Η νομενκλατούρα των καταληψιών του Ιδρύματος

Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι αρκετοί συμπατριώτες μας, εξαπατημένοι προφανώς από την παραπληροφόρηση που τα επαγγελματικά κομματικά στελέχη τού φασιστικού ΚΚΕ, νομίζουν ότι γίνεται αγώνας για το ποιος θα επικρατήσει στο Δ.Σ. του ιδρύματος Ελληνική Πολιτιστική Στέγη – ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. Και ότι όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ίδρυμα μερικές οργανώσεις θα εκδιωχθούν.

Θα ξαναπούμε ότι το μόνο νόμιμο καταστατικό του ιδρύματος είναι αυτό της 17ης Απριλίου του 1980 (διαβάστε το εδώ!). Οποιοδήποτε άλλο καταστατικό επιδεικνύουν οι απατεώνες του ΚΚΕ στους καλοπροαίρετους συμπατριώτες μας είναι πλαστό και, φυσικά, παράνομο. Η πράξη της πλαστογράφησης είναι ποινικά κολάσιμη. Οι απατεώνες αυτοί θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στη φυλακή!

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας είναι ότι το Δ.Σ. του ιδρύματος διορίζεται και δεν εκλέγεται από κάποια γενική συνέλευση κάποιας κοινότητας ή ομοσπονδίας. Τα ιδρύματα δεν έχουν καμία σχέση με τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται στις κοινότητες και τις ομοσπονδίες του Χαϊδευτού. Υπάρχει ειδική νομοθεσία που αφορά τα ιδρύματα.

Οι οργανώσεις που αναφέρει το καταστατικό του ιδρύματος έχουν δικαίωμα να στείλουν τον αριθμό αντιπροσώπων που τους αναλογεί.

Το καταστατικό του ιδρύματος λέει στην παράγραφο 3:
Το ίδρυμα θα διοικείται από 17-μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Οι οργανώσεις και ο αριθμός των συμβούλων που αντιστοιχεί στην κάθε οργάνωση είναι κατά σειρά οι παρακάτω:
1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ – ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, η οποία έκανε και τη δωρεά των κτιρίων (αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων) στο Ίδρυμα συμμετέχει στο Δ.Σ. του ιδρύματος με 3 αντιπροσώπους.
2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (η γνωστή ομοσπονδία-μαϊμού, όργανο του ΚΚΕ και όχι του Ελληνισμού της Σουηδίας), 3 αντιπρόσωποι.
3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, 2 αντιπρόσωποι.
4. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, 1 αντιπρόσωπος.
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, 1 αντιπρόσωπος.
6. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (ανύπαρκτος σήμερα), 1 αντιπρόσωπος.
7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ανύπαρκτος σήμερα), 1 αντιπρόσωπος.
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ, 1 αντιπρόσωπος.

Το άθροισμα των συμβούλων υπαρκτών και ανύπαρκτων οργανώσεων έως εδώ είναι 13.

Το καταστατικό του ιδρύματος στη ίδια παράγραφο ορίζει ρητά ότι οι υπόλοιποι 4 σύμβουλοι θα διορίζονται ως εξής: Η Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη (και μόνο) προτείνει τους 4 συμπατριώτες μας και αυτοί διορίζονται στο Δ.Σ. του ιδρύματος σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους 13 του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. έως εδώ έχει γίνει 17-μελές (13+4).

Η ίδια παράγραφος (§ 3) αναφέρει επίσης ότι στα τρία άτομα που υπογράφουν την ιδρυτική πράξη του ιδρύματος δηλ. Αλέξανδρος Φράγκος, Δημήτρης Νταλιάνης και Δημήτρης Μεράκος, τους επιτρέπεται να συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ιδρύματος για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν.

Έτσι ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. του ιδρύματος έφτασε αισίως τον αριθμό 20.
Αν δηλαδή όλοι αυτοί οι σύλλογοι που αναφέρει το καταστατικό υπήρχαν θα είχαμε ένα Δ.Σ. αποτελούμενο από 20 άτομα. Επομένως το ίδρυμα έχει ένα Δ.Σ. αποτελούμενο από 17 έως 20 το πολύ μέλη.

Ό,τι λοιπόν διαδίδει ψευδώς συκοφαντώντας όσους ζητούν τη νομιμότητα η Μαρία Χουλιάρα που της αρέσει να τη φωνάζουν πρόεδρο ενώ δεν έγινε ποτέ πρόεδρος του ιδρύματος είναι κουραφέξαλα. Το κάνει σκόπιμα σύμφωνα με τις εντολές του Χαϊδευτού και κατ’ επέκταση της Παπαρήγα. Ακόμα και στο συνέδριο-μαϊμού της συμμορίας των κομνηνοσυμμοριτών που έγινε τον περασμένο μήνα, βγήκε η Χουλιάρα ως πρόεδρος του ιδρύματος (τι λες καλέ) και φλόμωσε τους συντρόφους της με τις βλακείες της. Το λυπηρό είναι ότι οι «σύνεδροι», αν και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η Χουλιάρα (και ο Χαϊδευτός και ο Ουλής, και ο Φουκάκης (αυτός παριστάνει και το θρήσκο, μην τρελαθούμε κιόλας) και ο Τερζάκης (άλλο ψώνιο αυτός) τους δουλεύει ψιλό γαζί, κάθισαν να εξευτελίζονται ακούγοντας τα ψεύδη της αντί να της τα πουν έξω απ’ τα δόντια.
Επίσης λυπηρό είναι ότι γραμματέας του ιδρύματος είναι η Φραντζέσκα Παπαδοπούλου (προερχόμενη από τον ανύπαρκτο γυναικείο σύλλογο Στοκχόλμης) η οποία είναι πτυχιούχος της Νομικής και μάλιστα εκπονεί και τη διδακτορική της διατριβή. Είναι απορίας άξιο πώς αυτό το άτομο παίρνει διαταγές, στηρίζει και χειροκροτεί τις παρανομίες κάτι αγράμματων ψώνιων σαν τον Χαϊδευτό, τον ανεκδιήγητο Ουλή και τη Χουλιάρα.

Σήμερα το επίσημο Δ.Σ. του ιδρύματος, αυτό που αναγνωρίζει σήμερα η Νομαρχία Στοκχόλμης, αποτελείται από τα εξής άτομα:
ΟΙ 3 ΙΔΡΥΤΕΣ
1. Δημήτριος Νταλιάνης
2. Αλέξανδρος Φράγκος
3. Δημήτριος Μεράκος
ΟΙ 3 της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4. Θεόφιλος Τσάππος
5. Ντένης Δεμπονέρας
6. Γιάννης Καστρινάκης
(Αναπληρωματικοί: Σεβαστή Ψαρρού, Κωνστατίνος Σανδαλής, Περικλής Αντωνόπουλος)
ΟΙ 3 της ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και τώρα μαϊμού του ΚΚΕ
7. Κομνηνός Χαϊδευτός
8. Αλέξανδρος Οικονόμου
9. Εμμανουήλ Τερζάκης
(Αναπληρωματικοί: Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, Παναγιώτης Ουλής, Μαργαρίτα Mellberg)
ΟΙ 2 από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
10. Μαρία Χουλιάρα
11. Μελπομένη Μαθιουδάκη-Στύλα
(Αναπληρωματικοί: ανύπαρκτοι)
Ο 1 από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
12. Γεώργιος Καρανίκας
(Αναπληρωματικός: ανύπαρκτος)
Ο 1 από την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
13. Κωνσταντίνος Σαββίδης
(Αναπληρωματικός: ανύπαρκτος)
Ο 1 από τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
14. Φραντζέσκα Παπαδοπούλου-Ζαβαλής
(Αναπληρωματικός: ανύπαρκτος από ανύπαρκτο)
Ο 1 του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ
15. Αντώνιος Κρασσάς
(Αναπληρωματικός: Κυριάκος Ευαγγέλου)

Ορκωτός λογιστής του ιδρύματος είναι ο Per-Åke Öberg, Sonora Revision AB.

Αυτό είναι κανονικά (αυτό που αναγνωρίζει η Νομαρχία Στοκχόλμης) το Δ.Σ. του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Μετά την παραίτηση πριν από μερικούς μήνες του προέδρου Γιάννη Αντωνιάδη, η Μαρία Χουλιάρα άρπαξε την καρέκλα του και χειροτονήθηκε από τον Χαϊδευτό πρόεδρος.

Το ίδρυμα διοικείται αυτή τη στιγμή παράνομα από τα εξής άτομα:
1. Μαρία Χουλιάρα
2. Κομνηνός Χαϊδευτός
3. Αλέξανδρος Οικονόμου
4. Εμμανουήλ Τερζάκης
5. Μελπομένη Μαθιουδάκη
6. Γεώργιος Καρανίκας
7. Φραντζέσκα Παπαδοπούλου
8. Κωνσταντίνος Σαββίδης

Τα άτομα αυτά (8 τον αριθμό) παρεμποδίζουν τα υπόλοιπα, την πλειοψηφία, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Τουλάχιστον τα 7 από τα παραπάνω άτομα είναι ανώτερα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ Σκανδιναβίας.
Αυτοί οι 8 είναι οι λεγόμενοι καταληψίες του ιδρύματος οι οποίοι έχουν μετατρέψει τους χώρους του σε γραφεία του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος § 4 το κολοβό Δ.Σ. των καταληψιών δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση εφόσον δεν είναι το λιγότερο 9 άτομα. Το ότι είναι κολοβό και παράνομο το Δ.Σ. των ανωτέρω ατόμων το έχει πολλάκις επισημάνει η Νομαρχία Στοκχόλμης. Συνεπώς ό,τι έχουν κάνει τα ανωτέρω άτομα στο ίδρυμα μέχρι σήμερα είναι παράνομο.
Όλη η φασαρία γίνεται για τα ταμεία του ιδρύματος. Όσες φορές και αν ζήτησε η πλειοψηφία να δει τα οικονομικά του ιδρύματος οι παραπάνω κομουνιστές αρνήθηκαν και με χρήματα του ιδρύματος πληρώνουν αδρά μεγάλα δικηγορικά γραφεία κάνοντας αγωγές εναντίον της Νομαρχίας και εφέσεις επί εφέσεων των δικαστικών αποφάσεων.

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι αν οι υπαρκτές οργανώσεις που έστειλαν τα παραπάνω άτομα στο ίδρυμα τα αποσύρουν και στείλουν νέα άτομα με κάποια μόρφωση, αξιοπρέπεια και λίγη γνώση της σουηδικής γλώσσας, είναι σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα.
Από την «ομοσπονδία» του Χαϊδευτού, του Χατζηαβάτη Ουλή, του θεοβοβούμενου-αθεόφοβου Φουκάκη δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς κάτι καλό. Ο ρόλος της είναι να διαλύσει οτιδήποτε ελληνικό. Ο Σύλλογος Γονέων και η Πανηπειρωτική Αδελφότητα όμως δεν βλέπουμε το λόγο να μη θέλουν τη νομιμότητα και την αξιοπρέπεια. Όσο για την κοινότητα Στοκχόλμης … ξεχάστε το. Υποκατάστημα της «ομοσπονδίας» (διάβαζε ΚΚΕ) που ζει εις βάρος του ιδρύματος και χρησιμεύει στην παραγωγή «συνέδρων» για τα καραγκιοζοσυνέδρια του Χαϊδευτού.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, αν και αναπόφευκτο, δεν θα διασυρθεί ο ελληνισμός πάλι από τα σουηδικά ΜΜΕ με τα καμώματα του ΚΚΕ που θέλει σώνει και καλά να ελέγχει φορείς με παχυλό ταμείο.

Advertisements