Το θαύμα του αιώνα ή κομματικό καθήκον;

Όπως ήδη είναι σε όλους γνωστό, το 2006 η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΟΕΣΚΣ) κρίθηκε αντιδημοκρατική από την χρηματοδοτούσα σουηδική υπηρεσία και έκοψε την επιδότηση στα κομούνια που την διοικούν.

Η απόφαση αυτή της σουηδικής κρατικής υπηρεσίας, όπως και όλες οι αποφάσεις, ήταν οριστική, αμετάκλητη και μη εφέσιμη.

Βεβαίως ο γνωστός κουραδόμαγκας και τα υπόλοιπα κομούνια της ΟΕΣΚΣ, οι ορκισμένοι εχθροί κάθε έννοιας δημοκρατίας, εξαπατούσαν και εξαπατούν την παροικία μας, διακυρήσσοντας ότι η σουηδική υπηρεσία υπέκυψε σε συκοφαντικές καταγγελίες εξωομοσπονδιακών παραγόντων και ότι τα κομμούνια θα κινούνταν δικαστικά εναντίον της σουηδικής υπηρεσίας που μελάνωσε το κύρος τους.

Οι λόγοι όμως που η σουηδική υπηρεσία έκρινε αντιδημοκρατικό αυτό το βόθρο της σέκτας των ιεχωβάδων του ΚΚ€ δεν θα μπορούσαν ποτέ να ήταν αυτοί που επικαλούνται ο κουραδόμαγκας σουβλατζής και η συμμορία του. Η υπηρεσία για την απόφασή της βασίστηκε στην έκθεση του ορκωτού λογιστή και στα πρακτικά του συνεδρίου της σέκτας.

Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ότι ο αθεόφοβος κουραδόμαγκας έκανε συνέδριο χωρίς την έκθεση του ορκωτού λογιστή. Η έκθεση του ορκωτού λογιστή κατατέθηκε μόνο στην χρηματοδοτούσα υπηρεσία και η οποία έκθεση συντάχτηκε 6 εβδομάδες αργότερα, αφού ήδη είχε γίνει το συνέδριο και η συμμορία ήδη είχε πάρει απαλλαγή από τη στημένη φαρσοκωμωδία δηλ. αυτό που λένε συνέδριο.

Με το πρόσχημα ότι οι κοινότητες πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ομοσπονδία πριν τη λήξη του έτους για να προλάβει ο ορκωτός λογιστής να κάνει τη δουλειά του απόκλεισαν και πολλές κοινότητες από το … συνέδριο μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τα λαμόγια την επανεκλογή τους.

Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Ελλήνων της παροικίας μας τα παμπόνηρα κομούνια επινόησαν και διάφορα τεχνάσματα οργανώνοντας δήθεν διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις μεγάλων δικηγορικών γραφείων, του έλληνα πρέσβη, βουλευτών με επερωτήσεις ακόμα και στο σουηδικό κοινοβούλιο και πολλές άλλες κουτοπονηριές.

Το 2006 όμως έγινε και ένα θαύμα το οποίο πέρασε απαρατήρητο, δεδομένου ότι η ΟΕΣΚΣ εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποκτήσει την εύνοια του Θεού! Του θεού του πολυούχου αγίου Φουκάκη εν Γκετεμπορίω!

Έστειλε φώτιση ο θεός του Φουκάκη στις παρακάτω κοινότητες οι οποίες ανεξάρτητα η μία από την άλλη έγραψαν σε ένα χαρτί η καθέ μία από δαύτες χωριστά το ίδιο ακριβώς κείμενο-διαμαρτυρία και το έστειλαν στην υπηρεσία.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησε. Η απόφαση της υπηρεσίας παραμένει οριστική και αμετάκλητη.

Η ΟΕΣΚΣ παραμένει αντιδημοκρατική για τις σουηδικές υπηρεσίες το 2006! 
Και για μας τους υπόλοιπους, αντιδημοκρατική και τα υπόλοιπα χρόνια
.

Δεδομένου ότι τα κομούνια δεν πιστεύουν σε θαύματα και άλλες τέτοιες αηδίες όπως λένε, εμείς πιστεύουμε ότι επιβλήθηκε στις παρακάτω κοινότητες το κομματικό καθήκον, υπαγορεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής «άνωθεν» και επιβλήθηκε επίσης στις κοινότητες αυτές να απαλλάξουν και να υπερψηφίσουν και πάλι τους άχρηστους στη διοίκηση της ΟΕΣΚΣ.

 

Και σε PDF

Advertisements

5 Responses

 1. Για τους αυτοαποκαλούμενους εκφραστές του ελληνισμού

  Δημοσιεύθηκε από ellinesstinssouidia στο 25/01/2009

  Εδώ και καιρό υπάρχουν δυο μπλογκ (ιστολόγια) στα ελληνικά που απευθύνονται στους Έλληνες της Σουηδίας αλλά και γενικότερα. Στην αρχή υπήρχε μόνο το ένα, οι λεγόμενοι Έλληνες της Σουηδίας που ήταν και είναι χυδαίο και φασιστικό, βρίζοντας και συκοφαντώντας κάθε τι οργανωμένο που ήταν ενάντιά τους με σκοπό να διαλύσει όλες τους οργανωμένους συλλόγους των Eλλήνων, να σπείρει την διχόνοια και την καχυποψία στους Έλληνες και να αναδειχθεί ο καινούριος εκπρόσωπος των Ελλήνων, δηλαδή οι ίδιοι. Φυσικά αυτή η μικρή ομάδα που υπάρχει γύρω από αυτό το ιστολόγιο δεν θα εκλεγόνταν από μαζικά όργανα, δεν θα ελεγχόνταν από πουθενά και όλα ώραία και καλά.

  Το δεύτερο ιστολόγιο, ο λεγόμενος Ελληνισμός της Σουηδίας, άρχισε πιο διακριτικά. Να μαζέψει υποτίθεται τις εκδηλώσεις των Ελλήνων, να συσπειρώσει τα δρώμενα και τις πρωτοβουλίες τους. Το τελευταίο όμως διάστημα φάνηκε καθαρά ο ρόλος του. Να υπονομέυσει το οργανωμένο κίνημα των Ελλήνων στη Σουηδία. ΕΝΑΣ άνθρωπος θέλει να αντικαταστήσει τους φορείς μαζί αυτή τη φορά σε συνεργασία με τα φασιστικά στοιχεία από το πρώτο ιστολόγιο.

  Απαιτεί το δεύτερο ιστολόγιο, τους φορείς να τον ενημερώνουν για τις δραστηριότητες τους, ξεχνώντας ότι οι φορείς δίνουν λογαριασμό στα μέλη τους από όπου και εκλέγονται. Παίρνει ανοιχτά θέσεις και στηρίζει άτομα που λειτουργούν αντιδημοκρατικά, ενάντια στο καταστατικό του συλλόγου που έχουν εκλεγεί απ΄αυτό, με ίντριγκες, συκοφαντίες και εκβιασμούς όπως αποδείχτηκε και στο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου της Στοκχόλμης.

  Και …”δημοσιογράφος”!

  Πέρα όμως απ΄αυτό εμφανίζεται ο εκπρόσωπος αυτού του ιστολογίου και σαν “δημοσιογράφος”!!! Από που και ως που, ένα ιδιωτικό ιστολόγιο είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης ,είναι ένα ερώτημα. Μήπως ο κύριος αυτός είναι πράγματι δημοσιογράφος; Έχει δημοσιογραφική ταυτότητα και δεν το ξέραμε; Και από που παίρνει το δικαίωμα να εισβάλλει σε ένα χώρο που ένας σύλλογος έχει τη δραστηριότητα του και να φωτογραφίζει αβέρτα χωρίς την άδεια των παρευρισκομένων; Δεν το ήξερε ότι αυτό είναι παράνομο μιας και δεν θεωρείτε δημόσιος χώρος;

  Και σαν “δημοσιογράφος” βέβαια είδε μόνο τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των φίλων του βαφτίζοντας τες “δημοκρατία” και όχι τους γονείς (γύρω στους 90) που διαμαρτυρόντουσαν για το πραξικόπημα στο σχολείο και ότι ο λεγόμενος πρόεδρος μαζί με μέλη του ΔΣ της Πολιτιστικής Στέγης εκβίαζαν μέλος του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, όπως το ίδιο το μέλος κατάγγειλε στο σχολείο.

  Συμφέροντα

  Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τις οργανώσεις των Ελλήνων στη Σουηδία για να μπορέσουν να περάσουν διάφορα σχέδια όπως πχ η δημιουργία ιδιωτικού σχολείου με τη διάλυση του Σαββατιάτικου, η διάλυση των συλλόγων έτσι ώστε η εκπροσώπηση των Ελλήνων της Σουηδίας να γίνεται από κάποια ελίτ (όχι αναγκαστικά και σκεπτόμενη τέτοια).

  Οι Έλληνες στη Σουηδία αλλά και παντού δεν χρειάζονται τέτοιους τύπους να τους αντιπροσωπεύουν. Μπορούν και μόνοι τους να αυτοοργανώνονται, να διεκδικούν, να παλεύουν και πολλές φορές να νικούν. Το έχει δείξει η πείρα πολλών χρόνων παρά τις αδυναμίες και ελλείψεις που έχουν αυτοί οι σύλλογοι. Μέσα από τους συλλόγους τους, τις κοινότητες, την Ομοσπονδία των Ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας και όποιους άλλους φορείς κρίνουν οι ίδιοι ότι τους εκπροσωπούν θα προχωρήσουν. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις και εκλογές.

  Τους αυτόκλητους σωτήρες των Ελλήνων τους ξέρουμε μέσα από την ιστορία μας και κάθε φορά που οι σωτήρες προσπάθησαν να μας σώσουν, τη πληρώσαμε ακριβά. Μόνο μέσα από την οργανωμένη μαζική συμμετοχή και πάλη μπορούμε να καταφέρουμε κάτι.

  Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν!

  Δημοσιεύθηκε στο Κοινωνία – Samhälle, Παιδεία, Πολιτική – Politik, Πολιτισμός – Kultur, Σκανδιναβία, Σουηδία – Sverige, Σύλλογοι – Föreningar | Με ετικέτα: συκοφαντίες, Έλληνες της Σουηδίας, Ιστολόγια, Στοκχόλμη, Σαββατιάτικο σχολείο, ίντριγκες, δημοσιογράφοι, ελληνισμός της Σουηδίας, ιδιωτικό σχολείο, μπλογκ, μαζικά όργανα | Κανένα σχόλιο »

 2. Γεια σου ρε έντιμο κομούνι,
  Η εντιμότητα τρέχει απ’ μπατζάκια σου!
  Ποιο γελοίο κομούνι το έγραψε αυτό; Πραγματικά γελάσαμε με την ψυχή μας. Αν έχεις κι άλλα στείλε μας.
  Βλέπω τελειώνει και με συνθηματάκια τύπου Κωνστάντη, του διαδηλωσάκια.
  Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα κομούνια της σέκτας του KK€ ΑΕ βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.
  Κομούνια μην το βάζετε κάτω, βροντοφωνάξτε!
  ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
  ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ!
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΣΚΣ

 3. Εγώ συμφωνώ μέ τά κουμμούνια δικιο εχουν. Να κλεισουν μπάμ καί κάτω όλα τα μπλογκ του ευρωμονόδρομου. Μόνο τα συσπυρωμένα αγωνιστικά παλεφτικά μπλόγκ που φκιαχνει το κόμμα να υπάρχουν στο ινέρνετ. Και κανονικά θα πρέπει να το κλίσουμε αυτό το ιντενετ, Ζημιά κανει καλό δέν κάνει. Το είπε και η Αλέκα. ΌΠιοος θέλει την ενημέρωη του να παρει το ριζοσπαστη να διαβάσει.

 4. Agapitoi k Kommounistes, Mipos kserete poioi exoun metatrepsi ton ellinismo tis souidias se hartopektes? Poioi exoun metatrepsi tous foris se kapnistiria. Poioi exoun kaliergisi tin apopsi oti to kapitalistiko sistima ktipiete varia otan klevome ta epidomata tou kratous? Poioi pistevou oti ta simferonta ton ellinon proaspizonte me taksidia tis omospondias se diafores xores,kai oti oso pio antidimokratika litourgoume toso pio poli proaspizome to proletariato apo ta diafora ELIT? Pios theori ehthrous tou laou tin dimokratia ke tin pliroforisi? Ke pios eksousiodoti psonia san ton Aionio diadiloti na to pezi timitis ton ithon. Thelo mia grigori ke epanastatiki KKE apantisi.

 5. Η φράση “… που ήταν και είναι χυδαίο και φασιστικό, βρίζοντας και συκοφαντώντας κάθε τι οργανωμένο που ήταν ενάντιά τους…” είναι όλα τα λεφτά.
  Οργανωθήκατε εναντίον τους; και τι περίμενες να κάνουν ρε κνιτόμουτρο;

Comments are closed.