1.000.000 στην ομοσπονδία-μαϊμού

Για την ακρίβεια 1.027.000 σουηδικές κορώνες εγκρίθηκε από το Ungdomsstyrelsen για τις δραστηριότητες των οργανώσεων οι οποίες είναι μέλη της ανύπαρκτης Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέων Σουηδίας γνωστής και ως ΕΟΝΣ.

Τα χρήματα αυτά ως γνωστόν τα διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου η άλλη ομοσπονδία-μαϊμού (των γέρων) γνωστή και ως ΟΕΣΚΣ. Τα χρήματα αυτά (αρκετά εκατομμύρια) διοχετεύονται από την ίδρυση της ΕΟΝΣ μέχρι σήμερα στην ΟΕΣΚΣ για τις… ανάγκες της. Και οι ανάγκες της ΟΕΣΚΣ είναι τεράστιες!

Το 2006 η ΟΕΣΚΣ κατάφερε να αποσπάσει από το σουηδικό κράτος μόνο 100.000 κορόνες για κάποια οργάνωση γυναικών που «δημιούργησε» μόνο και μόνο για απόσπαση κονδυλίων. Όπως είναι γνωστό επίσης το σουηδικό κράτος δεν επιχορήγησε την ΟΕΣΚΣ το 2006 λόγω του ότι την έκρινε αντιδημοκρατική. Κρατικές επιδοτήσεις (χρήματα των φορολογουμένων) παίρνουν μόνο οι οργανώσεις που προασπίζουν τη Δημοκρατία.

Διάφορες πληροφορίες λένε ότι το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικά την ΟΕΣΚΣ αυξάνοντας τα κονδύλια κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κορόνες. Θα περιμένουμε την ΟΕΣΚΣ να δημοσιεύσει τον οικονομικό απολογισμό για το 2006 και θα επανέλθουμε με τα σχόλιά μας.

Monkey Business

Advertisements

3 Responses

 1. Αγαπητοί φίλοι θλίβομαι πολύ για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στην ομογένεια της Σουηδίας. Είναι ντροπή μας σαν Έλληνες να δείχνουμε το χειρότερο μας εαυτό.
  Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται για λογαριασμό τους χρήματα τα όποία δίνονται καθαρά για δραστηριότητες νέων; Αλήθεια γνωρίζουν τα ίδια τα κόμματα τους στην Ελλάδα τα ποσά που οι εκπρόσωποί τους στην Σουηδία καταχράζονται, γιατί περι καταχρήσεως και κοροϊδίας των Σουηδικών αρχών πρόκειται ;
  Τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, που από ότι γνωρίζω υπήρξε παλαιότερα μετανάστης εδώ στην Σουηδία; Τι κάνει άραγε το κόμμα της ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής που θέλουν να χτυπήσουν την διαφθορά από την μία μεριά, αλλά από την άλλη διάβασα ότι χρηματοδοτούν με λεφτά Ελλήνων φορολογημένων τους ανθρώπους αυτούς; Πώς αλήθεια γίνεται, το ΚΚΕ και η κ. Παπαρήγα να ανέχεται τα κομματικά της στελέχη στην Σουηδία να κατηγορούνται για ατασθαλίες και συμμετοχή σε αντιδημοκρατικές οργανώσεις; Τί κάνει ο Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου που συμμετέχει και αυτός σε μία οργάνωση που απότι φαίνεται είναι μόνο σφραγίδα;
  Εγώ πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την στάση αυτή των κομμάτων. Αναρωτιέμαι όμως αν όντως τα κόμματα στην Ελλάδα είναι ενήμερα για τις παράνομες δραστηριότητες των κομματικών τους στελεχών στην Σουηδία. Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια επιτροπή που θα αναλάβει να κατέβει στην Ελλάδα και να ενημερώσει τα κόμματα για το τι συμβαίνει με τα στελέχη τους στην Σουηδία;
  Είμαι ένας από αυτούς που έκαναν κτήμα τους τα τελευταία χρόνια το σύνθημα, «Γιώργο προχώρα άλλαξε τα όλα!», παρότι δεν ανήκω οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ. Με λύπη μου αρχίζω να καταλαβαίνω ότι και αυτό το σύνθημα απλά θα μείνει…σύνθημα. Κρίμα….

 2. Aγαπητέ μου φίλε που αναρωτιέσαι για την απραξία των ελλαδικών κομμάτων…. πιστεύεις ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα;

  Δυστυχώς δεν είναι!

 3. Pw pw! Gia na vgalw egw auta ta xrhmata prepei na douleuw 6 oloklhra xronia!!! Apo auta an bazw katw apo to strwma 20.000 to xrono se 50 xronia 8a to vgalw ki egw to ekatomuriaki!!!

Comments are closed.