Το ΠΑΣΟΚ ενάντια στους γονείς και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σαββατιάτικου Σχολείου στη Στοκχόλμη ανακοίνωσε την προκήρυξη συμπληρωματικών εκλογών για την συμπλήρωση των κενών θέσεων στο Δ.Σ. ύστερα από την παραίτηση ορισμένων μελών του.

Οι συμπληρωματικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009 στο Åsö Gymnasium και ώρα 12.00 – 13.00.

Αυτή τη φορά δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του συλλόγου να ψηφίσουν τοπικά στις περιοχές που διαμένουν, όπου υπάρχει ελληνικό σχολείο, δηλαδή Rinkeby, Tensta, Solna και Skärholmen.

Αυτή η άκρως δημοκρατική καινοτομία μπορεί να συγκριθεί με την ψήφο των μεταναστών από τους τόπους διαμονής τους. Πάγιο αίτημα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ πράγμα που δεν γνωρίζουμε αν είναι ακόμα αίτημα ύστερα από την κατάληψη αυτής της οργάνωσης από το βόθρο της σέκτας των απατεώνων του ΚΚ€ και της ΝΔ μιας και το «δημοκρατικό» ΚΚ€ της ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ στην Ελλάδα έχει φρενάρει την όλη διαδικασία, ενώ το θέμα έβαινε προς τη λύση του.

 Το σκεπτικό του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ήταν να στηθούν κάλπες στις υπάρχουσες ελληνικές κοινότητες σ’ αυτές τις περιοχές.

Όλες οι ελληνικές κοινότητες δέχτηκαν μετά χαράς να εξυπηρετήσουν τους έλληνες γονείς της περιοχής τους αλλά και το σύλλογο γονέων στις εκλογικές διαδικασίες εκτός από μία! Ποια είναι αυτή; H Κοινότητα Βόρειας Στοκχόλμης στο Rinkeby!!!

Η κοινότητα του Rinkeby, μάλιστα, διαβίβασε την άρνησή της μέσω του Κώστα Παπαδόπουλου, μέλους του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι εδώ και καιρό η κοινότητα του Rinkeby διοικείται απεθείας από το ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας και από το μέλος του εθνικού συμβουλίου του, Κώστα Παπαδόπουλου, μιας και το Δ.Σ. της κοινότητας έχει παραχωρήσει όλες τις αρμοδιότητές του και έχει αντικατασταθεί από το άτομο αυτό.

Διερωτώμαστε τι σκοπιμότητες έχει το ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας, όταν αναμιγνύεται σε τοπικές υποθέσεις φορέων αποδήμων σε μια χώρα της αλλοδαπής και αρνείται να κάνει μια εξυπηρέτηση στους έλληνες γονείς αυτής της περιοχής.

Επίσης διερωτώμαστε με ποιο δικαίωμα το ΔΣ (εκλεγμένο υποθέτουμε) της κοινότητας του Rinkeby αθετεί το καθήκον του και την εντολή των μελών της κοινότητας και παραχωρεί πλήρως τη διοίκηση της κοινότητας σε ένα πολιτικό κόμμα της Ελλάδας. Τι λένε τα μέλη της κοινότητας αυτής; Τι όφελος μπορεί να έχει το ΠΑΣΟΚ της Ελλάδας από τέτοιες πρακτικές;

Ένα άλλο επίσης αξιοπερίεργο γεγονός είναι το ότι ο Κώστας Παπαδόπουλος εκπροσώπησε το βόθρο των κομουνιστών του απατεώνα Χαϊδευτού και της ΝΔ στο συνέδριο του ΣΑΕ στη Γερμανία πρόσφατα, όπως γράφει η κωλοφυλλάδα του βόθρου των ξεφτιλισμένων Αλουτζανίδου και Χαϊδευτού στο τελευταίο «εορταστικό» της τεύχος.

Κάτι σάπιο πρέπει να υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε άλλος αξιοπρεπέστερος χώρος για να εξυπηρετήσει τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στις αίθουσες του ΚΑΠΗ, που τα τελευταία χρόνια σοβαρά και μεθοδικά επιτελεί το κοινωνικό του έργο.

Advertisements

One Response

 1. ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

  ΑΘΗΝΑ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ…

  «Σας καλώ να υπερψηφίσετε το νέο προϋπολογισμό, σας καλώ να πείτε «ναι» στον Προϋπολογισμό του 2009. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, στο δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας. Ζητώ ένα ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας. Ζητώ να πείτε «ναι» στην υπευθυνότητα. «Ναι» στην προοπτική». Κ. Καραμανλής, ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009, 21/12/2008.

  1. Τι έλεγε από τότε το ΠΑΣΟΚ; Ότι ο προϋπολογισμός του κ. Καραμανλή για το 2009 δεν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώθηκε. Ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούνε οι Έλληνες πολίτες, που ζούμε όλοι μας.

  2. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και επιβεβαιωνόμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προβλέπει σχεδόν μηδενική αύξηση στην Ελλάδα για το 2009 και έλλειμμα στο 3,7%. Η καταρρέουσα κυβέρνηση αναζητεί μέσα στον πανικό της οικονομικής της αποτυχίας επιχειρήματα…

  Λέει ότι και άλλες χώρες έχουν δημοσιονομικά προβλήματα. Αυτό είναι σωστό για το 2008 και το 2009. Η Ελλάδα, όμως είχε δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από 3% από το 2007. Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση είχε ξεφύγει πριν ξεκινήσει η διεθνής κρίση.
  Λέει ότι η Ελλάδα «αντέχει» και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είμαστε καλύτερα. Ένα μόνο στοιχείο: το 2003, την τελευταία χρονιά διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Ευρωζώνη είχαμε μεγάλη επιβράδυνση της ανάπτυξης (μόλις 0,8%), στην Ελλάδα, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,6%. Το 2010, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωζώνη θα έχει 0,4% ρυθμό ανάπτυξης, περίπου τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης που είχε το 2003. Στην Ελλάδα, όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να είναι 0,9%. Με άλλα λόγια, σχεδόν το ίδιο με την Ευρωζώνη. Με απλά λόγια σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξαφανίστηκε όλο το αναπτυξιακό απόθεμα που είχε η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
  3. Δεν είναι μόνο όμως το ότι οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. Είναι ότι δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο να αντιμετωπίσουν την κρίση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογική τους διάσωση. Την ώρα που η μέση ελληνική οικογένεια βυθίζεται στην ανασφάλεια, η κυβέρνηση Καραμανλή:

  Οργανώνει προεκλογικά σχέδια εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, είτε με τους πόρους του ΟΑΕΔ, είτε με τις πανελλήνιες εξετάσεις είτε ακόμη και με τη στρατιωτική θητεία. Έχουν το θράσος να παίζουν προεκλογικά παιχνίδια ακόμη και με τον πόνο των ανέργων, ακόμη και με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, ακόμη και με την άμυνα της χώρας.
  Σκηνοθετούν συναντήσεις, δήθεν για να πιέσουν τους τραπεζίτες, την ώρα που οι τράπεζες, παρά τα 28 δις, αρνούνται επίμονα να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
  Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι…ενδιαφέρονται για τους ασθενέστερους. Αυτοί που απέρριψαν όλες τις προτάσεις νόμου που καταθέσαμε για τους δανειολήπτες, το επίδομα θέρμανσης (4 συνεχόμενα χρόνια), για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αυτοί που δήλωναν ότι προτιμούν να είναι «χρήσιμοι παρά πρόσκαιρα ευχάριστοι». Αυτοί που χάρισαν δις ευρώ σε επιχειρήσεις, που κατάργησαν τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που φορολόγησαν ακόμα και εισοδήματα στα όρια της φτώχειας με την κατάργηση του αφοροολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αύξησαν τον ΦΠΑ, που καθιέρωσαν το χαράτσι του ΕΤΑΚ, που εξαπέλυσαν κατά κύματα τις φοροεπιδρομές στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα όλα αυτά τα χρόνια…
  5. Όλα στο βωμό της εκλογικής τους διάσωσης. Είναι μια κυβέρνηση με μόνη πυξίδα τη δική της διάσωση, που όμως σέρνει μαζί της στο βάραθρο και τη χώρα. Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος από τα Τρίκαλα: «Η χώρα, βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ύφεση. Αλλά, δεν θα το επιτρέψουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, για να δώσει στον τόπο λύση και διέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την οικονομική ανάκαμψη».

  Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ: «Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ»

  1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και χθες κοντά στους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας και στους αγρότες, παρουσιάζοντας το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και την αντιμετώπιση της ύφεσης.

  Επανέλαβε τις 4 βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: αποφασιστική στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος, αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, δημιουργία νέου πλούτου και θέσεων εργασίας με επένδυση στην «πράσινη ανάπτυξη» και ένα δίκαιο και ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος δικαίου.
  Προσδιόρισε και πάλι τις 5 συγκεκριμένες δέσμες μέτρων του ΠΑΣΟΚ για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των ασθενέστερων στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών.
  2. Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τις Σέρρες, παρουσίασε και στα Τρίκαλα την πρόταση του για μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας – Αγροτών που περιλαμβάνει 10 συγκεκριμένες δεσμεύσεις: α) Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για τη βελτίωση της διαχείρισης νερού και ποιότητας των προϊόντων, β) Η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, γ) Η προώθηση νέων, σύγχρονων, ισχυρών συλλογικών δομών με τομές στη λειτουργία των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, δ) Η συνεχής και αποτελεσματική επιμόρφωση των αγροτών για όλες τις τεχνολογικές και παραγωγικές εξελίξεις, ε) Η καθιέρωση στην πράξη του Μητρώου Αγροτών κι ενός πραγματικού Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, στ) Ο χωροταξικός σχεδιασμός και καθορισμός των χρήσεων γης με ευνοϊκούς όρους χρήσης ενοικίασης γης για τον αγρότη, ζ) Η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται και οι νέοι κίνδυνοι που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές, η) Σύγχρονο δίκτυ κοινωνικής προστασίας με αγροτικά ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Βοήθεια στο Σπίτι: αυτά θα είναι τα νέα μεγάλα έργα της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η) Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι, και θ) Σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών, με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων, σε ό,τι αφορά προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όρια ηλικίας. Ενδεικτικά, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και οι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 60ό έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα Ταμεία.

  3. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε τέλος στα 10 άμεσα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την άμεση στήριξη του εισοδήματος των αγροτών απέναντι στην επαπειλούμενη ύφεση:

  α) Ένα δις ευρώ, από τα 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα, β) Άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής περίοδος χάριτος δύο ετών, γ) Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, τόκους υπερημερίας και ανατοκισμό των τόκων, δ) Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ε) Άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, στ) Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, ζ) Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων με βάση τα στοιχεία του 2007, η) Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θ) Κατάργηση του ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας (ΕΤΑΚ), ι) Αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και τις νησιωτικές περιοχές.

  ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ Μ.ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ: ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΦΥΓΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ;

  1. Σήμερα συζητείται στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου της Μ. Βατοπεδίου από τη Βουλή με τη συγκρότηση της λεγόμενης προανακρτικής Επιτροπής.

  2. Τα ψέματα για τον πρωθυπουργό, τελείωσαν. Ο κ. Καραμανλής που στην αρχή επιχείρησε να συγκαλύψει ένα ακόμη σκάνδαλο της κυβέρνησης για να συρθεί στη συνέχεια στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής, την οποία απέρριψε όταν την πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, τίθεται ενώπιον των ευθυνών του. Θα υπηρετήσει την αλήθεια ή το κομματικό του συμφέρον; Θα υπηρετήσει την απαίτηση του Ελληνικού λαού να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών στο μεγαλύτερο σκάνδαλο λεηλασίας δημόσιας γης στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, ή θα τραπεί και πάλι σε φυγή;

Comments are closed.