ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ (ΟΕΣΚΣ)

Αυτή η ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ) από το 2003 ξεκίνησε δημόσια την αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνισή της. Στην ουσία είχε ήδη ξεκινήσει την κατρακύλα της πιο μπροστά.Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η απάτη που έκανε ο σημερινός πρόεδρός της, Κομνηνός Χαϊδευτός (ΑΣΕΜ=ΚΚΕ), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KKE, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια ως πρόεδρος (και άλλα τόσα ως γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ), με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Språkåret 2001 (European Year of Languages 2001).Αυτή η απάτη ανακαλύφθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΕΣΚΣ 2 χρόνια αργότερα, το 2003. Χρησιμοποιώντας την Ομοσπονδία, απέσπασε ο Χαϊδευτός 40.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Το τι επακολούθησε ύστερα από αυτή την αποκάλυψη είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τους Έλληνες της Σουηδίας, αλλά και στις σουηδικές υπηρεσίες, με όλο το χαρτομάνι που κυκλοφορούσε τότε από χέρι σε χέρι και από καφενείο σε καφενείο και κοινότητες κυρίως της Στοκχόλμης. Παράλληλα έπαιζε και το σκάνδαλο του ίδιου προέδρου και του σημερινού γραμματέα της ΚΟΒ του ΚΚΕ στη Στοκχόλμη με τα ΚΑΠΗ (φασαρίες και δικαστήρια με την κοινότητα Skärholmen κλπ.). Κι αυτά υπάρχουν στο αρχείο!Το αποκορύφωμα της κατάρρευσης ήταν το 2006, όταν η Κρατική Μεταναστευτική Υπηρεσία που χρηματοδοτούσε την ΟΕΣΚΣ διέκοψε την χρηματοδότησή της με το αιτιολογικό ότι την έκρινε αντιδημοκρατική ή στη γλώσσα της γραφειοκρατίας μη δημοκρατικά δομημένη.

Έκτοτε με διάφορα τερτίπια (παραχαράξεις, πολιτικές παρεμβάσεις, παρεμβάσεις της ελληνικής πρεσβείας κλπ), Χαϊδευτός και Ουλής κατάφεραν να «αναστήσουν» ξανά την Ομοσπονδία τους.

Είναι γνωστός ο γελοίος αποκλεισμός της Κοινότητας του Rinkeby από το συνέδριο του 2005, επειδή η κοινότητα καθυστέρησε μερικές ημέρες με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής της προς την ΟΕΣΚΣ.

Ποτέ στην ιστορία της ΟΕΣΚΣ (τουλάχιστον από το 1995) δεν έχει καταβληθεί από καμία κοινότητα ετήσια συνδρομή. Τις ετήσιες συνδρομές τις πλήρωνε η ΟΕΣΚΣ στον ευατό της για να δικαιολογείται στη χρηματοδοτούσα υπηρεσία η οποία απαιτούσε οι κοινότητες να πληρώνουν συνδρομή.

Το κόλπο αυτό, να πληρώνουν μόνες τους τις συνδρομές ΜΕΡΙΚΕΣ (ανεπιθύμητες) κοινότητες το σκαρφίστηκε η ατρόμητη δυάδα Χαϊδευτός Ουλής και μάλιστα το … χάραξαν και στο καταστατικό!!!!!!!!!

Η ειρωνεία είναι ότι ενώ Χαϊδευτός και Ουλής ισχυρίζονταν ότι οι συνδρομές έπρεπε να καταβληθούν στην ΟΕΣΚΣ μέχρι 31 Δεκεμβρίου διότι τότε έκλειναν τα λογιστικά βιβλία και ο ορκωτός λογιστής τα ήθελε στην ώρα του για να προλάβει να κάνει την έκθεσή του για τα οικονομικά για το συνέδριο που θα γινόταν τον… Μάιο, η έκθεση του ορκωτού λογιστή δεν έφτασε ποτέ στο συνέδριο.

Το μαϊμού συνέδριο του Χαϊδευτού και του Ουλή τους απάλλαξε και τους επανεξέλεξε χωρίς την έκθεση του λογιστή!!!!!!!

Στην αίτηση όμως για χρηματοδότηση και επειδή οι χρημοτοδοτούσα υπηρεσία απαιτεί να επισυναφθεί και η έκθεση του ορκωτού λογιστή, τα δυο λαμόγια Χαϊδευτός και Ουλής έστειλαν αυτή την έκθεση η οποία είχε ημερομηνία 6 (!!!) βδομάδες μετά το «συνέδριο». Κατόπιν εορτής που λέμε.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους (υπήρχαν σαφώς και άλλοι) που η Κρατική Μεταναστευτική Υπηρεσία τους έκρινε αντιδημοκρατικούς και τους έκοψε τη χρηματοδότηση.

Πού πάτε ρε λαμόγια τους λέει η υπηρεσία. Κάνατε συνέδριο, πήρατε απαλλαγή, ξαναγίνατε πρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι χωρίς την έκθεση των οικονομικών σας; ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤ!

Δεν θα πρέπει πλέον να μας ενδιαφέρει, αν η ομοσπονδία του Χαϊδευτού, του Ουλή και του Φουκάκη θα ξανακάνει συνέδριο. Η ομοσπονδία αυτή όλο και περισσότερο, απροκάλυπτα πλέον, κλείνεται στον εαυτό της μέσα στα στενά κομματικά πλαίσια του σταλινικού ΚΚΕ.

Να μην ξανακάνουν ποτέ συνέδριο και ο πρόεδρος ο Χαϊδευτός να τα εκατοστήσει ως πρόεδρος στην ΟΕΣΚΣ. Και ο Ουλής ισόβιος γραμματεύς.
Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει ως ενεργούς πολίτες είναι να απαιτήσουμε να μάθουμε γιατί το κράτος, ο φορολογούμενος πολίτης δηλαδή, να επιδοτεί την κλειστή, κομματική, σταλινική οργάνωση του Χαϊδευτού και του Ουλή.

Η υπηρεσία UNGDOMSSTYRELSEN που χρηματοδοτεί τον Χαϊδευτό οφείλει να λογοδοτήσει!

Καλό θα ήταν να ρωτηθεί ξανά και το RIKSREVISIONSVERKET!
Το ίδιο πρέπει να κάνει και το ελληνικό κράτος!

Να αναμέμουμε σύντομα και πάλι δημοσιεύματα στον ημερήσιο σουηδικό τύπο και ρεπορτάζ στο κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικκών καναλιών για τα καμώματα του Χαϊδευτού, του Ουλή και του Φουκάκη;

Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε από τη σταλινική σέκτα του Χαϊδευτού είναι να άλλάξει το παραπλανητικό όνομά της γιατί δεν εκπροσωπεί και περισσότερο τώρα κανέναν Έλληνα της Σουηδίας!

One Response

  1. geia sas!
    eimai sti b lukeiou , kai 9a i8ela meta tin oloklirwsi tis deuteroba8mias ekpaideusis na bw se souidiko panepistimeio!
    eiinai euikto???
    kai an nai ti akribos xriazetai???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s