Γεμάτα και πάλι τα ταμεία της ΟΕΣΚΣ (Γκραν σουξέ!)

rm.jpgΗ σoυηδική κρατική υπηρεσία Ungdomsstyrelsen ανακοίνωσε πρόσφατα τις επιδοτήσεις του σουηδικού κράτους προς τη γνωστή για τα οικονομικά σκάνδαλα επιχείρηση του ΚΚΕ στη Σουηδία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΟΕΣΚΣ) και τις θυγατρικές της εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΕΟΝΣ) και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Η ΟΕΣΚΣ, λοιπόν, γνωστή και ως ομοσπονδία-μαϊμού ή ομοσπονδία ουλοχαϊδευτού, λαμβάνει για το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2008 το ποσό των 181.866 σουηδικών κορονών.

Το χρηματικό αυτό ποσό αποφασίστηκε βάσει των στοιχείων που δήλωσαν τα βασικά στελέχη της επιχείρησης Κομνηνός Χαϊδευτός, Πάνος Ουλής, Κώστας Φουκάκης, Μανώλης Τερζάκης και Δημήτριος Γεωργιάδης, ήτοι 19 κοινότητες με 3.680 μέλη.

Το ότι οι 181.866 κορόνες εγκρίθηκαν μόνο για τους πρώτους έξι μήνες του 2008 οφείλεται στο γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου του 2008 τίθενται σε ισχύ νέες διατάξεις βάσει των οποίων θα εγκριθεί και το ποσό για τους υπόλοιπους έξι μήνες του 2008. Το ύψος της επιδότησης για το δεύτερο εξάμηνο θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες του Κ. Χαϊδευτού και των υπολοίπων για την περαίωση του μακρόπνοου και θεάρεστου έργου τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της ΟΕΣΚΣ τώρα με τη σειρά της λαμβάνει επιδότηση για το 2008 το ποσό των 250.000 σουηδικών κορονών. Η επιτροπή αυτή συστάθηκε από την ΟΕΣΚΣ πριν από δύο χρόνια, όταν η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει αρκετά εκατομμύρια σε οργανώσεις γυναικών.

Η νεοσυσταθείσα αυτή επιτροπή, πασίγνωστη (δεν υπάρχει κανείς στην Ευρώπη που να μη γνωρίζει την πλούσια δράση της) και πάρα πολύ δημοφιλής στην παροικία μας κατόρθωσε μέσα σε δύο χρόνια να εγγράψει (μέχρι στιγμής) 2.295 δραστήρια μέλη με πάρα πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα σε 7, προς το παρόν, νομούς της Σουηδίας. Στόχος αυτής της οργάνωσης είναι η δραστηριοποίησή της σε όλη την επικράτεια και σε μερικούς μήνες αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό μελών ακόμα και την ίδια την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ, η οποία με την πληθώρα των κοινοτήτων της και την 36χρονη ύπαρξή της μόλις και μετά βίας φτάνει τα 3.680 μέλη.

Το σουηδικό κράτος μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει χρηματοδοτήσει την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της ΟΕΣΚΣ με περισσότερα από 1.300.000 κορόνες!!! Και αυτό από μία και μόνο κρατική υπηρεσία. Ίσως υπάρχουν και άλλες χρηματοδοτήσεις από άλλες υπηρεσίες τόσο της Σουηδίας, της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Τέλος στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επιδότηση της ΕΟΝΣ με 1.136.800 σουηδικές κορόνες για την οποία αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες
Ungdomsstyrelsen τηλ. +46 8 56621900
Grekiska riksförbundet (ΟΕΣΚΣ) τηλ. +46 8 6270027

Advertisements