ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ Η ΖΩΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ Η ΖΩΗ (Γκορμπατσώφ προς Χόνεκερ το 1989)

GorbatsjovHonecker

Η κομουνιστική προπαγάνδα αποτελούσε ανέκαθεν ένα τρομερό όπλο. Οι θεωρητικοί του κομουνισμού μελέτησαν βαθειά την ψυχολογία των μαζών και επεξεργάστηκαν μια πρωτοφανή και εξαίρετη για την εποχή εκείνη, «επιστημονική» τεχνική, για τον ολοκληρωμένο επηρεασμό των μαζών.

Σ’ αυτή την τεχνική οφείλουν κυρίως τις επιτυχίες και την ύπαρξή τους κατά δεύτερο λόγο, τα αριστερά ή κομουνιστικά, εναπομείναντα βέβαια, κόμματα . Η ικανότητά τους να μετατρέπουν ορισμένες ιδέες σε κινητήρια δύναμη υποκίνησης, διαμαρτυριών και προκλήσεων, τις περισσότερες φορές, ενάντια σε μια πολιτική κυβέρνησης ή κυρίως σε όλες, (σημερινή περίπτωση) χωρίς η καινούργια κυβέρνηση στην Ελλάδα να έχει καν προβεί στις προγραμματικές της δηλώσεις, η γραμματέας του κομουνιστικού κόμματος στην Ελλαδα, προτρέχει, κουνώντας τη ρομφαία, ότι ο… λαός… της, με μηδενική ανοχή, θα κατέβει στους δρόμους για διεκδικήσεις, υπενθυμίζοντάς μας το καταστατικό του κόμματός της, που αναφέρεται στη διχτατορία του προλεταριάτου και τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας.

Όμως και αυτή η προπαγάνδα δεν είναι παντοδύναμη! Όσο οφείλει κανείς να μην την υποτιμά, άλλο τόσο οφείλει και να μην την υπερτιμά. Κάπως έτσι και οι αντίπαλοί της, διαπίστωσαν τα τρωτά της σημεία και τα εκμεταλλεύτηκαν, εξουδετερώνοντάς την.

bwallΠριν 20 χρονια, σαν σήμερα, γκρεμίστηκε το τείχος του Βερολίνου! Ένα σύμβολο του ψυχρού πολέμου, που μοίραζε την Ευρώπη στα δύο. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα που χώριζε χώρες, λαούς, οικογένειες, γκρεμίστηκε. Ταυτόχρονα, γκρεμίστηκαν και η Ιδεολογία και η Προπαγάνδα του κομουνισμού και γενικά το Σύστημα Εξουσίας των Ολίγων επί των Πολλών.

Ο κομουνισμός απέτυχε! Και απέτυχε οικτρά, γράφοντας μόνον κοινωνικές τραγωδίες. Ο κομουνισμός δεν επικράτησε στις ανεπτυγμένες, κοινωνικά, χώρες της Ευρώπης, όπως προέβλεπε ο Μαρξ, αλλά μόνον στη Ρωσία. Στην τότε φεουδαρχική και καθυστερημένη Ρωσία. Το γεγονός δε αυτό σφράγισε δια πυρός και σιδήρου όλη την εξέλιξή του, σαν ιδεολογία και την εφαρμογή του δια της επιβολής μέσω προσηλυτισμού και προπαγάνδας.

Απέτυχε, παταγωδώς, να σταθεί, διότι απευθυνόνταν σε εξαθλιωμένες μάζες λαού, γεμάτες από πρωτόγονα αισθήματα και ένστικτα. Η Προπαγάνδα που εδημιούργησαν ο Λένιν και ο Τρότσκι και ολοκλήρωσαν ο Στάλιν και οι συνεργάτες του ήταν μια Προπαγάνδα Ρώσων, που απευθύνονταν σε Ρώσους. Δηλαδή σε ανθρώπους αγράμματους, εξαγριωμένους από την προαιώνια τυραννία και πείνα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήσαν άτομα, γιατί τους έλειπαν η Παιδεία και η Ελευθερία. Αποτελούσαν μια ομαδιασμένη, σκοτεινή, ενστικτώδη, ομόψυχη μάζα. Ακόμη και η μορφολογία του εδάφους με την απέραντη εξισωτική ομοιομορφία του, δημιουργούσε ομοιομορφία συνθηκών ζωής, ηθών και εθίμων. Το κλίμα, ο αιώνια ομιχλώδης θολός ουρανός, τα μεγάλα ποτάμια, η απέραντη στέπα, τα σκοτεινά δάση επηρέασαν στο να κυριαρχείται αυτή η μάζα από ένα σκοτεινό μυστικισμό.

Ποτέ, εξάλλου, η Ρωσία δεν γνώρισε την ευτυχία μιας αστικής δημοκρατικής αναγέννησης. Έτσι οι μπολσεβίκοι είχαν να κάνουν με μια φοβισμένη, τυραννισμένη, καθυστερημένη και εξαγριωμένη μάζα, που πίστευε πρόθυμα, με φανατισμό, θρησκευτικό μυστικισμό, το κάθε μεσσιανιστικό κήρυγμα σωτηρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμιά απολύτως προοδευμένη χώρα δεν έγινε κομουνιστική επανάσταση. Μόνον σε τέσσερις χώρες επικράτησε αυτοδύναμα ο κομουνισμός: στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Κούβα και στη Γιουγκοσλαβία. Και οι τέσσερις καθυστερημένες! Οι μπολσεβίκοι μετά την επικράτησή τους, έθεσαν κάτω από την καθοδήγησή τους, το παγκόσμιο κομουνιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα, όμως, κλεισμένοι μέσα στον ιδιόμορφο γεωγραφικώς και ιστορικώς ευροασιατικό χώρο τους, απομονωμένοι, καχύποπτοι, πάσχοντας κυριολεκτικά από ομαδική μανία καταδίωξης, έμειναν βαθύτατα δεμένοι με τον σκοτεινό τους κόσμο. Κλείστηκαν πίσω από ένα αδιαπέραστο «παραπέτασμα» γεμάτοι δυσπιστία, για κάθε ξένο, κυβερνημένοι από την παρανοϊκή φοβία του κυκλωμένου στρατοπέδου.

Ο κομουνισμός και τα μέσα επιβολής του αγνόησαν τη Δύση, άρα και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Απεδείχθη δε περίτρανα, ότι ο μύθος περί παραδείσων του κομουνισμού ήταν σαν το μύθο του Σίσσυφου, μύθος για εξωτερική κατανάλωση και απευθυνόταν κυρίως όχι σε λαούς που ζούσαν κάτω από το κομουνιστικό καθεστώς, αλλά στους λαούς που δεν το εγνώριζαν και είχαν την τάση να τοποθετούν σ’ αυτό τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον. Απεδείχθη, επίσης, ότι ο κομουνισμός και τα μέσα επιβολής του, ένα σύστημα δηλαδή με σφραγίδα προέλευσης τη Ρωσία και κατασκευασμένο για τον ρωσικό λαό, μπορεί να ήταν κατάλληλο για ορισμένους ασιάτικους ή αφρικανικούς λαούς, αλλά ήταν τελείως ακατάλληλο για τους Ευρωπαίους. Και ήταν ακόμη πιο ακατάλληλο για μας τους Έλληνες με την έντονη ερευνητικότητα, την τάση για κριτική και διαφωνία με τους πάντες και για τα πάντα, τον ατομικισμό και την ανεξαρτησία της κρίσης.

We weren´t Βorn To Follow! (δεν γεννηθήκαμε για να ακολουθούμε). Ο Bon Jovi στέλνει χαιρετίσματα από την συναυλία του στο Βερολίνο σε κάτι κομουνιστικά απολιθώματα παρελθόντος στην Ελλάδα.

Δια χειρός
Γιώργου Κουβάτσου

Germany New Museum

Germany Wall Anniversary

Advertisements

6 Responses

 1. Και ενώ όλη η Ευρώπη γιορτάζει σήμερα την αναίμακτη πτώση του τείχους του αίσχους, του μίσους, του τρόμου, των εγκλημάτων του κομουνισμού εναντίον της ανθρωπότητας, η Παπαρήγα και όλα τα στελέχη της καπιταλστικής επιχείρησης ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ αφρίζουν όλη μέρα σήμερα απ’ την κακία τους. Χολή και αίμα ξέρναγαν όλη μέρα σήμερα στην ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ!
  Η καπριτσιόζα Παπαρήγα θυμήθηκε το σκοπευτήριο της Καισαριανής και, έτσι, για πείσμα μάζεψε τα μεγαλοστελέχη της ΑΕ του ΚΚ€ και το επισκεύτηκαν.
  «Νιώσαμε την ανάγκη, είπαν, να έρθουμε εδώ γιατί σήμερα στο Βερολίνο, η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασσάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους – ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός – πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους».
  Μα τι είναι αυτά που μάς λες, κυρά μου; Πότε θα κάνει ξαστεριά, να βάλεις την κουκούλα να πάρεις το καλάζνικοφ, στο χέρι σιδερόβεργες, μολότοφ κι αλυσίδες και να τα κάνεις βίδες;

 2. Tin eida tin Paparikai egw stin Elliniki Tileorasi kai eipa mesa mou:
  Auti i kyria edw, sigoura ypotimaei tin noimosyni olis tis anthropotitas kai olwn twn kommounistwn tou Anatolikou block pou panigyrizan tin eleutheria kai tin epanafora sti Dimokratia apo tin idia mera. Kai itan oloi sysomoi gia tin apofasi tous.
  H Papariga loipon kyrioi, epithymei na ksanaxtistei to toixos, etsi gia na ksanavrei tin MIZERIA, auto tis leipei.
  Na, kati tetoia akouw kai lypamai tous dytikogermanous pou gia polla xronia akoma tha plironoun to pesimo tou toixous.

  OUST mori kota, PALIOAFTAROU. FTOU FTOU, makrya apo mas!

 3. Apo elliniki selida

  Ο Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε με λόγια και με πράξεις : Όχι στους αστυνομικούς ράμπο. Αλλά όχι και στους αυτόκλητους της αυτοδικίας και βανδάλους της πόλης και της Δημοκρατίας. Η θέση σαφής. Κρίνεται από τους πολίτες…
  Ενημερώνω για κάτι σημαντικό, νομίζω:
  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας της 20-10-09, καταγγέλθηκε επίσημα, από όλους τους διαμερισματικούς συμβούλους, εκτός ενός, ότι…

  στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου του 5ου Διαμερίσματος, εισέβαλαν “αγανακτισμένοι πολίτες”, που απαίτησαν λήψη απόφασης για το πρόβλημα της “βίλας Δρακοπούλου”. Και το απαίτησαν βρίζοντας, απειλώντας και προπηλακίζοντας τους εκλεγμένους διαμερισματικούς συμβούλους. Ο ένας διαμερισματικός σύμβουλος που δεν κατήγγειλε ήταν εκείνος της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”.
  Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έκτροπα αυτά αποδοκιμάσθηκαν από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, εκτός από εκείνους δύο παρατάξεων:
  – Των συμβούλων της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, που αμφισβήτησαν την αλήθεια των καταγγελιών, λέγοντας “δεν είμασταν εκεί και δεν ξέρουμε αν έγιναν αυτά”.
  -Των συμβούλων της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης “Συμπαράταξη για την Αθήνα” , που δεν αμφισβήτησαν-αντίθετα καυτηρίασαν – τα έκτροπα αλλά τάχθηκαν εναντίον της καταδίκης τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο παρατάξεων δεν ψήφισαν “κατά” αλλά “αποχή”.
  Τα συμεράσματα δικά σας.
  Σχόλιο δικό μου : Ή πιστεύουμε στην Δημοκρατία ή δεν πιστεύουμε. “Γιαλαντζί” Δημοκρατία δεν υπάρχει. “Δημοκρατία όπως μας βολεύει” δεν είναι Δημοκρατία. Και, αν άλλα λέμε στην Βουλή, άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα στο Διαμερισματικό Συμβούλιο και άλλα στις συνεντεύξεις τύπου, είμαστε “γιαλαντζί δημοκράτες”…

 4. Apo elliniko sait
  me aformh gegonota sta exarxeia

  Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ¨ΕΚΦΩΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ¨ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ?Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ.ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ 3Ο ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΕ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ??ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΑΞΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΟΠΛΑ ΤΑΝΚΣ??ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΛΘΑΚΟΙ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ??ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ??ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ??ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ??ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ??ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ..ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΥΝΤΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ..ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ..ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

 5. ΑΠΟ «ΤΑ ΝΕΑ»

  ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
  Το Τείχος προστάτευε την Α. Γερμανία!

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

  ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ του Τείχους του Βερολίνου δικαιολόγησε χθες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις της από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου και βρέθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο.

  «Το Δυτικό Βερολίνο, όπως και το Ανατολικό, ήταν μέσα στην καρδιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το Τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και ρωτάμε: δεν είχε δικαίωμα ένας λαός, μια εξουσία εργατική ή οποιαδήποτε κυβέρνηση να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το Τείχος μέσα στο έδαφός της;», είπε η κ. Παπαρήγα για την ύπαρξη του Τείχους.

  Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε: «Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις- τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό κατοχής, θα ήταν ελεύθερα, μπες- βγες; Γιατί η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ, με τους Αμερικανούς, σαν στρατός κατοχής. Από τη μια μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της».

  Οι απόψεις σας
  Η γυναίκα ζεί ακόμη στην εποχή του Στάλιν.
  Αν είναι δυνατόν να υποστηρίζεις καθεστώτα που κλείνουν με τείχη και σύρματα τους πολίτες τους και που τους εκτελούν όταν θέλουν να φύγουν για να ζήσουν αλλού και πο έχουν μυστικές υπηρεσίες τύπου Στάζι.
  Ο Χόνεκερ και η παρέα του ήταν εγκληματίες!!!!
  Το πιό έντιμο θα ήταν το ΚΚΕ και η Αλέκα να μην σχολιάζουν το συγκεκριμένο θέμα γιατί ο ΛΑΟΣ της Ανατολικής Γερμανίας έριξε το τείχος και όχι οι Ιμπρεριαλιστές.

  ΝΤΕΜΗΣ 10/11/2009 16:04
  καλα οι ανθρωποι ειναι για τα πανηγυρια. μαντρωμενοι οι πολιτες μισο αιώνα, δεν μπορουσαν να φυγουν απο το τοπο τους και μιλανε για επανασταση των λαων οι παλιοφασιστες. μιλαμε ειναι να τρελλαινεσαι με αυτα που ακους.

  cb 10/11/2009 14:25
  Καλά, ούτε ίχνος ντροπής; Πότε επιτέλους θα καταργηθεί αυτό το απομηνάρι του ψυχρού πολέμου; Αμαν πια με αυτήν την ισόβια πρόεδρο του ΚΚΕ. Άντε κυρά μου να πλύνεις κανένα πιάτο.

  M 10/11/2009 10:47
  Μπράβο σου Αλέκα, επί τέλους κάποιος ξεμπρόστιασε και πρόγκιξε τους 100 εκατομμύρια αναρχοδεξιούς Ευρωπαίους που δεν τους άρεσε η προστασία του τείχους. Αλέκα μου, βλέπω τα αφιερώματα στην πτώση του τείχους και αηδιάζω. Όλοι αυτοί οι έκφυλοι Βερολινάζοι που πίνουν σαμπάνια, πανηγυρίζουν, γελάνε, αγκαλιάζονται. Πιόνια στα χέρια των Ιουδαιοιμπαριαλιστών, λιγούρηδες για τις αηδιαστικές Αμερικανοφερμένες ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα. Αχ και να ήσουν εσύ τη νύχτα της εκείνη στα οδοφράγματα μαζί με μερικούς συντρόφους απ το λιμάνι. Θα τους γαζώνατε όλους τους δεξιοφασίστες με τα Καλάσνικωφ και θα βλέπαμε σήμερα αν πανηγύριζαν ο Παπανδρέου και οι ρεβιζιονιστές και οπορτουνιστές φίλοι του.

 6. Κάθε λογικός πολίτης που ασπάζεται τις αρχές της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να την υπερασπίζεται από τους εχθρούς της, από τους αυτόκλητους εκφραστές του “λαού”. Είτε είναι μαύροι είτε κόκκινοι λάτρες τείχων και τοίχων μίσους, βαρβαρότητας, βίας, καταπίεσης και εξαθλίωσης της προσωπικότητας του ατόμου.

  ΚΚέδες είστε παρελθόν και μάλιστα πολύ σκοτεινό.

  Γκρεμίστε το τείχος που σας αγκυλώνει νοητικά, συναισθηματικά και …βιολογικά.

  Ο λαός δεν σας γουστάρει.
  Capito?!

Comments are closed.