta fagane ta koumounia . Ftou sas kleftes alla os pote?

  Ti na ksypnisoun ta pasokia me to proedro ton athanaton ton arxiglyfti h ton allo pou thelei na ginei xalhfhs sthn thesh tou xalifi.
  Afiste ton Zak sthn prefa kai sto tasi

 50. Xefisage i Fakalana les kai eihe faei mia katsarola makaronia kai 5 kila loukoumia.To loukoumi omos tou Giatrou tis ekatse ston oisofago kai mono me klisma glitonei.
  Kla to megalitero gelio eihe o tamias tis tripias tsepis ekbiastis kai melomazohtra oPapas me tin parousiasi tou oikonomikou apologismou kai to tameio – 10 000 sek parousiazontas tin klironomia tou Fragou os perousiako stoihio tou silogou

 51. O hreokopimenos katadikasmenos arhidokoftis Sinodinos kai i Skopiani tirogalou kai eidiki ston Kolomviano kafe Pashou den hortainei katadikes.Fagane kai tin porta apo to Kronofogden pou den tous anagnorizei giati den parousiazoun egrafa nomimotitas os DS.Kai o hazos tis pareas o Timoleon to voulose kanonika me tin ipothesi tou Kronofogden.

 52. Ena palio tragoudi pou egine epikairo distixos gia tis diskoles imeres pou pernaei o Ellinismos tis Ellados.
  To tragoudi omos antiprosopevei kai tin pleiopsifia tou Ellinismou tis Souidias dioti min ksexnate oti to poli to
  “Kyrie Eleison” to variete kai o “Theos”.
  Ksekolate PATRIOTESSSSSSSS!!!!

 53. Γιατί όλοι τα έχουν βάλει με τους βουλευτές; 15 Μαίου 10 Υπέροχη επιστήμη η στατιστική. Σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα ψέμα, ως το πειστικότερο επιχείρημα . Για παράδειγμα έλεγε τις προάλλες στον Flash ο πρόεδρος της βουλής, πως αν μειώνονταν κατά εκατό οι βουλευτές, «αντί για 1,1 τοις χιλίοις του κρατικού προϋπολογισμού που είναι σήμερα οι αμοιβές, θα πήγαιναν στο 0.9 τοις χιλίοις. Αστεία πράγματα». Αν είναι έτσι, προφανώς δεν αξίζει καν να το συζητάμε, είναι η αυτονόητη αντίδραση στα λεγόμενα του πρόεδρου. Για όσους δεν γνωρίζουν, με δεδομένο πως οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι περί τα 70 δις, ενδεχόμενη μείωση των βουλευτών θα επιφέρει οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο, 14 εκατομμύρια. Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα είναι λίγο περισσότερα (18 εκατομμύρια) αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος! Ως εδώ καλά, αν ο πρόεδρος δεν παρέλειπε να προσθέσει στους 100 βουλευτές τους 500 συνεργάτες τους. Τρεις αποσπασμένοι, ένας αστυνομικός και ένας επιστημονικός συνεργάτης αντιστοιχεί σε κάθε βουλευτή, οι οποίοι αμείβονται με έξτρα υπερωρίες και επιδόματα. Το κόστος τους, είναι γύρω στα 20-22 εκατομμύρια ετησίως. Ήτοι συνολικά οι εκατό βουλευτές στοιχίζουν πάνω από 40 εκατομμύρια το χρόνο*, χωρίς να συνυπολογίσουμε αυτοκίνητα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ταξίδια, εισιτήρια και κάθε λογής αποζημιώσεις και έξοδα. Σίγουρα ο λαϊκισμός είναι εύκολος και πιασάρικος. Κουβέντες που χαϊδεύουν αυτιά και ικανοποιούν το κοινό αίσθημα με την ρηχή λογική της τηλεόρασης, μπορεί να αραδιάσει κανείς ένα σωρό! Όμως εδώ υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρό και κρίσιμο. Αφορά την έντονη και επίμονη κριτική που πλέον ασκείται στον κοινοβουλευτισμό, την πολιτική και τους πολιτικούς. Αφορά τον κίνδυνο να βρεθούν ένα πρωί, εκόντες άκοντες, σε ανοικτή αντιπαράθεση με την κοινωνία! Όποιος δεν το βλέπει κάνει λάθος μεγάλο. Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ήταν η μείωση των μισθών των Υπουργών. Αστεία πράγματα θα πείτε (σύμφωνα με τη λογική Πετσάλνικου). Και όμως έχοντας να διαχειριστεί τα μεγάλα ελλείμματα της Βρετανικής οικονομίας, παίρνει τα μέτρα του, πριν ζητήσει θυσίες από τον λαό. Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο αντοχής από τους πολίτες, για να συζητήσουν κάποιες περικοπές οι πατέρες του έθνους. Επειγόντως πρέπει να πείσουν την κοινωνία, πως η βουλή δεν απαρτίζεται από τα μέλη μιας καλοπληρωμένης (με 15 μισθούς) και με εξωφρενικά προνόμια επαγγελματική ομάδα, αλλά από αιρετούς εκπρόσωπους του λαού. Και ένας τρόπος να το κάνουν είναι να υποβάλουν τους εαυτούς σε θυσίες, αντίστοιχες με αυτές που ζητούν από τον Ελληνικό λαό. Αν δεν το κάνουν άμεσα, σύντομα θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας και κύρους οι ίδιοι, αλλά ακόμη σοβαρότερο η δημοκρατία και πατρίδα μας. * 40 εκατομμύρια, σημαίνει επίδομα 400 ευρώ, σε 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αστεία πράγματα; Ασφαλώς και όχι! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 4 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Δυστυχώς όλες οι ζωές δεν αξίζουν το ίδιο! 8 Μαίου 10 Την ώρα που τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων της άγριας δολοφονικής ενέργειας στην τράπεζα της οδού Σταδίου, συνέχιζαν να κείτονται ανάμεσα στα αποκαΐδια, την ίδια ώρα στη βουλή οι πολιτικοί συζητούσαν με τον τρόπο που το κάνουν πάντα. Ακόμη και αν αφορμή για την συζήτηση ήταν ο θάνατος τριών αθώων ανθρώπων, επαναλάμβαναν για μια ακόμη φορά τον εαυτό τους. Τα συνήθη κλισέ και επιχειρήματα που περιλαμβάνουν τα φτωχά ούτως ή άλλως κομματικά εγχειρίδια. Κουβέντες και στομφώδεις αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία και χωρίς περιεχόμενο, που άλλωστε έχουμε ακούσει απαράλλαχτες εκατοντάδες φορές. Οι ανακοινώσεις των κομμάτων ή οι δηλώσεις των εκπροσώπων τους βρίθουν επίσης κοινοτοπίας αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σοκάρουν! «Οι μηχανισμοί της πλουτοκρατίας τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας (όπου προβοκάτσια είναι η δολοφονία τριών ανθρώπων) με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση» λέει το ένα κόμμα. «Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις» λέει το άλλο κόμμα και κάπου προς το τέλος εκφράζει «την ειλικρινή και βαθιά θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων». Είναι προφανές πως στον τόπο που ζούμε, όλες οι ζωές δεν αξίζουν το ίδιο! Ακόμη και αν οι νεκροί είναι τρεις αθώοι συνάνθρωποί μας. Ακόμη και αν το μόνο που μπορείς να τους καταλογίσεις, είναι πως ήταν ανυποψίαστοι για το μέγεθος της ανθρώπινης παράνοιας! Αρκεί που ο θύτης δεν ήταν αστυνομικός, γιατί τότε θα ήταν δολοφονία! Τώρα που το νήμα της ζωής τους κόπηκε από τη μολότοφ, είναι ένας απλός θάνατος τριών εργαζομένων. Τόσο απλός, που την επομένη δεν χώρεσε καν στο πρωτοσέλιδό της εφημερίδας που εκφράζει την γνήσια και ανόθευτη αριστερά και τους εργαζόμενους! Η δε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για τη δολοφονία των τριών τραπεζικών υπαλλήλων, κατηγορεί περίπου ως φυσικό αυτουργό την εργοδοσία, γιατί όπως γράφει δεν είχε μετατρέψει σε οχυρό το τραπεζικό κατάστημα! Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, για να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την τιμωρία των υπευθύνων! Δυστυχώς η κατάσταση εξελίσσεται στα όρια της παράνοιας. Είναι προφανώς πως κάποιοι είτε δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα που ζούμε, ποια είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται ή ακριβώς καθώς πλέον βρισκόμαστε «στο χείλος της Αβύσσου», όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιχειρούν να σπρώξουν τη χώρα ώστε να κάνει το βήμα προς το κενό! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 7 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ! 30 Απριλίου 10 Μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες της Ελληνικής οικονομίας σε αυτή τη δραματική συγκυρία, είναι τα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή το χρέος τους ξεπερνάει τα 6 δις, πολλαπλασιάζεται δε με ρυθμό 17% μηνιαίως! Eνδεικτικά, ενώ πέρυσι το χρέος αυξανόταν κατά 171 εκατ. ευρώ τον μήνα, φέτος έφτασε αισίως τα 200 εκατομμύρια! Ήτοι 6.7 εκατομμύρια νέα χρέη για κάθε μέρα που περνάει. Το ΕΣΥ σήμερα ισοδυναμεί με δυόμισι ΟΣΕ! Και όπως στον ΟΣΕ μέχρι χθες δεν υπήρχε διοίκηση, αντίστοιχα το ίδιο συνέβαινε μέχρι χθες στα 135 δημόσια νοσοκομεία! Η έκπληξη και η απογοήτευση ενός από τους νέους διοικητές σε μεγάλο νοσοκομείο της περιφέρειας, δύσκολα περιγράφεται. Η πρώτη εντύπωσή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ήταν πως αίφνης βρέθηκε «σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με κάθε είδους μαγαζιά και παραμάγαζα να λειτουργούν στους χώρους του νοσοκομείου και κερδοσκοπούν εις βάρος του δημοσίου και εις βάρος των ασθενών». Από την σκανδαλώδη επαναπροώθηση των περιστατικών από τα (δωρεάν) πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου, στα (ακριβά) απογευματινά, όπου οι γιατροί εισπράττουν παχυλές αμοιβές, ή την εξόφθαλμη κομπίνα της προσωπικής πελατείας των γιατρών, που με το αζημίωτο ασφαλώς εισάγονται νομίμως στο νοσοκομείο στην εφημερία….μέχρι τα «κουβανέζικα φάρμακα». Τι είναι τα κουβανέζικα φάρμακα; Όχι βεβαίως φάρμακα που εισάγονται από την μακρινή Κούβα, αλλά φάρμακα που καταλήγουν στον κουβά! Πολύ ακριβά σκευάσματα, που σκοπίμως χρησιμοποιείται ένα μικρό ποσοστό της συνολικής ποσότητας, ενώ το υπόλοιπο χύνεται στον κουβά, για ευνόητους λόγους! Έτσι, κάποιοι εξασφαλίζουν τα (συνήθως πλούσια) ευεργετήματα της εταιρίας που παράγει τα πανάκριβα φάρμακα… Έμπειρος ο ίδιος στα θέματα της υγείας, μου περιγράφει πως όπως είναι σήμερα τα πράγματα, είναι αδύνατον να ελεγχθούν οι δαπάνες στα νοσοκομεία. Πέρα από τις κομπίνες που είναι αναπόδεικτες, καθώς καλύπτονται από την επιστημονική κρίση των γιατρών, υπάρχει και η γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβάσεις με εξωτερικούς προμηθευτές και εταιρίες που λήγουν το επόμενο διάστημα, υποχρεωτικά θα ανανεωθούν όπως- όπως, ακόμη και αν είναι σκανδαλώδεις ή επιζήμιες για το νοσοκομείο! Νέος διαγωνισμός, θα απαιτούσε 6-7 μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή του. Φαντάζεστε τα νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα ή φύλαξη για 6-7 μήνες; Αυτές τις ημέρες μάλιστα οι επιθεωρητές Υγείας, οι ειδικοί της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων με τη συνδρομή εισαγγελέων, ξεσκονίζουν τα νοσοκομεία και φρίττουν με όσα διαπιστώνουν. «Μέχρι φάρμακα σε νεκρούς έγραφαν» λένε οι ίδιοι, που δεν πιστεύουν σε αυτά που καθημερινά ανακαλύπτουν! Και όμως, παρόλα αυτά, χρειάστηκαν επτά ολόκληροι μήνες για να οριστούν διοικητές στα νοσοκομεία! Εννοείται πως Δ.Σ. δεν έχουν ορισθεί μέχρι στιγμής σε πολλά νοσοκομεία. Και επειδή κανείς δεν θα μπορέσει να λύσει τον γόρδιο δεσμό, την λύση την γνωρίζουμε ήδη. Δραματική περικοπή κονδυλίων με την βούλα του ΔΝΤ, προκειμένου να ελεγχθούν τα ελλείμματα. Ήτοι, δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Προς δόξα των τρωκτικών στα νοσοκομεία, που θα συνεχίσουν ασφαλώς να βγάζουν μαύρο χρήμα. Και όποιος ζήσει, έζησε. Ο Θεός να βάλει το χέρι του… Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 2 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση H ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 24 Απριλίου 10 Ο κύριος Χ. Δ. δουλεύει σε λογιστικό γραφείο. Μαθαίνει πως επίκειται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Αγοράζει τα κατάλληλα βιβλία και αρχίζει. Ξεκλέβει χρόνο από την προσωπική του ζωή και διαβάζει επί ώρες καθημερινά! Το Σεπτέμβριο του 2008 βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Πρέπει στο μεταξύ να ανανεώσει το ECDL και παρόλο που γνωρίζει άριστα τη χρήση Η/Υ πληρώνει εξέταστρα για την ανανέωση. Παράλληλα σπαταλά πολλές ώρες για δικαιολογητικά, παράβολα, επίσημες μεταφράσεις, επικυρώσεις πρωτότυπων κλπ.. Οι εξετάσεις γίνονται τον Απρίλη. Επτά ώρες, επί δύο μέρες. Είναι 37 ετών. Τα θέματα απαιτητικά. Τα προσωρινά αποτελέσματα βγαίνουν τον Ιούλιο. Είναι μέσα! Αλλά θα γίνουν ενστάσεις και, μπορεί να υπάρξει ανακατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων. Νοέμβριο του 2009 βγαίνουν τα οριστικά. Παραμένει στους επιτυχόντες. Επιτέλους οι προσπάθειες ευοδώθηκαν. Και η οικονομική κρίση; Μήπως παγώσουν οι διορισμοί; Στις 14 Ιανουαρίου 2010 χτυπάει το τηλέφωνο. «Να περάσετε από την εφορία για να πάρετε την επιστολή διορισμού». Του ζητούν εντός 20 ημερών να καταθέσει ιατρικά πιστοποιητικά, εξετάσεις, ακτινογραφίες, κλπ. Κάτι που κάνει “Σε 2-3 μήνες θα σας φωνάξουμε να ορκιστείτε” του λένε από το Υπουργείο Οικονομικών. Τώρα είναι πια σίγουρος. Από τους 19.000 συμμετέχοντες του διαγωνισμού είναι μέσα στους 877 που πέτυχαν τις άριστες βαθμολογίες. Θέλει να είναι εντάξει με το αφεντικό του. Του δηλώνει ότι πέρασε στο διαγωνισμό. “Δεν πιστεύω να με αφήσεις στα κρύα του λουτρού;” του λέει το αφεντικό. “Όχι, μα γι’ αυτό σε ενημερώνω από τώρα, γιατί σε 1-2 μήνες θα πρέπει να φύγω.” απαντάει ο επιτυχών. Ο αντικαταστάτης βρίσκεται μέσα σε 5 μέρες. Τέλη Φεβρουαρίου βγαίνει το νομοσχέδιο που παγώνει τις προσλήψεις. Πέφτει από τα σύννεφα. Έχει παραιτηθεί πριν 5 μέρες από το γραφείο. Είναι χωρίς δουλειά. Πανικός. Δεν τον θέλουν πίσω στη δουλειά, η θέση κατελήφθη. Μικρές αγγελίες. Ανεργία. Δύσκολο να βρει εργασία. “Όχι ρε γαμώτο, τι έκανα και τα τραβάω αυτά;” Αναρωτιέται. Τον Απρίλιο η γυναίκα του γεννάει δίδυμα. Η χαρά του είναι μεγάλη, αλλά το πρόσωπό του δεν το δείχνει. Τι πρέπει να κάνει ο παραπάνω επιτυχών και οι υπόλοιποι 876 (πολλοί εκ των οποίων έχουν πιο δραματικές ιστορίες με δάνεια, αγορές κατοικιών κλπ); Γιατί να πληρώσει με την καριέρα του και την ευημερία της οικογένειάς του την προχειρότητα του κράτους; Γιατί να πληρώνει την αναξιοκρατία, την ασυνέπεια και την ανακολουθία; ΥΓ. Στο λογικό ερώτημα γιατί δέχθηκαν στο υπουργείο την κατάθεση των δικαιολογητικών, λίγα 24ωρα πριν το πάγωμα των προσλήψεων, η απάντηση είναι απλή. Κανείς δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να εκδώσει μια απλή εγκύκλιο, να σταματήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να μην χάσουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 18 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ! 17 Απριλίου 10 Η πρωτοφανής θεομηνία που έχει κτυπήσει την χώρα τους τελευταίους μήνες, ασφαλώς δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα πρωί! Είναι η φυσιολογική κατάληξη του συνεχούς κατήφορου της χώρας, σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως φτάσαμε στο τέλος της κατηφόρας! Πιάσαμε πάτο, κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν είναι οικονομικό μέγεθος η κρίση που βιώνουμε. Δεν είναι καν το άθροισμα της αρνητικής συνεισφοράς των κυβερνήσεων στα δημόσια οικονομικά. Είναι αστεία η προσπάθεια αλλήλων, να χρεώσουν στον αντίπαλο την κρίση, επιστρατεύοντας λογιστικά μεγέθη. Αθροίζοντας τα φέσια που επέφερε στη χώρα ο καθένας τους, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Απλώς ήλθε η ώρα του λογαριασμού και των συνεπειών ενός χρεοκοπημένου και εν πολλοίς διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Η κρίση που ζούμε δεν είναι οικονομική, είναι πολιτική. Δεν ξεμείναμε από χρήματα, από πατριωτισμό ξεμείναμε! «Η σημερινή κρίση- οφείλεται στην έλλειψη ηθικών αρχών. Η εργατικότητα, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη γνώμη του άλλου, η συνείδηση καθήκοντος και ευθύνης δεν υπάρχουν πια στον τόπο μας» έλεγε ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν ήδη τα πρώτα σύννεφα εμφανίζονταν απειλητικά στον ορίζοντα, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, υποδεικνύοντας μάλιστα και τον αυτουργό: «Τα κόμματα- είχε πει-δεν σκέφτονται το καλό του τόπου, όσο το καλό του κόμματος… Ο κομματισμός συνεπάγεται αναξιοκρατική επιλογή προσώπων, που έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να μην έχουν ηθικές βάσεις και να καταλήγουν σε σκάνδαλα, σε διαφθορά, που είναι το βασικό μειονέκτημα του σημερινού μας πολιτικού βίου». Αυτό είναι το πρόβλημα και εκεί πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση του. Από εκεί ξεκινούν και εκεί τελειώνουν όλα. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης της χώρας η θέσπιση κανόνων και αρχών, που επιτέλους θα ισχύουν για όλους. Είναι προφανές πως χρειάζεται μια μικρή επανάσταση και η ολοκληρωτική αλλαγή νοοτροπίας, είναι η μοναδική λύση. Δεν μπορεί για παράδειγμα να συνεχιστεί η αθλιότητα που λέγεται «νόμος περί ευθύνης υπουργών». Δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί η σκανδαλώδης «ασυλία» των βουλευτών απέναντι στον νόμο. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί που λέγεται «εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή». Ο κύριος Παπανδρέου που δείχνει να έχει επίγνωση της κατάστασης, έχει πλέον τη μοναδική ευκαιρία να παλέψει με το τέρας που καταβροχθίζει χρόνια τώρα τη χώρα! Και μάλιστα με καλές πιθανότητες να νικήσει, καθώς θα έχει πολλούς συμμάχους στο πλάι του. ΥΓ. Ανάρπαστο έγινε στα βιβλιοπωλεία του Ρέικιαβικ, το πόρισμα του Ισλανδικού κοινοβουλίου, για τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Στις 2000 σελίδες του, καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια, όλες οι ευθύνες, όλες οι λάθος αποφάσεις, όλα τα σκάνδαλα της πολιτικής ηγεσίας που προκάλεσαν το ναυάγιο της χώρας. Να μια καλή ιδέα για να γίνει η αρχή! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 3 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ; 10 Απριλίου 10 Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, για να γίνει συνείδηση πως χρειάζονται δραστικές πρωτοβουλίες για να ανασυγκροτηθεί η Ευρώπη. Ήταν 9 Μαΐου του 1950 που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Σουμάν, προτείνει «να τεθεί το σύνολο της γαλλογερμανικής παραγωγής άνθρακα και χάλυβα κάτω από μια κοινή Ανώτατη Αρχή. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πόλεμος μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας γίνεται αδιανόητος, αλλά και υλικά αδύνατος». Θέτει δε μια σειρά αρχών, με πρώτη την ανάγκη να καθιερωθεί η «πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών που θα συμμετέχουν». Η δήλωση Σουμάν, θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 9η Μαΐου γιορτάζεται ως η Ημέρα της Ευρώπης. Το επόμενο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη και την ευημερία της Ευρώπης, θεωρήθηκε πως πρέπει να είναι η υλοποίηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, μεταξύ των χωρών μελών. Κάτι που τελικά συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο Κορυφής του Μάαστριχ τον Δεκέμβριο του 1991.Προβλέπει τη θέσπιση ενιαίων κανόνων στην οικονομία, αλλά και την καθιέρωση της ΕΚΤ, με αρμοδιότητα την άσκηση της νομισματικής πολιτικής και απώτερο στόχο τη δημιουργία ενιαίου νομίσματος. Τα μεγάλα βήματα της Ευρώπης επικρίθηκαν, εκφράστηκαν αντιθέσεις και προβληματισμοί, αλλά εν πολλοίς η πραγματικότητα δικαίωσε τους εμπνευστές του Ευρωπαϊκού οράματος. Με μια εξαίρεση όμως: Το ενιαίο νόμισμα! Εγκαίρως, πριν ακόμη το ευρώ πάρει σάρκα και οστά, κορυφαίοι οικονομολόγοι είχαν εκφράσει την άποψη πως είναι μη ρεαλιστικό. «Δεν μπορεί να υπάρξει νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση, δεν μπορεί να υπάρξει ευρώ χωρίς ευρωπαϊκή κυβέρνηση», υποστήριζε ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν. Ουσιαστικά, με βάση τα γεγονότα πλέον, προέβλεψε αυτό που σήμερα βιώνουμε. «Όταν η Ευρώπη -είχε πει- βρεθεί αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση θα έλθουν στην επιφάνεια εθνικοί εγωισμοί και το κοινό νόμισμα θα εμποδίσει τις απαραίτητες προσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν σε κάθε χώρα». Το επιχείρημα του ήταν πως το οικοδόμημα θα καταρρεύσει, γιατί οι χώρες δεν θα έχουν την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και γλωσσική ομοιογένεια που έχουν οι αμερικανικές πολιτείες. Όλοι θα το καταλάβουν –είχε πει- αλλά θα είναι πολύ αργά. Και φαίνεται πως τα γεγονότα, εν μέρη τον δικαιώνουν. Είναι η πρώτη φορά, που οι αντιθέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και η σύγκρουση συμφερόντων, μεγεθύνονται σε τέτοιο βαθμό. Με εκατέρωθεν σκληρές και δεικτικές δηλώσεις αξιωματούχων! Το χάσμα που ανοίγει το ευρώ φαίνεται πως είναι βαθύ! Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, ανήμπορη να ξεπεράσει τα προβλήματά της, η Ε.Ε. ανοίγει την κερκόπορτα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του ΔΝΤ! Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα η Ευρώπη, εύρισκε τον τρόπο να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβρισκε στο δρόμο της, έστω και δύσκολα. Είναι όμως η πρώτη φορά που τα προβλήματα δείχνουν να ξεπερνούν το ανάστημά της! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΚΛΕΨΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! 27 Μαρτίου 10 Το ταξί παντού στην Ευρώπη, είναι πανάκριβο. Για παράδειγμα στο Μόναχο μια διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης, αντίστοιχη με τη διαδρομή έως το Ελ. Βενιζέλος, κοστίζει τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι εδώ! Διαρκεί γύρω στα 40 λεπτά, χρόνος αρκετός για ενδιαφέρουσα κουβέντα. Θα περίμενα ο συνομιλητής μου, που είναι οδηγός και ιδιοκτήτης του ταξί, να είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του, αφού το κόμιστρο που εισπράττει είναι υψηλότατο. Ο ίδιος όμως υποστηρίζει πως το μεροκάματο επαρκεί απλώς να διαβιεί η τετραμελής οικογένεια του. Μέχρι εκεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διασκέδαση, ταξίδια, έξτρα αγορές, έκτακτα έξοδα. Η αλήθεια είναι πώς το κόστος της ζωής στην πλούσια Βαυαρία είναι πολύ υψηλό, ενώ τα μεροκάματα έχουν συμπιεστεί, με συνέπεια να έχει μειωθεί η δουλειά. Όμως το πραγματικό πρόβλημα του, όπως λέει ο ίδιος, είναι οι φόροι. Σχεδόν το 50% της είσπραξης πάει στο κράτος! Κατ’ αρχήν είναι ο ΦΠΑ που αποδίδει κάθε μήνα, γύρω στα 1000 ευρώ, όπως προκύπτει από τις αποδείξεις που υποχρεωτικά κόβει. Είναι επίσης οι φόροι που πληρώνει μέσω της φορολογίας των (πανάκριβων) καυσίμων, όπως και οι φόροι που επιβαρύνουν τις επισκευές και τη συντήρηση του αυτοκινήτου του. Κυρίως όμως είναι ο φόρος που πληρώνει στο τέλος του χρόνου, τεκμαρτός μεν, σε κλίμακα όμως που προκύπτει από τα χιλιόμετρα που έχει κάνει στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Μάλιστα αν θελήσει να ταξιδέψει για διακοπές με το ταξί του, θα το δηλώσει στον κράτος, θα αφαιρεθούν τα χιλιόμετρα μεν, αλλά θα πληρώσει ένα σημαντικό αντίτιμο, όχι λιγότερο από 150- 200 ευρώ! Με άλλα λόγια ο γερμανός φίλος αποδίδει ετησίως στο κράτος από 14 έως 18 χιλιάδες ευρώ, πλέον των φόρων σε καύσιμα και επισκευές. Είναι δε αδιανόητο να κλέψει. Συνεργεία της εφορίας θα τον ελέγξουν, αντιγράφοντας επί τόπου από το GPS του ταξί ηλεκτρονικά, όλες τις διαδρομές του τελευταίου 48ωρου και συγκρίνοντάς τις με τις αποδείξεις που έχει κόψει. Το πρόστιμο αν παρανομήσει είναι επαχθές και ο κίνδυνος αφαίρεσης της άδειας μεγάλος. Επίσης κάθε 18 μήνες θα αντιγραφούν στον υπολογιστή της εφορίας όλα τα δεδομένα από την κάρτα μνήμης του ταξιμέτρου! Και αν φοβάστε μήπως σας έκλεψε, αρκεί να πάτε με την απόδειξη πληρωμής στην τροχαία. Αναγράφει που σας πήρε, που σας πήγε, πόσα χιλιόμετρα και πόση ώρα έκανε. Με βάση τα στοιχεία αυτά η αστυνομία υπολογίζει αν η χρέωση ήταν σωστή ή όχι. Αν όχι, σε 24 ώρες θα του έχει αφαιρεθεί η άδεια για 6 μήνες! Σε περίπτωση υποτροπής θα του αφαιρεθεί δια παντός! Κατά πρώτον, οποιαδήποτε προσπάθεια για συγκρίσεις με τα καθ’ ημάς απλώς είναι απογοητευτική! Κατά δεύτερον, γίνεται εν μέρη αντιληπτός ο λόγος που η πλειοψηφία των Γερμανών, εναντιώνεται στην συμμετοχή της χώρας τους στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 1 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! 20 Μαρτίου 10 Αν τα πράγματα δεν είχαν ήδη πάρει σχεδόν δραματική τροπή, η επιθεώρηση που το καλοκαίρι στο Δελφινάριο θα προκαλούσε φρενίτιδα γέλιου, θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!». Παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι στις επιθεωρήσεις, πρωταγωνιστούσε η πολιτική. «Καλατράβα με και ας κλαίω», «Σ’ όλο τον κόσμο είναι ίδια, στην Ελλάδα σπάει καρύδια», «Και φάγανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα», «Ελλάς να κλαις και να γελάς», «Κλέψαν τα δις….την κάλπη να δεις», «Ταπί και ψύχραιμοι», «Φύγε Κώστα… Έλα Κώστα»… για να θυμηθούμε μερικούς τίτλους που έσπασαν ταμεία τα προηγούμενα χρόνια! Πάντοτε μας άρεσε ο αυτοσαρκασμός. Γελούσαμε στο θέατρο με αυτούς, που εμείς οι ίδιοι ψηφίζαμε! Όμως με τη σάτιρα, παίρναμε εκδίκηση. Ήταν μια μορφή τιμωρίας! Δυστυχώς φέτος η πραγματικότητα είναι τόσο δυσάρεστη, ώστε η διακωμώδηση της ακόμη και από τους ταλαντούχους του είδους, δεν θα προκαλούσε γέλιο. Είναι η πρώτη φορά, που το κλίμα είναι τόσο βαρύ, που δεν σηκώνει χωρατά. Η συσσωρευμένη οργή είναι πρωτόγνωρη, έστω και αν δεν έχει εκφραστεί συλλογικά. Παρά μόνο με την ψήφο στις εκλογές, χωρίς όμως να είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Την αντιλαμβάνεται ωστόσο εύκολα κανείς συζητώντας με τους γύρω του. Οργή για την πρωτόγνωρη οπισθοδρόμηση της χώρας και της ζωής όλων μας. Η γενιά μας θεωρήθηκε ως η ευνοημένη γενιά. Όχι μόνο γιατί δεν έζησε πόλεμο, αλλά και γιατί έβλεπε το βιοτικό της επίπεδο να βελτιώνεται συνεχώς. Αποκτήσαμε ένα και δύο αυτοκίνητα, μεζονέτες, εξοχικά, οικιακές βοηθούς, τηλεοράσεις, home cinema, πιστωτικές κάρτες! Και ξαφνικά ένα πρωί ξυπνήσαμε πάμπτωχοι! Χωρίς δεκάρα στην τσέπη. Το προηγούμενο βράδυ, όπως όλα τα βράδια είχαμε πέσει για ύπνο εφησυχασμένοι πως «η κυβέρνηση συνεχίζει με στέρεα βήματα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να μεταβάλει τη διεθνή πρόκληση σε ευκαιρία για το μέλλον που όλοι προσδοκούμε» όπως αυτολεξεί έλεγε ένα χρόνο πριν, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Άραγε τι μεσολάβησε; Που πήγαν τα χρήματα; Πως ξοδεύτηκαν όλα; Πως σαρώθηκε τόσο βίαια το δημόσιο ταμείο; Ποιοι και πως απόκτησαν τεράστιες περιουσίες; Ποιοι ευθύνονται για τον πρωτοφανή παγκόσμιο διασυρμό της χώρας; Γιατί κανείς δεν έδωσε μια εξήγηση; Για την ώρα τα κυρίαρχα συναισθήματα όλων μας μπροστά στα συμβαίνοντα, είναι δέος, φόβος, ανησυχία, αβεβαιότητα, αλλά και οργή! Όλοι βέβαια ξέρουν πως τα κλεμμένα, δεν πρόκειται κανείς να τα φέρει πίσω. Έχουν πιθανότατα ενσωματωθεί σε περιουσίες και χαρτοφυλάκια. Όμως όταν κατακαθίσει η σκόνη, πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι! Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του μεγαλύτερου εγκλήματος που έχει συντελεστεί εναντίον του Ελληνικού κράτους από την μεταπολίτευση και μετά! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 1 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Η χώρα μας μπαίνει σε βαθιά κατάψυξη; 13 Μαρτίου 10 Η χώρα μας είναι εδώ και μήνες κάτω από ένα μικροσκόπιο. Τόσα πρωτοσέλιδα, τόσα άρθρα και αναλύσεις στον διεθνή τύπο δεν έχουν προηγούμενο. Ειδικά όταν πρόκειται για μια μικρή χώρα, με οικονομία περιορισμένης κλίμακας όπως η δική μας. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο και στην προσπάθεια που επιδίδεται η χώρα μας προκειμένου να περισώσει την οικονομία της. Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει χοντρικά το πενήντα τοις εκατό, από αυτό που θα έκανε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της μεγέθη κάνοντας δραματικές περικοπές στις δαπάνες από τη μία και αυξάνοντας τους φόρους από την άλλη. Αυτό που θα ήθελε να κάνει επίσης και που δεν μπορεί, είναι αυτό που θα έκανε οποιαδήποτε άλλη χώρα στη θέση μας. Να υποτιμήσει το νόμισμά της! «Αυτό το πρόγραμμα λιτότητας- γράφει η Γερμανική Die Zeit- θα φρενάρει απίστευτα την ελληνική οικονομία…. Στη δεκαετία του 1990 για παράδειγμα, χώρες όπως η Δανία ή η Σουηδία περιέκοψαν τους προϋπολογισμούς τους δραστικά όταν βρέθηκαν σε κρίση- αλλά οι χώρες αυτές είχαν τη δυνατότητα να υποτιμήσουν παράλληλα το νόμισμά τους και να αυξήσουν έτσι τις εξαγωγές τους ώστε να ισοφαρίσουν τη μείωση της εσωτερικής ζήτησης. Οι Έλληνες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, εξαιτίας της συμμετοχής τους στη νομισματική ένωση….» Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Να διαχειρισθεί μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς τα συνήθη εργαλεία! Με συνέπεια το ορατό ενδεχόμενο όπως γράφουν και ο Γερμανοί, «να φρενάρει απίστευτα» η οικονομία μας. Να περιέλθει σε «βαθιά κατάψυξη», με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι πλέον για την ίδια την οικονομία, αλλά για την κοινωνία και τη συνοχή της! Αργά η γρήγορα οι Βρυξέλλες θα απαιτήσουν νέα μέτρα. Αυτό θα συμβεί είτε γιατί τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, είτε γιατί οι επιδόσεις της οικονομίας μας θα είναι κατώτερες των προσδοκιών! Η πιθανότητα να συμβεί ένα από τα δύο, αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας, οπότε αντίστοιχα είναι σίγουρο πως θα ασκηθούν σύντομα πιέσεις για πρόσθετα μέτρα και περαιτέρω περικοπές! Όμως έτσι όπως δείχνουν να εξελίσσονται τα πράγματα,«όποιος ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ακόμη περισσότερες περικοπές, παίρνει το ρίσκο να συμβάλλει ώστε να βυθιστεί η Ελλάδα στο χάος» επισημαίνει η Die Zeit. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αυτό το μήνυμα, διαχέεται εντόνως τις τελευταίες ημέρες μέσω του οικονομικού τύπου της Ευρώπης. Λογικά, δεν μπορεί παρά να συνυπολογισθεί όταν έλθει η ώρα της αναγγελίας του περίφημου Γαλλογερμανικού «πακέτου σωτηρίας». Ας ελπίσουμε τουλάχιστον! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΠΙΟ ΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! 6 Μαρτίου 10 «Μου είπαν προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν. Που να ήξερα ο βλάκας ότι τα είχα εγώ». Με καταπληκτική ευστοχία, ο ανώνυμος αναγνώστης της ιστοσελίδας απ’ όπου αντεγράφη το σχόλιο, τα λέει όλα. Αρκούν όλες και όλες μόλις 15 λέξεις, για να περιγράψουν την αδήριτη πραγματικότητα. Δυστυχώς σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενάμιση μήνα, η κυβέρνηση χρειάστηκε να προσφύγει τρεις αλλεπάλληλες φορές, σχεδόν κάθε 20 ημέρες, σε νέα «έκτακτα» οικονομικά μέτρα. Μέτρα που κάθε φορά αφ’ ενός ήταν σκληρότερα από τα προηγούμενα, αφ’ ετέρου στόχευαν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα «μικρά πορτοφόλια». Η πρώτη δέσμη ήταν στις 15 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων προέβλεπε μείωση των υπερωριών, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, σημαντικές αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά και περικοπές των επιχορηγήσεων προς στα ασφαλιστικά ταμεία. Λίγες μέρες μετά, πριν καν υπάρξει έστω ένδειξη για την αποτελεσματικότητα ή όχι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έρχεται νέα δέσμη μέτρων! Μεταξύ άλλων προέβλεπε μηδενική εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο, πάγωνε τις αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 2000 ευρώ, αύξανε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωνε κατά 10% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και αύξανε σημαντικά το φόρο στα καύσιμα. Και όμως πριν ακόμη κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και από αυτά τα μέτρα, έρχεται και τρίτη δέσμη, με ακόμη πιο επώδυνες περικοπές. Μειώνονται σημαντικά δώρα και επιδόματα, προβλέπεται περαιτέρω ψαλίδισμα των μισθών, αλλά αυτή τη φορά και των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα και νέες αυξήσεις στα ποτά και στα τσιγάρα. Την προηγούμενη Πέμπτη, μια Γερμανική εφημερίδα παρομοίαζε τον έλληνα πρωθυπουργό, «με άνθρωπο που πνίγεται φωνάζοντας συνεχώς όλο και πιο δυνατά βοήθεια, ελπίζοντας οι συμπατριώτες του κάποια στιγμή να τον ακούσουν!» Αυτό που δεν ήξεραν οι Γερμανοί, είναι η γνωστή παροιμία που λέει πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Και δυστυχώς για μια ακόμη φορά όπως αποδεικνύεται, τα μόνα διαθέσιμα μαλλιά για να σωθεί όποιος πνίγεται σε αυτή τη χώρα, είναι των γνωστών κορόιδων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, πληρώνουν τους φόρους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Στην Ελλάδα σήμερα καλείται ο συνεπής μισθωτός και ο συνταξιούχος να συνεισφέρουν σε βαθμό μεγαλύτερο, από πολλούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με ακριβά γούστα και πλούσια ζωή. Παράλογο; Όχι βέβαια… Εκτός και αν ακούσατε πέντε μήνες τώρα, πως κάποιος πήγε φυλακή γιατί έκλεψε το κράτος, ή ότι επιτέλους άρχισαν να πληρώνουν και αυτοί που τους «περισσεύουν»! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 3 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ! ή αλλιώς… “ΠΩΣ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!” 27 Φεβρουαρίου 10 Τον Γενάρη του 96, δυο Τούρκοι «δημοσιογράφοι», κατεβάζουν την Ελληνική σημαία στα Ίμια και υψώνουν την Τουρκική. Για να γίνει η πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη, βιντεοσκοπούν την επιχείρηση και την προβάλουν στα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η απάντηση της Ελλάδας ήλθε την επομένη, όταν ένα άγημα ναυτών του Π.Ν. κατεβάζει την Τουρκική σημαία και επανατοποθετεί στη θέση της την Ελληνική. Κάποιοι είπαν τότε πως θα ήταν περισσότερο αποδοτικό διπλωματικά, αν αντί για το άγημα του Π.Ν., κατέβαζαν την Τούρκικη σημαία και επανατοποθετούσαν την Ελληνική δύο απλοί Καλύμνιοι ψαράδες! Ο κανόνας λέει ότι σε μια προβοκατόρικη και στημένη ενέργεια, απαντάς περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλιώς πέφτεις στην παγίδα που σου στήνουν! Κάπως έτσι μοιάζει να συμβαίνει, τηρουμένων των αναλογιών, με το επαίσχυντο δημοσίευμα του Γερμανικού FOCUS. Την άσεμνη χειρονομία της ενδεδυμένης με την Ελληνική σημαία Αφροδίτης της Μήλου και δίπλα τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης». Κάποιος γερμανός αρχισυντάκτης σκαρφίστηκε ένα εξώφυλλο, που θα ήταν ακραία προκλητικό, ώστε να αυξήσει την κυκλοφορία του περιοδικού του. Κάτι σαν αυτό που ο αφελής Δανός δημοσιογράφος έκανε το 2005, δημοσιεύοντας σκίτσα του Μωάμεθ. Η κατάληξη ήταν ταραχώδεις διαδηλώσεις φανατικών μουσουλμάνων, πυρπολήσεις πρεσβειών, μποϋκοτάζ των δανικών προϊόντων και απαίτηση πολλών μουσουλμανικών χωρών από τα Ηνωμένα Έθνη, να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Δανίας! Είναι αλήθεια πως το δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού, προκάλεσε δικαίως αγανάκτηση και οργή, αν και δεν ήταν το πρώτο. Εδώ και καιρό είμαστε στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών εντύπων, συνήθως με προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια. Όμως ο τρόπος που αντιδράσαμε στην περίπτωση αυτή, καθίσταται ήδη επιζήμιος. Στραφήκαμε κατά της Γερμανίας, αντί να στραφούμε κατά του συγκεκριμένου εντύπου. Δώσαμε διαστάσεις «θερμού επεισοδίου», σε ένα ιταμό δημοσίευμα ενός περιοδικού, που στο κάτω- κάτω δεν είναι και η βίβλος της δημοσιογραφίας! Ο πρόεδρος της Βουλής προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γερμανό πρέσβη, θυμίζοντάς του εκτός των άλλων ότι στα δύο Ελληνικά νόμπελ, αυτοί δεν έχουν τίποτα αντίστοιχο να αντιτάξουν! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θυμήθηκε τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν καταβλήθηκαν και τον χρυσό που μας έκλεψαν οι Ναζί. Επίσης εφημερίδες ανταπέδωσαν το δημοσίευμα, επιστρατεύοντας σβάστιγγες. Είτε ακόμη χειρότερα, καλώντας τα γκαρσόνια να φτύνουν (sic) στον καφέ και στις σαλάτες των Γερμανών τουριστών που θα έλθουν το καλοκαίρι στη χώρα μας, όπως έγραψε μεγάλης κυκλοφορίας κεντροαριστερή εφημερίδα!!! Για την ώρα, είναι άδηλες οι συνέπειες για την ευρισκόμενη σε δυσχερή οικονομικά θέση χώρα μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ήδη έχουμε σπαταλήσει, πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Εκτός αν περιμένουμε πως στο εξής η γερμανική κυβέρνηση θα λογοκρίνει προληπτικά, όλα τα δημοσιεύματα περιοδικών και εφημερίδων, που αναφέρονται στη χώρα μας! ΥΓ. Και εν τέλει, είναι περισσότερο αντιαισθητικό και απείρως προσβλητικότερο για τον Ελληνικό λαό, το υποτίθεμενο σατυρικό βίντεο που μετέδωσε ελληνικό κανάλι (συμπτωματικά Γερμανικής ιδιοκτησίας), με τον πρωθυπουργό της χώρας αδύναμο στις άγριες ορέξεις ευρωπαίου επιτρόπου! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Μια απλή εξήγηση για το χάλι μας! 20 Φεβρουαρίου 10 Τελικά ποιος φταίει για το χάλι μας; Γιατί φτάσαμε να μιλάμε για ενδεχόμενη πτώχευση; Η ίδια χώρα δεν είναι, που πριν πέντε χρόνια παρουσίαζε στη διεθνή κοινότητα ένα ιδανικό προφίλ χώρας, μέσω της διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων; Με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, καινούργιο αεροδρόμιο, γέφυρες, μετρό, υπέροχα στάδια και καταπληκτική οργάνωση; Ναι είναι η ίδια χώρα… Και δυστυχώς αυτό και μόνο το παράδειγμα των ολυμπιακών αγώνων, μπορεί εύγλωττα να εξηγήσει την κατρακύλα μας. Δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το κράτος, δείχνει πόσο οδυνηρή είναι η έλλειψη σχεδιασμού για το αύριο, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η ασυνέχεια όταν ένα κόμμα διαδέχεται ένα άλλο στην εξουσία. Όλα σχεδόν τα έργα που αποδείχθηκαν χρήσιμα και λειτουργικά, με εξαίρεση το μετρό (έργο που έγινε με καθυστέρηση 15-20 ετών), είναι έργα που έγιναν με συγχρηματοδότηση, τα οποία διαχειρίζονται σήμερα ιδιώτες. Έργα που πρόκειται να περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο, μετά από 30- 35 χρόνια. Παράδειγμα η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου,(που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού στοίχισε σχεδόν ένα δις και έξη χρόνια μετά δεν κατασκευάστηκε ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά της!), η Αττική οδός και το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας. Αντίθετα όπου τα έργα αφέθηκαν στην δικαιοδοσία και τη διαχείριση του κράτους, είτε εγκαταλείφθηκαν, είτε έγιναν πρόχειρα και χωρίς προδιαγραφές. Παράδειγμα οι περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ενώ πληρώθηκαν πανάκριβα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, έξη χρόνια τώρα λεηλατούνται, μετατρέπονται σε χωματερές, σκουριάζουν και καταστρέφονται! Παράδειγμα ο επικίνδυνος Κηφισός, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νεύρα των οδηγών που τον χρησιμοποιούν. Εννοείται πως ούτε η Ιόνια οδός, ούτε ο αυτοκινητόδρομος που διατρέχει τον Θεσσαλικό κάμπο προχωρούν, ούτε η Κορίνθου Πατρών έχει ξεβαλτώσει. Ολοκληρώθηκε με χίλια βάσανα η Εγνατία οδός και ολοκληρώνεται με καθυστέρηση ο Μαλλιακός, όπου επιλέχθηκε η φτηνότερη και ευκολότερη από τις προτεινόμενες λύσεις. Αυτά αρκούν για να γίνει αντιληπτό γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αναζητήστε τις αιτίες στη διαφθορά, στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, στην απουσία οργάνωσης, στις μικροκομματικές σκοπιμότητες, στον ανύπαρκτο σχεδιασμό. Όλη αυτή η προχειρότητα, η ολιγωρία, η κοντόφθαλμη λογική, που έκαναν στάχτη την κληρονομιά των (πανάκριβων) ολυμπιακών αγώνων, είναι η ίδια που έκανε στάχτη και την οικονομία της χώρας. Αυτά και μόνο αυτά, αρκούν για να εξηγήσουν γιατί εξόκειλε το καράβι! Προφανώς υπάρχει ευθύνη και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλιστα μεγάλη. Όμως η βόμβα έσκασε στα χέρια του κ. Καραμανλή, γιατί όχι μόνο δεν κατάφερε να περιμαζέψει τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος δημιούργησε τόσες και άλλες τόσες! Αναρτήθηκε από Ο ΤΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 3 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Η ολιγωρία στοιχίζει πολύ ακριβά 13 Φεβρουαρίου 10 Σύμφωνοι, η κυβέρνηση Καραμανλή αποδείχθηκε μοιραία. Διέλυσε τις δομές του κράτους, προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας και μας διέσυρε διεθνώς. Βυθισμένη στα σκάνδαλα, με αλόγιστες σπατάλες και σε συνθήκες πρωτοφανούς ανυποληψίας, προκάλεσε όπως αποδείχθηκε καταστροφή. Αδύναμη και άβουλη, άφησε τα πράγματα να φτάσουν στο «μη παρέκει». Άπαντες γνωρίζουν πλέον, γιατί η ΝΔ παρέδωσε σχεδόν αμαχητί την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ. Το κεφάλαιο αυτό έκλεισε και άνοιξε ένα νέο την επομένη των εκλογών. Έγινε αμέσως αντιληπτό από τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού και των υπουργών του, πως τα ταμεία ήταν άδεια. Ήταν κοινή η διαπίστωση πως η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά ήταν δραματική. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» θα πει ο κ. Παπανδρέου. Γρήγορα όπως ήταν φυσικό, ξεχνιόν
 54. Syntrofoi afipnistite.To KKE einai edw.Laothalasa eitan i sigentrwsi tis perasmenis evdomadas.Tremete kefaleokrates.To KKE tha kseperasei to thriliko orio tou 17% stis epomenes ekloges.Ean to thelei kai o syndrofos Tsipras tha singivernisoume ki etsi tha pataksoume to kefaleo.Ehei ola ta prosonta na sinergastei to siriza me emas.Ehei stis takseis tou agwnistes pou den ksehnoun apo pou ksekinisan(kne,kke) p.h o sintrofos kourakis katehei tin tehni tou agwna eis to akaireon.Ebros syntrofoi proletarioi kai me ton Chouliara arhigo na eksigianoume to sholio kai tin stegi.To KKE ksanarhete.Ebros lipon oloi ston agwna…..o telefteos na klisei tin porta.

 55. Και που να πιασουν και οι ζεστες!!!!

 56. Γιατί Το ΚΚΕ Πρέπει Να Πεθάνει
  Apo to.
  http://www.yupi.gr/gkrinia/c17831/Giati_To_KKE_Prepei_Na_Pe8anei.html

  Αφού πρώτα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για την άκομψη λέξη «πεθάνει» (βάλε κάποια άλλη αν σε ταράζει, «έφυγε στη γειτονιά των αγγέλων» ή ό,τι θες), μπαίνω στο θέμα μου ευθύς: Το ΚΚΕ δεν φταίει για την κρίση απευθείας, προς Θεού, μην τρελαθούμε. Γενικά το ΚΚΕ έχει να φταίξει για οτιδήποτε από τη δεκαετία του ’40, όταν έκανε αντίσταση κατά Γερμανών και Δεξιών. Έκτοτε κινείται βουλιαγμένο σε μια ασημαντότητα ολοένα αυξανόμενη, η οποία χτύπησε το ζενίθ στις αρχές του ’90, όταν ο κομμουνισμός πέθανε. Τόσες δεκαετίες ασημαντότητας τους βάρεσαν στο κεφάλι, δεν είναι μικρό πράγμα, και ό,τι κουσούρια τους άφησε τα κουβαλάνε άλλα είκοσι χρόνια μετά θάνατον, σαν μικροί ζόμπι-Στάλιν, παγιδευμένοι στο γκούλαγκ-καθαρτήριο που λέμε Γη.

  Αφορμή για το παραλήρημα ετούτο είναι δύο συμβάντα πρόσφατα: Ο αποκλεισμός του κρουαζιερόπλοιου από μια χούφτα γελοίους συνδικαλιστές, και η περήφανη χτεσινή ρήση του Μάκη του Μαΐλλη, που δεν είναι ένας απλός παλαιοκομμουνιστής παππούς που έχει πάθει μαλάκυνση, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος, και είπε το εξής:

  Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας επειδή είναι αντιλαϊκό.

  Όπως το διάβασες. Το Σύνταγμα της χώρας; Το κείμενο που περιγράφει τι είναι αυτό εδώ το κράτος στο οποίο ζούμε; Δεν το αναγνωρίζει. Κατεβαίνει στις εκλογές, αλλά το Σύνταγμα δεν το αναγνωρίζει. Είναι σαν να λες «είμαι κομμουνιστικό κόμμα αλλά έχω και μετοχές εταιριών και κάνω επενδύσεις και βγάζω λεφτά». Οξύμωρο.

  Αλλά η ίδια η ύπαρξη του ΚΚΕ σ’ αυτήν εδώ τη δημοκρατική και χρεοκοπημένη χώρα είναι οξύμωρο.

  Πρέπει να το αναγνωρίσουμε: Τα μέλη του ΚΚΕ είναι ένα μάτσο πυροβολημένοι που νομίζουν ότι ζουν στα 1948, κάποιοι τους κυνηγάνε και από τη δράση τους διακυβεύεται η τύχη της Ελλάδος και -γιατί όχι- του σοσιαλισμού. Πώς είναι αυτοί οι περίεργοι που μαζεύονται στα δάση και παίζουν μεσαιωνικά role playing games; Έτσι. Μόνο που ετούτοι εδώ πιστεύουν ότι το adventure τους είναι αλήθεια.

  Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι απίθανοι να μαζεύουν ένα 7-8% στις εκλογές; Απλό:

  1) Μερικοί από αυτούς είναι κανονικά Ελληνολαμόγια. Λένε τη ρητορική παπαγαλία, αλλά βγάζουν λεφτά από την ενασχόλησή τους με την πολιτική. Αυτοί είναι ελάχιστοι, βέβαια, αλλά υπάρχουν. Και είναι φωνακλάδες.

  2) Πολύς ανυποψίαστος κόσμος, από αυτούς που βλέπουν «Love Bites», ψηφίζει ΚΚΕ από αντίδραση στο «πολιτικό σκηνικό» που «μας κλέβουνε». Είναι σαν να επιλέγεις έναν τυφλό ανάπηρο χωρίς πόδια για 10άρι της Εθνικής ποδοσφαίρου, επειδή σου τη σπάει που ο Καραγκούνης κάνει πολύ θέατρο.
  3) Σύμφωνα με μελέτες το 5-10% του πληθυσμού -οποιουδήποτε πληθυσμού- εμφανίζει μιας μορφής ήπια διανοητική καθυστέρηση.

  Οπότε νάτο, βγήκε το ΚΚΕ, νάτη η Παπαρήγα στα κανάλια να οραματίζεται την Ελλάδα του μέλλοντος ολόιδια με την Αλβανία του ’80.

  Το θέμα είναι ότι τώρα που ήρθε η ώρα για το ξεσκαρτάρισμα διάφορων κοινωνικών και πολιτικών παθογενειών, τώρα που έχουμε την ευκαιρία να αποβάλλουμε διάφορους χρόνιους καρκίνους σαν την κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων και την τεμπελασυλία των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε το ΚΚΕ με συμπόνοια και κατανόηση, όπως βλέπουμε την 90χρονη γλυκούλα θεία που έχει χαθεί στον κόσμο του Αλτσχάιμερ. Το ΚΚΕ δεν είναι γλυκούλι, δεν είναι «αντίδραση στο κατεστημένο», δεν είναι αστείο. Είναι εναντίον μας, είναι εχθροί της χώρας στην οποία ζουν και στης οποίας τις εκλογές συμμετέχουν. Το λένε μόνοι τους: Δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα. Είναι για την Ελλάδα ό,τι η Βόρεια Κύπρος, ας πούμε, είναι για την Κύπρο.

  Γι’ αυτό το λέω, και το λέω με αγάπη, την αγάπη που νιώθεις για το ζόμπι που υποφέρει, χαμένο στην επώδυνη δίψα του, λίγο πριν το αποκεφαλίσεις -και κατά συνέπεια λυτρώσεις- με το μπλακ-εντ-ντέκερ: Το ΚΚΕ πρέπει να πεθάνει.

 57. Pragmatika pos ginetai to KKE na min anagnvrizei to sintagma kai stis Vouleftikes ekloges KATHE 4 HRONIA NA KATEVAZEI VOULEFTES?
  Mporei kaneis na dosei mia apantisi?

 58. Προς ΤΕΡΜΙΝΑΤΟΡ

  Ευθύς εξαρχής πίστευα, ότι δεν είμαι μόνος στη πολιτική μας μοναξιά. Τώρα μελετώντας τις διαπιστώσεις σου, χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν άνθρωποι διαβασμένοι, με υγιείς σκέψεις και προσγειωμένοι. Υπάρχουν ΕΛΠΙΔΕΣ να σωθεί ή παροικία.
  Γ.Κ.

 59. Κουβατσο οσο πας και ραμολαρεις. Δεν βλεπεις τη καταντια και ξεφτυλα της Ελλαδας με τους κατσαπλιαδες βαρβαρους ελληνες απο το τελευταιο Χαμαλη μεχρι το Προεδρο της δημοκρατιας. Για ολα φταινε οι κουμουνιστες ενα κομμα των 5%. Χυτης καταντησες και χλυφοκολαρης του Γιωργακη.
  Παρε μια κουβερτα και κλεισε καμια θεση σε κανα γεροντοκομιο γιατι το πολυ γλυφοκωλι δεν κανει καλο.

 60. file kouvatse
  malon xriazese gialia.
  pou ides ke malista “meletises“ tis diapistosis tou terminator ?
  apo alou to katevase ke to kolise edo.
  opote malon DEN exis elpides na vris alon “diavasmeno“ san esena na sosete tin parikia.
  monaksiaaaaaa

 61. Kouvatse den katalavenoun ta koumounia apo logia kai filosofies. Mono me thn sfaliara katalavenoun. Me kati apovrasmata typou Timoleon kai Pasxou , h teleutaia me ton trampoukismo eksanagkase thn dieuthintria tou sxoleiou se paraitish.

  Mesa se 6 mhnes kleisane to sxoleio ta katharmata typou Savvidou , masonou Xoulirar me entolh tou Komnhnou kai tou Oulh.

  Pou tha ta pate re kothonia ta paidia sas ?
  Sthn koinothta Stockxolmhs?
  Ou rezilides sapouni re sapouni sthn Makronyso

 62. Vre hlithie proletarie meletire sou grapsane ena katevato gia to KaKae kai to mono pou eirthes na mas peis eitane afto?

  Vgale re zoo to prionidi apo to kefali sou.

  Oi elpida tha erthei otan ta afentika sou tha pane fylaki . Erxetai to dikasthrio tou Xanthopoulou , enas enas den tha minei kanenas tha sas lianisei o giatros parte to xampari. Eimaste mazi tou.

 63. Agapite Kouvatso den eisai monos.
  O Meletiros koukouetzis den katalave malon tin apantisi sou giati anoikoi se aftous pou den ehoun nionio para mono gia tin karamela tis Papariga
  Elpizo meletire apo tin poli meleti na min eheis pathei malakinsi egefalou.

 64. tetio vlima ise ke esi san ton giatro.
  den pa na ise me opion thelis, elpida den iparxi.
  toulaxiston oxi me afton pou ise.
  ton idame, ton metrisame ke ……..mas vgike lipsos.
  malon fasistas.
  ase
  den tha paroume

 65. Προς Κον Παπαρούπαν.
  Εάν είσαι αυτός ο παλιός, που κάποτε γνώριζα, και συζητάγαμε, για αθλητισμό, για τρέξιμο και διάφορα άλλα σχετικά με το επάγγελμά σου (γυμναστής), σε διαβεβαιώ ότι όταν και εάν συναντηθούμε δεν θα σε κάνω μελιτζανή, δεν είμαι ……άγριος όπως τον παλιό καιρό. Οπότε να με χαιρετήσεις όταν με συνάντησης κάπου, θα χαρώ πολύ, δε να σε δω στο ΕΛ.ΠΟ.ΣΤΕ.ΜΑ.ΚΑ.
  Γ.Κ.

 66. Re pitouro Meletire kavala sas paei o giatros . Molis ton eidate shmera sto sxoleio xestikate pano sas . Idiaitera o allalazon katadkasmenos trampoukos Synodinos me thn nosokoma apo piso tou ton masono ton Xouliara ourliaze pali mesa sthn kafeteria.

  Kai h faklana parapera ase. Stelitsa ta bullar einai gia poulima oxi na ta trome emeis

  Gia thn paraitish tis dieuthintrias tha mas peite tipota re zoa , myasmata? Oloi oi goneis legane shmera oti to dialysate to sxoleio.

  Mpravo sas se 6 mhnes epi “proedrias” Savvidou to kleisate to magazi. Giafto toumpeki ee?
  Gia pane ston Oulh na sou pei ti na grapseis kai meta ela
  vlakomoutro

 67. re giftoula pinaleeee
  se kopsane apo tin ntzapa masa ke lalises?
  kala tin ekanan ke tin “paretisan“ tin triplothesitisa xaramofaisa.
  ke tin kiousi tora tompoulo, na ftiaksoun ta pragmata.

  ante oli ston stavlo sas.
  pitoura ke aporimata ta miala sas.
  siga ton……trampouko ton giatroudako na ton ….metrisoume kiolas.
  arxid….gl……ftis ine ke kotoula.
  den exi paparia ala kremidia.
  min gelieste…………

 68. Μπα, τα σταλινοβρομόσκυλα έπεσαν πάλι απόγνωση;
  Τι έγινε ρε μάγκες του… τιμημένου κούκου-ε δεν έχετε από πού να κλέβετε και λυσάξατε;
  Ρε μελέ-τυρέ, αφού η παραδόπιστη αμερικανόδουλη Παπαρήγα σου έχει απαγορέψει να διαβάζεις τέτοια μπλογκ, εσύ τη γράφεις στα παπάρια σου και απαντάς κι από πάνω;
  Θα σου κόψει τον κώλο ο σταλινοβρομοτσάμης ο Ντορής ο Χουλιάρας και η σταλινοστρίγγλα του η γκιόσα η Κουτάλω.

  Τουλάχιστον ρε σταλινοβρομοκομούνια να είχατε και κάτι να πείτε, πάει στο διάολο!
  Ρε παπάρα Παπαρούπα και οι υπόλοιποι του κούκου-ε συνέχεια τις παπαριές της παπάρως της Αλέκας θα επαναλαμβάνετε;
  Άϊ σιχτίρ αλητοσταλινοσυμμορίτες!

 69. O giatros den aksizei oute ftysimo.Shmera kathotan kai xaskogelage deixnontas ston allo ton pyrobolhmeno kasetofwnakia thn kafeteria….Meta apo osa ekanan gia na katastrepsoun to sxoleio eutyxws xwris apotelesma exoun ta mouta oxi mono na erxontai sto sxoleio alla kai na prokaloun me thn symperifora tous. To DS den exei na fochthei kanenan kai tipota eidika oxi kothwnia kai vlhmata. Oso gia thn Kiousa oi meres ths einai metrhmenes.

 70. Ρε Goneas,
  Πάλι τις μαλακίες της απολιθωμένης σταλινοφασίστριας της Παπάρως αναμασάς κι εσύ!
  Δεν μας είπες ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παράνομο σταλιφασιστικό σύλλογο του κούκου-ε, του αλητοσταλινοφασιστοτσάμη Χουλιάρα και του κουραδοποιού Χαϊδευτού με την εγκάθετη διορισμένη από τον μπαμπά της Σαββίδου και στο ελληνικό σχολείο;
  Είναι ένα και το αυτό, όπως ισχυρίζονται τα σταλινοφασιστόμουτρα του παράνομου συλλόγου τους, ο Τσάμης και η Πάσχου, που ο μόνος σκοπός τους είναι το πώς θα τα αρπάξουν από τους γονείς και το καφενείο;
  Πολλές παπαρολογίες λέτε για την κ. Κιούση, αλλά τίποτα το συγκεκριμένο!
  Φαίνεται ότι η κ. Κιούση δεν σας έκανε τη χάρη να παρανομήσει και να συναινέσει στην κλοπή που είχε στήσει το σταλινοφασιστικό ΚΚΕ με την προηγούμενη σταλινιάρα τη Δούμα, τη σταλινογκιόσα τη Χουλιάραινα και το ABF.
  Θες να μας πεις ότι πέρυσι δεν λειτούργησε το σχολείο επειδή η Πάσχου και το ραμολυμέντο ο καταδικασμένος κακοποιός, ο γερμανοτσολιάς τραμπούκος ο Συνοδινός, δεν ήταν στο ταμείο του καφενέ του σχολείου;

 71. Vgeikes re Chouliara na mas peis kai esy re kleftroni. Pou to kanate kafenio me arxigo ton vromiarh ton aplyto ton tavladoro ton Papakosta, kai evales kai to ramolimento ton Gkouskouni na trampoukizetai?.

  Megalo to gkavli pou sas evale o giatros fenetai kai ponaei poly. Opos ponaei poly pou sas kseskise kai to kronofogden.
  Gia pes mas re masone Gonea-Xoulirara poso sas anagnorizei pleon h presvia meta apo to aggouri pou fagate apo to kronofogden?

  Kati mas elege shmera o proedros oti o Synodinos xrostaei sto kronofogden 96000 kai tou ta pernoun apo thn syntaksh 1700 to mhna. Mhpos tha kanete re myasmata erano kai gia ton Synodino?

  H Stelitsa oxi mono efage ta bullar alla ksetinakse kai to tameio . Pou tha pas re stalinokoumouni me 76000 tou xronou?

 72. Afou re kofonia Houliara kai Sinodine sto sholeio pane ola mia hara tote giati lisate?Fagate ola ta lefta apo to tameio tou siligou kai meinate me ta lefta tou Fragou kai milate kai apo pano?Ponaei to gavli tou giatrou pou sas mpainei ston pisino kai kathe savato?Mono otan sas vgei apo to laimo mono tote tha isihasetai kai apo oti vlepo sas eftase mehri to larigi.Otan tha erthei i ora tou Xanthopoulou tha rixoume poli gelio kai na doume poious psevomartires tha theretai sto dikastirio.TO KKE PREPEI NA PETHANEI MESA STO SHOLEIO.

 73. 2 hronia tora akoume gia tis Kiousi oti oi meres tis einai metrimenes.365+365=730meres.Ean tis sintetagmenes aftes tis valeis se AK. M44 Aftokinoumeno pirovololo arma stoheveis me akrivia tin kolara tis Faklanas tis Savivou.
  Eno klisi 730+365=1095 stoheveis me akrivia ton pisino tis Papariga.
  Kai ama klasei kai o Doris eimaste se himiko anorthodoxo masoniko polemo kai voeithia mas oute antisfiksiogones maskes den mas sonoun.

 74. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση μανια με τα κοματα.
  Οι Ελληνες που ζουν στη ξενητια πρεπει να αγαπαν τη πατριδα τους τη θρησκια τους και τα ιδανικα τους. Να πιστευεται στο Ιησου Χριστο το μονογενη. Αγαπη και ομονια ειναι ευλογια θεου. Να αποφευγεται τις περιστασιακες και εξωσυζυγικες σχεσεις και να εισται εγκρατεις. Να βρειται καλες ευλαβεις ελληνιδες να παντρευτειται γιατι οι Σουηδεζες ειναι ερετικες γυναικες ελευθερων ηθων και θα σας διαφθηρουν. Αλλιως θα σας τιμωρισει ο μεγαλοδυναμος.
  Ο θεος μαζι σας

 75. Οσιώτατε πάτερ, παρακαλούμεν όπως δεχθήτε τας ειλικρινείς ημών ευχαριστίας διά τας εν Χριστώ πολυτίμους συμβουλάς σας.
  Χαίρε εν Κυρίω, γέροντα, και αγωνίζου τον καλόν αγώνα της Πίστεως!

 76. @elzorro70
  Ο Θεος να σε φυλαει παιδι μου. Ο Χριστος ειπαι αγαπατε αλληλλους . Να πηγαινετε στη εκκλησια και να εξομολογηστε. Απο οτι διαβαζω σας εχει κυριεψει ο Σατανας και αλληλοσκοτωνεστε. Και ολα αυτα οφειλονται στη σοδομια και στον παρα φυσην ερωταν με αντρες και γυναικες εδω στη Σουηδια. ΕΓΚΡΑΤΙΑ παιδια μου και να ακολουθειται το παραδειγμα του του Αποστολου Παυλου και να μην κυλιεστε στην αμαρτια. Αν καμια φορα ομως αμαρτησετε και σοδομησετε με αντρα η γυναικα πρεπει να εξομολογιθειται και αμεσως ο Θεος ειναι μεγαλος και θα σας συχωρεσει. Ακομα και ιερεις στο ορος πεφτουν σε τετοιου ειδους αμαρτιες και συχωριουνται απο το Θεο.
  Αγιος ο Θεος, αγιος ισχυρος αγιος αθανατος ελεεισον ημας απο τις παρα φυσην αμαρτιες.

 77. Επί του όρους Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι (κυρίως ορισμένοι, Έλληνες κάτοικοι της Σουηδίας) τι ποιούσι, διότι αν ήξεραν τι ποιούσι, θα παίρναν τα βουνά, κι όχι τις πεδιάδες και να μας παριστάνουν τους …..φαμπρικοπαρτούζηδες (μέτοχοι επιχείρησης).
  Γ.Κ.

 78. Οσιώτατε, εν Χριστώ αδελφή… ψυχή, ευχαριστούμε ακόμα μια φορά και υποσχόμαστε να είμαστε εγκρατείς. Αλλά εσείς πάτερ δεν το γλιτώνετε με τίποτα το ποτήριον τούτο. Μιας και έχετε βάλει στόχο να γίνετε ηγούμενος, γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να γίνετε ηγούμενος θα πρέπει να σας γαμήσει για ένα διάστημα (ώσπου ν‘ αγιάσετε) ο… προηγούμενος.
  Μην ανησυχείτε όμως διότι αυτό δεν θεωρείται σοδομισμός και ούτε και αμαρτία είναι.
  Απλούστατα από τη Μονή Εσφιγμένου θα πάτε ηγούμενος στη Μονή Εσχισμένου.
  Μην γλυκαθείτε, όμως, και υποκύψετε, πάτερ, στον Εξαποδώ και πάρετε σβάρνα τις μονές και να θέλετε να γίνετε ηγούμενος σε όλες για να σας «περνάει» ο προηγούμενος. Μέχρι 7 μονές επιτρέπουν οι κανονισμοί. Μην υπερβείτε, γέροντα, αυτόν τον αριθμό γιατί τότε ο Κύριος δεν θα σας το συγχωρέσει!

 79. @ elzorro
  Απο οτι βλεπω σε εχει κυριεψει ο Σατανας παιδι μου οπως και πολλους Ελληνες της Σουηδιας και η σοδομια και η μοιχεια σας εχει καταρακωσει. Μη κοροιδευεις τα θεια και να πας να εξομολογηθεις. Αγαπατε αλληλλους ειπαι ο Χριστος και να παντρευτεις ελληνιδα παρθενα και να κανεις παιδια με χριστιανικη παιδια. Μονο μεσα στην οικογενεια υπαρχει αγαπη και ερωτας για το Χριστο. Μακρυα απο τη σοδομια και τις προγαμιαιες σχεσεις. Αυτα ειναι πραγματα σατανικα και θα σφαδαζετε μια ζωη οπως οι δαιμονισμανοι της γραφης.

 80. Καλά κάνεις κι έχεις το σατανικό λαπτοπάκι σου μαζί σου εκεί και κάνεις και καμιά τσάρκα στο Ιντερνέτ, διότι η μοναξιά βλέπω σου κάνει κακό και κάνεις σκέψεις πονηρές.
  Όσο για τον Ιησού το «αγαπάτε αλλήλους» το είπε στους μαθητές του και όχι σ’ εμάς.
  Σ’ εμάς είπε «Μην νομίζετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη στη γη, δεν ήρθα να βάλω ειρήνη αλλά μαχαίρι».
  Την ευχή σου, γέροντα.
  Πλήρωμα νόμου η αγάπη!

 81. Βλάσφημοι, ο Χριστός είπε (πάτερ επί του όρους το “ε” με “έ”)
  ουκ ήλθον καταλείσαι, αλλά διδάξαι (τo “αι” με “αι”), άφετε τα παιδία έλθειν προς με.
  Και μετά τον σταύρωσαν, γιατί δεν έβαλε μαχαίρι να τους πετσοκόψει όλους επί της γης. Θα είχαμε απαλλαγεί όλοι από τις σημερινές βαβούρες.

 82. Συνέχεια προηγούμενου.
  Ο Χριστός είπεν…..amor vincit omnia (η αγάπη κερδίζει πάντα)
  και ο διάολος απάντησε….. sex is evil
  evil is in
  sin is forgiven
  so sex is in
  Μετά από όλα αυτά μοναχέ μου, εμείς οι άνθρωποι είπαμε…………
  Πόλεμος είναι ζωή για τη χώρα και οξυγόνο για την οικονομία. Ειρήνη είναι πόλεμος η ελευθερία σκλαβιά και η άγνοια δύναμις.
  Και Εγώ είπα ,……..Δεν ξέρω τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι μοναχός.
  Stultorum infinitus est numerus…… απεριόριστος ο αριθμός των ηλιθίων.

 83. Κι ο Τζιμάκος είπε:
  «Γαμάτε γιατί χανόμαστε!».

 84. Εν Χριστω αδελφε Κ. Κουβατσο. Και εσενα σε εχει κυριεψει ο Σατανας οπως πολλους ελληνες δαιμονισμενους στη αλλη σελιδα της σανιδας που δεν εκκλησιαζονται . Βριζεις αισχρα αλλους αδελφους Ελληνες. Αυτο που πρεπει να ξερετε ολοι οι δαιμονισμενοι ακολαστοι Ελληνες στη Σουηδια οτι το εξωγαμιαιο η παρα φυσην σεξ και το πολυ φαι και τα λεφτα ειναι πραγματα του Σατανα. Αλλα ο ανθρωπος εχει την δυνατοτητα να ελευθερωθει απο αυτες τις αναγκες το κατα δυναμη και να ακολουθει τη θεικη λογικη του που ειναι πολυ ανωτερη απο τα σατανικα και ζωοδη ενστικτα. Αν ακολουθεις το σωμα ζεις αλλα οχι ελευθερος, ακολουθοντας το πνευμα ζεις ελευθερος. Τα ζωα με τα ενστικτα ακολουθουν για χιλιετιες την ιδια ρουτινα, ο ανθρωπος αμα πιστεψει στο Χριστο προχωραει μπροστα πνευματικα γιατι Ο Χριστος στην φυση του ανθρωπου προσπαθει να βαλει το πνευμα στην δοιηκηση και οχι το σωμα.
  Αλλα οπως ειπαι και ο αγιος Παυλος αν ο πειρασμος ειναι μεγαλος καλα ειναι να παντρευεται κανεις με την ευλογια της εκκλησιας για να ηρεμησει και να μη κανει αισχοι.
  Μετανοειστε γιατι θα κριθειται στη κολαση

 85. Έχει πλάκα τελικά αυτός ο διάλογος με τον μοναχό του όρους …

  Σοβαρά τώρα:
  Άκουσα και με συνετάραξε οτι μας άφησε χτές τελικά κι ο Νταλιάνης, ο τελευταίος της τριανδρίας των δωρητών-διαχειριστών της Στέγης.
  Μεγάλη μορφή! Τουλάχιστο κατά τρην εκτίμησή μου για τον εδώ Ελληνισμό! Μεγάλο το έργο του και η Οδύσσειά του που πήρε τελικά τέλος χωρίς να δεί τις Ιθάκες του (διάλεξε να μείνει εδώ ? …).
  Εκτιμώ ότι αφήνει μεγάλο κενό πίσω του και η Στέγη θα μου φαίνεται άδεια χωρίς αυτόν.

  Άς ελπίσουμε ότι το όραμά του για ενωμένο Ελληνισμό και Ελληνοσουηδικό πολιτισμό γύρω από το Ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

  Συλλυπητήρια στην οικογένεια Νταλιάνη, σε συγγενείς και φίλους!
  Γέροντα θα μας λείψεις. Καλό ταξίδι κι ας είναι αλαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 86. Αγαπητοι εν Χριστω αδελφοι,
  Σημερα το χρήμα έχει την μοναδική αξία υποβαθμίζοντας οποιεσδήποτε άλλες έννοιες και αξίες όπως ηθική, η φιλοπατρια και αυτοθυσια για τα ιδανικα μας , η χριστιανικη ζωη, και η καλλιέργεια πνεύματος. Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου βαθμολογείται με βάση το πορτοφόλι του και όχι τι έχει στο μυαλό του και στην ψυχή του. Στην εποχή μας όταν όλα και όλοι υποκλίνονται στο χρήμα και στην δύναμή του η ανθρώπινη ζωή γίνεται προϊόν κατανάλωσης και είναι ειδος αναλώσιμο. Ενας νέος άνθρωπος πρεπει να έχει χριστιανικη συνείδηση και σεξουαλικη εγκρατια για διαφορες ανομαλιες. Αγαπατε αλληλλους ειπε ο Χριστος. Εσεις εδω οι Ελληνες εισαστε σαταναδες, ψευτες και ανομαλοι. Παιδια μου, πρεπει να αγαπιοσαστε μεταξυ σας οπως αγαπιομαστε εμεις οι μοναχοι στο ορος. Αλλα ο θεος ειναι μεγαλος και θα σας συγχωρεσει αν μετανοεισται και ελθετε παλι στη εκκλησια. Ελλατε στο ορος να δειτε πραγματικη αγαπη μεταξυ μοναχων και αφειστε τα πολιτικα του κ. Κουβατσου που τον εχει κυριεψει ο Σατανας.

Comments are closed.